Vårruller til servering ikveld, kan de brettes nå og oppbevares i kjøleskap før steking? Har alltid brettet og stekt med en gang så litt usikker. Mest bekymret for at de skal klistre seg sammen mens de venter. Pensle med olje eller legge de tørre, under plast selvsagt. De må stables, vil det gå bra? Skal stekes i ovn. Kanskje jeg bare må vente med det også, men så mye annet å ordne samtidig da.
Du kan lage dem nå, men de klistrer seg lett sammen så bruk plastfolie mellom lagene (og ikke la dem ligge altfor tett inntil hverandre) og dekk godt til eller lagre dem i en tett boks. Oppbevar i kjøleskap.
Jeg oppbevarer de ofte i kjøleskapet før steking, stabler de i ildfast fat og har plastfolie over. Har aldri opplevd at de klistrer seg slik at de blir et problem. Jeg bruker dobbelt rispapir på mine, så kanskje det har noe å si? Har aldri stekt i ovn, så vet ikke om de blir sprø nok med dobbelt rispapir. Det funker supert i frityr (som jeg brukte før) og airfryer. Jeg ville ikke ha penslet de før kjøleskap. Har aldri pendlet mine, men er redd rispapir ikke vil bli crispy nok hvis du gjør det lenge i forkant.
Takk for svar! Turde rulle de midt på dagen. La de på plast og dekket med plast mellom hvert lag. Det gikk supert, ingen var klistra sammen. Ikke alle ble fullt like sprø som ellers i dag men det tror jeg kommer mer av at brettene ble for fulle. Bruker forresten vårrullark av hvete og ikke ris.
Fikk ikke sett det i tide, men da en filippinsk dame hjalp meg en gang, rullet vi alle vårrullene (typ 100) dagen før de skulle spises, og så ble de stekt før servering. Null problem, gikk strålende.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.