Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Eltefri bakst og konsistens

#1

IzziCreo sa for siden:

Jeg baker eltefritt nærmest hver dag. Vanligvis er det brød, så da er ikke problemet størst, men nå har jeg kjørt noen batcher med rundstykker og da opplever jeg noen ganger at deigen blir for løs og at rundstykkene flyter ut på bakebrettet. Hva gjør jeg feil? Jeg vet liksom ikke helt hvor mye fukt melet innehar i seg selv til enhver tid, men følger alltid oppskrift. Allikevel så blir deigen annerledes. Må jeg brette mer mel inn i deigen. Kanskje jeg ikke har brettet nok, men bare tenkt på overflaten? Er det fare for å bruke for mye mel i brettingen? Hva er i så fall resultatet?


#2

apan sa for siden:

Vi baker eltefritt hver helg og har sluttet å brette mel inn i deigen fordi vi ikke gidder. Rundstykkene renner ut, men vi bare spiser dem sånn. Ganske sikker på at mer mel vil løse problemet ditt.


#3

IzziCreo sa for siden:

Ja, det er egentlig ikke et stort problem at de flyter ut altså. De blir gode for det, men jeg foretrekker at de er litt mer faste.


#4

annemede sa for siden:

Da jeg lagde glutenfrie rundstykker hadde jeg de i muffinsformer av silikon, kunne det være noe kanskje?


#5

Magica sa for siden:

Jeg lager eltefrie rundstykker, og den blir mye fastere hvis du har deigen i kjøleskapet. Sett den gjerne på benken i ca 10 timer og så i kjøleskapet til du skal lage dem. Jeg pleier dele de opp med en plastdings og så bretter jeg rundstykkene litt hvis de flyter utover, gjerne rett før jeg setter de i ovnen.


#6

IzziCreo sa for siden:

Ja, jeg har den i kjøleskap etter første runde med rundstykker, men etterhever du ikke? Eller etterhever du, men bretter de igjen rett før steking?

Jeg vil helst unngå former, annemede. Mer oppvask :knegg:


#7

Magica sa for siden:

Jeg etterhever. Jeg bruker en bakematte i silikon og en deigskrape-dings å dele opp med. Jeg bretter hvert rundstykke så mye som går, med deigskrapen/slikkepott. Hvis den flyter mye utover i heveperioden, så bretter jeg hvert rundstykke før jeg steker de! Altså rett før de skal inn i ovnen.

Jeg steker på pizzastein, så det en "løfteprosess" involvert også, men jeg har fått inn en grei teknikk. :)


#8

frukt sa for siden:

Jeg bruker sjelden oppgitt mengde mel, men har i nok til deigen er passe fast. Til rundstykker ville jeg brukt mer mel.


#9

IzziCreo sa for siden:

Da prøver jeg det. Takk for tips:blomster:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.