Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stylingprodukt for å holde på plass tykt og tørt «sparehår»?

#1

LilleT sa for siden:

Jeg har i flere år hadd veldig kort hår, men forsøker nå å få det noe lengre. Håret mitt er ganske tykt, tørt og «frizzy». Jeg er avhengig av å bruke hårolje og rettetang. Jeg innser at jeg nok også trenger et produkt som kan holde det på plass når det er stylet. Jeg misliker at håret mitt føles alt for stivt eller seigt.

Har du et produkt å anbefale meg?


#2

Syrinx sa for siden:

Jeg har helt annet hår enn deg, så mulig dette er et dårlig tips. Men pudder holder mitt superglatte hår under en viss kontroll.


#3

LilleT sa for siden:

Jøss, det ville jeg aldri ha tenkt på å prøve!


#4

Syrinx sa for siden:

Hårpudder altså.


#5

Syrinx sa for siden:

Men altså, siden jeg har omvendt hår av deg og null frisørskills så ta høyde for at pudder kan være et skikkelig dårlig tips.

Kanskje tørrsjampo er bedre?

(Nå må noen med peiling komme susende! :knegg: )


#6

Ellisiv sa for siden:

Jeg har en høysåte av tjukt og relativt glatt år, og hårpudder er helt genialt til å holde det der jeg vil ha det.


#7

Karamell sa for siden:

Hårpudder er djevelens verk i mitt hår. Jeg har mye og tykt, grovt hår med fall/krøll.

Jeg har funnet ut ut at hårsprayer som heter Flexibel i en eller annen form ikke kjennes "ekkel" og stiv ut i håret ved å ta i det. Men det er heller ikke sånn super mye hold i dem.

Fleksibelt hold, jeg har prøvd disse to: lyko.com/no/wella-professionals/wella-professionals-eimi-flexible-finish-250ml?gclid=Cj0KCQjw9ZGYBhCEARIsAEUXITV3IDWw7Sa7zvmpFyWW0aL0n9_dvNHnkco1mrjdV45Uw2BsUA7I6EwaAhwYEALw_wcB

www.blush.no/product/1136411/haarpleie/haarstyling/amika-fluxus-touchable-hairspray?gclid=Cj0KCQjw9ZGYBhCEARIsAEUXITVgnE3xeNecot1OaJoYl3pt0Bxlme7VTeIM_gTTc3Uc1BrTAraI_M8aAoLdEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

For å lime håret fast bruker jeg denne:

www.blush.no/haarpleie/haarstyling/tigi-bed-head-masterpiece-hairspray-97196?gclid=Cj0KCQjw9ZGYBhCEARIsAEUXITVpklKHmzGOfwzVle1uoY3fd9319LUG6UAWtihuIRSk_BYnEVMKqWAaApcAEALw_wcB&gclsrc=aw.ds


#8

Nera sa for siden:

Jeg har også glatt og mykt hår som lett blir "flyvete", så dette er kanskje et skudd i blinde, men jeg ville spurt en frisør om et produkt som er i form av en krem eller paste, som gir litt hold og også roer småhår og brusete hår. Ellers er hårolje alltid et godt tips.


#9

LilleT sa for siden:

Takk for tips!

Det høres ut som håret ditt er en slektning av mitt. Jeg skal ta en nærmere kikk på hårsprayene du tipser om.


#10

GinaK sa for siden:

Jeg bruker hårolje etpar ganger i uken. Moroccanolje og eller Biosilk silk theraphy.
Og paste, synes det holder håret mer på plass. Redken RoughPaste12.

Har hørt at tørrshampoo gjør håret veldig tørt.?


#11

Karamell sa for siden:

Tørrshamo gjør håret tørt og livløst, men gir også volum. Jeg bruker et, som navnet tilsier når hået er skittent og jeg ikke gidder/har anledning til å vaske det. Typisk dag 3 for meg.

Jeg har også hårolje til nederst i lengdene. Gidder ikke vaske håret hver dag og det blir fort fett dersom oljen dras inn mot hodebunnen min.


#12

LilleT sa for siden:

Takk for tips! Jeg er som nevnt helt avhengig av hårolje. Håret mitt er så tørt at jeg bruker de feteste oljene, og flere ganger mellom hårvaskene. Jeg er ikke ute etter mer volum, og håret mitt er sjelden der at det ser veldig uvasket ut. Tørrsjampo har jeg ikke sett på som aktuelt annet enn slike med farge om etterveksten blir for tydelig.

Dere som bruker hårspray, bruker dere det kun i nyvasket hår eller daglig (om man da ikke vasker håret daglig, altså)?


#13

Karamell sa for siden:

Personlig bruker jeg kun hårspray når jeg skal pynte meg, og da er som regel håret nyvasket. Ellers blir det ofte bare satt opp i en topp eller hale likevel. Men jeg liker virkelig ikke at håret kjennes stivt ut av spray. Ser en på jobb med tynt hår som sprayer seg til volum flere ganger om dagen. :humre:


#14

Malama sa for siden:

Jeg bruker vel helst spray dagen før jeg skal vaske det, for etter spray føler jeg det trengs.

Dvs, "lim" av småhår ved stram hestehale kan jeg gjøre to dager på rad, ny spray dag 2, men da må det vaskes.
Fleksibel spray i en løs frisyre (jeg har ganske langt hår med krøll/fall) er mer til pynt, og fordrer vask etterpå, håret blir så "stort" neste dag. Det er somregel kombinert med et annet styling-produkt som samler krøllene også.


#15

Karamell sa for siden:

Ja, jeg bruker krøllekrem når jeg vil fremheve krøllene og så fleksibelspray når alt er tørt. Må ha noe som definerer krøllene.


#16

Galathea sa for siden:

Jeg har tykt hår med en del fall, med alt for mye volum. Orker ikke å bruke rettetang hver dag, men syns hårkrem i fuktig, nyvasket hår temmer det verste bruset.


#17

Nera sa for siden:

Det er også lurt å pøse på med fuktgivende produkter i form av balsam, hårkur og leave-in, for dette bidrar til å gjøre håret mykere og mer medgjørlig. Og en lite klipp oftere enn du egentlig tenker at det behøves når du sparer.


#18

Lavender sa for siden:

Jeg kommer stadig tilbake til disse to.

Denne er hårkur som brukes i vått eller tørt hør, hvis siste gir den noe hold.
cdon.no/skjonnhet-helse/sebastian-potion-9-500ml-p44288050?gclid=CjwKCAjw3qGYBhBSEiwAcnTRLndDQ3G1IjQWWP_keYzzOgrQmI4ekd_bbl2zKKIqy4USrDdovPnbghoCsvIQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Biosilk olje lotion er nevnt, flott fordi den kan påføres hele tiden, flott for tørt, flisete og grått. Gir noe glans.
www.blivakker.no/product/2929?gclid=CjwKCAjw3qGYBhBSEiwAcnTRLt7HjQxmzjkHsvBrnpvqWY3N8ezBQxJDdSwaH79zHF71NYVknytYZRoC1dwQAvD_BwE

Begge to kjøper jeg i store forpakninger og har med meg i reisebeholdere.

Og Aveda leave-in, men dyrt, og kan ikke deles med to tenåringsjenter.
Kjøpte en KMS leave-in, virker bra, jentene er fornøyde.

lyko.com/no/aveda/aveda-nutriplenish-vitamin-leave-in-conditioner-200-ml?gclid=CjwKCAjw3qGYBhBSEiwAcnTRLnQJnpGKoNcONQ68xXlqvfkmo7tBtLpiTrxrXB_ZZ1lbsvkOob6poxoCZQcQAvD_BwE

www.blivakker.no/product/3081643?gclid=CjwKCAjw3qGYBhBSEiwAcnTRLqGOz89nOlQeH9PffSzghQNjdEswAR_NeS92iPVUZJlKDeHD1FgoBxoCdRAQAvD_BwE


#19

LilleT sa for siden:

Takk for tips! Må sjekke ut om noen av dem kan passe mitt hår.


#20

Karamell sa for siden:

Jeg har leave in balsam fra Normal for øyeblikket. Funker greit. Kremen er også derfra. Curl girl er merket. Billig.


#21

LilleT sa for siden:

Takk for mange tips! Enn så lenge har jeg funnet en viss bedring i å bruke bittelitt hårspray etter at jeg har stylet håret. Styling for meg innebærer fet hårolje + en runde med rettetang i luggen og på den mest uregjerlige siden av hodet. Jeg klipper meg hver femte uke, selv når jeg sparer, så tuppene rekker ikke bli særlig slitte.


#22

zinatara sa for siden:

Mousse syns jeg funker bra på krøllet hår. Jeg bruker mye gel i vått hår for å få frem krøllene mine og la dem tørke uten å bli frizzy. Når håret er helt tørt kan jeg da klemme ut geleen slik at det ikke lenger er stivt.

Kan også anbefale å bruke olaplex 3 jevnlig. Og alltid en god heat protector.


#23

LilleT sa for siden:

Anbefal meg gjerne en god en!





#27

Malama sa for siden:

HVA skal jeg med en heat protector?

Altså, hvilken varme skal den beskytte mot?

Jeg har aldri brukt et, innbiller meg nemlig at jeg ikke trenger det.
(føner ikke, har ikke rettetang, sola varmer ikke SÅ mye på sunnmøre..)


#28

zinatara sa for siden:

Det er når man bruker varme på håret, altså rettetang, krølltang eller føner. Ellers trenger man ikke vil jeg tro.


#29

Malama sa for siden:

Fint, da kan jeg fortsette å leve uten det, for jeg har ingen av de tingene i hus. Dvs, det skal teoretisk sett finnes en føner et sted, men sist jeg trente en til en av jentene så fant jeg den vel ikke. Så mulig den ikke finnes lenger.


#30

Karamell sa for siden:

Jeg bruker denne, fordi det er den frisøren min bruker. Den er "inkludert" hårspray. Dvs den er med litt "hold". Jeg bruker den i front fordi det er der jeg bruker retteant eller fønbørste. www.blivakker.no/product/3081622?gclid=CjwKCAjw6raYBhB7EiwABge5KvyJgDgVYGOkVrtER0cSrYb7Ln_00uvgHsNnZiLVluwVvSh_fACiBBoCd1sQAvD_BwE

Bak bruker jeg denne når jeg føner krøllene mine med diffuseren, gså fordi frisøren bruker den: lyko.com/no/kms/kms-thermashapequick-blow-dry-200ml?gclid=CjwKCAjw6raYBhB7EiwABge5KtWwg9bVTA4jodqECDKO3oRQmIHbDZ1ieFq-QRIHvT9_K7Kau_J48RoCMJEQAvD_BwE



#32

Karamell sa for siden:

Jeg har fått masse reklame for den sammen med mange lignende flasker i 90-tallasfarger på FB. Det så så cheezy ut at jeg ikke har vurdert å kikke på reklamen. :skeptisk:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.