Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du slått på varmen hjemme?

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Det er blitt september, og her på Østlandet nærmer temperaturen seg å falle under 10 grader nattestid og strømprisen har hatt en snittpris nær 7 kr per kilowattime den siste uken. :skremt: Det frister med andre ord ikke å slå på varmeovner og varmepumper før man MÅ. Holder dere andre stand? Hvor lenge orker du å vente?


#2

Neket sa for siden:

Har ikke skrudd den på enda, sola har fortsatt ordna det her. Men kommer til å skru på når jeg blir kald. :vetikke: Har gulvvarme på badet da. Stikker hodet i sanda og later som ingenting.


#3

frukt sa for siden:

Nope. Varmepumpen er avslått, og det er 24 grader i stua. Bor i rekkehus med stue mot sør, så sola gir mer enn nok varme. Trooor ikke det blir nødvendig med oppvarming før oktober/november.


#4

meisje sa for siden:

Vi har funnet frem gensere og ulltepper. Venter med å slå på varmen. Kanskje må vi kjøpe oss varmeflaske til å ha i sengen.

Vi har begynt å bruke hånddusjhodet istedenfor takdusjen vi har. Vi snakket om vi skal slutte å bruke tørketrommelen. Vi setter på vaskemaskiner og oppvaskemaskiner når strømmen er ‘billig’ og lader bilene på natten nå.


#5

Millen sa for siden:

Mannen slo på panelovner imorges når ungene satt og frøs før skolen.
Satte den på 20 grader, og da viste den 16.

Greit med kjøkkenet inntil videre, ellers får vi kle på oss, og jeg har trukket for gardinene på stua.

Tidligere idag var strømmen på 2-3 kroner så da vasket og tromlet jeg 60 vask , sokker, truser, håndklær osv. Alt annet av klær henger jeg opp.

Vi bor i Oslo og jeg følger med på prisene


#6

Magica sa for siden:

Hos oss var det 3,9 grader i går morges og vi har på panelovn på stua på 20 grader. På hytta. Hjemme fyrer vi aldri med strøm, bare ved. Bor i leilighet i borettslag og det er varmt og godt isolert.


#7

007 sa for siden:

Nei.
Det har vært sol og varmt i Bergen denne uken (:sjokk:), og grei temp om natten også. Vi har relativt nytt hus (2013) som er godt isolert, så vi bruker generelt lite strøm på oppvarming.


#8

Millen sa for siden:

Bor i leilighet i borettslag og det er varmt og godt isolert.[/QUOTE]

[b][/b]
Jeg har alltid sett for meg at dere bor i hus med hage, sikkert pga hagetråder.


#9

IzziCreo sa for siden:

Nei, overhodet ikke, men vi har lukket vinduer i stuene på nattestid nå. Bor i Oslo.


#10

Karamell sa for siden:

Nei, har varmt hus, men har jo litt varme på badene og litt i kjellerstuen (termostat).

Det er iskaldt om nettene nå, men vi har vinduene åpne på soverommene på full gap fremdeles. På vårt soverom står det to åpne vinduer. Skal vurdere å lukke dem litt nå, ikke pga kaldt i huset, men var litt kaldt på skuldrene i natt. Det er alltid varmt i soveromsetasjen vår. Skråtak på "loftet" med svart tak. Helt håpløst fra april til september. Har kjørt en den bærbar airkcondition i sensommer.

Tror faktisk kjøkkenvinduet står litt åpent nå, har åpen løsning til stuen og kjenner litt trekk.


#11

Lhi-My sa for siden:

Vi har billig strøm, men fyrer stort sett utelukkende med ved (gratis, selvlaget). Vi har hatt fyr i ovnen hver kveld denne uka, det er småkaldt. Varmepumpene ble satt på i dag, jeg har vasket mye klær og det var ikke tørkevær ute, så da står stativene under varmepumpa i kjellerstua. De blir nok skrudd av igjen når klærne er tørre, vi trenger ikke mer varme enn litt peisvarme på kvelden foreløpig. Selv om vi har billig strøm, synes jeg ikke vi skal bruke mer enn vi må her heller.


#12

millact sa for siden:

Nei, fryktelig varmt inne i sør enda. Måtte sette på air condition på jobb igjen i dag. Sittet ute til kl 2130 i dag på terrassen i t-skjorte.


#13

Maverick sa for siden:

Nope. Men jeg har lukket vinduene.


#14

Elise sa for siden:

Nei. Vi har lukket verandadøra litt tidligere enn vanlig. :jupp: Endelig levelig på soverommet ved leggetid. :riktig:


#15

Blondie sa for siden:

Nei, ingen varme. Faktisk lufter jeg i skrivende stund fordi det er for varmt i stua. :middelaldrende dame:

Det er dårlig isolert her, så det blir nok fort litt bruk av varmepumpe og varmekabler.


#16

Syrinx sa for siden:

Akkurat nå er det ikke behov, men både varmepumpe og vedovn har gått sine runder gjennom hele sommeren.


#17

Bluen sa for siden:

Nei. Vi er vel nede i 5-7 grader om nettene, men det er ikke noe problem foreløpig.


#18

Fintdethei! sa for siden:

Trøster meg med at 90% strømstøtte er innført også fra september.


#19

Shun sa for siden:

Nei, jeg skrur ikke på elektrisk varme før helt nødvendig - har gjort det sånn i mange år som en miljøkonkurranse for meg selv.
Bor i Oslo, og vinduene står åpne for frisk luft, men jeg tar nå på meg ullsokker inne, og vil begynne med jakke etterhvert.
Startet morgenen i dag med strømpebukse, men den ble skrellet av utover dagen.

Foretrekker å ikke ha det så varmt, da.


#20

kamp sa for siden:

Jeg syns enda det er varmt her i stv.


#21

annemede sa for siden:

Vi har skrudd på varmegjenvinningen, og fyrer innimellom med ved, når det ikke er sol.


#22

Charlie sa for siden:

Vi pleier å skru varmen av til påske og skru den på til høstferien. P.t. har vi på bittelitt på badegulvet. Termostaten sier 16, og termometeret inne på badet sier 20. Ellers ingenting på.


#23

Malama sa for siden:

Den tenker jeg jevnlig på. Vi har også billig strøm, men jeg tenker vi ikke trenger sløse med den. Men. Sånn bortsett fra egen regning sliter jeg med motivasjonen til å spare på strømmen når kraftselskapet lar vannet renne over i demningen for det er for mye, de klarer ikke få omsatt så mye strøm, ikke nok ledninger til å frakte det dit det er manko.


#24

Malama sa for siden:

Vi hadde på en ovn noen timer forrige uke når det var kaldt. Men nå er det varmt ute. Det er 14 grader nå kø 23 på kvelden, og 23 inne, godt hjulpet av utetemp.
Men vi har varmekabler i kjelleren, på badet og i gangen ellers er det smertefullt vondt å gå på

Det finnes ikke annen varme på badet. Kjellergangen varmer noe oppover i etasjene, men den står på bare for en lunk i gulvet.

Huset er ikke så fancy at det er termostat på dem desverre.
Før høstkulden setter inn skal alle nordvendte vinduer byttes, det vil si to store og to vanlige i stua og to av barnerommene. Trolig burde vi sånnsett tatt alle barnerommene, men det blir vel gjerne det siste barnerommet, og vårt rom samt kjøkkenet neste år. Da er det bare toalettet og loftet som gjenstår.

De 6 som tas nå er pga to store punkterte, to små som minimum pakninger er ødelagt på, det regnet inn i vinduskarmen i fjor høst (midlertidig tettet fra utsiden) og noe råtne karmer. Huset er fra 1979, det er vinduene også. Så vi får nok redusert en del varmetap i stua av dette. Likevel er det mulig den lage panelovnen under de to små vinduene, altså vanlige vinduer, i spisedelen av stua, må erstattes om den ikke lar deg reparere. Det pleier være svært kaldt rett innenfor de vinduene, og der sitter vi og spiser.


#25

Hyacinth sa for siden:

Nei. Det er 23 grader på dagtid og 14 om natten for tiden. Og så å si vindstille. Problemet er snarere motsatt. Så lenge det varer…


#26

Palmen sa for siden:

Ja, jeg skrudde på en panelovn i ettermiddag. Kaldt nå!


#27

Anne C sa for siden:

Vi har ikke satt på varmepumpa eller satt opp varmen på varmekabler i sokkelen. Varmepumpa kommer nok på før vi øker noe i sokkelen.

Men jeg sitter med ulltøfflene mine ullskjerf og sånt. Det er merkbart kaldere. I dag har jeg sittet streikevakt med dunjakke.


#28

Stompa sa for siden:

Slått på? Har ikke slått den av så langt i 2022; både gulvvarme og panelovner har vært helt nødvendige hele sommeren.


#29

safran sa for siden:

Nope. Jeg elsker høst og litt kulde.


#30

Strå sa for siden:

I nyhuset er varmekildene sola, elektrisk gulvvarme og vedfyring. Gulvvarmen står på hele tiden og er termostatstyrt på 19°C. Vedfyren er lagt i klar til tenning, jeg mistenker at den får fyr i morgen. Huset er nyisolert og drar relativt lite strøm totalt sett.

I kommunen kan man avtale å hente nedfallstrær på kommunal grunn. Det har Helten gjort, så vi er nok berga fram til sommeren.


#31

Isprinsessen sa for siden:

:dakars:


#32

star sa for siden:

Har ikke skrudd opp radiatorene enda. Dvs jeg har flytta 2 fra av til laveste.
Prøver å starte vaskemaskin og oppvaskmaskin når prisen gjør et fall. Varmekablene på badet føles nå kalde. Satte ned temperaturen i fjor.


#33

Muskat sa for siden:

Jeg skjønner ikke spørsmålet, her har vi aldri slått av varmen. :knegg: Vi har heldigvis billig strøm da. :stuart:

Varmepumpa står på 20 grader hele året, ser vi brukte rundt 110 kWh til oppvarming per måned i sommer, og det var egentlig overraskende lite så kaldt som det har vært.


#34

C3PO sa for siden:

Litt. Varmekablene på hovedbadet ble skrudd på 1.9. For første gang har jeg tatt i bruk timer på varmepumpa, slik at den er på 3 timer om morgenen og 4 timer på kvelden. Oslo.


#35

Nada sa for siden:

Nei, vi har relativt nytt hus (2017) og det er godt isolert.
Bruker varmekabler på bad, vaskerom og i entreen.
Ellers er vi heldigvis selvforsynt med ved og har en fantastisk klebersteinovn som vi bruker som primær varmekilde.
Vi bor bittelitt sør for Oslo.


#36

Camomilla sa for siden:

Nei.
Eller varmekablene på badet har vi vel ikke skrudd av i sommer, bare dempet.
Vi har ikke satt på varme ennå, men lukker vinduene i stue og kjøkkenbiten av huset, det er kjølig om nettene. Var 4-5 grader flere morninger siste uka.
Soverommene er aldri varmen på, men vindu åpen.

Har masse deilige pledd og tenner stearinlys på kveldene, det gir da litt varme..


#37

Floksa sa for siden:

Vi har bare strømvarme på badet (vanlig vifteovn) og den fikk i dag sånn klokke. Så nå går den bare 1/3 av normalt. Ellers blir det å fyre i oven enn så lenge. Vannbåren varmen anlegget trekker ikke så mye strøm men det går en del tid.


#38

veobra sa for siden:

Ingen varme på, men lukker verandadøra om kvelden. Jeg liker å ha den åpen så lenge som mulig. Jeg sitter mye ute fortsatt, men pledd og lys når det blir kaldt og mørkt. Lunk på badet hele sommeren, men demper. For tiden er soveromsvinduet lukket, mest pga forkjølelse, det blir for kaldt akkurat nå. Vi er langt unna å sette på mer varme.

Tøfler og pledd er i bruk om kvelden. Tenner lys også, for nå blir det mørket før vi legger oss. Det er låde koselig og trist på en gang. Lyse sommerkvelder er noe av det beste jeg vet.


#39

løve70 sa for siden:

Varmen i huset er termostatstyrt, men såvidt jeg vet er det kun på badet den går på. Selv om det blir forholdsvis kjølig her på nettene, er det varmt på dagtid og dermed varmt i huset. Må heller lufte enn å fyre ;) (enn så lenge)


#40

millact sa for siden:

Veoba: Enig ang sommerkvelder ute. Satt ute med kollega i går til 2130. Ikke pledd på engang, bare t-skjorte.


#41

mkj sa for siden:

Vi fyrte opp i går for første gang. Må nok snart slå på ovner på ungenes rom.

Vi lader biler når det er billig, ellers bruker vi nok mest på mat/dusj osv når det er som dyrest


#42

Retz sa for siden:

Varmepumpa er innstilt på 18 grader, så den ligger nok i sommerdvale enn så lenge. Har 18 grader på badet også.


#43

Madicken sa for siden:

Nei, men i går kveld fyrte jeg i peisen for første gang siden i vinter.


#44

liefje sa for siden:

Der hvor jeg har varmekabler med vannbåren varme står det på 18 grader (laveste mulighet). Radiatorer er ikke skrudd på, men begynte å kjenne at det var kjøligere. Lukker dører og vinduer nå.


#45

Myria sa for siden:

Nei, vi har ikke slått på varmen ennå, ikke fordi vi prøver å spare strøm, men fordi vi ikke synes det er kaldt ennå. (Østlandet her også forresten.) Vi har fremdeles verandadøren åpen deler av dagen. Tror varmekablene på det ene badet slås på snart da, det begynner å bli litt kaldt for tærne.


#46

veobra sa for siden:

Noe så deilig. Ikke fullt så varmt her nå, finner meg en krok med pledd. Solnedgangene og de nydelige fargene er en bonus på denne tiden av året.


#47

Musemus sa for siden:

Varmepumpa ble slått av i mai/juni og ble slått på noen timer for første gang i går. Skrudde den av og vedfyrte for første gang i går kveld.


#48

Tjorven sa for siden:

Vi bor i nybygg som er godt isolert, så vi driver fremdeles og lufter for å kjøle ned.


#49

Isolde sa for siden:

Her lufter vi fortsatt for å få temperaturen ned. Alt er slått av bortsett fra vannvarme på 1 på badet.


#50

Drømmedama sa for siden:

Vi har et varmt hus og bor i sør så det er nok lenge til vi slår på varmen. Bare badene i underetasjen har litt varme på. Ellers har vi vannfylte radiatorer i hele huset og vi slår på anlegget i løpet av høsten.


#51

polarjenta sa for siden:

Jeg bor i nord, og har derfor billig strøm. Jeg bruker likevel ikke mer enn jeg må, så i sommer har jeg harr ovnene av når det har vært varmt inne og på når jeg syns det har vært kaldt. I skrivende stund har jeg på en panelovn.


#52

Luftslottet sa for siden:

Jeg slo på varmeovnen på vaskerommet for en ukes tid siden, for ting ble ikke ordentlig tørre der nede. Varmepumpa er ikke slått på, men i går kveld fyrte vi mwd ved for første gang i høst


#53

Dali sa for siden:

Trøndelag, billig strøm og rundt 10 gr. Her varmer enda sola nok inn vinduet så vi har ikke skrudd på varmen enda.


#54

venla sa for siden:

Har ikke slått på varme enda. Kaldt på kveldene, men sola har varmet de siste dagene. Har på lunk i gulv på bad og vaskerom. Har akkurat bestilt varmepumpe, så blir fint å få den i hus før det blir kaldere. Så blir varmen spredt bedre i leiligheten enn med panelovn.


#55

Hondacrv sa for siden:

Eg har på varmepumpa på nettene no. På dagen har eg ho ikkje på enno. Huset er nordvendt og tomannsbolig, så det kjem lite sol inn no etterkvart.


#56

kamp sa for siden:

Jepp. Jeg var ute på konsert i går, i t shorte

Hjemme 22 og var ikke kald (ingen hopp, dans og sprett på meg heller ;))


#57

veobra sa for siden:

Jeg var nordpå i sommer. Vi hadde på panelovn i oppholdsrommene og fyrte litt i peisen. Peisen mest for kos. Skjønner godt dere ikke ar skrudd av noe varme i sommer.


#58

Erica sa for siden:

Vi bor på Indre Østlandet og har hatt relativt fint vær denne uka, men kjølig om natten. Varmekablene står på bittelitt, ikke sånn at gulvet kjennes varmt ut, men heller ikke kaldt. På det andre badet står det en varmovn på 20 grader.

Vi forsøker å vaske klær på dagene og tidene det er ikke er så dyr strøm, samme med billadingen som foregår nettene og gjerne når det er billigst, har et system som styrer det.

Vi bruker en del strøm likevel syns jeg. Vi har kjølerom som jeg tipper trekker noe strøm, og ladingen av elbilen bruker jo også endel, men det blir istedet for drivstoff.

Jeg lurer forøvrig på dette noen skriver om å ikke ha skrudd på varmepumpa. Jeg har fått informasjon fra en i familien som monterer varmepumper at man ikke bør skru den av, men at den skal stå på med lav temp på sommeren slik at vifta går. Skrur dere andre pumpa helt av?


#59

My sa for siden:

Nei, vi later som om det ikke har blitt høst enda, og utsetter det litt til. :nemlig: Men mannen har renset filteret i varmepumpa, og det er klart til å skru på når vi til slutt må kapitulere. Det er ok på dagtid, bare litt kaldt på morgenen. Kjølige soverom om natta er bare kjærkomment, der har vi aldri på varme.

Strømmen er billig her, men jeg vil heller ikke bruke mer energi enn nødvendig. I tillegg til fornektelsesbiten, selvsagt.


#60

Anne C sa for siden:

Vi har på varmekabler i sokkelen hele året, men de er skrudd ned kraftig hele sommersesongen. Det er ikke sikkert vi setter de opp med det første heller. Vi og eldste har soverom der nede, og jeg tipper han setter opp varmen før oss. Han oppholder seg der mye mer enn oss.


#61

Elise sa for siden:

Angående varmepumpa har jeg fått inntrykk av at en ikke skal skru den av og på i løpet av døgnet, men at det ikke gjør noe å ha den avskrudd i fire måneder når det er varmt. :vetikke:


#62

Anne C sa for siden:

Vi slår den sjeldent av når den er slått på for sesongen. Sesongen er jo strengt talt ganske lang.


#63

Fersken sa for siden:

Vi kommer nok til å gjøre som alle andre år, ta fram ovnen kun på de aller kaldeste dagene i vinter. Varmekabler på badet står på 19 grader hele året.

Fordelen med å bo i andre etasje borettslagsleilighet. Den er god og sval på sommeren og holder varmen på vinteren. Det hjelper jo på at det sjeldent er så veldig kaldt her i Stavanger. :knegg:


#64

Erica sa for siden:

Vi har fått regningen for august nå, vi brukte ca 1200 kwh tror jeg og fikk en faktura fra tibber på 6700 kr. Strømstøtte kommer oppå dette så klart, men den kommer egentlig ikke inn på kontoen før flere dager etter fakturaen for tibber er betalt. For oss er dette uproblematisk, men om dette nivået fortsetter når man bruker mye mer strøm så snakker man om fakturaer på 20000 kr som har forfall før strømstøtten kommer. For de med dårlig råd og kanskje liten eller ingen buffer blir dette krevende.


#65

Anne C sa for siden:

Jeg sitter med ulltøfler og ullskjerf rundt meg nå i stua. Det er ikke akkurat varmt. Kald på hendene er jeg også.


#66

Myria sa for siden:

Hvis man skrur den av hver natt eller skrur ned temperaturen for mye om natten i forhold til dagen så ender man med å bruke mer strøm på å varme opp igjen enn man hadde brukt på å bare holde varmen ved like. Nattetemperaturen bør ikke være veldig mye lavere enn dagtemperaturen.

Ja, vi skrur den helt av om sommeren. Har aldri hørt noe om at den ikke bør skrus av om sommeren eller over lengre perioder generelt, ikke fra de som har montert den heller. Når den først slås på slår vi den derimot ikke av igjen, da har vi bare programmert den til å skru ned temperaturen et par grader om natten.


#67

Luftslottet sa for siden:

Vi skrur den helt av om sommeren, og har den alltid på når den er i sesong, og dette har funket helt fint i ti år. Det er unødvendig å bruke strøm til den om sommeren, samme hvor lite.


#68

Embriksmamma sa for siden:

Vi er nyinnflyttet i et hus med jordvarme - fancy greier som vi så vidt begynner å bli kjent med. Spent på strømregningen.


#69

Input sa for siden:

Nei, vi har bare begynt å lukke døren til balkongen om natten. Jeg har begynt å bruke ulltrøye da, men de andre går fremdeles i shorts inne.


#70

Blondie sa for siden:

Vi har ny varmepumpe (montert i vår) og tenker å ha den på dag- og nattsenking i sesongen. I sommer har den vært slått av, vi motsto fristelsen til å bruke den som kjøling når vi sjekket strømprisen.


#71

Malama sa for siden:

Dersom man har råd til å betale når strømstøtten kommer er det ikke noe problem å utsette betaling noen dager. Purring med gebyr kan ikke sendes før 14 dager etter forfall og inkassovarsel må ha minst 14 dagers forfall. Så å vente en uke til strømstøtten kommer går fint.

Problemet er de som ikke har råd selv med strømstøtten. For selv med den er det dyrere enn det var før. Og renta og mat og drivstoff er i tillegg dyrere. Så de som hadde trangt får det langt trangere.

Her vi bor er vi heldige og får ikke sgrømstøtte


#72

Retz sa for siden:

Brukte 249 kwt i august, og satser på enda litt lavere denne måneden. Greit å ta det litt gradvis når man skal venne seg til en annerledes tilværelse.


#73

Molly sa for siden:

Har ikke skrudd på varmen ennå, nei. Bor i nybygd blokk (Oslo) med andre leiligheter over, under og på begge sider. Går i T-skjorte inne.


#74

millact sa for siden:

Skrudde den av fra vår til høst. Så gikk den resten av tiden, men ikke på auto.


#75

millact sa for siden:

De må finne strømleverandør med gjennomgående fakturering. Da får man kun en faktura for strøm og lettleie og hvor strømstøtten er trukket fra.


#76

millact sa for siden:

Som her, bortsett fra at vi bor i 1.etasje i endeleilighet. Flyttet inn i vinterferien og trengte ikke annen varme enn fjernvarmen. Mulig yngstemann må ha en panelovn på sitt rom til vinteren; vi får se.


#77

Tjorven sa for siden:

Vi har ingen varmekilder i noen av soverommene, og ingen har etterlyst det heller.


#78

polarjenta sa for siden:

Jeg bor i Nord, og har slått av varme store deler av sommeren.


#79

-ea- sa for siden:

Har sett at panelovner i stue og kjøkken har slått seg på enkelte dager den siste uka, de er temperaturstyrt med dag- og nattsenking og står sånn sett på hele året. Sola varmer opp leiligheta halve året. Vi har hatt en fin sommer her langt nord.


#80

millact sa for siden:

Kan hende vi ikke trenger da. Han sitter mye i sengen når han er hjemme og er varm av seg.


#81

Gaia sa for siden:

Bare varmekablene på badet. Huset er godt isolert og vi er i den delen av året hvor temperaturen inne er behagelig uten at vi må lufte om kvelden og natten for å få ned temperaturen, eller må ha på varme.


#82

veobra sa for siden:

Mulig vi hadde på varme også fordi vi ikke var helt aklimatisert. Hadde regn og 10-12 grader deler av uka. Huset var tomt da vi kom og det gjør noe med det, blir kaldt og rått på en måte.


#83

Appelsin sa for siden:

Jeg har hatt varmepumpa på hele sommeren.
Bruker bare den og peis, og varmekabler på våtrom.


#84

Anne C sa for siden:

Mannen fyrer i dag.


#85

C3PO sa for siden:

Ja, vi slår den av om sommeren. Hvorfor skulle vi ha hatt den på? Det er sjeldent at vi trenger den til avkjøling. For meg er det også et stort øyeblikk når varmen slås av for sesongen.


#86

Musemus sa for siden:

Vi fyrer også. :love:


#87

Kula sa for siden:

Vi har ikke slått på noe varme ennå, vel bortsett fra i kjelleren. Der står det på panelovner hele året grunnet fukt.

Men sola har stått på her i hele dag, og det er 23 grader inne. Deilig det, men det er nok ikke mange dagene til vi må sette på varmepumpa vil jeg tro.


#88

Fintdethei! sa for siden:

Bare varmekabler på badet som står på laveste. Yngste har en panelovn på rommet, tror den står på 19 grader, hun er en frostpinn, og rommet er i kjelleren. Ellers varmer solen godt opp om dagene, så vi har ikke behøvd noe mer varme. Fyrer stort sett med ved, håper å kunne vente et par uker til med det.


#89

Pesten sa for siden:

Har badet i sjøen for første gang i år :Bergen:


#90

Pelen sa for siden:

Vi har begynt med varme på badet og varmepumpene står på 17 grader (uten nedkjøling, bare varme). Vi har fyrt med ved to ganger.

Hos oss står varmepumpene på lavt som vifte (tar nesten ikke noe strøm i følge mannen) på sommeren. Det bør de gjøre, i følge ham så at ikke pakningene tørker og et eller annet med gassen skjer (fikk ikke med meg hva det var). Han mener det koster betydelig mindre i strøm enn hva ev service man må ha pga pakninger og gass.

Vi har en viser på kjøkkenet som viser hvor mye strøm vi bruker så enkelt for oss å se.


#91

GinaK sa for siden:

Har kun litt varme på badegulvet. Ellers ingen varme på foreløpig.


#92

Madicken sa for siden:

Vi fyrer i peisen i kveld også, og har også tent en haug med stearinlys for kosens skyld. Jeg simpelthen elsker høsten med mørkere og kaldere kvelder! :elsker:


#93

millact sa for siden:

For kos eller varme?


#94

millact sa for siden:

Måtte sette opp terrassedøren, så varmt inne pga solen. Da fikk vi besøk av en kattunge.


#95

jolie sa for siden:

Nei, ikke fast. Men hadde en runde i juli (!) da det var dritkaldt. Enn så lenge holder det med litt ekstra ull, men jeg skal faktisk ta runden og få støvsugd ovner og brent av litt støv i morgen.


#96

Anne C sa for siden:

Varme. Men det ble med den ene oppføringen, huset ble fort varmt som holder enda.


#97

Fløyel sa for siden:

Eneste varmekilde her i huset er gulvvarme, disse står på energibesparing, max 18 grader, slås aldri av. Peisovn har vi, den er ikke brukt siden vi flyttet inn for 2,5 år siden. Vi har såkalt smarthus på lys og varme.

Vi bruker 43% mindre strøm enn hva som er forventet mtp størrelse på hus og antall beboere. Så jeg tror vi har riktig innstillinger på den elektriske oppvarmingen.


#98

Storm sa for siden:

Ikke ennå, men blir vel snart.


#99

Chablis sa for siden:

Nei, men det blir nok snart.


#100

Kaija sa for siden:

Jeg har (relativt høy) fastpris på strømmen, og har tillatt meg å ha på varmepumpa og sette på varmekablene på badet. Ingen sløseri, men synes ikke jeg trenger å ha det helt ukomfortabelt. Mine 30 vedsekker sparer jeg til vinterkulda virkelig setter inn,for jeg trenger at de holder ut fyri gssesongen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.