Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Alternativer til brødskiver

#1

frukt sa for siden:

Jeg spiser lite brød, og har barn som er lei av brødskiver, så jeg er stadig på jakt etter gode alternativer. Har dere noen oppskrifter? Tenker da på ting man kan lage og ha pålegg på, ikke omelett eller middagsrester.

Selv kan jeg anbefale disse gulrotvaflene.
Man trenger:
2 revne gulrøtter
3 egg
1,5 dl melk
100 g havregryn
½ ts salt
Jeg har i litt bakepulver også.

Bland sammen og la stå 30 min. Bruk 3 spiseskjeer per vaffel, og stek i ca 6 min. Jeg lager små runde vafler, og da er det nok til 6 stk.
Sist hadde jeg i litt revet gurkemeie og ingefær. Veldig godt!

Nadiyas oppskrift på eggtortilla wrap har jeg ikke prøvd enda, men det ser veldig godt ut.
foodhero.com/blogs/nadiya-hussain-egg-rolls


#2

Kirsebær sa for siden:

Lefser eller lomper, salatblader, alskens knekkebrød.

Ingen oppskrift, men disse sakene er kjekt å putte pålegg på. :-)


#3

Polyanna sa for siden:

Jeg er veldig glad i knekkebrød, jeg liker "crunchen".

Blir mye Rugsprø, men lager også av og til selv, eller kjøper andre typer for variasjonens skyld.


#4

Trixie sa for siden:

Havrelapper eller bananpannekaker.
Lager både fylte horn og pizzabaguetter til ungene.


#5

frukt sa for siden:

Knekkebrød med makrell i tomat = masse søl. :knegg:


#6

Polyanna sa for siden:

Må spise kjapt nok. :nemlig:


#7

Stompa sa for siden:

Jeg spiser proteinrundstykker.

Brukte opprinnelig denne oppskrifta, men har modifisert den en del; bruker mer egg (blir luftigere), havremel i stedet for havregryn, og har økt mengden sånn at jeg kan bruke en stor boks mager cottage cheese som utgangspunkt. Bruker 4 egg til en boks cc.


#8

My sa for siden:

Skulle inn og si det samme som Stompa. Sånn omtrent.

Jeg bruker 3 egg til en stor boks CC (som av og til er mager, av og til ikke), har redusert havregrynmengden fra opprinnelig (i den oppskrifta jeg gikk ut fra) 400g til 350g, og har i stedet i en liten håndfull solsikkefrø og en liten håndfull linfrø. 2ts bakepulver og 1/2 ts salt. Og topper med gresskarfrø og/eller sesamfrø.

Kanskje jeg også skal prøve havremel i stedet for havregryn, og ha oppi enda et egg, bare for variasjonen? :gruble:


#9

Propella sa for siden:

Matmuffins er supert.


#10

Blondie sa for siden:

Hm, proteinrundstykkene må jeg prøve! Jeg spiser nesten bare havregrøt eller knekkebrød, fordi jeg må ha glutenfritt og de brødene er både lite gode og ganske lite næringsrike. Å bake brød bare til meg er lite motiverende, men rundstykker spiser hele gjengen.


#11

apan sa for siden:

De er optimale glutenfritt da, og alle kan spise dem. Jeg skulle ønske lillesøster likte dem, men hun gjør ikke det (jeg gjør).

Det er ikke til å ta pålegg på, men jeg anbefaler kjøleskapsgrøt i ulike varianter.


#12

Propella sa for siden:

Matmuffins er godt og mettende

4 egg
4 dl havregryn
1 boks mager kesam
200 g skinke (noen ganger bruker jeg skinke, tar det jeg har)
150 g mozarella
1 avocado
1 presset kinesisk hvitløk (pleier jeg å droppe)
Grønnsaker etter ønske
Salt, pepper og litt chili

Stekes på 225 grader i 20-25 min.


#13

apan sa for siden:

Hva slags muffinsformer bruker du?


#14

Propella sa for siden:

Store, som jeg setter i et muffinsbrett.


#15

Karamell sa for siden:

Min go to er Mager cottage cheese med bær, men det putter man jo ikke pålegg på. ;)

Jeg leste nettopp om chaffler, eller noe sånt. Det var vel egentlig lavkarbovafler laget av egg og ost.


#16

Karamell sa for siden:

Grønnsaksvafler kan jo lages med andre grønnsaker enn gulrot også, frukt. Squash, feks.

Tror det var Kirsebær som en gang sa; alt kan vafles! Å vafle tortillalefser med pålegg og ost er ganske godt. Lomper også.


#17

apan sa for siden:

Men silikon? Papirformer? Jeg synes ofte sånne matmuffins henger sånn fast.


#18

tink sa for siden:

Det spiser "alle" til lunsj på min arbeidsplass. Lite søl, men vi er voksne da.


#19

Propella sa for siden:

Jeg har brukt begge deler. I papir henger de litt igjen. Best i silikon.


#20

frukt sa for siden:

Det er jeg og, men flink til å søle allikevel. :knegg:

Matmuffins skal jeg lage. :jupp: Det ene barnet likte gulrotvaflene, det andre barnet ville typisk nok ikke prøve. Skal prøve med rødbete neste gang.


#21

Hyacinth sa for siden:

Jeg kan ikke spise brød pga gjær, men jeg kan varmt anbefale å bruke lomper. Du som bor i Rogaland får nok tak i Hodne sine potetlomper. Saftige og gode. Supre med pålegg. Og man får ofte det man betaler for. Lomper til 5 kr/pakken er ofte veldig tørre. Lisbeths lomper er også gode.


#22

frukt sa for siden:

Lomper er godt, ja. Jeg kjøper Lisbets lomper, de er de beste jeg har smakt!


#23

Magica sa for siden:

OMG glad jeg ikke jobber hos deg. :lol: jeg fikser ikke lukta.

Jeg har lagt min elsk på wasa havre men alle knekkebrød er gode, særlig de hjemmelagde eller de som ligner (på butikken). Tenker jeg vil prøve de rundstykkene dere skriver om, de hørtes mettende ut. Det går jo an å lage en pai f.eks også, med både egg og cottage cheese + valgfritt innhold (skinke, paprika, løk osv) og bruke til lunsj kald.


#24

frukt sa for siden:

Pai var lurt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.