Jeg spiser lite brød, og har barn som er lei av brødskiver, så jeg er stadig på jakt etter gode alternativer. Har dere noen oppskrifter? Tenker da på ting man kan lage og ha pålegg på, ikke omelett eller middagsrester.
Selv kan jeg anbefale disse gulrotvaflene.
Man trenger:
2 revne gulrøtter
3 egg
1,5 dl melk
100 g havregryn
½ ts salt
Jeg har i litt bakepulver også.
Bland sammen og la stå 30 min. Bruk 3 spiseskjeer per vaffel, og stek i ca 6 min. Jeg lager små runde vafler, og da er det nok til 6 stk.
Sist hadde jeg i litt revet gurkemeie og ingefær. Veldig godt!
Brukte opprinnelig denne oppskrifta, men har modifisert den en del; bruker mer egg (blir luftigere), havremel i stedet for havregryn, og har økt mengden sånn at jeg kan bruke en stor boks mager cottage cheese som utgangspunkt. Bruker 4 egg til en boks cc.
Skulle inn og si det samme som Stompa. Sånn omtrent.
Jeg bruker 3 egg til en stor boks CC (som av og til er mager, av og til ikke), har redusert havregrynmengden fra opprinnelig (i den oppskrifta jeg gikk ut fra) 400g til 350g, og har i stedet i en liten håndfull solsikkefrø og en liten håndfull linfrø. 2ts bakepulver og 1/2 ts salt. Og topper med gresskarfrø og/eller sesamfrø.
Kanskje jeg også skal prøve havremel i stedet for havregryn, og ha oppi enda et egg, bare for variasjonen? :gruble:
Hm, proteinrundstykkene må jeg prøve! Jeg spiser nesten bare havregrøt eller knekkebrød, fordi jeg må ha glutenfritt og de brødene er både lite gode og ganske lite næringsrike. Å bake brød bare til meg er lite motiverende, men rundstykker spiser hele gjengen.
4 egg
4 dl havregryn
1 boks mager kesam
200 g skinke (noen ganger bruker jeg skinke, tar det jeg har)
150 g mozarella
1 avocado
1 presset kinesisk hvitløk (pleier jeg å droppe)
Grønnsaker etter ønske
Salt, pepper og litt chili
Jeg kan ikke spise brød pga gjær, men jeg kan varmt anbefale å bruke lomper. Du som bor i Rogaland får nok tak i Hodne sine potetlomper. Saftige og gode. Supre med pålegg. Og man får ofte det man betaler for. Lomper til 5 kr/pakken er ofte veldig tørre. Lisbeths lomper er også gode.
OMG glad jeg ikke jobber hos deg. :lol: jeg fikser ikke lukta.
Jeg har lagt min elsk på wasa havre men alle knekkebrød er gode, særlig de hjemmelagde eller de som ligner (på butikken). Tenker jeg vil prøve de rundstykkene dere skriver om, de hørtes mettende ut. Det går jo an å lage en pai f.eks også, med både egg og cottage cheese + valgfritt innhold (skinke, paprika, løk osv) og bruke til lunsj kald.