Jeg har en boks med kolakaker a la Divine. Den har stått på benken. Kakene er myke og smaker nesten deig (nam). Nå smakte jeg på en og den smakte litt harsk... Bude de stått kaldt?
(Boksen er nesten tom så det er ikke sikkert de rekker til julaften uansett... :flau: ).
Jeg har også laget dem, og må innrømme at det ikke er så mange igjen. :flau:
Ei venninne var på besøk og spiste en kvart boks, hun ble helt henfallen hehe. Jeg liker dem best når de er harde, synes de er litt kvalmende når de er myke og deigete. Har dem i en tett kakeboks på kjøkkenbenken. Har ikke merket noe harsk smak enda.
Jeg har mine i en tett boks i boden. Det er ikke spesielt kaldt der, men de smaker absolutt ikke harskt. Funker uansett dårlig å ha dem på kjøkkenbenken her i huset - da blir det ikke mange igjen til jul.:flau: Men mine er ikke helt myke, heller litt "al dente" og seige. Og erfaringsmessig blir de litt tørrere nærmere jul.
I fjor brukte jeg mørk sirup fordi jeg ikke fikk tak i lys. Det ble skikkelig nedtur, jeg syntes de ble altfor skarpe i smaken. Det er ikke bare dét du har gjort, da?
Mine har aldri smakt harskt, men så har de vel aldri overlevd mer enn et par dager. :glupsk: Så jeg aner dessverre ikke. Men jeg tror ikke det har noe med sirupen å gjøre. Jeg har brukt mørk sirup flere ganger og da smaker det bare litt skarpere, men slett ikke harskt.