Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Eplekake- gjøre klar og steke senere?

#1

Hønni sa for siden:

Skal servere eplekake til gjester i kveld og tenkte jeg kunne bake den nå mens snuppa sover. Kan jeg vente med stekingen til i kveld?
Eller er det bedre å steke den nå og så varme den igjen? Er redd den blir tørr av to runder i ovnen.


#2

carolin sa for siden:

Jeg pleier å sette den ferdige deigen i kjøleskapet til den skal stekes.


#3

mehmet sa for siden:

Siden det bare er bakepulver som står for hevingen tror jeg ikke det er et problem å vente med å steke. Kjøleskap høres ut som en god idé!


#4

DM sa for siden:

Jeg laget en røre der jeg skulle røre smør og sukker hvitt og tilsette et og et egg etterpå. En slik røre går nok fint å sitte i kjøleskapet, men jeg ville ikke satt en kakerøre med eggedosis på vent, da eggedosisen faller sammen.


#5

Agent Scully sa for siden:

:eek: Har ikke du nettopp fått barn? :eek:
Det er lov å servere sjokolade og is :knegg:


#6

kisha sa for siden:

Eplene blir fort brune når de er skrellet, så det bør du vente med til du skal steke den.


#7

mina sa for siden:

Jeg har ikke prøvd det selv, men hvis du har litt sitronsaft i vann og legger eplene oppi skal de holde seg fine.

#8

Hønni sa for siden:

Joda, det serverte vi i går :knegg:, men eplekake er jo så fort og greit.

Det funka fint med ustekt kake i kjøleskapet. Om eplene ble brune er uvisst, for de var fulle av kanel, og dessuten hadde jeg laget rutelokk;)

Takk for hjelpen!


#9

DM sa for siden:

Hvilken oppskrift brukte du da?


#10

Hønni sa for siden:

250 gr hvetemel
125 gr sukker
1 1/2 ts bakepulver
1 egg
125 gr smør

3-4 epler
kanel
perlesukker
hakkede mandler

35 - 40 minutter ved 180 grader


#11

DM sa for siden:

Takker. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.