Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Var du i Italia i sommer?

#1

Tjorven sa for siden:

Jeg er så overrasket over hvor utrolig mange i min bekjentskapskrets (og facebookvenner) som var på ferie i Italia i sommer. Jeg var der selv også.

Jeg har ikke oppfattet Italia som et så populært ferieland, men i år var det dit "alle" skulle. Hvordan oppstår sånne trender?


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg kan jo starte med å svare for egen del. Vi antar at dette var det siste året som begge ungene skulle være med på det meste av ferien. Vi er alle glade i italiensk mat og fikk lyst til å oppleve litt mer av landet. Så da bestemte vi for å svi av store deler av reisekontoen, og oppleve Italia.

Det var en flott ferie, men jeg var glad for at vi ventet til ungene var "store". Snuppa var klar på at hun nok ikke hadde klart å nyte det til fulle før nå.

Men jeg har ikke noen god forklaring på hvorfor vi falt ned på dette valget samme år som "alle andre" tok den samme beslutningen.


#3

My sa for siden:

Jeg synes "alle" har vært i Nice/Antibes, hvor vi var. :knegg:

Trender oppstår vel i reisemål så vel som med klær, mat og alt annet. Men hvordan - si det? Flokkmentaliteten? Inspirasjon? Influensere? Tilgjengelighet v direktefly? :vetikke: Jeg har for øvrig alltid vært glad i Italia som ferieland, men har da inntrykk av at det har vært ganske så populært hos andre også. :gruble:

Var forresten på ferie i Italia (Roma-Napoli-Amalfikysten) da eldste var to år, og kan meddele at det fungerer også supert med små barn. :nemlig: Hun satte stor pris på maten i alle fall. Som regel pasta med tomatsaus, som hun spiste med fingrene. Og hun ble dullet og dillet med av alt og alle, der hun løp rundt på diverse piazzaer og uterestauranter med hvite musefletter og italiensk fotballskjorte, plasket i fontener og "snakket" med alle, og sjarmerte folk i øst og vest. :knegg: Er vel på tide å ta en ny tur dit snart, etter det har jeg bare vært i Italia uten unger (hvis man ikke regner med den gangen vi krysset grensa til Italia med noen meter, langt oppe i fjellet, på dagstur fra en turisthytte i Sveits). Sist gang sammen med mine søstre og min far, i 2018, for feire pappas 70-årsdag. Da leide vi et hus i Toscana og fartet rundt til ulike steder i Chianti-området, ei salig uke i evig mat- og vinrus. :rairai:

Nei, så vi var ikke i Italia i sommer, men vi vurderte det (Sardinia) som ett av alternativene, da vi endte opp med Frankrike i stedet. Også da vurderte vi togtur til San Remo, bare for å ha vært i Italia, men prioriterte det likevel ikke, det holdt å dra til Menton på grensa. Kanskje neste år? Da kan jo også storesøster få smake på vin :sjokk: (kanskje passe på at hun ikke løper rundt på piazzaene, plasker i fontener og snakker med alle da :humre: )


#4

Selma sa for siden:

Kan det ha sammenheng med at mange av oss er i en livssituasjon med store barn/ungdommer? Mange reisemål i Italia (og Frankrike) egner seg kanskje best for voksne og ungdommer/store barn? Med små barn velger mange de typiske charter-reisemålene der ting er tilrettelagt for de minste med enkel reise, all inclusive, barnebasseng og barneklubber. Med store barn er det enklere å reise litt rundt og utforske reisemålet litt mer.

Jeg ser litt det samme mønsteret i min omgangskrets også. Flere velger bort den typiske sol- og badeferien og velger reisemål der det er mer lagt opp til aktiviteter og kulturtilbud


#5

Karamell sa for siden:

Nei, var i Nice. :knegg: For oss som ikke bor på det sentrale østlandet handler det mye om direkteflygninger, gitt.

Det er omtrent 10 år siden vi var på charter. Og det var 3. året med kun ett barn på ferie (mulig eldste var preget av at koronareisemålene i Norge ikke fristet de to siste årene. :knegg: ).


#6

Retz sa for siden:

Italiaferien i år ble dessverre avlyst, men dette har vært mitt foretrukne ferieland siden tidlig 70-tall. Og som jeg har besøkt jevnlig.


#7

Toffskij sa for siden:

Ja, vi var på Sicilia, som hårfint vant over Hellas da vi planla.


#8

tink sa for siden:

Nei, men vi var i Spania og har samme følelsen av at det var nettopp der ALLE var.


#9

Toffskij sa for siden:

Det var vel ganske høy «Ikke En Norgesferie Til»-faktor. :knegg:


#10

My sa for siden:

:knegg: Vi reiste faktisk fra Oslo, siden vi besøkte folk på Østlandet først. Men for oss handlet det om at vi hadde begrenset med tid, og trengte en plass hvor vi kom oss kjapt (så direktefly ja), hadde kort vei fra flyplass til et hyggelig sted, med flere muligheter for både by/shopping/kultur/severdigheter, og strand, sol og bading. Og i tillegg såpass gode forbindelser at vi slapp å leie bil, men kunne komme oss lett rundt med kollektivtransport. Så da endte vi opp der.

Charter har vi aldri vært på, men opplever at småbarn er det veldig enkelt å tilrettelegge for, uansett hvor man er. De trenger jo ikke så mye for å være underholdt. En lekeplass eller to, og en eller annen form for bademulighet (strand eller basseng), og de var stort sett fornøyde. De første tre leveårene til tvillingene ferierte vi på Kreta, på en bitteliten plass på sørsiden, hvor ingenting var tilrettelagt, ingen lekeplasser, ingen basseng, bare en kjempestor strand med rent og klart vann, store naturområder, en håndfull restauranter og lite/ingen biltrafikk. Leide leilighet med kokemuligheter. Det var utrolig behagelig, og ungene elsket å være der. :hjerter: Det ble mer krevende å finne passende feriemål da ungene ble eldre synes jeg, for da begynte de å få litt mer ulike interesser, ønsker og behov. Men charter var ikke svaret på de behovene heller, så det ble aldri til at vi valgte det.


#11

Muskat sa for siden:

Nei, vi var i Portugal. Vet ikke om noen andre som har vært der i år, og vi traff én annen nordmann i løpet av 14 dagers ferie.

Andre vi kjenner har vært i Italia, Frankrike, Spania, Kroatia, Tyrkia, Tyskland, Østerrike, Hellas, Sverige, Danmark osv., så ikke noe land som skiller seg ut som spesielt populært egentlig.


#12

polarjenta sa for siden:

Nei, var i Danmark og Sverige


#13

Blondie sa for siden:

Nei. Jeg var ikke utenfor landegrensene i år (heller).


#14

Syrinx sa for siden:

Nei. Vi var i Sverige og sjekket ut hvordan regn og vind var på den siden av grensa. :mumle:

Jeg hadde ellers uvanlig mye Nice og Antibes i monitor i juli. Koselig det og jeg var ikke misunnelig. :lyve: Altså, koselig var det så absolutt.

Minimalt Italia å registrere. Kanskje en familie jeg vet om.


#15

Spoon sa for siden:

Ja, vi var på Sardina. Tror også det kan handle litt om alder på barna, reisemålet var et av forslaget fra ungdommene våre. Her tror jeg faktisk også at SoMe (evt. TikTok) er en stor inspirasjonskilde.

Nå er det denne typen ferie vi stort sett drar på, og det frister til gjentagelse. Jeg kunne godt ha tenkt meg en tur til fastlands-Italia også. Har 3 i vennekretsen som har vært i Italia i år.


#16

Snippa sa for siden:

Nope. Vi var i Wales, Skottland og England.
Men jeg synes ikke Italia er noe alle plutselig har dratt til, det har da vært et av de mest populære reisemålene i mange, mange år?
Vi har vært i Italia mange ganger, med alt fra babyer til store barn.


#17

007 sa for siden:

Nei, dessverre, vi var i Hellas.

Jeg synes "alle" var i Spania i sommer.


#18

liefje sa for siden:

Vi bodde lenge i utlandet og var et år i Portugal. Der hørte sønnen vår plutselig nordmenn i bassenget og kom og spurte meg om dette var Syden. Han hadde jo hørt at nordmenn dro dit i feriene. :knegg:


#19

liefje sa for siden:

Vi var forøvrig i Hellas i år, og skal en tur til Mallorca i september. Har pleid å veksle ganske likt mellom Italia, Spania og Hellas i sommerferiene. Har bare vært en gang på charter og har opplevd at det er enkelt å tilfredsstille barns behov uansett hvor vi drar. Dog har vi bare ett barn (nå 19 år gammel).


#20

Neket sa for siden:

Jeg syns også alle var i Italia, var ganske misunnelig. Jeg har tror forresten jeg ikke har vært på ferie noen gang et sted uten nordmenn. Selv på et bittelite motell vi bodde en natt på i gokk i ørkenen i New Mexico var det nordmenn på rommet ved siden av. :knegg: Vi er overalt!


#21

My sa for siden:

Ja, i Antibes var det også mange nordmenn. Det landet hvor vi har møtt på færrest nordmenn når vi har feriert, tror jeg (merkelig nok) er Sveits. Der kan jeg ikke huske å ha møtt på nordmenn i det hele tatt. Men vi har ikke vært voldsomt originale og eksotiske i våre reisemål heller da, så det er kanskje ikke så rart at det har vært mange nordmenn der.


#22

veobra sa for siden:

Sveits er vel av de få landene å feriere i som er dyre også for nordmenn, er det ikke. :knegg: Kanskej derfor ikke så mange nordmenn litt utenfor de store byene?

Jeg skulle gjerne vært i Italia i sommer, men var det ikke. Er ikke Italia en klassisk feriedestinasjon for nordmenn? Synes det har vært slik i "alle" år.


#23

Malama sa for siden:

Nei

Men vi bevegde oss noen km over grensa til Sverige en dag da. Ellers norgesferie som alltid


#24

Polyanna sa for siden:

Ja!

For vår del var det en ferie som hadde vært planlagt og utsatt siden 2020. :knegg:

Men vi var der mye da barna var små også. Jeg er glad i Italia og har reist dit jevnlig siden 90-tallet.


#25

star sa for siden:

Nei, Norgesferie som vanlig.


#26

venla sa for siden:

Nei, og har fortsatt ikke vært i Italia. Men lyst til å reise dit en gang.

Tenker det har litt med alder på barn, økonomi og reiseønsker. Mange i min krets har ungdommer som ikke lenger vil til "Syden", og da er Italia fint siden man kan kombinere storby og bad feks.


#27

My sa for siden:

Jo, når vi har vært der så har det vært på besøk hos venner da, så vi har bodd gratis, og ofte laget mat sammen hjemme hos dem. Men det er dyrt ja, hvis man skal spise ute, på restaurantene er prisene omtrent som her (men det synes jeg de er i veldig mange land nå om dagen). Det samme gjelder dagligvarer i butikkene. Og f.eks tog er enda dyrere enn her. :gal: Skiutleie og heiskort koster det hvite ut av øyet (vært der på skiferie bare en gang, ellers har det vært sommerferie), og på turisthyttene til SAC (det som tilsvarer DNT her) er både prisen og standarden på overnatting m/full pensjon omtrent som på DNT-hytter her. Hva det koster å overnatte på hotell o.l. i byene vet jeg ikke, siden vi alltid bor privat. Men stort sett, det er som en raus norgesferie ja, så det kan absolutt ha med det å gjøre. :nikker:

For ellers er det jo et perfekt land å feriere i; Stabilt sommervær med tropevarme og massevis av bademuligheter i innsjøer og elver i dalene og lavlandet, svalt, behagelig og vakkert i fjellene, idylliske bygder og hyggelige byer, og Ticino som er et ryddig og rent Italia. :hjerter:


#28

Turban Smukk sa for siden:

Jeg har nøyaktig samme inntrykk som Tjorven. "Alle" rundt meg på jobb og ellers var i Italia. Jeg var ikke.



#30

Karamell sa for siden:

Men jeg skal til Italia om en drøy måned. :knegg: Det vil bli min 5. gang i Italia. Første gang var da Italia var i VM-finale i fotball i 1982. Rimini.


#31

millact sa for siden:

Nei, var i Sverige.


#32

Zulu sa for siden:

Og Undergrunn. :nemlig:


#33

Nenne sa for siden:

Nei, men jeg henger i Italia-tråder for det er på lista mi med en tur tilbake. Det er lenge siden sist.


#34

Anne C sa for siden:

Vi var ingen steder i år, men Italia er alltid favoritten vår, og vi har vært der i mange år med gutta. Vi synes Italia passer for alle aldre i vår familie.


#35

Bluen sa for siden:

Ja, vi var ved Gardasjøen - valgte å mer eller mindre repetere feriene fra pre-koronaårene 2018 og 2019. :knegg:

Første gangen vi reiste akkurat dit, var på tur med storfamilien - og det er favorittstedet til svigerforeldrene mine. Siden har vi reist tilbake både med venner og på egen hånd. Ettersom det er Nord-Italia, er det normalt sett litt kjøligere enn lengre sør. I tillegg er det fint å kunne kombinere vann og fjell, og maten er jo god.


#36

Lavender sa for siden:

Ikke i år. Fordi barna ville oppleve noe annet, dit alle andre drar. Så vi har vært i Spania og Hellas. Så mottar ungene masse fine bilder fra venner i Italia. Så nå kan vi planlegge neste års ferie til Italia.


#37

ingling sa for siden:

Nei, vi var på Sunnmøre. :humre: Jeg kjenner ikke mange som var i Italia, har ikke inntrykk av noen trend, akkurat. Kommer på to, i farten. Flere i Spania og Hellas.


#38

Chablis sa for siden:

Nei, Norge og Sverige på oss. Kun to i min krets dro på ferie til varmere land i år.


#39

Hyacinth sa for siden:

Jøss, der var vi også.


#40

GinaK sa for siden:

Nei, vi har hatt hjemmeferie de 3 siste somrene. Fint det også. Vet at det kommer bedre tider igjen for reising.


#41

Drømmedama sa for siden:

Nei, Frankrike på oss, men jeg har sett så innmari mange flotte bilder fra andres Italiaferie i år at jeg får skikkelig lyst til å reise dit.


#42

Anne C sa for siden:

For meg er det liksom enten Italia eller Australia på meg. Lommeboka bestemmer, og da blir det Italia enn så lenge.


#43

Luftslottet sa for siden:

Nei, men vi var der i påsken. :knegg:


#44

Fjols sa for siden:

Nei, vi var i New York. Italia i 2019. Vil gjerne tilbake igjen, og da andre steder enn bare Roma.


#45

Niobe sa for siden:

Jeg har faktisk tenkt tanken i år, at påfallende mange venner/bekjente ferierte i Italia i år!


#46

Strå sa for siden:

Nei, jeg var ikke i Italia i sommer. Sist gang jeg var i Italia på sommeren var i 1982, på russeturinterrail fra Korfu og hjemover. Jeg kommer neppe til å dra til Italia noen sommer, men kanskje en vår en gang.


#47

Pasta sa for siden:

Ikke i år, men har vært der flere ganger før. Jeg syns «alle» reiser til Kroatia.


#48

Strå sa for siden:

Om sommeren reiser jeg enten nordover eller er hjemme eller drar til et annet sted det vanligvis ikke er så innmari varmt. Jeg har vært i Kroatia da, en høstferie og en sen juni. Og på gjennomreise til Hellas, med interrail da det var en del av Jugoslavia, i 1982. Da fikk vi ikke gå ut av toget så det teller ikke.


#49

Señora sa for siden:

Hellas * 1 og Spania *2 denne sommeren, men reiser gjerne til Italia når som helst.


#50

Darth sa for siden:

Jada, vi var i Italia.


#51

sindrome sa for siden:

Nei, var i England. Har ikke vært i Italia siden 1990 tror jeg. Antagelig fordi Italia er det ene ordet jeg ikke kan si uten å røpe mine Østfoldrøtter :knegg:


#52

Pasta sa for siden:

Vi ferierte forresten i Tyrkia, Sverige og Norge i år.


#53

Odelia sa for siden:

Ja, vi var i Italia i sommer (og Nice/Antibes, Sveits osv :knegg: ). Både jeg og mannen er glad i å reise til Italia, og hadde lyst til å besøke flere steder, samt vise ungene litt rundt. Så vi tok oss en rundreise i flere europeiske land, og fant flere steder vi gjerne vil dra tilbake til (både nye og gamle perler). Har jo lagt ekstra godt merke til de andre i bekjentskapskretsen vår som også har vært i Italia, men har lenge hatt inntrykk av at Italia/Frankrike er faste ferieland for mange av de vi kjenner. Så var vi også en gjeng som hadde leid hus sammen det ene stedet i Italia, så sånn sett visste vi i alle fall om 3 familier som skulle dit, men vi har stort sett reist sammen med andre de gangene vi har reist til Italia.



#55

amylin sa for siden:

Nei, var i Danmark og Norge.


#56

Trixie sa for siden:

Nei. Var i Danmark og Sverige. Jeg synes mange var i Frankrike jeg. Men vi skal til Italia i oktober.


#57

Timar sa for siden:

Nei, var i Norge og en snartur til Polen.

Jeg syns "alle" var i Frankrike. :knegg:


#58

Blondie sa for siden:

Jeg tror ikke jeg kjenner noen som var i Italia eller Frankrike. :gruble: Mulig jeg ikke hører etter. :sparke:


#59

Polyanna sa for siden:

Jeg syns det var "påfallende" mange i vår krets som hadde Norgesferie. Jeg trodde langt flere skulle flykte ut så snart de fikk sjansen. Mulig det var streikeuroen som tok piffen fra folk.


#60

Malama sa for siden:

Av folk jeg kjenner feriedetaljene til (familie og kollegaer) så reiste de man skulle forvente dro utenlands, og de man forventet var innenlands, var det. Med unntak av at vi tok et skritt over grensa til sverige, det er ikke noe som skjer hvert år ;)

Ingen i italia, en familie i Nice, ellers tyrkia, norge, sverige og danmark helt som forventet av folket.


#61

frukt sa for siden:

Nope. Har aldri vært der. Bortsett fra en tur til Mandal har jeg ikke vært utenfor fylket engang. :hjemmekjær:


#62

trøtt sa for siden:

Italia har ikke vært det reisemålet jeg har hørt mest om i år, men kjenner noen som har vært der.

Hellas har vært det største feriemålet i år, som alle andre år, blant mine kjente. Ellers har mine bekjente vært ulike steder som Mallorca, Frankrike, Kroatia og USA.

Jeg er i Italia nå. :knegg:


#63

m^2 sa for siden:

Jepp, 4 uker. Kjørte t/r.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.