Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pesto

#1

Floksa sa for siden:

Jeg liker egentlig ikke pesto. Har dog bare smakt slikt skvip på glass fra rema.
I går fikk jeg det for meg at jeg skulle lage noe av squash. Så jeg freste squash, purre og grønnkål myke i panna. Tilsatte gresskarkjerner (det var det jeg hadde) salt, litt hvitløk (krydder, de jeg dyrker er ikke ferdige enda) og et kvart glass med fetaost med olje, krydder og det hele. Kjørte stavmikseren i det og fikk en guffe som så og smakte forbausende likt pesto :knegg:

Jeg har mye squash, mye grønnkål og mye purre og jeg tror dette kan bli bra med litt justering. Mindre salt (ble veldig salt) mer hvitløk, og bruke fersk ikke tørka. Også har jeg diverse osterester jeg kan bruke.

Men kan jeg ha i chilli? Jeg fikk to chilliplanter i byttegave og de er i ferd med å gi en solid avling.
Mulig dette ikke lenger er pesto :lol: men godt som tilbehør til mat vil jeg tro det er uansett. Jeg har mye dill, en del gressløk og en del løk. Persille også. Så jeg kan lage med mange forskjellige smaker.

Er det andre ting jeg med hell kan tilsette? Eller noe jeg bør unngå?


#2

Floksa sa for siden:

kan pesto fryses?

Jeg innbiller meg at en variant med mye dill må være godt blandet med bittesmå, kokte nypoteter? Som en lun potetsalat?


#3

mkj sa for siden:

Dette er jo uansett ikke pesto, pesto er laget av basilikum evt andre urter. Mens det du lagde blir vel en slags grønnsaksrøre. Chili tror jeg nok passer fint.


#4

Nextlife sa for siden:

Kall det hva du vill, godt høres det ut og fryses kan det,
Jeg elsker slike moser, de er gode å spise aparte, på skiva under ost eller kjøttpålegg, eller å vende inn i kokte eller bakte grønnsaker.


#5

mkj sa for siden:

I Kroatia fikk vi en potetsalat som kunne ligne litt med spinat, hvitløk og olje, så det passer helt sikkert også. Men tror jeg ville ha frosset det ned uten poteter.


#6

tink sa for siden:

Greia med pesto er gjerne at det er så mye olje og salt at den konserverer seg selv, usikker på hvor lett det er å fryse inn slike glass dersom de inneholder mye olje (enten det nå er ekte pesto eller ikke). Men det ser du jo fort dersom du prøvefryser et glass eller to.

Jeg konserverer en del ramsløk med salt og olje, det står bare mørkt og kaldt til vi skal bruke det, men da er det et lite lag med bare olje på toppen. Åpnet glass står seg også relativt lenge i kjøleskapet.


#7

Tallulah sa for siden:

Pesto kommer av ordet pestare som betyr å knuse, og består av (hovedsaklig) rå ingredienser. Må ikke være basilikum, men er olje, nøtter, fastost og en (blad-)grønnsak. Og ofte hvitløk. Men ulike grønnsaksrører og sauser er jo uansett godt, og er mulig å fryse.

Jeg lager ofte ulike rører av grønnsaker som er på hell. De holder fint noen dager i kjøleskap. Typ tomat, chili, litt urter, feta eller parmesan, litt nøtter, hvitløk og salt/pepper.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.