Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Landeveissykkel

#1

Niobe sa for siden:

Er det noen som, med suksess, har begynt å sykle på landeveissykkel, altså bukkestyre og klikkpedaler, i 40-årene?

Jeg hører forrsten gjerne om mislykkede forsøk også, sånn sett. :knegg: Det kan da ikke være vanskeligere enn rulleski, kan det!?


#2

Propella sa for siden:

Jeg sykler ikke på landeveissykkel men på moutain bike. Den har klikkpedaler. Det er så mye bedre å sykle med klikkpedaler enn vanlige pedaler. Selvsagt kan du lære det! Mye enklere enn rulleski (selv om jeg ikke har prøvd rulleski) :humre:


#3

Jålebeinet sa for siden:

Jeg begynte det året jeg fylte 40. Klikkpedaler blir du vant til hvis det er det du bekymrer deg over. Jeg har syklet racer, CX, temposykkel og terreng. Sykling er gøy, og mest gøy sammen med andre.


#4

Niobe sa for siden:

Jeg har vel sånn sett tro på at jeg klarer en av tingene, men tror vi at jeg kan klare både bukkestyre og klikkpedaler? Jeg har lært meg å gå på rulleski i år. Med litt varierende hell,vel og merke. Ingenting verre enn hovent kne og skrubbsår.


#5

Niobe sa for siden:

Jeg vet ikke om jeg har ambisjoner om gøy. :knegg: Men vi er jo en sykkel-familie, det er bare meg det står på. Barna har syklet med klikkpedaler siden de var 8-9 år. Jeg må vel bare prøve.


#6

annemede sa for siden:

Jeg syklet på det første gang som ... (regne,regne) ... 33år?
Noen fall har det blitt.

  1. Intervalltrening i motbakke, helt ferdig på toppen, klarye ikke løse ut.
  2. Skulle krysse veien hjem fra jobb. Hm bybane, bil - kommer ikke helt over, hva skal vi ha til middag - velter. :rødme:
    Aldri i stor fart.
    Ja - og en gang i innkjørselen.

#7

millact sa for siden:

Prøvde sykkel med klikkpedaler i 30-årene, armbrudd på flat mark stående stille. Men det forstod jeg ikke før jeg hadde syklet fra Veritashammeren til Forus og fikk mer og mer vondt da jeg satt på jobb. Brukte aldri mer klikkpedaler ute.


#8

Niobe sa for siden:

Hm. Ja, fastlegen ble litt oppgitt av rulleskiprosjektet. Hun tror jeg bare sitter og grubler på nye måter å brekke bein på. :knegg: Det er nesten litt sant.


#9

millact sa for siden:

Vær i alle fall forsiktig.


#10

Lavender sa for siden:

Jeg sykler med klikkpedaler, men synes landeveispedalene er litt vanskeligere, de har treff på kun én side og større kontaktflate. Jeg bruker hybrid fordi jeg tror det gir meg bedre sikt og kontroll i Oslo by trafikken. Men folk vil ha meg på gravel, jeg er usikker. Men lett og deilig på landevei hvis en slapper av. Venn, nybegynner, ble anbefalt bremseklosser og ikke skiver. Da nybegynnere kan ha uhell med høy fart, lett sykkel og bremser som virker veldig godt.


#11

annemede sa for siden:

Eneste som jeg skadet var selvfølelsen. 😎


#12

Synnemor sa for siden:

Jeg begynte å sykle på landeveissykkel, racer med bukkestyre og klikkpedaler etter at jeg hadde fylt 40. Jeg har til og med deltatt i sykkelritt på racer (!)

Har dog en innrømmelse å komme med: Den første tida turde jeg bare å klikke fast den ene foten i pedalen, den andre hadde jeg løs. Etterhvert turde jeg sykle med begge føttene festet. Har ramla noen ganger, uten unntak fordi jeg har bremset og fått så lav fart at jeg ikke har klart å løse føttene ut av klikkpedalene. Det er grisevondt å ramle når føttene sitter fast siden man ikke kan ta seg for og fall anbefales derfor ikke.

Det er mye gøyere å sykle med klikkpedaler enn uten, så det er verdt å venne seg til det.

Rulleski hadde jeg aldri i verden turt å prøve engang!


#13

Bluen sa for siden:

Jeg har i perioder brukt klikkpedaler, men bare på hybrid og terrengsykkel. Det er mulig det er teknikken min det er noe feil med, for jeg konkluderte med at det går like fort med vanlige pedaler for min del. Dermed slutta jeg med klikk, og føler meg mye tryggere. Jeg sykler nesten bare for meg sjøl, da - en sjelden gang med familien eller ei venninne. Ingen av dem er «proffe» syklister.


#14

Niobe sa for siden:

Takk for alle innspill. Jeg noterer meg at dette er mulig, men med moderat til høyt skade-potensiale.

Men du er kanskje ikke benskjør? :knegg: Selvfølelsen tok et varige skudd for baugen på det bratteste i rulleski-læringskurven. (Den har forøvrig ikke helt flatet ut enda, men det er så gøy)! Derfor er kanskje dette rette tidspunktet å teste klikkpedaler på.

Syklene står klar i boden, ledig for bruk på dagtid. Men landeveissykkelen har klikkpedaler, ja. På terrengsykkelen bytter jeg pedaler når jeg skal bruke den, men det er litt styr.


#15

Bluen sa for siden:

Anbefaler kombipedaler - veldig praktisk.


#16

Niobe sa for siden:

Joda, hvis jeg kommer så langt at jeg har egne sykler. Foreløpig sykler jeg ikke så mye, og så har vi jo boden full av sykler jeg kan bruke fritt på dagtid. Men eierne har sterke formeninger om pedaltype. :knegg: Og jeg er såpass lat at pedalbytting blir en del av dørstokkmila.


#17

Lavender sa for siden:

Du spurte om alder, jeg var 45 år første gang på landeveispedaler, en langhelg og opp nær 2000 høydemeter. Men var vant med MTB klikk fra før. Jeg har prøvd kombi flere ganger, synes de er vanskeligere, virker bare med tå ut først og jeg synes de er tregere. Må har MTB klikk fra Shimano. Mulig litt overtro også, 25 år uten uhell pga klikkpedaler. Jeg hadde ikke orket å sykle så mye med vanlige pedaler, får ikke samme tak i hamstring og baken.


#18

Elise sa for siden:

Jeg har aldri klart å bli venn med bukkestyre, så etter å ha prøvd iherdig kjøpte jeg en sykkel som var lik en landeveissykkel men med vanlig styre. Klikkpedaler var jeg vant til fra spinning, så det var ikke så vanskelig overgang. Har tryna to ganger, omtrent i stillestående fart. :himle:

Men jeg var fortsatt i 30-årene,da. Nå som jeg har bikket 40 har jeg byttet ut sykkelen med en skikkelig kjerringsykkel fra DBS med tre gir og fotbrems. :knegg:



#20

Isprinsessen sa for siden:

Så lenge det ikke er lollipop pedaler så kan en helt fint sykle noen kilometer på de med joggesko selv om det er ment til sko med feste. Ihvertfall om det er Shimano, look eller tilsvarende pedal for landevei. Er ikke like effektivt som klikkpedal og sko med cleats eller flat pedal og vanlige sko men det funker. Så er bare å prøve.



#22

Snippa sa for siden:

Jeg begynte vel å sykle aktivt sånn ca da jeg var ca 40, racer med bukkestyre og klikkpedaler. Har sykla ritt, og trener en god del.
Det går helt fint! Tar ikke veldig lang tid å venne seg til.


#23

Agent Scully sa for siden:

Bukkestyre: ja ja! JA :hjerter: Da jeg var 41 ...
Klikkpedal not so much. Har ikke behov for den ekstra effektiviteten og ønsker full kontroll i gatebildet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.