Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Langhelg i november - hva er billig og bra

#1

Divine sa for siden:

Mannen og jeg brukte å reise på en langhelg sammen, som regel til en storby, hver november. Nå er det av flere grunner fire år siden sist, og mannen vil gjerne reise igjen. Jeg er blitt gnien og vil bare sitte hjemme i sofaen og spare penger, men jeg ser at vi nok vil ha godt av å komme oss bort litt.

Mannen har snakket om Wien, men er det ikke det er dyr by?

Hvor kan man egentlig dra for en billig penge i november?


#2

Tjorven sa for siden:

Wien er ikke en spesielt dyr by. Dyrere enn Øst-Europa, men billigere enn Italia og Frankrike.

Vi var en tur i Wien i sommer og trivdes godt.

Ellers pleier jeg å slå et slag for Budapest, selv om den politiske situasjonen tilsier at man ikke burde legge igjen penger der.


#3

Tjorven sa for siden:

Eventuelt begge byene. Det er 3 timer med båt mellom dem, og båtturen i seg selv er ålreit.


#4

millact sa for siden:

Gdansk eller Krakow?


#5

Timar sa for siden:

Dra til Kotor i Montenegro!! Albania er superbillig og hovedstaden er interessant, på ekte!


#6

Palmen sa for siden:

Wien er aldeles nydelig. Anbefales varmt.


#7

Divine sa for siden:

Mannen min vil ikke til Øst-Europa akkurat nå. Jeg vet ikke hvor langt øst vi må før han ikke vil, men han vil i alle fall ikke til Baltikum.

Jeg har en kollega som nettopp har vært i Albania og skrøt av det. Men hun mente at Tirana var et høl, men det stemmer kanskje ikke?

Timar: Fortell mer om Kotor. Er det et sted man kan dra for en langhelg?


#8

My sa for siden:

Vi kjørte til Kotor på dagstur fra Dubrovnik. Husker ikke hvor lang tid bilturen tok (brukte uforholdsmessig lang tid i kø på den svært lite effektive grensestasjonen), men det bør i alle fall være en mulighet. Var en vakker by i alle fall, med vakre omgivelser.

Ellers er jo Dubrovnik også fint da, så ingen grunn til å reise videre egentlig. :knegg: Men det er jo Øst-Europa det også.

Edit: Google sier 1t og 38 min med bil fra flyplassen i Dubrovnik.


#9

Divine sa for siden:

Og kanskje litt klønete å komme til for ei langhelg? :vetikke:


#10

Timar sa for siden:

Vi fløy til Dubrovnik og leide bil. Kjøreturen opp til Kotor var veldig fin! Vi var der i juli, men selv da var det ikke spesielt lang venting på grenseovergangen, så nå tipper jeg det går raskt.

Albania har en veldig spesiell historie siden landet var hermetisk lukket mot omverdenen fram til midten av 90-tallet. Og Tirana viser både kommunisttiden og hvordan byen har håndtert overgangen til moderne, åpne tider. Hvis dere er opptatte av god mat så er nok ikke Albanoa stedet da, heller Montenegro! :)


#11

My sa for siden:

Ja, det var en veldig fin kjøretur. :nikker: Vi var der i påska. Men for en weekend ville jeg nok heller valgt noe som lå nærmere en flyplass, slik at mindre tid gikk med til kjøring. Jeg hadde heller ikke valgt å leie bil for en weekendtur, men holdt meg i en by som kunne nås kjapt og enkelt kollektivt fra flyplassen. Wien var veldig flott ja, godt forslag.


#12

Divine sa for siden:

Vi skal ikke leie bil, bare så det er sagt. Da hadde det ikke vært ferie for oss, men tortur. :liker ikke å kjøre i utlandet:


#13

Mex sa for siden:

Meg og mannen har vært i Gdansk et par ganger. Helt perfekt for en langhelg; kort reisevei, billig mat og drikke, og en liten bykjerne som man kan spasere rundt i.


#14

Galathea sa for siden:

Jeg bestilte akkurat høstferie i Barcelona, ikke vært der før så vet ikke så mye om byen, men så at billettene i november var rimelige.


#15

Novla sa for siden:

  • 1 på Wien

Særlig hvis det er så sent i november at julemarkedene er åpnet, det er nesten litt magisk. :elsker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.