Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lang levetid har en Mac?

#1

Hyacinth sa for siden:

Det er snakk om en MacBook Air.

Datteren min kjøpte en Mac i 2017. Jeg null erfaring med Mac og spør derfor dere. Hun har vært strålende fornøyd og ikke hatt problemer. Den har vart hele VGS (totalt 5 år inkl læretid), og nå er hun student. Hun merker at den nå er utrolig treig og dessuten fort blir glovarm.

Er det noe som kan gjøres, eller er det bare å gi opp?


#2

Hyacinth sa for siden:

Den blir varmest akkurat i «hengslene» og ved de øverste tastene.


#3

Sissel sa for siden:

Omtrent samme løp som dattera sin. Hun fikk ny da hun begynte på Vgs i 2015, og byttet til ny i fjor. Da var den treig og datt ut av nettet hele tiden.


#4

Hyacinth sa for siden:

Men MÅ hun kjøpe ny, eller lar dette seg fikse, mon tro?


#5

Anne C sa for siden:

Jeg har hatt min Pro siden 2014, og den fungerer helt fint enda. Liten plass, men jeg rydder jevnlig med Clean My Mac, og det tror jeg hjelper.


#6

veobra sa for siden:

Jeg skulle svare to dager. Men ser nå at du ikke lurte på leveringstid.:knegg:


#7

millact sa for siden:

Jeg leste også leveringstid.


#8

Hyacinth sa for siden:

Clean My Mac er visst forsøkt, sier hun.


#9

Adrienne sa for siden:

Min var rask og fin i fem år og så levde jeg med treig mac i to år til før jeg byttet ut nå i sommer.


#10

løve70 sa for siden:

Samme hos oss også. Arvingen har hatt sin i 6 år, nå har jeg bestilt ny til henne. Satser på at den varer gjennom hele studiet.


#11

Lhi-My sa for siden:

Min er kjøpt høsten 2015 og er fortsatt i daglig bruk i jobbsammenheng. Den fungerer helt fint, men jeg hadde sikkert tenkt den var treg hvis jeg hadde vært vant til en ny en. Til mitt bruk, som blant annet innebærer regnskapsføring og annet kontorarbeid, fungerer den helt fint.


#12

Hyacinth sa for siden:

Ingen er mine er storforlangende, tvert i mot ganske nøysomme av natur. Og de kjøper sånne ting selv. Og når hun sier den er treig, så er den sikkert nesten ubrukelig treg :knegg:


#13

Anne C sa for siden:

Jeg oppfatter ikke Macen min som tregere enn jobb-PCn min. Så jeg tror faktisk at den er ganske ok enda. Men det er klart, det er noen tregheter nå og da. Men jeg lever godt med det, har ikke råd til å kjøpe ny akkurat nå uansett.


#14

sindrome sa for siden:

Jeg ville kanskje forsøkt å levere den til en service eller noe for å se om det er noe som kan gjøres. Jeg hadde min mac i 4-5 år før noen slapp den i gulvet og skjermen ble ødelagt, den var like fin å bruke før fallet.


#15

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk! Service må visst vurderes.


#16

liefje sa for siden:

Så vidt jeg husker kam de på service først «ta en titt» som ikke koster så mye og så, basert på titten, gir de beskjed om hva som kan gjøres og hva det koster. Så får msn selv vurdere om det er verdt det sml med ny


#17

-ea- sa for siden:

Min MacBook Pro er fra 2008-2009 og funker enda. Den var satt opp som kraftig jobbmaskin for full adobepakke + mer, så er kanskje ikke representativ for "vanlige privatbrukere".


#18

mrc sa for siden:

Støtter denne en MacOS-versjon som fortsatt får sikkerhetsoppdateringer?


#19

mrc sa for siden:

På begge sidene?

Spørsmål kan jo være om det f.eks. er en del støy i vifte. Dere hører at vifte går?


#20

Hyacinth sa for siden:

Jeg hørte ikke at vifta gikk den dagen hun viste meg, men jeg skal spørre. Hadde helt glemt dette her. Hun har ikke nevnt macen siden.


#21

Miss Norway sa for siden:

De unge har en tendens til å ha veldig mye åpent samtidig. Og de applikasjonene de bruker er ikke akkurat blitt MINDRE tungdrevne med årene. Det er Mail og Teams og Spotify OG Netflixfilm på pause i bakgrunnen med en eller to browsere med en million åpne faner. Har jeg hørt. Eller dvs sett. :knegg: og hvis den i tillegg ligger oppå dynen blir det bråk… viftebråk altså.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.