Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Snapchat for voksne

#1

Magica sa for siden:

Hvordan bruker dere snapchat? Hos meg så har det blitt sånn at jeg bare har venner og familie som jeg har et «nært forhold til». Jeg har ikke perifere venner og naboer på snap (har de på facebook).

Men så slår det meg at kanskje ikke mange har det sånn? Eller hadde det slik når snapchat var nytt?

Hva gjør du?


#2

Millen sa for siden:

Jeg skjønner lizzom ikke snap jeg...
Jeg har familie og venner der. Bruker det lite selv da ref. første setning.


#3

Elise sa for siden:

Jeg har noen perifere venner på snap, men sender/mottar sjelden til de, ser story innimellom. De jeg sender mest snap med er folk jeg ellers har mye kontakt med.


#4

GinaK sa for siden:

Har en venninne som pøser på med alt mulig. Jeg sender kanskje 2-3 snap i uka. Toppen 5. Har gutta mine, gubben, stedatter, mamma og 4 venninner som venner på snap.
Bruker Instagram lite og Fb lite. Synes det blir for mange steder å følge med på.


#5

Syrinx sa for siden:

Jeg elsker Snapchat og nå som jeg ikke får til å jobbe er det en kjempeviktig sosial kanal for meg. Sender alt mulig rart og tar høyde for at mine kontakter der tåler det.

Har både nære venner, familie og perifere kjente. Ikke alle som mottar alt.


#6

polarjenta sa for siden:

Jeg har familie, venner, perifere venner på snap. I tillegg følger jeg endel snapkontoer. Jeg sender ikke veldig ofte snap selv.


#7

Floksa sa for siden:

Jeg snapper mye. Men bare til mine aller nærmeste. 3-4 nære venninner, søstre, mamma, egne unger og tantunger. Snapper stort sett bare tant og fjas og groviser jeg ikke poster på andre some :knegg:


#8

Myria sa for siden:

Jeg har både familie, nære venner og mer perifere på snap. Bruker det en del, men nesten utelukkende med nær familie/venner og sjelden med de perifere. Synes snap er en fin måte å vise noe til andre på som er enklere å vise med et bilde enn med en tekstmelding. Uformelt, hyggelig og gøy.


#9

Matilda sa for siden:

Snap er nok det mediet der jeg er mest privat, så jeg forsøker egentlig bare ha de nærmeste der. Jeg bruker snap-stories litt som dagbok og deler både fine og fjollete øyeblikk, samt litt for mye som antakelig ikke er interessant for andre enn meg. :knegg: Jeg har ikke lagt til så mange, og det er enda færre som ser storiene, så etter min oppfatning er det nok de 20-ish nærmeste, men nå skal det sies at en liten håndfull av disse er FP-venner, der jeg faktisk ikke har møtt et par av dem. (De det gjelder veit jo omtrent alt om meg likevel, så de kan fint få bli i den nærmeste kretsen! :hjerter: )

Jeg sender ikke så mange snapper - litt til et par venninner som bor i nærheten, men som jeg sjelden treffer; litt med de nærmeste kollegene; jeg svarer høflig i svigerfamilietråden, og både sender til og får en del av søstera mi. I alle tilfellene både bilder og chat. Jeg tenker vel litt sånn at de færreste gidder å åpne en masse bilder av hva jeg holder på med, derfor bruker jeg mest stories. Jeg synes det er veldig hyggelig å få snapper av andre, da, og de jeg får av tør jeg nok å sende til litt oftere også, mens så har jeg noen i litt sånn perifer svigerfamilie som sender typ tohundre bilder i uka av katten sin, og det gir meg ikke så mye. Jeg er litt redd for å bli sånn, så de som gidder å følge med på hva jeg gjør får heller aktivt oppsøke det sjøl. :glis:

Min bruk er veldig forskjellig fra sånn elevene mine bruker det - de legger jo til alle og sender intetsigende bilder av klasseromsgolvet til 200 stykker for ikke å miste snap-streaken sin. Vi har stramma inn mobilreglementet på skolen i år, for de siste 4-5 åra har det tatt helt av. Nå får man anmerkning om telefonen ikke er i sekken i timene.


#10

Embriksmamma sa for siden:

Har ungene og noen få venner på snap - bruker det mye når jeg kommuniserer med de utflyttede barna.


#11

Anne C sa for siden:

Jeg følger noen grupper og folk, men bruker det mest for å ha kontakt med venner og noen i familiemedlemmer. Jeg liker å få korte snapper av gode venninner.


#12

apan sa for siden:

Jeg har mange på snap, men snapper mest med de samme hele tiden. Deler morsomme og rare og oppgitte hverdagsøyeblikk. Jeg har en egenoppsatt story som utvalgte ser, så ikke alle ser alt jeg legger ut.


#13

Chablis sa for siden:

Jeg har familie, nære venner og mer perifere på listen min, bruker snap mye i perioder. Synes det er fint å dele små og store øyeblikk på den måten, noe legges på story og noe sendes privat.


#14

GinaK sa for siden:

Hvem følger dere? Jeg følger ingen lengre. Men er det noe spennende å følge?
Trenger tips.
For en god stund siden viste eldstemann en snapkonto med noen, tror de var britiske, som var hektet på å endre utseendet. KOm på, Hooked on the look.
Fulgte det men det ble bare verre og verre så kuttet det ut. Fulgte komikerfrue og Stine Knutsen en liten stund på forsommeren men det er bare skrull så jeg har slettet alt.


#15

Maverick sa for siden:

Jeg kommuniserer med mine sønner og mine nevøer, og innimellom noen kollegaer, venner og min søster, men snap er ikke et format jeg synes er særlig interessant.


#16

Anne C sa for siden:

Jeg følger noen plantesnapper.


#17

Nextlife sa for siden:

Stort sett familie og venner på snap, og er moderat aktiv. Det blir mest i helgene og matstoryer for alle jeg har på snap. Har også
et par vennegrupper og et par familiegrupper og der er det relativ høy aktivitet.

I forbindelse med telefonbytte i juni kom jeg meg ikke inn på min snapkonto, ogopprettet ny. Det var egentlig greit, da fikk jeg ryddet litt opp i gamle og ikke aktuelle kontakter.


#18

celebelen sa for siden:

Vi har en egen snapgruppe for jobben, der er det en blanding av feriebilder, kontorbilder og litt forskjellig. Ellers sender jeg litt til familie og venner (og får fra de samme).


#19

amylin sa for siden:

Jeg bruker Snapchat en god del. Kommuniserer med ungene, venner og kolleger der. Har kun de jeg kjenner der, og jeg følger ingen. Gjorde det en periode, men har kuttet det ut så nå er det kun de jeg kjenner.


#20

Karamell sa for siden:

Jeg kommuniserer med venninner og ungene. Bruker story en del, og tenker at de som ikke er interessert, heller ikke åpner den. Det er mange jeg heller ikke alltid ser storyen til. Tenker jeg skulle lage meg en priv.story, som de unge kaller det, men har har ikke somlet meg til det og heller ikke funnet ut hvordan man gjør det. :knirk: Man man se om det er en privstory eller vanlig, tro?


#21

Charlie sa for siden:

Snapper med nesten ingen, i praksis mest barna og et par venninner. Synes egentlig ikke at snap er av særlig verdi. Følger ingen.


#22

amylin sa for siden:

Ja, når det er priv story er det en blå kant rundt med en hengelås, Karamell.


#23

kamp sa for siden:

Jeg har snap men forstår null niks av det :/


#24

Retz sa for siden:

I praksis snapper jeg kun med familie. Elsker å få snapper av barnebarna, og når jeg passer dem sender jeg gjerne et par til foreldrene. Og så blir det noen av hunden. Det er omtrent alt.

Bruker mest stories på Instagram, har åpen profil og deler litt mer variert der; hund, mat, løping, strikking, turer og litt bøker. Poster innlegg også, men oftest er det stories.


#25

Input sa for siden:

Hva er forskjellen på privatstory og vanlig?


#26

Blondie sa for siden:

Jeg bruker det mest i kommunikasjon med ungene og kjæresten. Har perifere bekjente der, men sjelden jeg sender eller mottar noe fra dem.


#27

Magica sa for siden:

Interessant å høre deres refleksjoner og bruk. Jeg har liksom begynt å føle at jeg «går glipp av noe», ved at jeg forstår at andre har sett hva hverandre driver med på snap, og da folk jeg vet ikke har en veldig nær relasjon. Jeg har alle mulige venner og kjente på facebook så det er DER jeg fanger opp hva folk holder på med. Men det hjelper jo lite hvis de ikke er der.

Jeg syns det blir veldig mye å følge med på. Jeg har heller ikke kommet i gang med privat story, men det er mest fordi jeg jo bare har de jeg er «nærest» på snap.


#28

millact sa for siden:

Godt vi er flere.


#29

Retz sa for siden:

Mener du Instagram? Har man åpen profil så kan alle følge med på deg. Har du privat, så velger du selv hvilke som kan se.


#30

Input sa for siden:

Nei, jeg mente på snap, men det finnes kanskje ikke på snap.


#31

Chablis sa for siden:

Finnes på snap også, er vel at man bare deler med utvalgte og ikke alle man har på snap.


#32

-ea- sa for siden:

Men vanlig story på Snap velger jeg selv hvem jeg deler med? Bare en liten del av kontaktene mine på Snap kan se storyen min, uten at den heter privat (såvidt jeg vet).


#33

Anne C sa for siden:

Jeg sender bare direkte til de jeg vil sende til. Lager så og si aldri story.


#34

Karamell sa for siden:

Ja, men man kan også lage en privat story og samtidig ha den vanlige. Jeg sjekket opp i går, og man kan ha 20 private storyer samtidig! :eek: Men jeg føler ikke for å flagge "dette er en priv story", når amylin sier den er merket med blått og hengelås.


#35

Palmen sa for siden:

Jeg bruker snap masse. Mest med datteren, men har superaktive grupper med tre venninnegjenger for daglige skråblikk, og familie og venner ellers. Sender både bilder og chat, aldri story.


#36

amylin sa for siden:

Jeg har allerede valgt ut hvem som ser storyen min av vennene mine, men med priv story kan du sende den til enda færre og velge ut hvem for hver story.

Jeg sender som regel direkte snap til de jeg vil skal se noe, og bruker story til de jeg har valgt ut når det er mer generelt.


#37

liefje sa for siden:

Jeg er med i en gruppe som er tidvis veldig aktiv med både chat og snapper. I tillegg er det to-tre venner jeg sender snap til en sjelden gang. Bruker aldri story.


#38

My sa for siden:

Jeg bruker snap til å kommunisere direkte med dem som har snap som sin foretrukne kommunikasjonsform. Lager aldri story (verken der eller på insta eller fb). Er i det hele tatt ganske lei av SoMe, og har mistet helt interessen av å se hva andre holder på med, bortsett fra mine nærmeste, som jeg stort sett vet hva holder på med uansett, fordi vi tekster/melder direkte med hverandre (gjennom ulike kanaler ettersom hva mine kontakter foretrekker, snap, messenger eller whatsapp). Som er den måten jeg også deler bilder og statuser på. Har bare noen få venner jeg følger storyene til på snap, men jeg gidder nesten ikke sjekke lenger, når jeg ser de har lagt ut noe. Jeg bryr meg liksom ikke lenger, om når de går tur med hunden eller når ungene deres drar på bandytrening eller har gradering i taekwondo (det er slike ting det går i). Langt mindre klipp fra konserter folk er på. Så det er nok mye der som går meg hus forbi, fordi jeg ikke sjekker storyene. Men det er helt greit, det er jo frivillig hvem som vil se, og det er jo ikke slik at det er i veien på noen måte heller. Jeg blar meg igjennom av og til når jeg kjeder meg og ikke har noe annet å gjøre, men får sjelden noe særlig ut av det. De som står meg nær nok til at jeg ikke har lyst til å gå glipp av slike oppdateringer, sender som sagt direkte til meg. Fb bruker jeg kun som informasjonskanal, og har nesten helt sluttet å bruke det til å legge ut noe personlig.

Det jeg ikke liker med snap, når det kommer fra litt halvperifere folk, er at jeg aldri vet om en melding er sendt kun til meg, eller til alle på lista. Feriebilder og sånt. Det stresser meg litt, for hvis det er sendt direkte og bare til meg, så føler jeg det er uhøflig å overse meldingen uten å svare, men har ikke behov for å svare hvis jeg er et kryss på en lang liste. Det er jo ikke alltid det passer seg å sitte og svare på en haug med snapper heller, men svarer jeg ikke der og da så glemmer jeg det. Så da er det bedre at de heller bare legger det ut på storyen sin (men mange gjør jo begge deler, for å være på den sikre siden). Da vet jeg at jeg ikke trenger å svare, med mindre jeg føler for det.


#39

venla sa for siden:

Jeg sender snap til eldste datter, nærmeste familie og kjæresten. Oppdaterer hva vi driver med og sender bilder av ungene når de synes det er greit til mormor. Ser ikke kjæresten hver dag, så det er jo en enkel måte å "ses" på. Har og noen vennegrupper der og kollegagruppe. Chatter gjerne mer enn å sende bilder der. Bruker privat story ganske mye. Legger ikke ut så mye hemmelig, men bilder fra tur eller noe artig i hverdagen. Brukte vanlig story tidligere, men det var mange perifere folk i lista som jeg tenkte kunne få slippe å se alt. Ser andres story om jeg er innom og jeg har lyst til å se. Bruker FB til informasjon og grupper. Instagram til turbilder og oppskrifter.


#40

Magica sa for siden:

Man vet jo ikke at andre har privat story før man blir med i en? Jeg vet at sønnene mine har og jeg er ikke med i dem og ser de ikke heller.


#41

Karamell sa for siden:

Stemmer.


#42

Myria sa for siden:

Samme her. Jeg har grupper på snap fordi vi er noen som sender mye til hverandre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.