Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dame (44) i identitetskrise - what to wear?

#1

Blondie sa for siden:

Jeg har mange fine kjoler, men jeg sliter med gensere og bukser. Nå har jeg vært i alle butikker min omegn kan tilby og finner ingenting. Enten er det for ungt og hipt, eller for "eldre dame"-preget.

Jeg innser at jeg nok er problemet her, men hvor kjøper du klær? Hvordan velger du ut gensere og topper? Tips til fine nettbutikker (min fysiske-butikker-grense er nådd med god margin).

Hjelp?


#2

Fintdethei! sa for siden:

Vanskelig, helt enig. Jeg liker merkene Inwear og Part two, flere nettbutikker har disse (vakrevene, suserisivet). Prismessig midt på treet. Merker at jeg bruker lite gensere, det er helst bluser, skjorter, topper og cardigan.


#3

annemede sa for siden:

Jeg handler på VIC og Match. bill mrk gammel dame.


#4

Tjorven sa for siden:

Dame (46) har funnet ut at hun bare må bruke kjoler. Alt annet ser teit ut på meg. :nemlig:


#5

Koma sa for siden:

Jeg kjøper nesten bare bukser fra Cambio. De er fantastisk gode, lettstelte og sitter godt.
Selges i mange damebutikker rundt her og mange steder på nett. De er ganske dyre, mrn stadig tilbud.


#6

m^2 sa for siden:

Jeg har flere av disse buksene fra Lindex - elsker dem! De er i Punto - litt tykk holdig stoff med god strekk. De passer meg fint fordi jeg har litt kropp både her og både der og trenger litt stretch.
De har Punto-bukser i andre fasonger også.
De krymper litt i første vask - ellers slitesterke og fine!


#7

My sa for siden:

Jeg liker de samme merkene. Jeg får ikke til store puffermer, rysjer, kapper eller blomstrete/veldig mønstrete klær, så jeg har slitt litt med moten de siste par årene. Men i disse merkene nevnt over finner jeg klær som er mer dempet, men samtidig fine, i gode stoffer og klassiske snitt. Andre merker er jeg liker er Soaked in Luxury, Second female, Samsøe Samsøe, Mads Nørgaard, blant annet. Synes i tillegg Gestutz og Urban Pioneers kan ha mye fint strikk av god kvalitet. Denne, fra Soaked, har jeg i flere farger. De holder seg veldig fint, selv til meg, der strikkeklær vanligvis nupper bare jeg ser på dem. Finner merkene blant annet på Compayns, Kleins og Illums i byen her, og ellers på diverse nettbutikker. Av billigere kjedebutikker er det Lindex som er min favoritt om dagen, tror jeg.

Jeg er ganske casual i stilen, bruker mye jeans til hverdags, gjerne med en enkel topp med cardigan over, en (enkel) skjorte i lin eller bomull, eller en strikket genser. Eller bare rett og slett en enkel T-skjorte. Av jeans har jeg gått over fra skinny modeller til litt mer løstsittende, med rette ben eller bootcut. For tiden har jeg funnet en favoritt hos Lindex, i den modellen som heter Nea (kommer i flere farger). Har også et par mer "dressede" bukser i andre stoffer, som jeg liker godt, med skikkelig vide og lange ben, og ganske høyt liv. Som denne, fra InWear (har den lyse, brukte den veldig mye i sommer, og har lyst på den mørkebrune også). Jeg går ikke veldig ofte i kjoler, burde egentlig bli flinkere til det, føler jeg. Jeg synes jo det er veldig fint på andre, men synes det er vanskelig å finne en kjolestil jeg liker på meg selv.

Akkurat i dag har jeg nevnte jeans fra Lindex over her, og denne genseren fra Soaked in Luxury (er ikke dresscode hvor jeg jobber). Om det er gammel dame-stil eller ikke vet jeg ikke, men det er vel ganske typisk eksempel på klær jeg trives i. Så i tilfelle er jeg nok litt gammel. :knegg:


#8

Luftslottet sa for siden:

Det er mulig det går i gammel-dame-kategorien, men jeg liker klærne fra Floyd.


#9

Shun sa for siden:

Jeg bruker mest fra Filippa K og Mette Møller, men har også oppdaget Claire dk i sommer.


#10

Embriksmamma sa for siden:

Jeg og!


#11

Erica sa for siden:

Jeg handler en del på centrum tekstil på Flisa, nettbutikk, her med lenke til et buksemerke jeg er glad i: www.centrum-tekstil.no/collections/five-units

Dersom man tar turen dit får man fantastisk hjelp. Men som sagt, de har nettbutikk også.


#12

ingling sa for siden:

Floyd er vel ikke gammel dame? Jeg liker klær derfra, i hvert fall (Snart 47). Har også funnet en del på Match, mest på nett. Bukser har jeg lite av, så der suger jeg til meg tips, men jeg er nok aller mest kjoledame og har vært det så lenge jeg kan huske.


#13

frukt sa for siden:

Jeg hadde samme problem for noen år siden. Da leste jeg meg opp på kapselgarderobe konseptet, og brukte litt tid på å finne ut hvilke farger jeg liker, og valgte meg ut to basisfarger. Jeg funderte også på hvilke stiler jeg liker, fasonger, teksturer og materialer. Og så måtte jeg innse at jeg er mer en bukse-kul-tskjorte-og-fargerike-sneakers-dame enn en som går i høye hæler og kjoler og skjørt. :humre:

Av butikker liker jeg best [url]www.ztil.no[/url]


#14

apan sa for siden:

Jeg følger denne. Jeg har aldri vært veldig fancy, men etter covid har jeg nådd et nytt bunnivå.#16

Karamell sa for siden:

Jeg går nesten bare i bukser og tskjorte. Jeg har kjøpt noen gensere det siste, så det ikke bare blir bukse, tskjorte og cardigan.

Jeg finner klær over alt. :knegg:
Bruker Flyod.no, Lindex.no innimellom. En periode brukte jeg mye Cubus.no. Jeg er nok mest en jeansdame evt svarte jeans, men nå har jeg også et par av de vide, korte buksene Polyanna nevner, den stilen. Jeansene er high waist fra Cubus, Fra HM premium (finnes på nett) og Levis. Croppet lys 501 er nok sommerfavoritten min, men den går sikkert under kategorien "wanna look young". :humre: IDK.

Jeg er også gammel dame for jeg har noen ullblandingsgesere fra match.no og ytterjaker fra f.eks Jean Paul.

Jeg venter nå på to bukser fra www.nestshop.no/?gclid=Cj0KCQjw39uYBhCLARIsAD_SzMS_JRR9AKCwtVo-MiNJwAUNXhKFFAUz_TQJYmxMk48XmBrIRENyGscaAlhkEALw_wcB
det er mer i dyrere enden av skalaen min.


#17

Blondie sa for siden:

Jeg liker Floyd, men har ikke funnet annet enn kjoler der på lenge (og det trenger jeg virkelig ikke). Unntaket var en nydelig grønn frakk som jeg er skikkelig forelsket i, men det var ikke noe ull i den. :mumle:

Match har jeg alltid sett på som for klassisk for meg, kanskje jeg må sjekke på nytt.

Egentlig er jeg jo Fjälreven/Dr. Martens/Mac/Palestinaskjerf-typen, så jeg må øve meg litt langsomt.


#18

millact sa for siden:

Vi er i samme båt. Jeg trenger desperat klær! Nå for tiden går jeg i jeans og t-skjorter. Skal prioritere meg selv i høst, men liker aldri noe når jeg går i butikk.


#19

polarjenta sa for siden:

Jeg kjøper mest på lokal klesbutikk, jeg tror de har nettbutikk også, men usikker på adressen, den heter nye mode iallfall, går sikkert og google.

I tillegg liker jeg utsokt.no. De har bare fysiske butikker i Lofoten og Vesterålen, men nettbutikken fungerer supert.


#20

Strå sa for siden:

Jeg handler gjerne bukser og shorts på en lokal butikk. De fører Pieszak, et buksemerke som tydeligvis passer meg godt. Men altså, jeg har egentlig ingen klesstil, men krever behagelige plagg og at det meste går sammen om hverandre. Og ull, jeg må ha ullstrømper og ull i overdeler i alle måneder med r. Der passer Bennetton meg bra, ensfarget og grei fasong. Jeg er ikke glad i å handle, så når jeg har funnet noe som funker, da holder jeg på den oppskriften så lenge den er tilgjengelig.


#21

Charlie sa for siden:

Liker også de klassiske danske merkene, Inwear, Parttwo osv, de passer kroppsfasongen min. Synes det hjelper å finne noen merker som er bygd på samme modell som min kropp, for å si det sånn. De ulike merkene kan ha litt ulike mål/ fasong, synes jeg.

Second Female har også mye fint.

Et rimelig merke som de har i frittstående fysiske butikker og på nett er

www.freequent.com/

Var ikke klar over at merket brander seg som luksus for mindre, kanskje derfor jeg har lagt merke til det. :knegg:

Ellers har jeg blitt glad i Uniqlo. Som riktignok ikke sender til Norge, så man må på tur.

www.uniqlo.com/us/en/

Ellers synes jeg det gjør mye å ha én velsittende blazer/jakke, ihvertfall. Om nødvendig ta med en jakke til skredder og få den tilpasset. De hundrelappene får man igjen mange ganger ved å ha en jakke som virkelig passer til kroppen, det løfter antrekk av rimelige plagg.


#22

Billa sa for siden:

Jeg ender ofte med bluse og bukse (skinny jeans eller noe med bootcut). Jeg jobber litt for å bli sånn "blusedame" med chinos - men har ikke helt fasong. Mye trykk og mønster kan jeg ikke gå med, da føler jeg meg som en fondvegg og tar for mye "plass". Puff er greit, men liker ikke de høye kragene som har vært in et par år nå.


#23

My sa for siden:

Ja, det er enkelte ting jeg har innsett at jeg bare ikke passer til, uansett hvor stilig det ser ut på andre. Chinos får heller ikke jeg til med min fasong. Jeg må ha bukser som "sitter" rundt hoftene. Jeg greier heller ikke å bruke bukser med strikk i livet, eller kjoler med knytebelte. Rund hals eller høy krage kler meg heller ikke noe særlig, jeg er absolutt finere med V-hals eller båthals, f.eks. Og skjorter må jeg ha åpne i halsen. Det hjelper å finne ut av slike ting, litt lettere å vite hva jeg skal se etter når jeg har en følelse av hva jeg trives i og ikke. Så slipper jeg i alle fall å kaste bort tid på å prøve klær som ikke er meg.


#24

Blondie sa for siden:

Jeg er en særdeles bråkete dame, også i klesstilen. Det ser jeg for meg å tone litt ned nå, egentlig. Jeg er hun med de gøyale skjørtene, kjolene og genseren med solsikker på. Det går fint å bli litt mer dempet. :sparke:

Jeg er glad i klare farger, men det kan godt være ensfarget. Jeg fryser mye også, så ullblandinger tror jeg er lurt.


#25

Polyanna sa for siden:

Hvis du liker mønster, så kjør mønster! :heia:


#26

My sa for siden:

Det er jo masse fine mønster å ta av for tiden! :jupp: Og masse klare, sterke farger, kongeblå, sjokkrosa, knallgrønn, oransje ... Kjør på! :hyper:


#27

Karamell sa for siden:

Jeg så akkurat en topp i min klargrønne farge på Vakre vene. Det er mye i min farge i høst. Vakre vene er en nettbutikk som jeg ofte har lyst på ting i. Men jeg kjøper ikke så mye der pga pris og fordi jeg vet jeg ikke kan ha en del plagg pga av min figur ikke kler en del ting.


#28

liefje sa for siden:

Jeg liker både farger, mønster og rysjer, liker ikke "kontorklær" og klassiske/damete klær. Kler meg nok betydelig yngre enn alderen tilsier (er 54). Går i kjoler så lenge været tillater det og i jeans og bluse resten av året. Er over hodet ingen gensertype. Jeg hadde en mye dyrere klesstil for noen år siden og har ikke helt klart å finne meg til rette blant billigere merker. Synes både kvalitet og snitt er for dårlig og mangler en "it-faktor". Derfor kjøper jeg helst klær på salg (dyrere merker som har fått en pris jeg kan leve med) eller vintage, mest det siste. Bukser utenom jeans og en skinnbukse til pent, finner jeg aldri og også jeans er en utfordring, så jeg ender som oftest med å gå i samme jeansen hele tiden mens jeg varierer på blusene.


#29

Nera sa for siden:

Jeg har kjøpt et par bukser fra Cathrine Hammel det siste halvåret, med høyt liv og vide bein. CH har utrolig mye fint, men det meste er så dyrt at det er uakseptabelt uansett (nesten 5000 for en cardigan?).

Ellers liker jeg Selected, InWear og flere merker som jeg egentlig synes er for dyre. Floyd pleier jeg å titte innom, men de få plaggene jeg har hatt derfra, har vært i sjokkerende dårlig kvalitet, på linje med billig H&M, men til dobbel pris ift. H&M.

Stilen min er mye svart og hvitt, gensere og t-skjorter med cardigan framfor topper, og bluser har jeg knapt i skapet. Jeg går for det meste enten i jeans eller en eller annen form for svarte bukser, og en sjelden gang kjoler.


#30

GinaK sa for siden:

Følger med her jeg også. Handler ikke kjempemye men kom over supersalg på Vic i sommer så kjøpte noen tskjorter med vhals derifra og etpar bluser og en linkjole med lommer. Utrolig flott med kjole med lommer.

Jeg går mye i cardigan. Har enten tskjorte med vhals inni eller pen i halsen-tskjorte inni. I glatt stoff/viskoseblanding. Eller bluse.
Kjøper olabukse på Lindex. Har i typene Karen og Nea. Liker ikke ettersittende bukser. Og skjønner ikke greia med bukser med korte ben. Da ser jeg bare enda mer stutt ut. Liker at buksene går over skoene..

Jeg er veldig kjedelig og følger ikke veldig med på hva som er in så om jeg finner noe som funker og som jeg trives i så kjøper jeg samme i flere farger.

Kjøper noe fra Zalando også. Særlig sko.


#31

Karamell sa for siden:

Zalando ja. Jeg har tre helt like topper/tskjorter med båthals som er flatterende til meg fra merket Lauren. Tre ulike farger. God kvalitet (bør jo være det fra damemerket til Ralph Lauren).

Andre nettbutikker: Get Inspired. De har mer en sportsklær! Levisene mine er derfra.

Tidligere har jeg kjøpt bluser fra merket kaffe. de er kjøpt på Sportmann.no Jeg bruker lite bluser så jeg må slutte å kjøpe ting jeg ikke bruker. :knegg:


#32

Hondacrv sa for siden:

Floyd her også. Og match, men det er litt dyrt. B young også.


#33

Apple sa for siden:

Jeg er 46 og synes det er mye fine klær! Shopper mye på tise, gjerne merker som Pia Tjelta, Gestuz, Baum und Pf, Second female, Rotate og Ganni. Handler også på HM, &other stories og Zara.


#34

Apple sa for siden:

I hverdagen blir det mye jeans. Gjerne med blazere, bluser eller ullgensere/ jakker. Prøver også å bruke litt finere bukser innimellom.


#35

Blondie sa for siden:

Jeg har aldri hørt om noen av de merkene, Apple. :knegg: Må google.

Mine klær har de siste årene stort sett kommet fra byttekvelder med venninner, så jeg har lite forhold til merker. Jeg går i en del dressbukse-lignende bukser fra HM, men de er litt korte i beina på vinterstid. Ellers er jeg helt lost.


#36

sindrome sa for siden:

Du må begynne å se på Trinny (fra What not to wear) hun er veldig flink til å kle seg og komme med tips. Hun har noen Trinny takeovers der hun tar med folk på Zara og kler dem opp, alle aldre og fasonger! Jeg kommer aldri til å se på Zara som jeg gjorde før!


#37

Martis sa for siden:

Jeg bruker mer skjørt/kjoler enn jeg bruker bukser, men mine goto buksemerker er unit five, og et dansk merke som de har på Fransa som jeg ikke husker hva heter. De har en del litt bråkete bukser også med mye stæsj. :knegg: Så var jeg veldig positivt overrasket over en nesten joggebukse som ser ut som penbukse hos veramoda.

Skjørt og kjoler kjøper jeg helst på Vic eller Companys eller Selected.


#38

sindrome sa for siden:

Da må du se på Trinny som styler prints.


#39

Blondie sa for siden:

Jeg vil jo helst ikke være hun bråkete lenger. :knegg:


#40

Martis sa for siden:

:knegg: Jeg måtte finne ut hva det merket heter og det er Culture. Jeg syns de har bukser som er gode og sitter pent, på min litt middelaldrende kropp. :knegg:


#41

sindrome sa for siden:

Her er en god side for å få tips til hvilken fasong du har (jeg fikk endelig svar!) og hva slags plagg du kan kjøpe for å kle deg etter figuren. Det er enklere å kjøpe ting som funker hvis du vet hva du vil at klærne skal gjøre for deg.

Jeg fant companys outlet i går og sjekker varer på salg på zalando, boozt, booztlet og stort sett alle nettbutikker. Match og Vic har ok ting også. Lindex er jeg også blitt glad i og så har jeg gjenoppdaget Boden...


#42

sindrome sa for siden:

Trinny er ikke bråkete, men stilig :knegg: Det er jo veldig gøy å kunne bruke mønster og ikke måtte være bråkete!!


#43

Polyanna sa for siden:

Pssjt, hvorfor ikke bråke?

(Sa hun som har TO mønstrete bluser, blant 30 ensfargede. :knegg: (driver og går gjennom klesskapet og det er latterlig ensfarget, sort, hvitt og beige. :dåne: )


#44

My sa for siden:

Men det trenger ikke være bråkete selv om det har mønster og farger. Kan godt være knæsjt og ensfarget, som f.eks en knallfarget blazer over noe som ellers er nøytralt (som f.eks denne damen fra en tilfeldig avisartikkel akkurat nå), eller ett plagg som er crazy mønstrete, f.eks en bluse, eller et skjørt, som dempes av at resten av antrekket er sort og minimalistisk f.eks.


#45

Karamell sa for siden:

Jeg er en deilig blanding av cornet og apple. :knegg:


#46

Blondie sa for siden:

Jeg orker ikke å være hun bråkete lenger fordi det alltid trekkes frem negativt. Jeg får gjort mer med klesstil enn personlighet. :nemlig:


#47

frukt sa for siden:

Da hadde jeg valgt meg ut to farger til basisplagg sånn at alt passer sammen. Så får du flere antrekk med få plagg.


#48

Pamina sa for siden:

Finn ut hvilke fager du trives med, hvilke fasonger. Ensfarget genser og moderat mønster på skjørt funker. Begynn et sted som er tett opp mot der du trives.


#49

Polyanna sa for siden:

Jeg klarer faktisk ikke å skjønne hvilken fasong jeg er. Tror ikke helt jeg skjønner hva "long waist" er? Og selv om jeg har smale skuldre og er smal over "bringa", så har jeg ikke LARGE LEGS AND CALVES" heller, føler jeg.

Jeg har:

 • smale skuldre
 • Små pupper
 • Lang hals
 • Midjen er høyt oppe, og det er langt fra midje til skrittet
 • Ganske rund rompe (den er endelig in!! :tøff: )
 • Hverken lange eller korte bein
 • Flotte legger, litt mer klumpete knær og lår, men på en god dag så liker jeg å flashe dem lell

Skjønner ikke bæret av hva slags fasong det ER.


#50

Polyanna sa for siden:

Sorry, det var kupping.

Enig med Pamina: Finn noe som er nær nok det du liker. Det er utrolig mye fint i klare farger nå, så det er ganske lett å finne noe som ikke er bråkete, men ikke går i ett med tapetet heller.


#51

Storm sa for siden:

Du kan ta denne testen! bodyshapestyle.com/2011/03/11/what-trinny-and-susannah-body-shape-am-i/


#52

My sa for siden:

Prøvde du flytskjemaet? Column kanskje?

Jeg er nok enten Hourglass eller Skittle.


#53

Karamell sa for siden:

Ja, jeg passet ikke inn i noen jeg heller. :knegg: For jeg har lange, smale ben med fin fasong, veldig smale legger, lite hofter og lår, men stor mage og moderat pupp som sikkert egentlig er små om jeg blir slankere. Men bred over ryggen. Ganske høy midje, tror jeg. Generelt lang.

Av det kan jeg se selv at jeg kler v-hals og båthals best. Kler high waist, slimfit bedre enn low waist og bootcut. Lange cardigans er bedre enn korte. Empireliv gir høygravid-vibber. Liker korte skjørt bedre enn lange.


#54

Karamell sa for siden:

I følge det er jeg apple.


#55

Mams sa for siden:

Dette er grunne til at du skal gå med bråkete klær. Litt farger og mønster er jo bare kult. Jeg kjøper alt for mye kjedelige klær, men klærne jeg syr selv viser at hippitiden egentlig er min tidsepoke. Så det er stor forskjell fargemessig på kjøpt og selvlaget her.

Om du liker tøy med masse farger så skal du bruke det, om noen mener det er negativ så ikke bry deg. Dine klær og du som skal like de.


#56

apan sa for siden:

Jeg bidrar med at jeg var innom Lindex i går og forsøkte Nea-dongeri og en annen dongeri. Min eneste konklusjon var at jeg var altfor tjukk og totalt feil fasong for at noe sånt kunne se bra ut på meg. Endte med å kjøpe en jakke til lillebror. Ikke rart at garderoben min er begredelig.


#57

Blondie sa for siden:

Mistenker at det blir min konklusjon også, apan. Jeg har ikke orket å oppsøke noen butikk foreløpig.


#58

Blånn sa for siden:

Buksene var fine, men gjorde lite for fasongen min. Så jeg leter videre. :knegg:


#59

sindrome sa for siden:

Det høres jo ut som om du er bottom-heavy da, kanskje en skinny pear? Det er det Trinny definerer seg som, eller gjorde.

Jeg har samme problem.
Jeg har:

 • Lik bredde på skuldre og hofter
 • Små pupper
 • Ikke veldig definert midje
 • Vil si at jeg ha like mye overkropp som ben, altså half'n'half
 • Bena mine er ikke spinkle, men normale
 • Vil si jeg har sprettrumpe

Hadde jeg hatt litt mer pupper og bedre definert midje så ville jeg vært et timeglass, tror jeg. Iflg testen er jeg en brick, og mange av rådene der passer, men jeg synes ikke det er vanskelig å være feminin, og jeg synes kroppen min er mer feminin en androgyn/maskulin. Har lyst til å være med på en Trinny takeover og få høre fasiten fra kilden. :knegg:


#60

ingling sa for siden:

Jeg handler stort sett kun klær på nett, da kan jeg prøve og gremmes hjemme i stedet for i klamme prøverom. Må bare huske å returnere ting, men det er uansett foretrukket metode for min del, også fordi tilværelsen ikke gir rom for så mye farting i butikker.


#61

annemede sa for siden:

Jeg elsker match og vic.
Kommer inn, litt vill i blikket, lettere stresset. Får ekstremt god hjelp, første bukse sitter perfekt, og skjorter/bluser som de finner frem er også midt i blinken.


#62

Blondie sa for siden:

Nå har jeg ramlet innom et utall nett- og fysiske butikker og resultatet er null nye plagg. :knegg:

Jeg burde jo sydd selv.


#63

m^2 sa for siden:

Jeg hadde en lignende runde i fjor, null plagg og helt utladet bare av tanken på å gå i butikk etter butikk. Jeg betalte 900,- for tre timer hos personlig shopper på et senter borti her. Helt genialt. Vi tok en prat om hva jeg så etter og hvilke utfordringer jeg har med å få klær til å passe og såntm hun løp rundt og fikset og hentet mens jeg drakk kaffe på kafé. Så kunne jeg prøve klærne i ro og mak i hennes prøverom, med antrekk satt sammen av klær fra forskjellige butikker.
Betale (i butikkene klærne jeg ville ha kom fra), ferdig.

Genialt :nemlig:


#64

Blondie sa for siden:

Jøsses, det har jeg aldri hørt om. Hm.#66

Karamell sa for siden:

Det har jeg sett at de tilbyr på mitt lokale senter også.


#67

Tussa sa for siden:

Eg er et par år eldre men har landa godt i det som er min stil og har derfor veldig lite behov for å kjøpe nye klær heile tida. Det kan sikkert kallast kjedelig men eg kallar det klassisk :knegg: Eg har basisbukser frå HM i ulike fargar i tillegg til jeans. Eg har sikkert 7 blazer i ulike fargar som eg brukar mykje. Nokre frå HM, andre svindyre frå Ricco Vero. Etter å ha testa dyre cardigans har eg endt opp med dei frå HM til 149,- som varer akkurat like lenge som dei dyre. Blusar, skjorter, toppar kjøper eg i HM si "preppy"-avdeling og dermed har eg ei velfylt garderobe som eg variere i det uendelige.


#68

løve70 sa for siden:

Noen år eldre jeg og, men har også innsett at klesstilen min har forsvunnet helt de siste årene med covid. For mye joggebukser og ullgensre kan man si.......

Har sjekket litt på nett, etter å ha latt meg inspirere av denne tråden, og ser at www.suserisivet.no/, www.vakrevene.no/ og villoid.no/ alle har klær jeg liker. Det skal være klassisk, ikke blonder, puffermer og rysjer og gjerne noen fargeklatter ;)


#69

løve70 sa for siden:

Jeg har oppdaget et nytt jeansmerke; OLAJeans. Endte opp med denne i går som satt perfekt på:


#70

My sa for siden:

Hvor finner du den Løve, og er den dyr?


#71

løve70 sa for siden:

Fant den på en lokal butikk, men det ser ut som om de har nettbutikk også. 1700,- kostet den.


#72

Strå sa for siden:

OlaJeans ja, den glemte jeg å anbefale. Jeg kjøpte en i i fjor og har vært veldig glad i den hittil. Jeg har den på nå. Min lokale butikk har den.


#73

Hyacinth sa for siden:

Hva er HM sin preppy-avdeling, og har du link til de billige cardigansene?


#74

Tussa sa for siden:

På HM har dei eit område med litt meir klassiske klær, typisk dressjakker, enkle kjolar, toppar osv. Det står ingen skilt der men eg har i alle fall funne "mitt" hjørne på alle dei filialane eg har vore på opp gjennom.

Her er cardiganen eg har i fleire fargar:

www2.hm.com/no_no/productpage.0579541001.html


#75

Karamell sa for siden:

Het ikke "merkene" der L.O.G før i tiden?

Tipser også om HM premium, som jeg kun har funnet på nett. Elsker Kasjmirtoppene mine derfra. De to jeg har, i rosa og mørkeblått finnes ikke lenger, tror jeg, men her er en som har omtrent samme fasong.
www2.hm.com/no_no/productpage.1097468002.html

Premium: www2.hm.com/no_no/search-results.html?q=premium&department=ladies_all&sort=stock&image-size=small&image=stillLife&offset=0&page-size=40


#76

Hyacinth sa for siden:

Takk! :)


#77

Hyacinth sa for siden:

Jeg virkelig elsker kasjmirgenseren min fra HM! Men jeg er helt nødt å prøve, så jeg må finne i fysisk butikk. Og det er alltid helt utplukket…


#78

sindrome sa for siden:

Bestill, prøv og send tilbake hvis de ikke passer.


#79

Blondie sa for siden:

Jeg leter fremdeles. Har funnet et par bukser fra Part Two som funker, men den modellen er bare i farger (ikke jeans og sort). Da blir det vanskelig med overdel. :knegg:


#80

My sa for siden:

Hva slags modell er det? Kanskje det finnes noe lignende i andre merker? Lettere å lete hvis man vet hva slags passform man er ute etter.

#81

sindrome sa for siden:

Hvorfor er overdelen vanskelig når buksen er i farger? Bruk hvit overdel? Overdel i samme farge? Mønstrete skjerf som har fargen fra buksen i seg?


#82

Retz sa for siden:

Jeg kjøper nesten alt brukt. Kjøper veldig sjelden klær, da, slett ikke hvert år. Utrolig mye å velge mellom på Det Gule Hus, nesten synd at jeg ikke trenger noe for tida. Anbefales!


#83

Blondie sa for siden:

Hva er Det Gule Hus? Jeg kjøper også brukt, men utvalget er ikke størst.

Jeg har stort sett mønstrede overdeler med mye farge, derfor er det vanskelig å finne en match når buksa også har farge. Jeg har visst ikke kjøpt noe nøytralt de siste 15 årene. :knegg:


#84

Retz sa for siden:

detgulehus.no/

Dette er blitt kjempepopulært her i byen, alltid mye folk og varene skiftes ofte ut. Må ha god tid, da, det er ikke sånn at f.eks alle kjoler henger på ett sted, barnesko på et annet, selv om de prøver å samle sportsutstyr, levisbukser og småting som smykker og klokker. Utrolig stort utvalg.


#85

Blondie sa for siden:

Aha, vi har noe av det samme konseptet her i byen. Har ikke funnet så mye klær der, mest i str XS. :knegg:


#86

sindrome sa for siden:

Er det noen farger som går igjen? Kan du kjøpe bukser i farger som finnes i de mønstrete genserne? Det er ikke noe problem å ha møstrete genser og en bukse i en farge som matcher/tar igjen en av fargene fra toppen tenker jeg. Det er mest sannsynlig en regel du har i hodet ditt som du kanskje kan arkivere? Jeg prøver å gjøre det samme med regler jeg har (rødt og rosa sammen feks).Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.