Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvorfor er så mange briter venstrehendte?

#1

amo sa for siden:

Er det bare jeg som syns det, eller er det flere venstrehendte i Storbritannia enn ellers i Europa? :o
Alt man kan lure på….


#2

Wix sa for siden:

Vet ikke hva som er kilden deres, men det stemmer bare delvis i følge denne statistikken: leftyfretz.com/wp-content/uploads/2016/08/left-handed-percentage-by-country.png

Hentet herfra: leftyfretz.com/how-many-people-are-left-handed/

Grunnen til at det er forskjeller kan ha med at man tidligere tvang barn til å skrive med høyre uansett, og at noen av disse landene har mange eldre, som fortsatt gjør dette. Kanskje? Dette er bare spekulasjon fra min side altså men. Siden det er en viss arvelighet i dette så kan det også være noe genetisk med noe av det.


#3

Floksa sa for siden:

Kan Storbritannia ha vært tidligere ute med å la barn velge hvilken hånd de skriver med? Det vil jo påvirke statistikken i mange, mange år.


#4

Divine sa for siden:

Datapunkt: Mannen min er britisk og venstrehendt. Han er født i '76, og sier at han alltid har fått skrive med venstrehånden.


#5

Karamell sa for siden:

Fordi de kjører på den siden av veien. :nemlig:

Mannen min er født i Norge i 1970 og alltid fått skrive med venstre.
Farfaren min født tidlig 1900-tall fikk ikke.


#6

Benzo sa for siden:

Jeg er født i 71 og har alltid fått skrive med venstre, onkelen min som er født i 1946, fikk ikke velge.


#7

lego sa for siden:

Venstrekjøring er et argument for høyrehendt. Venstrekjøring er fra gamle dager da de red på hest. Da var det best å ri på venstre side for å ha sverd i høyre hånd.


#8

Niobe sa for siden:

Det er vel en arvelig komponent involvert, og det er vel større grad av innavl i den britiske befolkningen enn andre europeiske land.


#9

Charlie sa for siden:

Min far fikk ikke velge hånd å skrive med, jeg fikk velge. Jeg lurer på om det kan være en kulturell komponent, ref. venstrekjøring. Jeg gjør mange aktiviteter «høyrehendt» (f.eks. strikking) fordi det var enklere å både lære og å praktisere, selv om noen tenkte man må «snu» strikking.

Så er det en observasjon fra min side at da jeg vokste opp var venstrehåndsprodukter en «greie». Venstrehåndssaks med vendte sakseblader, venstrehånds-desilitermål så man slapp å snu den for å se, osv. Synes ikke jeg ser sånne produkter lenger (?). Så tenker man kulturelt kan fremme eller hemme hvilken hånd som brukes?


#10

Appelsin sa for siden:

Jeg synes det har blitt flere produkter som begge kan bruke, feks. desilitermål med tall på begge sider, eller symmetriske sakser.
Jeg skulle ønske det var flest slike produkter, i hvert fall. Høyrehåndssaks er sykt vonde å klippe med!
Kortstokker med symbol i bare to hjørner er helt sykt heft, da gidder jeg nesten ikke være med, bare av den grunn :knegg:

Vi er overrepresentert i legegruppen på jobb, det er nesten vittig hvor mange som er venstrehendte her.


#11

Appelsin sa for siden:

Skolefotografen min i 1. klasse flyttet blyanten min fra venstre til høyre hånd to ganger, og da turde jeg ikke flytte den tilbake, så jeg sitter på det bildet og ser ut som en meget utilpass høyrehendt person :lol:


#12

My sa for siden:

Det er massevis av nettbutikker som seleger greier beregnet på venstrehendte. Som f.eks thelefthandedstore.com/, www.leftshoponline.co.uk/shop/, www.leftyslefthanded.com/ m.fl

#13

sindrome sa for siden:

Moren min, født i 49 fikk skrive med venstre, hennes far født på 20-tallet, not so much. Min bror og jeg, 84 og 75 fikk også lov å skrive med venstre. Jeg var kapphendt frem til jeg begynte på skolen og synes jeg har godkjent stil med høyre hånda. Ok, besides the point, men det er så sjelden jeg kan dra det fram :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.