Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sunnmøre til Sunnhordland

#1

zinatara sa for siden:

Jeg skal kjøre storesøster til folkehøgskolen neste helg. Men kjenner jeg er usikker på hvilken rute vi skal velge. Dersom vi tar E39 til Åsane og så svinger av der må vi ha to ferger til sammen. Dersom vi kjører om Voss må vi bare ta ferge over Sognefjorden. Reisetid oppgitt er omtrent den samme. Noen som har innspill eller råd til meg?


#2

Appelsin sa for siden:

Ta den ene veien ned og den andre opp, så vet du hva du foretrekker neste gang :nemlig:
Tror ikke det spiller så stor rolle hva du velger. God tur!


#3

Fintdethei! sa for siden:

Jeg trives best kystleden, og hadde nok tatt fergene. (Mest fordi jeg ikke trives med veien til Voss..)


#4

Fersken sa for siden:

Sjekk vegmeldinger og planlagte veiarbeid på vegvesen.no og karttjenesten der. Regner med du allerede har autopass for ferje, om ikke så er det en god investering.
Fergene på E39 er med såpass mellomrom at det er godt med en kjørepause omtrent da.


#5

zinatara sa for siden:

Ja, vi har autopass for ferge med mer enn nok penger innbetalt. Bor jo på en øy, så sparer mye på det.

Det som kanskje heller litt mot å kjøre om voss er at ferga Gjermundshamn-Årsnes ikke akkurat går ofte på lørdager. Så vi kan potensielt sitte nesten en time i fergekø dersom vi ikke treffer den. Men klart at kjørepauser uten at man bruker mer tid er veldig greit.


#6

amo sa for siden:

Er det på Halsnøy hadde jeg kjørt om Voss, er det på Stord hadde jeg kjørt E39.


#7

amo sa for siden:

Det er raskere om dere kjører fra Voss til Kvandal, og ferje fra Kvandal til Utne, enn Gjermundshamn-Årsnes.


#8

zinatara sa for siden:

Gjermundshamn-Årsnes var dersom vi kjørte E39 og kjørte av ved Åsane. Kjører vi Voss slipper vi unna med kun ferge over Sognefjorden.


#9

zinatara sa for siden:

Det er Halsnøy, så da prøver vi det. Så kan jeg evt. kjøre E39 hjemover dersom det frister.


#10

Taien sa for siden:

Avsporing: Men det er min gamle folkehøgskole! :hjerter:


#11

amo sa for siden:

Ja om dere kjører Hardangerbroen. Vi kjører som oftest Kvandal-utne, den er kjappest,men da passer vi det inn med fergene. Er noen dårlige veistrekninger samme hvilken veier dere velger gjennom Hardanger.:o


#12

zinatara sa for siden:

Kanskje vi kan se på det når vi kommer dit at vi må velge vei, da er det vel mulig å se om vi kommer til å rekke ferga eller om det er raskere å kjøre broa.

Har heldigvis ikke en kjempestor bil og er vant med å kjøre på bygda, men syns å huske at det var noen strekninger der vi satt litt med hjertet i halsen når vi kjørte via Voss på vei til Rogaland da ungene var små.


#13

zinatara sa for siden:

Jeg krysser fingrene for at dette skal bli bra. Hun har skikkelig behov for et år med masse sosialt og gøy.


#14

Polyanna sa for siden:

Vi velger som oftest den veien med mest ferger, fordi det er gode pauser å ha.

(Men ikke forvent at E39 skal holde noe som ligner på europavei-standard. Sykkelveien min til jobb har langt bedre standard enn store deler av E39, særlig de nordligste strekkene. :knegg: Noen steder er det pinadø så vidt det er asfalt!)


#15

zinatara sa for siden:

Har kjørt E39 forbi Bergen mange ganger, så det er jeg fullt klar over. Når man bor på Sunnmøre forventer man ikke akkurat høy veistandard uansett retning man kjører. :knegg:


#16

Polyanna sa for siden:

Nei, da er du jo godt herdet allerede. :knegg: Da kan det hende du blir positivt overrasket, for det er noen strekk lengst sør der, som har blitt nesten luksuriøse.


#17

amo sa for siden:

Det har vært trafikkdirigering mellom Hardangerbroen og Kinsarvik i sommer med påfølgende venting. (Mulig det er slutt denne uken, usikker). Veien er ganske bra mellom Utne og Odda, er et styggt stykke melom Granvin og Kvandal enste.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.