Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dine beste tips Mallorca "utenom det vanlige"

#1

liefje sa for siden:

Vi skal en uke til Mallorca i september. Har leiet hus og har leiebil. Det ved Port Verd mellom Costa de los Pinos og Cala Bona, nordøst på Mallorca. Har lest diverse ikke fullt så positivt om området (mye turister, ikke så sjarmerende etc), men hey, vi har bil og er superfleksible, så jeg vil gjerne høre dine beste tips for hva vi kan gjøre. Helst i nærheten av der vi bor, men må vi kjøre langt, så kjører vi langt. Vi ønsker ikke overfylte turiststrender og typiske steder hvor "alle andre drar", men er på jakt etter:

  • Sjarmerende landsbyer
  • Kulinariske høydepunkter som kan være alt fra å spise en bestemt rett et sted, en luksusrestaurant eller et veldig enkelt sted hvor bestemor lager mat som har vært laget i generasjoner. You get the point.
  • Bortgjemte, fine strender
  • Fin natur, et utsiktspunkt etc. (vi går ikke på fjellturer)
  • En fin butikk, et galleri etc. eller et sted vi kan se hvordan de lager spesialiteter, smake og kjøpe
    etc.

Vi fikk så absolutt til å finne sånt da vi var på andre siden av øyen sist (da vi bl.a. besøkte Deia, Valdemossa, Calvia, Andraxt, Soller og litt oppi fjellene), men hadde ikke tenkt å kjøre tilbake akkurat dit.

Så nå lurer jeg på om noen av dere har tips til steder vi må se, spise og kose oss og rusle. Takk på forhånd! :blomst:


#2

Isprinsessen sa for siden:

Cap de Formentor om veien er åpen.


#3

allium sa for siden:

Jeg er usikker på om det finnes bortgjemte strender. Men Es Trenc er den fineste stranden, og selv om man bør komme tidlig for å unngå kø til parkeringen er den ikke overfylt, for den er stor. Svært få fasiliteter, ingen strandstoler, ta med matpakke.


#4

liefje sa for siden:

Takk for tips begge to.

Bortgjemte strender er såklart et vidt begrep. Hehe. Mente akkurat sånne steder som er litt borte fra hotellene. At vi ikke er alene om å finne frem til den, er jo greit. Solsenger og en liten koselig strandrestaurant hadde vært et pluss, men jeg skjønner at det kan bli for mange ønsker. Var på Skiathos tidligere i sommer, og der var det faktisk mulig å finne sånt, så det er vel lov å håpe.


#5

Elisabet sa for siden:

Felantix var en by uten mye turister, men vet ikke hvor det ligger i forhold til hvor dere bor. Og det er noen år siden nå, så vet ikke hvordan det er nå. Vi leide et hus på et gård midt på Mallorca ei uke for noen år siden. Byen kan jo ha forandret seg nå, men koselig liten by med smale gater og ingen kunne engelsk engang hverken på restaurant eller noe. Så her var det bare å peke i menyen og håpe på det beste. :knegg:

Cala Figuera er koselig å besøke langs sjøen. Vet ikke hvor mye turister det er der nå, men langt i fra sånn som de andre buktene Cala Dor og videre oppover. 1/2 time med bil mellom Felantix og La Figuera. Felantix tror jeg at jeg ville besøkt kveldstid når det ikke er så varmt og evnt. restaurantbesøk der. La Fuguera på dagtid/ettermiddag. 40 minutter å kjøre fra der dere bor og til Felantix.

Jeg synes Palma er verdt et besøk da. Håpløst med parkering i Palma synes jeg, men vi har parkert enten i Can Pastilla eller ved kjøpesenteret helt på andre siden av Palma enn Can Pastilla ligger. Det er faktisk fint kjøpesenter om en vil på litt shopping. Men butikkene og gatene i Palma på den siden kirken ligger er jo flotte.


#6

liefje sa for siden:

Tusen takk. Felantix høres perfekt ut. Leste litt her ( thehappyjetlagger.com/en/felanitx-mallorca-guide/ ), og dit må vi absolutt ta en tur. Akkurat sånne landsbyer jeg ønsker å besøke. :riktig:

Cala Figuera ser også nydelig ut :elsker: og må definitivt besøkes. Blir nok en tur til Palma også selv om jeg har vært akkurat der flere ganger.


#7

Trixie sa for siden:

Restaurant i Palma: La Bodeguilla!


#8

skyfri sa for siden:

Hvis dere drar til Felantix og blir til kvelden/middagstid vil jeg anbefale å dra til nabobyen S'Alqueria Blanca og spise på Sa Plaça. Helt nydelig tapas. Man sitter ute på et torg, og det er en del biltrafikk der, men det enser dere ikke for maten er så god!

Eller spise i Santanyi på Es Moli.


#9

liefje sa for siden:

Der har jeg faktisk vært. Skriver definitivt under på den anbefalingen. Må kanskje ta en tur tilbake, ja.


#10

liefje sa for siden:

Å tusen takk. Nydelig tapas på et torg hvor man glemmer trafikken høres fantastisk ut. Og Es Moli ser også skikkelig bra ut. Må på begge!


#11

liefje sa for siden:

Tusen takk for alle tips så langt. :blomst: Begynner å glede meg skikkelig, men tar selvsagt gjerne flere tips, små eller store.


#12

Billa sa for siden:

www.ponderosabeach.com/

Vi fikk ikke spist her sist vi var på Mallorca, men hadde lyst pga beliggenhet og føttene i sand under måltidet :)


#13

Billa sa for siden:

Port de Pollenca, som Agatha Christie bodde i, var verdt et besøk :)


#14

liefje sa for siden:

Herlig å sitte sånn og spise, ja. :elsker:

Ser veldig fint ut der, ja. Mener en venninne var der for et par år siden, så jeg tror vi må ta en tur.

Tusen takk for tipsene!


#15

Syrinx sa for siden:

Pass godt på Mallorcablusen. Det er mitt innspill.


#16

liefje sa for siden:

Haha. Der skjønte jeg absolutt ingenting, men Google kunne hjelpe. Skal passe på. :nemlig:

(Dette er et eksempel på en av mange ting som har gått meg hus forbi siden jeg bodde 20 år i utlandet.)


#17

liefje sa for siden:

Jeg skal skrive mer om hva vi gjorde når vi er hjemme igjen, men må bare kommentere akkurat dette nå med en gang: For i kveld var vi og spiste tapas på Sa Placa og det var HIMMELSK. Stemningen, maten, betjeningen og beliggenheten. Vi elsket det!! Mannen min (sjåføren) måtte kjøre i 45 minutter fra der vi bor for å komme dit. Jeg turde ikke si til han på forhånd at tipset faktisk «bare» Kom fra en tilfeldig person på et foreldreforum, men den beskrivelsen din ble sittende i hodet mitt og jeg er SÅ utrolig glad for at vi dro dit og hadde slik en fantastisk kveld. Tusen takk igjen! Og for alle andre som drar til Mallorca: Hit må dere!!!


#18

skyfri sa for siden:

Så herlig at dere likte det! Det er utrolig bra stemning der, i tillegg til himmelsk mat. Du beskriver det bedre enn meg! :D


#19

liefje sa for siden:

Tusen takk for tips til alle. Vi fikk gjort mange av tingene dere anbefalte og var veldig fornøyd med uken!

Vi tok en utflukt i den retningen. Fant først en nydelig strand (Cala Molins) og skulle prøve på veien til Tap de Formentor etterpå, men så ble det plutselig torden og mye regn så det ble lang lunsj med paella og rosevin i stedet.

Fikk ikke dratt til Es Trenc, dvs. det var litt langt sammenlignet med andre "bortgjemte" strender som vi heller dro til, men du har nok rett i at bortgjemt blir feil uansett selv om vi definitivt fant noen som var mye mindre utviklet enn andre. Særlig Cala Varques var fantastisk. Vi dro dit veldig tidlig og måtte klatre over tre murer for å komme dit. Var der nesten helt alene og det var både en nydelig strand med krystallklart vann og også flere fantastiske huler og formasjoner i klippene. Vi dro også til Calo des Moro som er en bitteliten strand med nydelige klipper rundt og turkisblått vann å bade i. Begge disse anbefales sterkt, men kom tidlig og ta med alt man trenger.

Vi dro til Felanitx en søndag for da er det et stort marked der. Veldig sjarmerende by med nydelige hus og gater.

Dro også til Cala Figuera som var en nydelig havn hvor vi hadde herlig tapaslunsj med utsikt og ruslet rundt. Definitivt mer sjarmerende enn andre av byene langs kysten.

Den tapasen på Sa Placa har jeg allerede lovprist, så takk igjen. Vi kjørte bare forbi Es Moli og det så veldig koselig ut, men det ble ingen mat på oss der denne gangen.

Var innom Can Picafort, men det ble bare et raskt stopp for frokost, så den får vi ha til gode. Mallorca mangler ikke bra spisesteder!!

Der koste vi oss med rusling og litt shopping etter herlig lunsj med paella og rosevin mens det pøsregnet som jeg skrev over her. Absolutt en sjarmerende promenade og by.

Den har tatt meg nå. Hahaha.


#20

liefje sa for siden:

Siden jeg fikk så mange fine tips av dere, kommer jeg med mine andre anbefalinger nord øst på Mallorca for dem som vil ha opplevelser som kanskje er litt utenom det vanlige:

Landsby Capdepera: Lite marked onsdag morgen, ganske fritt for turister, heller spanske damer som satt og nøt morgenkaffen mens de brukte viftene sine mot varmen. Herlig stemning for et lite stopp.

Strand: Cala Mesquida. Fin liten "turvei" i sanddynene. Fin strand også.

Strand: Cala Agulla. Veldig fin strand, sjarmerende selv om den er relativt stor. Enkel strandbar med gode burgere.

Restaurant kveld: Es Coll d´Os. Nydelig steinhus i en hage med familiedrevet restaurant. Bare 8 bord plassert under en pergola med druer som vokser. Fast 6 retters meny til 41 euro per person var et kupp. Nydelig gourmetmat som vi virkelig nøt. Byen den ligger i er ikke noe koselig etter min smak, men den restauranten var så absolutt verdt et besøk. Må reservere.

Strand: Calo des Moro nevnte jeg over her. Spektakulært landskap med klipper og veldig smal lang "tarm" hvor stranden ligger innerst. Kom tidlig hvis du vil ha plass her. Ingen fasiliteter og omtrent ingen strand å snakke om, men det var nydelig der.

Restaurant: VORO, 2 michelinstjerner. En opplevelse. 21 retter med vinpakke var utsøkt med herlige smaker/munnfuller. En kveld å huske.

Strand: Cala Molins, ikke langt fra Port de Pollenca. Veldig fin!

Strand og naturopplevelser: Cala Varques. Veldig verdt en tur, ca 40 minutter å gå i hver retning. Det er ikke lov å sperre veien til strender i Spania, men de som eier eiendommer i nærheten her, har gjort sitt beste. Murer og forbudsskilt etc., men vi hadde lest på google maps at det bare var å klatre over, så det gjorde vi. Man parkerer oppe ved hovedveien og går deretter til fots en lang privat vei rett frem før man kommer til de tre murene man må forsere. Så gjennom skogen ned til stranden og derfra på klipper for å se huler og fantastiske formasjoner. Ta på gode sko. Ingen fasiliteter. Til tross for "vanskelighetene" med å nå den, er den definitivt ikke ukjent, så jeg anbefale å gå tidlig om morgenen for den beste opplevelsen.

Strand/by: Porto Cristo. Fin strand med høye klipper på den ene siden. Man kan ta turistbåter derfra for å se noen av de andre strendene jeg har snakket om over her.

Landsby: Son Servera. Bitteliten, men med koselig square ved kirken hvor man kan spise frokost og handle hos den veldig gode bakeren. De to kirkene, den ene uferdig, bare med vegger som står, er også verdt å se på et kort stopp.

Strand: Cala Anguila. Nydelig strand, min favoritt av de mer utviklede strendene tror jeg. Passe stor, med sand så myk at det faktisk var helt greit at det ikke var ledige strandstoler. Veldig bra strandrestaurant med nydelig mat.

By: Arta. Nydelig by med kloster høyt over byen som har veldig bra utsikt. Gate/fotgjengersone med mange fine butikker sml. med annet jeg så. Marked tirsdag. Vel verdt et besøk.

Restaurant: Porxada de Sa Torre ved Torre de Canyamel. Nydelig beliggenhet rett ved tårnet i en gammel stall. Spesialiteten er suckling pig som var nydelig og mør. De har egen grisefarm i nærheten.


Synes vi fikk veldig mye ut av en uke i denne delen av Mallorca. Jeg innrømmer at jeg fryktet at vi var midt i "turisthelvete" (bodde rett ved Cala Millor i airbnb), men med leiebil var det mye fint å se og oppleve i nærheten. Det hjalp også godt på at vi var der 13. til 20. september som ikke akkurat er midt i høysesongen. Det var definitivt fortsatt mange turister, men ikke så fullt som det kan være i juli og august. Været var også veldig bra. Vi hadde fra 25-35 grader på dagtid og ikke mindre enn 22 på kveldene. Vannet var 26-28 grader. Vi hadde et par dager med overskyet, men fortsatt mer enn varmt nok til å være på stranden og en skikkelig regnbye og et par små, men de gikk alle fort over.

Bare å spørre hvis noen vil vite mer om de ulike tipsene.


#21

Elisabet sa for siden:

Supre tips. Dere rakk jammen mye på ei uke. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.