Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gave i barnedåp

#1

Pesten sa for siden:

Jeg har fått flere nye tantebarn i sommer og skal i ikke mindre enn 3 barnedåper nå i oktober. 2 jenter og 1 gutt. Hva gir man i gave om dagen? Smykker og sølje like poppis? Husker mine fikk div sølvrammer, smykkeskrin, min første hårlokk/melketann kiste :rabla: ble ikke brukt nei.


#2

007 sa for siden:

Jeg har nettopp vært i dåp til gutt og kjøpte barneslipsnål i sølv. Veldig søt, og gaven falt i smak hos foreldrene.


#3

~TM~ sa for siden:

Barneservise? F.eks Kardemommeby eller et av de andre med Egner-figurer.


#4

Millen sa for siden:

Obos medlemskap opptil en viss alder? Evt. andre boligbyggelag.
Barneservice
Barnehagesekk


#5

Billa sa for siden:

Sangbok (Den store barnesangboka)?
Vin/champagne som kan lagres og som dere kan dele på 18-årsdagen.
Barneservise (i stål) som kan brukes og ikke spares på.
Armbånd/halskjede
Spikkekniv
Aksjer i et solid selskap med fremtidsrettet profil (grønne skiftet/miljø)


#6

Fintdethei! sa for siden:

Alle mine fikk sånt servise, og det er det mest brukte i mange år. Den dype tallerkenen var genial til grøt, da den ble fort avkjølt og spiseklar.

Avsporing.


#7

polarjenta sa for siden:

Barneservise og barnebestikk ble mye brukt her. I tillegg til barnehagesekken.


#8

Lhi-My sa for siden:

Vi ønsket oss bunadsølv i voksen størrelse og var veldig glad for det når konfirmasjonen kom. De fikk i tillegg hver sin liten sølje som de brukte mens de var små og som fremdeles brukes for å lukke halslinningen på skjorten.

Ellers fikk de barneservise (lite brukt), barnehsgesekker (i flertall, alle ble solgt ganske fort, for små til det meste og ungene likte ikke å bruke de) og de obligatoriske rammene og tannkoppene osv. Sistnevnte har stått i et skap og står der fortsatt, helt ubrukt. De fikk også noen smykker i barnestørrelse som aldri har vært brukt. Egentlig er det vel kun bunadssølvet som har vært i bruk og som kommer til å bli brukt livet ut.

Jeg har sydd flere barnebunader som kunden har gitt i dåpsgave også, forresten. Jeg har to i bestilling nå til tvillinger som skal bli født om et par måneder. Der er det besteforeldrene som vil gi bunad.


#9

millact sa for siden:

Her og.


#10

My sa for siden:

Vi har gitt søljer, (barne-)bunadkniv og barnepledd fra Røros Tweed, blant annet.

Mine (ikke døpt, men i forbindelse med fødsel) fikk også slike pledd, som har vært mye brukt, og søljer som selvsagt har vært brukt veldig mye, siden de alltid har hatt bunader opp igjennom. Men det kommer selvsagt an på om man mistenker dem for å putte bunad på ungen eller ikke. Uansett, så får vel de fleste (i alle fall jenter) bunad når de blir konfirmanter.


#11

Millen sa for siden:

Her er barneservicene fortsatt i bruk. :jupp:


#12

Syrinx sa for siden:

+1 på barnepledd fra Røros Tweed. De absolutt mest brukte gavene her. Lette og gode, deilig varme.

Mener å huske at det har vært mummikopper også på gavebordet.


#13

Isolde sa for siden:

Eventyrbøker , slipsnål osv opplever jeg ganske meningsløst. Samme med kjempe mange sølv sparebøsse.

Jeg har kjøpt treleker, bobbles leker, strikket strikkesett, barneserviset fra figgjo.

Yngste fikk en fin spikkekniv, men den var uten stopper så han kan ikke bruke den før han er voksen. Lurt å tenke på om man skal kjøpe.


#14

Timar sa for siden:

Eventyrbøker var en suksess her, til første. Barnehagesekk, sovepose, service, sølvskje, barnebestikk, sparebøsser og Røros pledd. Alt har blitt brukt. Vi hadde store barnedåper, så barna endte opp med mange av både sparebøsser og barneservice, men alt har blitt brukt.

Ting som ikke har blitt brukt i særlig grad er smykker til gutt, sånne greier til å henge opp på veggen med info om ungen, skrin til melketenner og hårlokk. Egentlig det meste fra gullsmed. Gå heller på bokhandel eller sportsbutikk! :jupp:

Jeg skal i barnedåp til helga, og lurer på å kjøpe barnehagesekk.


#15

Malama sa for siden:

Her også. Av alle tre. De har flere hver. Brukes til frokost (middag får de på større tallerken, yngstemor varierer litt mellom vanlig og en barnetallerken faktisk)


#16

liefje sa for siden:

Av det vi fikk, ble grøttallerken, skje, barnebunad, eventyrbok og en sånn lekebil til å sitte på brukt. Barnekniv i sølv, oppbevaringsetui til dåpsattest og noe greier i messing til å ha melketenner i ble aldri brukt, tar bare opp plass i en skuff. Samme gjelder barnebibel, men det var likevel en gave vi syntes var "riktig" (fra religiøse besteforeldre). Vi ga selv gyngehest i tre en gang og trehjulssykkel en annen gang som var veldig populært (i kategorien større gaver).


#17

007 sa for siden:

Jeg spør alltid foreldre hva som står på ønskelista, derav slipsnål. Og absolutt ikke pledd.

Vi fikk mange barneservice til våre både til dåp og som fødselsgave, så da tredje skulle døpes var jeg tydelig på at vi hadde nok.


#18

Malama sa for siden:

Vi har forsåvidt "nok " serviser vi også, men de har jo styring på hvem som er hvem sine, så de var ikke aktuelt at yngste ikke skulle få, tvertimot var jeg tydelig på at jeg VILLE hun skulle få.

Så, en prat med foreldrene er nok alltid lurt.


#19

millact sa for siden:

Mine har også brukt sine lenge, de var var store barn. Samme med barnebestikk i stål og sølv. Barneservisene er faktisk slitt siden de er brukt så mye og tatt i oppvaskmaskin.


#20

007 sa for siden:

Vår yngste fikk også, som fødselsgave. Så alle har barneservicene sine den dag i dag, eldste har tre, mellomste to og yngste ett.


#21

scilla sa for siden:

Jeg har gitt litografi i dåpsgave og det ble tatt godt imot og kan brukes lenge da det ikke var et typisk barnemotiv.


#22

Jålebeinet sa for siden:

Jeg kjøpte barnehagesekker (etter å ha lest her på FP hva som var greie gaver). Ble tatt godt imot av barnas mor (tvillingdåp).


#23

Pesten sa for siden:

Så mange gode tips. Takker :hjerter:


#24

Chablis sa for siden:

Samme her. Personlig barneservise fikk min.


#25

Lyppa sa for siden:

Jeg liker å gi bruksting som Bergans barnehagesekk, Nøstebarn ullfleecedress eller Røros tweed barnepledd. Jeg synes også sangbok eller Astrid Lindgren samleboks (3 bøker) er flotte gaver.
Velger gave ut fra hvordan jeg kjenner foreldrene, er jo ikke vits i å f.eks gi bøker hvis man ikke tror de blir lest.


#26

amo sa for siden:

Vil bare tipse om at jentene mine sine barnesøljer, de blir brukt som hårpynt til bunadene i dag. (Festet til strikk, veldig kjekt å gjenbruke barnesølvet).


#27

Timar sa for siden:

Søljer og mansjettknapper har blitt brukt her også. Og er fortsatt i bruk!


#28

Fintdethei! sa for siden:

Så smart!


#29

sindrome sa for siden:

Jeg har hatt suksess med barneservise fra babydesign, der du velger et motiv og barnets navn og får kopp, dyp og flat tallerken som et sett. Mine jenter har det alle sammen og jeg har kjøpt til alle mine tantebarn mener jeg. [url]www.babydesign.no[/url]


#30

Millen sa for siden:

Når jeg tenker meg om har vi også gitt OBOS medlemskap til noen tanteunger. Vi betaler medlemskap opptil en viss alder. ( eldste er nå 20).


#31

Isolde sa for siden:

Dette er fint. Vi fikk et med grønn elefant. Men av alle serviser vi har hatt så knuste det ekstremt fort. Det var ikke barnevennlig. Figgjo sitt derimot er nesten umulig å knuse. Der har vi alt.


#32

sindrome sa for siden:

Vi har 3 og kun en tallerken har knust. Av de 12 andre jeg har gitt det til så har jeg ikke hørt at det har vært noe problem.


#33

Pesten sa for siden:

Det servicet var fint. Og så passer den lille løven bra til navnet. Leo :hjerte:



#35

Charlie sa for siden:

Kidsa her har fått OBOS- medlemskap. Ønsket kunst til navnedagen og barnet fikk flere fine trykk. Bl.a. et som grandtante pg grandonkel hadde kjøpt til seg selv da han levde. Grandtante spurte om det var ok å gi det hun hadde på veggen, og det er et kjært minne. Fikk og brukte sølvbestikk. Sølv er antibakterielt.

Vi har Ada og Otto sølvbestikk fra Th. Marthinsens sølvvarefabrikk, men de har også mye annet fint til barn (og er norsk).

www.thmarthinsen.no/produkter/junior/ada-og-otto

Vet også barn som har fått typ Kaj Bojesen-figurer eller Georg Jensen Moneyphant sparebøsse for den som liker dansk design.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.