Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Renhold - tips og triks

#1

frukt sa for siden:

Har dere noen smarte tips i forhold til renhold, produkter eller utstyr som er kjekt å ha? Og bør man bruke egne vaskemidler på laminat slik som Pergo påstår?

Jeg liker å rydde, og må ha det ryddig rundt meg for å trives. Selv på DNT sine hytter begynner jeg rydde og organisere. :knegg: Men renhold liker jeg ikke fordi perfeksjonisten i meg blir aldri fornøyd, det er jo alltid en flekk eller et støvfnugg man overser. Og jeg støvsuger med slik dødsforakt at jeg blir svett og får vondt i skuldrene. :dåne:

Men nå har jeg funnet en rutine som innebærer 30 min renhold mandag til fredag, som jeg tror kan fungere for meg. TOMM kalles den, og finnes her i tilfelle noen har lyst til å prøve.
Det er ikke alle dager jeg har tid eller ork, men da hopper jeg bare over den dagen.


#2

venla sa for siden:

Jeg følger Ekotipset på instagram og har lest boken hennes. Hun holder seg til naturlige midler som eddik, bakepulver, sitronsåpe etc. Synes det aldri har vært så rent hjemme hos meg som nå.

Jeg liker og å ha det ryddig rundt meg, men det flyter mer ut når ungene er hos meg og jeg klarer å leve med det :knegg:


#3

Primrose sa for siden:

Jeg har funnet mange tips på en instagramkonto "aurikatariina". Hun har klart å få noen rengjøringsting til å (nesten) bli gøy, anbefaler å se hvis du trenger inspirasjon. Jeg har begynt å bruke en svamp og et rengjøringsprodukt hun anbefaler.


#4

Señora sa for siden:

Jeg følger Vaskmedmeg på instagram. Fine tips og triks for å holde bolig ren.


#5

veobra sa for siden:

Jeg har funnet ut at jeg må ha det jeg trenger lett tilgjengelig. Da kan jeg raskt ta over ved behov og slipper bruke tid på forberedelser når jeg først har bestemt meg for å gjøre noe.

Jeg tror også på pene kluter og nye ting. Jeg tror det er mer gøy å vaske med en lilla klut enn med en grå. :giggle:


#6

Dragen sa for siden:

Jeg har en flaske med en blanding av eddik, vann og zalo, den bruker jeg til det aller meste.

Jeg har årevis med Flylady i ryggmargen, det bruker jeg til å minne meg om at: det trenger ikke være perfekt, det er nok at jeg gjør noe. Jeg henger ikke etter, jeg kan bare begynne akkurat der jeg er. Såpe er såpe - det er ikke så nøye hva jeg bruker.

Jeg gjør litt hver dag, og er ganske god til å klappe meg selv på skulderen.


#7

frukt sa for siden:

Takk for gode tips. :blomst:

Med den nye rutinen har jeg klart å legge bort perfeksjonismen. Når jeg bare har 30 min på meg må jeg prioritere det viktigste, og så kan jeg eventuelt gjøre de tingene perfeksjonisten vil hvis det er tid til overs. :)


#8

mammaugla sa for siden:

Smart.
Jeg bruker 1 del eddik og 1 del zalo på dusjdørene (sprut på og la virke noen minutter). Beste vaskemiddelet jeg har prøvd, skinnende rent uten strev.


#9

IzziCreo sa for siden:

Dere som bruker eddik; stinker det ikke noe infernalsk? Mannen vasker noe medisinsk utstyr med det innimellom, og det er nærmest uutholdelig å være i huset en god stund etterpå. Han bruker ikke mye. Skal nevnes at jeg har ekstrem luktesans, og andre ikke plages så mye av det, men allikevel. Ergo, jeg tar knapt i flasken:knegg: Men jeg hører jo at det er et vidundermiddel.


#10

Karamell sa for siden:

Jeg liker eddiklukt! (og smak)


#11

-ea- sa for siden:

Pleide å ha mann til slikt.


#12

Dragen sa for siden:

Nei, jeg merker ikke lukten.

Jeg bruker det som skyllemiddel også. 2 ss 7% eddik i skyllemiddelskuffen for hver klesvask.


#13

Señora sa for siden:

Man kan ha litt eterisk olje i eddikblandingen for god lukt. Det får man tak i på f.eks. helsekostbutikken.


#14

Tjorven sa for siden:

I går vasket jeg dusjdørene uten at det føltes som et selvmordsforsøk. Jeg har brukt produkter med altfor mye klor. I går brukte jeg Jif WC Gel, og da fikk jeg puste. Rent ble det også.

Sprut vaskemiddel på dørene og puss litt med en svamp, la det hvile i 5 minutter og spyl av middel med dusjen. Og så er det helt rent.


#15

Unicorn sa for siden:

C vidunderkrem fra Csoaps er helt fantastisk på det aller meste.


#16

Einhyrningur sa for siden:

Mitt triks er å vaske alt med våtservietter. Jeg er en slask og en sjuske.


#17

Karamell sa for siden:

Mitt triks er å ha noen våtservietter og sprayer 8pluss papir) på badene og kjøkkenet sånn at det ikke er tiltak å hente det frem fra vaskerommet. (Har vaskehjelp annenhver uke, så min sjuskeløsning funker i mellomtiden). Og en lett støvsuger som kan dras over kjøkkengulvet ved behov. Største bøygen er soverommene, for de tar ikke vaskehjelpen, og det er ikke rengjøringen som tar tid, men ryddingen. :sparke:


#18

Galathea sa for siden:

Robotstøvsuger er mitt beste triks, vi fikk den i vår, og kan ikke skjønne hvorfor vi ikke har kjøpt tidligere. Gulvene må holdes ryddige (vi har en 5-åring som er mester i å dra leker utover, så huset var tidligere aldri ryddig) for at den skal kunne støvsuge og vaske effektivt, og når rydding, støvsuging og gulvvask er unnagjort er ikke bøygen for å vaske andre ting så stor.


#19

frukt sa for siden:

Når jeg gjør rent er jeg glad for at jeg bor i et lite hus med bare et bad. :humre:


#20

veobra sa for siden:

Beste trikset! Jeg har våtservietter på alle badene. Tar alt med dem. Kjapp tørk av toalettet, gulvene, flekker på gulvene, støv osv osv.


#21

Tjorven sa for siden:

Noterer våtservietter på handlelista umiddelbart.


#22

veobra sa for siden:

Jeg kjøper de billigste til baby.


#23

Einhyrningur sa for siden:

First Price har noen billige og. Samt Rusta.


#24

Millen sa for siden:

Når det gjelder dusjen, pleier jeg å spraye med en bade spray fra Klar, og når det skal skylles av dusjer jeg ofte selv. Det lærte jeg av noen.


#25

Bergensis sa for siden:

Er ikkje våtserviettar sett inn med noko olje? Brukar våtserviettar, billigaste typen ein får kjøpt på Europris eller liknande.

Ellers tørkar eg nesten dagleg over vask og benk med eit håndkle som likevel er klar for kokvask.

Om eg skal ha nytt bad nokon gong, skal eg ha bad der eg kan ta dusjslangen og spyle ned både dusj og do og golv. :sparke:


#26

frukt sa for siden:

Jeg har kluter og sprayflaske med såpevann på badet. Like enkelt som våtservietter synes jeg. Erfaringsmessig så tørker våtserviettene før jeg får brukt de opp. :knegg:


#27

star sa for siden:

Jeg har gått over fra Jif til Klar. Både på bad og kjøkken.
Nå får jeg endelig dusjdørene rene uten å bruke krefter.
Og mye mindre lukt.


#28

Karamell sa for siden:

Jeg har også Klar for øyeblikket. Er den bra altså? For spray å være ...?


#29

Nextlife sa for siden:

For meg trumfer miljø at ting skal være enkelt, og av typiske rengjøringsprodukter bruker jeg kun Klar oppvask., samt masikinoppvasktabletter og pulver til klesvask fra fra Änglamark.
Ellers er det utstrakt bruk av bakepulver, natron, sitronsyre og frisk sitron, eddik og sånn magisk svamp jeg bruker til renhold.


#30

Nera sa for siden:

Jeg synes baderomssprayen til Klar lukter så sterkt at jeg ikke klarer å ha den i hus. Jeg bruker for det meste Zalo til alt, men har rengjøringsmiddel fra Unik (Eurospar/Kiwi) på lur når det trengs. Det lukter litt svakt av gress og mynte, og er ikke like ille for nesen som det meste annet.

Coop Xtra har rengjøringsservietter til husvask, men de stinker grønnsåpe, og genererer mye søppel.


#31

Retz sa for siden:

Jeg har sprayflasker fra Clas Ohlson og fyller dem med:

Dusj og bad: Vann, zalo, eddik
Kjøkken: Vann, zalo, sitronolje
Stekovn: C-krem
Vinduer: Vann, eddik


#32

IzziCreo sa for siden:

Klar er noe av de verste duftene jeg har hatt i hus. Klarte ikke å bruke de opp engang.


#33

frukt sa for siden:

Hvor kjøper man sitronsyre,og hvordan bruker man det?


#34

frukt sa for siden:

Finnes det miljøvennlige oppvaskmidler til oppvaskmaskin?


#35

Nextlife sa for siden:

Jeg kjøper på vanlig dagligvare, det står gjerne sammen med bakevarer som natron o.l.
Jeg bruker det til f. eks rengjøring av vannkoker, termoser, oppvaskkum, håndvasken på badet (polert stål) og sikkert noe annet jeg ikke kommer på. :knegg:


#36

Millen sa for siden:

Hva er C-krem?


#37

Retz sa for siden:

Det er denne. Kommer med egen svamp, men jeg bruker den lilla på stekovnen.

[ATTACH]66953[/ATTACH]


#38

Dragen sa for siden:

Retz - bruker du den inni stekovnen også? På glassdøren? Hvor har du fått tak i den lilla svampen?


#39

trøtt sa for siden:

The pink stuff prøvde jeg på badekaret i går og det fungerte mye bedre enn baderomssprayer og skurekrem. Bruker magisk svamp på kjøkkenmaskin og det fungerer veldig bra.


#40

Retz sa for siden:

Bruker den inni stekovnen også, ja. På glasset bruker jeg den gule svampen til å fordele kremen litt forsiktig utover, la det sitte en stund og bruker den fine siden av den lilla vaskepaden til å tørke/gnikke av. Sprayer som regel litt med vann tilsatt en dråpe zalo + sitronolje etter det, og til slutt vann/eddik blanding.

Husker ikke hvor jeg kjøpte den lilla paden, men den dollarbutikken har sikkert slike.


#41

trøtt sa for siden:

Eventuelt kjøkkenvasken. :dåne:


#42

Strå sa for siden:

Jeg bruker for det meste mikrofiberkluter eller bomullsklut uten vaskemidler. Unntak er badet, der bruker jeg litt skurekrem i badekaret. På matfett bruker jeg litt zalo. Minst mulig kjemikalier, siden jeg ofte reagerer på lukta.


#43

Lhi-My sa for siden:

Sitronsyre er et vidundermiddel, spesielt for de som har kalkholdig vann. Vi har ekstremt mye kalk i vannet og må bruke kalkfjerner i oppvaskmaskinen ved hver oppvask for å unngå at glass og bestikk blir helt hvitt av kalk. Det billigste, skånsomste og beste middelet er uten tvil sitronsyre. De latterlig små og svindyre pakkene de har i matbutikker utgår, jeg trenger en slik pakke hver gang oppvaskmaskina går. Vi kjøper derfor i 750 grams kartonger fra en nettbutikk som heter Engrosnett. Det finnes også flere andre nettbutikker som selger i hel- og halvkilos pakker til en helt annen pris enn de små i matbutikkene. Jeg bruker ellers sitronsyre til mye, blant annet vask av dusj, rens av vaskemaskin osv, naturlig nok siden vi har mye kalk i vannet.


#44

Dragen sa for siden:

Sitronsyre skal visst være bra til å vaske hvite klær hvite igjen også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.