Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye påvirker de økte strømprisene deg?

#1

løve70 sa for siden:

Ja, det lurer jeg på i dag. Og da ikke nødvendigvis i kroner og øre, men hvordan det påvirker hverdagen din?

For egen del tror jeg egentlig ikke at vi kan kutte så mye mer i strømforbruket uten at det går betydelig ut over livskvalitet. Vi har alltid prøvd å bruke strøm fornuftig og etter at prisene begynte å stige til sinnsyke høyder, har vi klart å redusere litt til. Varmen i huset er termostatstyrt og vi har gått ned en grad eller to. Ikke minst prøver vi å ha fokus på ikke bruke for mye om gangen, samt gjøre de tingene som trekker mest på tider da prisene er på det 'laveste'.

Men med stort hus og elbil som skal lades så går det jo en god del kwh uansett og en reduksjon på kanskje opp mot 10% monner jo egentlig ikke så mye med de prisene vi har nå.

Allikevel er vi tross alt heldige som har råd til å betale uten at det går utover alt annet.


#2

Madicken sa for siden:

Vi foretrekker uansett å ikke ha det særlig varmere enn 20 grader inne, og vi har to peisovner og mye ved tilgjengelig, så vi gjør nok ikke endringer på oppvarmingen av huset. Vi har blitt langt mer bevisste på dusjhyppighet og -lengde, samt på når vi kjører vaskemaskin og oppvaskmaskin. Vi bruker også langt mindre varmtvann ute enn før (til spyling og vasking av diverse ute). Vi har funnet ut at det er nokså betydelige penger å spare på oppvarming av varmtvann i et stort hus.


#3

Blondie sa for siden:

Jeg har vært strømbevisst siden jeg flyttet for meg selv og synes det begynner å tære på. Med full jobb og ganske fullt med aktiviteter på kveldstid og i helger, er det vanskelig å finne det smarte tidspunktet å vaske klær på, for eksempel. Jeg lar meg irritere over at strømpris setter begrensninger i familielivet.

Rent økonomisk betyr det jo også at vi må prioritere annerledes, det er snakk om over en dobling av tidligere regninger. Hadde jeg bodd alene nå, hadde jeg vært langt over tålegrensen.


#4

Señora sa for siden:

Akkurat nå så har jeg knapt strømregninger. Siste strømregning ble kr 0,- med altibox på samme regning, fordi jeg har fastpris. Vi er bevisste, bruker mindre strøm enn de foregående årene, men likevel.

Holder på å få tilbud på varmepumpe og vil installere det, den betaler seg fort ned når fastprisen går ut om et par måneder regner jeg med.


#5

Galathea sa for siden:

Vi er i en region som ikke er særlig påvirket, men det er jo kun midlertidig inntil overføringskapasiteten sørover og mot Sverige blir utbygd. Vi har lagt solceller på taket i år, valget var delvis påvirket av at vi fikk smake på høye priser i fjor sommer/høst.


#6

Malama sa for siden:

Også bosatt i en region som er begrenset påvirket, det er jo dyrere nå enn før, men ikke hinnsides dyrt utenom noen dager nå siste uken.

Det påvirker derved MEG mer enn økonomien på en måte. Jeg tenker jo både solidarisk (vi bør ikke bruke mer strøm enn vi må på akkurat den tiden av døgnet alle andre også gjør det, for å ikke presse kapasiteten og så så rent egoistisk, har ikke lyst på større regning enn nødvendig.

Har aldri tenkt OVER når vi satte på varmen i huset før, det har vi bare gjort når et ble kaldt. Jeg TENKER derfor mye mer på strøm, rett og slett


#7

Molly sa for siden:

I Oslo har vi fått beskjed om å spare på vannet i tillegg til at strømprisene er ellevilt høye. Det betyr at vi ikke dusjer like ofte som før, at vi fyller oppvaskmaskin og vaskemaskin før de kjøres og at vi generelt bruker mindre varmtvann enn tidligere.
Vi bor i en ganske varm leilighet med fjernvarme (som følger strømprisen minus noen få øre), så vi unngår å ha på varme før det er helt nødvendig. Bruker varmere klær inne og bruker pledd i sofaen.

Jeg prøver også å unngå og bruke for mye strøm samtidig slik at vi ikke får høyere nettleie enn nødvendig.


#8

Floksa sa for siden:

Sett bort fra at vi vurderer fra mnd til mnd hvor smertegrensa går (det handler jo om mye mer enn strømprisene) så har vi begrenset en del forbruk. Jeg planlegge vaskemaskiner, bruker funksjonen for å utsette oppstart. Vi har flyttet kveldsstellet til senere på kvelden for å få strømtoppen når prisen er på vei ned.
Jeg har halvert antall dusjer. Det går på bekostning av søvn og livskvalitet. Men det tar jo ikke livet av meg.


#9

løve70 sa for siden:

Nettopp :nemlig: Skal jeg vaske klær og sånn når det er minst dyrt, må det jo være på nattestid. Og jeg tør ikke å la tørketrommelen gå på natten/når vi ikke er hjemme. Heldigvis har jeg utsatt start på både vaskemaskin og oppvaskmaskin, så kan time start til etter at jeg har lagt meg.


#10

Appelsin sa for siden:

Jeg synes vel at det begynner å bli litt bekymringsfullt nå - betalte akkurat 4200 for august, med årets laveste forbruk. Sammen med økte renter og økte matpriser blir det store endringer i utgiftsnivået.
Jeg har skrudd av varmekabler i kjellergangen, men det er grenser for hvor lenge det går utover høsten, da det er åpen løsning og vil gi andre problemer. Og jeg ber barna redusere på kveldsmat som innebærer bruk av strøm. Men bortsett fra det så påvirker det meg ikke sånn veldig.


#11

Retz sa for siden:

Ikke alltid så godt å definere hvilke tiltak som er en direkte konsekvens av en enkelt utgiftspost når prisen er markert økt på flere områder, men skal prøve på de begrensningene som går direkte på strøm:

Termostaten i leiligheten er satt til 18 grader i stue/kjøkken, bad og gang. Ingen varme på soverommene.

Begrenser dusjing til 2-3 ganger i uka, ca 90 sekunder og ned mot ca 30 grader.

Vasker klær og kjører oppvaskemaskin når det er billigst og hver annen helg.

Lager sjeldnere middag, kanskje et par ganger i uka.

Har ikke el-bil, tørketrommel eller diverse maskiner på kjøkkenet.

Det er likevel ikke leiligheten som koster mest når det gjelder strøm, det et hytta på fjellet. Det er det imidlertid ingenting igjen å spare på, så da får jeg begrense utgiftene på de områdene jeg kan her hjemme. Det gjelder i tillegg til strøm, mat, drivstoff, gaver og garn. Jeg kan ikke si det på noen måte går ut over livskvaliteten min, må bare venne meg til å tenke annerledes.


#12

star sa for siden:

Vi har satt ned termostaten på varmekablene på badet og radiatorene står på kaldere enn jeg normalt ville hatt de.
Prøver å kjøre oppvaskmaskin og vaskemaskin når prisen er i en dump. Og det vaskes når oppvaskmaskina er full og vaskemaskina når det er tomt for klær. Altså så fulle maskiner som det går. Hvitvask og 30 grader har ikke nok til at det blir fullt. Utsatt start er kjekt.
Neste steg er å korte ned dusjing. Ikke at de er all verdens lange, men kan alltids bli kortere.


#13

IzziCreo sa for siden:

De påvirker ikke så mye, men det hele har egentlig blitt tatt mer som en utfordring enn en nødvendig innskrenkning. Så vi har blitt mye mer bevisste i bruk av strøm, samt vann (vi bor også i Oslo som har bedt om at befolkningen må spare på vannet).
Nå sjekker vi alltid strømprisen før vi setter på oppvaskmaskinene, vaskmaskinen og tørketrommelen. Bruker utsatt start på alt og kjører da nesten utelukkende på nattestid. Kjøpt inn vaskbare tepper til badene. Passer i større grad på at dører til soverommene er lukket (vi lufter mye). Vi står også i ferd med å bytte mye elektrisk (i hovedsak spotter), slik at vi går fullt over til LED. Det vil spare mye.

Vi har også hytte med strømbasert oppvarming (dog smartstyrt). Blir interessant å se hvor mye det vil koste oss denne vinteren. Vi har i utgangspunktet ikke tenkt å innskrenke bruk, men er det en ting vi har lært gjennom i det siste, så er det at vi ikke aner hvor strømprisene vil ende.


#14

Neket sa for siden:

Egentlig ikke så veldig, annet enn at jeg maser mer på kidsa om effektivitet i dusjen. Og så prøver jeg å unngå at alt brukes samtidig, som jeg har skjønt er dumt. Før kunne jeg fint komme hjem fra jobb, sette bilen på lading, sette på en vask og lage middag samtidig, men nå prøver jeg å spre det litt. :vetikke: Vi bruker jo ikke mer enn den strømmen vi trenger, så ser ikke helt hva annet jeg bør gjøre.

Vi har ikke satt på varme enda, annet enn varmekabler på badet, men det er jo ikke så kaldt enda.


#15

Sissel sa for siden:

For å være helt ærlig, så påvirker det oss i veldig liten grad. Eneste er at vi tenker oss litt mer om ift. når vi lader bilen, og så prøver jeg å huske å ikke sette på vaskemaskin/tørketrommel/oppvaskmaskin i 07.00-09.00 tida om morgenen. Ellers, så går varmepumpa på kjøling om sommeren og varme nå når høsten har satt inn. Dusjing er også omtrent som før.


#16

Tjorven sa for siden:

Mannen min nekter meg å få vite hva strømregninga er på. Han mener at jeg kommer til å bli helt Scrooge.

Men jeg tror ærlig talt ikke at det er så mye vi kan gjøre med saken. Vi bor i nybygd bolig fra 2018, og vi lufter fremdeles for at det ikke skal være for varmt. Når jeg leser hvor ofte oppvaskmaskiner, vaskemaskiner og dusjing som foregår hos "alle andre" på FP, så skjønner jeg at vi er på et helt minimumsnivå.

Vi har lært oss å programmere oppvaskmaskinen, men det er mest fordi den godt kan gå på natta mens ingen andre er på kjøkken/stue.


#17

Tallulah sa for siden:

Vi har begynt å programmere oppvaskmaskinen til å gå på natten rett før vi står opp, og setter i gang vaskemaskinen på ettermiddagen rett før prisene går oppover. Da starter den rett før Hiawata er hjemme, så det er jo ikke optimalt, men vi satser på at det går bra. Vi terper på at han må stå kortere tid i dusjen, vi har ikke skrudd på varme (men trenger det heller ikke helt ennå), og vi er flinkere til å skru av lys i rom vi ikke er i. Vi har en liten byleilighet som ikke trekker mye strøm, men vi har blitt mye mer bevisste.#19

Primrose sa for siden:

Vi har begynt å dusje kortere og kaldere, utsetter i det lengste å skru på varme og passer på at vi ikke kjører for mye samtidig i forhold til nettleie. Vi har tibber og jeg ser at utover å lade bil så er det varmtvann som drar mest strøm hos oss. Dette før vi har begynt å varme opp hus.


#20

venla sa for siden:

Pr nå så påvirker det meg ikke så mye siden jeg bor i et område som ikke har hatt høye priser. Men ser jo at det fort kan bli en endring på det, så har byttet til fastpris for et år, for å prøve å sikre meg om det blir helt hinsides, og så var det ikke dyrere enn at jeg taper veldig på det heller.

Har nylig bestilt varmepumpe, så det blir greit å kunne skru ned/av panelovner, og fortsette å fyre med ved de kaldeste dagene. Bor i en ny leilighet, så det er ikke spesielt kaldt uten oppvarming nå.

Har et barn som dusjer ofte i kaldvann, og et som dusjer sjelden i varmvann. så har noe å jobbe med der. Ellers har jeg fulgt nøyere med på når på døgnet det er dyrt og styrt dusjing, oppvask- og vaskemaskin-kjøring etter det.


#21

Tallulah sa for siden:

Vi bor i en liten leilighet med godt brannvarslingsanlegg. Jeg anser faren for svært liten i vårt tilfelle. Vi vil oppdage det like fort som når vi er våkne. Jeg hadde sikkert tenkt annerledes om vi bodde over flere etasjer, eller større flate.


#22

veobra sa for siden:

Med det nye regimet for forbruk av strøm kombinert med prisene så kommer det til å bli resultatet. Vi er hjemme noen timer om ettermiddagen. Da skal vi lage middag, kjøre oppvaskmaskinen som går minst en gang om dagen og kjøre vaskemaskin. Jeg får ikke spredd det mer utover. Jeg må ha litt tid itl å sitte ned uten å tenke på om den som kommer fra trening ikke kan dusje før om en halvtime for nå har jeg startet vaskemaskinen. Jeg må innrømme at jeg gir f i om vi bruker mye samtidig. Vi kommer til å peake uansett. Hvis jeg skal tenke på det blir det bare mye unødvendig stress.


#23

Millen sa for siden:

Jeg planlegger bruk av vaskemaskin og tørketrommel når det er lave priser. Samt fyller maskinen opp. Tromler kun sengetøy, håndklær osv. Resten kan jeg henge opp.
Oppvaskmaskinen går daglig. Pga vannmangel i Oslo kjører jeg også alle proram på ECO p både av vann og strømhensyn.

Ja, også dusjer vi om kvelden. Prøver å ikke lage middager som bruker mye strøm når den er på det dyreste. Har grillet da feks.


#24

Nenne sa for siden:

Vi har forholdsvis nyoppusset hus. Byggeår 1990, så det er jo ikke hauggammelt heller, mer eller mindre totalrenovert i 2008, siste rest av vindusbytter tatt i 2020. Vi har varmegjenvinningsanlegg på utluft mot innluft. Siden opppussingen i 2008 har vi ligget på 31 000-32 000 kWh i året. Det siste året har vi aktivt prøvd å spare strøm og greide å komme ned på 30 300 kWh. Det gikk på bekostning av varme bad som jeg elsker i vinterhalvåret, kortere dusjer og generelt lavere innetemperatur. Konklusjonen er at vi har et så energieffektivt hus at det ikke er stort å hente og at det vi greide å spare ikke er verdt det.

Strømprisene går på bekostning av alt som er gøy i grunnen. Vi greier å betale, men det stjeler små hverdagsgleder som vi ellers ville brukt penger på. Ingen virkelig krise altså, men litt gråere hverdag. Det er noe dritt!


#25

Niobe sa for siden:

I fjor hadde vi flere perioder hvor jeg rømte til hytta når de andre i familien var syke. Det var veldig betryggende å ha muligheten, og ofte måtte jeg reise på kort varsel. I år vil det nok være for dyrt.


#26

Erica sa for siden:

Vi har tatt noen grep;

Kjører sjeldnere vaskemaskin og bruker tørkesnor istedet for tørketrommel. Tørketrommel er en strømtjuv.
Dusjer kortere og med mindre varmt vann, og dusjer på kveld så det er nattstrøm som varmer opp vannet igjen.
Har kjøpt inn mer ved enn noen gang og satser på å fyre mye i løpet av vinteren.
Har satt ned varmekablene på badet så det ikke er varmt, men heller ikke iskaldt.
Skal kjøpe tepper til gulvene på områdene vi sitter mest, da blir vi ikke så kalde på bena og kan ha det litt mindre varmt.
Vi tenker over strømbruk når det gjelder matlaging og annet som trekker strøm.

Vi fikk tibber-regning nylig, og den var på 6700 kr, og da har det egentlig vært greit varmt denne måneden. Jeg må si jeg ser med gru på månedene som kommer. Selv med strømstøtte. Hvis ikke de gjør noe med støtten tror jeg vi kommer opp i 8-10 000 kr per måned på de kaldeste månedene.


#27

Myria sa for siden:

Ikke så mye foreløpig, men jeg tror vi er relativt bevisste på strømforbruk uansett. Vi har ikke elbil, har varmepumpe (som aldri brukes til kjøling om sommeren og den er også innstilt slik at den skrur temperaturen ned et par grader om natten), har aldri varme på soverommene (alle liker å sove kjølig) og ingen dusjer daglig eller tar lange dusjer. Siden jeg er en del hjemme på dagtid vasker jeg alltid tøy da uansett og da er strømmen også litt billigere. Vi har ikke på noe varme foreløpig, det er fremdeles så varmt at verandadøren står åpen en del hver ettermiddag.

Det vi kunne spart på er å ikke bruke tørketrommel, der er vi nok for late foreløpig. Jeg kommer derimot aldri til å sette på vaskemaskin, tørketrommel eller oppvaskmaskin om natten. Brannsikkerhet trumfer strømpriser.

Som Tjorven har jeg ofte blitt overrasket over hvor ofte andre dusjer og vasker tøy, kanskje særlig det siste. En tobarnsmor jeg kjenner sa de vasket 9-10 store maskiner i uken og samtlige rundt bordet utenom meg nikket gjenkjennende. Vi vasker ikke halvparten så mange maskiner en gang.


#28

Fluke sa for siden:

Vi bruker lite strøm i utgangspunktet, så for oss er konsekvens nå at vi har mindre penger til andre ting. Hos oss var det trangt økonomisk fra før, nå er det snart helt krise - og vi kan ikke skyve på regningene, så da blir det mindre mat/klær i huset her. Kjipt er det. Så ja, vi påvirkes altså veldig av de økte strømprisene. Nå var forbruket på 880 kwh i august, men med snittpris på 515 øre så ble regningen heftig høy (for oss) allikevel.


#29

Appelsin sa for siden:

Jeg ble for øvrig litt irritert på min far som (bor nord for Sognefjorden) nevnte at "90 % dekning er jo heftig".
Jeg ba ham regne litt på hva 70 + 10 % av 450 øre er, og da ble han stille. Men enda verre er det jo, om det stiger enda mer utover høsten.


#30

Neket sa for siden:

En ting som irriterer meg maks er at strømselskapet har sluttet med gjennomfakturering. Enn så lenge går det fint, men hvis det kommer monsterregninger i vinter er det jo litt kjipt at støtten kommer uker etter at regningen er betalt. Vet det går an å utsette betaling, men det blir jo pes.


#31

IzziCreo sa for siden:

Samme her.

Og dette med å kjøre maskiner nattestid er anbefalt, nødvendig og normalen i store deler av Europa.


#32

Divine sa for siden:

Hvor er det man sjekker når strømmen er billigst igjen? Sjekket det mye i vinter, men har ikke brydd meg så mye i sommermånedene, så jeg har glemt det.

Jeg tror for øvrig at det ikke påvirker oss så altfor mye. Vi prøver å være bevisste, og jeg dusjer nå alltid på SATS etter trening, f.eks. Jeg nekter å fryse så mye til vinteren som jeg gjorde sist vinter, så vi kommer nok til å bruke mer varme enn i fjor til vinteren. Vi får heller kutte andre steder.


#33

meisje sa for siden:

Jeg følger med på prisene og tilpasser forbruket etter når det er lavest. Vi har begynt å slå av varmtvannstanken på formiddag for å unngå pristoppen. Vi har latt være å skru på varmen foreløpig, noe som betyr å kle på seg på kvelden og bruk av tepper. Begynt å dusje med hånddusjen istedenfor regnskogdusjen i taket. Henger opp mere tøy til tørk. Det tiltaket vi kan gjøre i tillegg er å dusje kortere og kaldere, pluss kun varme opp allrommet og badet ved soverommene.


#34

Trixie sa for siden:

Det påvirker meg mye. Strømprisen avgjør når jeg vasker klær, tar oppvask osv. Innetemperaturen er skrudd ned, lys skrus av, alt påvirkes. Gruer meg til vinteren. Som enslig forsørger er det ikke mye å gå på i utgangspunktet. Har fått meg ekstrajobb for å få det til å gå rundt.


#35

Milfrid sa for siden:

Jeg bor i rekkehus, og brenner det, brenner det fort hos alle. Har riktignok brannvarsler til vaktselskap i vaskekjelleren, men brenner det, hjelper det neppe SÅ mye. Jeg vasker mens jeg er våken. Jeg må vaske håret annen hver dag, poden dusjer vel daglig, men har sagt at han må begrense lengden på dusjene. Han dusjer uansett som regel sent. Har ikke mye strøm på, spent på regningene til vinteren. Har mulighet til vedfyring, men veden er jo såpass dyr at med strømstøtte blir det hipp som happ. Men ser jo at selv om regningene er høye, får jeg rett under halvparten i støtte. Det hjelper.


#36

Appelsin sa for siden:

Jeg har hatt praktisk brannøvelse på jobb så mange ganger og blitt skremt bort fra å ha maskiner igang når jeg ikke er hjemme/sover. Er litt upraktisk, da.


#37

Maverick sa for siden:

Vel, jeg fniste hysterisk da jeg betalte augustregningen. Det er helt absurd. Vi har strømsparing i ryggmargen, men på et tidspunkt må jeg jo sette på varmeovnene. (Ja, vi er heldige og har effektiv vedovn i kjeller og stue, men kan ikke fyre døgnet rundt, og ved er jaggu også ganske dyrt.)


#38

Strå sa for siden:

I august brukte vi 522 kWh på to voksne mennesker i en enebolig på ca 100 kvm. Det kostet ca 2900, hvorav staten dekker ca 1400. Det påvirker oss ikke i det hele tatt. Hadde det vært i fjor, da rehabiliteringen foregikk og tørkevifter gikk hele tiden og vi ikke hadde bostedsadresse der, da hadde det nok påvirket oss i en annen grad. I oktober til desember 2020 gikk det med rundt 3000 kwh per måned der.


#39

Charlie sa for siden:

Har vært forsiktig med strøm før, så forandringen er kortere dusjer med mindre trykk på vannet og at vi nesten ikke bruker tøketrommel, men henger opp på stativ til tørk.

Vi har ikke varme på bortsett fra litt i badegulvet (16°). Pleier aldri å sette på varme før høstferien, så det er som vanlig. Har et par rom som ikke er i daglig bruk hvor vi har lavere temp., det er som vanlig. Har termostat på alle panelovner.


#40

Toffskij sa for siden:

Det er først og fremst oppvarming vi kan spare på, så for tida har vi det et par grader kaldere enn jeg egentlig liker fordi vi ennå ikke har satt på gulvvarmeanlegget (som dessverre suger strøm i mengder). Drasser en konvektorovn rundt i huset for å ikke fryse altfor mye. (På badet om morgenen, i stua om ettermiddagen og i kjellerstua om kvelden.)


#41

Maverick sa for siden:

Vi (en voksen, to tenåringer og to barn) bor i bolig fra femtitallet som ikke er spesielt energieffektiv, bruker alltid langt under gjennomsnittet av strøm, pg betalte 3500,- i august. Hvilket utslag det blir når vi går fra månedsforbruk på oppvarming på 40 kWt (nå) til desember (1000 kwt i fjor) skal bli interessant. :dåne:#43

Maverick sa for siden:

Noe av deres strømforbruk er vel også forbundet med inntekter, Floksa?


#44

Floksa sa for siden:

Helt klart. Det var iofs poenget, at vi vanskelig kan få ned forbruket. Fordi det meste er knyttet til drift og kan ikke reduseres uten enten å ramme kvalitet eller dyrevelferd. Og inntektene har ikke økt. Vi får også støtte. Håper jeg. Vi har ikke sett noe til den enda. Så vi har forskuttert 118.000kr siden mai. Og vet ikke hvor mye vi får igjen.


#45

m^2 sa for siden:

Ikke så mye egentlig, vi gjorde en grundig gjennomgang av strømbruk for noen år siden, innstallerte nye vinduer og dører, etterisolerte loftet, og erstatte gammel oljefyr med varmpepumpe. Men vi har en helt sinnsvak strømregning nå da.
Vi prioriterer etpar greier vi kunne valgt bort, men det er et bevisst valg.


#46

amo sa for siden:

Vi har ikke satt igang noen tiltak enda. Eller lillesøs har.Litt imponert over lillesøs og vennene, de dusjer på skolen etter kroppsøving.De var blitt enige om å gjøre det nå når strømmen var blitt så dyr.Fine 18 åringene. :hjerter: Mellombror som bor for seg selv, dusjer på treningssenter. Det gjør de fleste i gjengen hans nå.Mannen dusjer mye på jobben, men det har han nå alltid gjort.
Fikk strømregning på 1700 i dag, og da har vi ikke varme på, med unntak av kabler på badet.


#47

shute sa for siden:

Foreløpig påvirker de knapt. Jeg bor i leilighet med varmtvann og oppvarming i husleia, som hittil ikke er justert opp. Strømregningen har økt med rundt 50 prosent, men var lav i utgangspunktet.

Den generelle prisstigningen på varer merkes, men kan vel ikke sies å kun handle om strømpriser.


#48

Timar sa for siden:

Mye. Foreløpig mest på det mentale plan. Jeg har nettopp flyttet og vet ikke hvor mye strøm jeg må forvente å bruke her. Jeg er alene om strømregningen, så foreløpig bruker jeg så lite strøm jeg klarer. Snart må det settes på varme. Jeg er spent på hvor mye forbruket skyter i været da.

Varmtvann er felles. Husleia ble økt med 500 kroner for å dekke økte strømpriser i sommer. Jeg har blitt en mer effektiv dusjer. :jupp:

Jeg har brukt 113 kWh til nå i september, uten varmtvann, elbillader (egen kurs) og uten å ha skrudd på varme.


#49

Trulte sa for siden:

Påvirker min tankegang ja! Vi tar færre og kortere dusjer. Nøye på å sortere klær. Før vasket jeg bare alt, med en gang. Jeg sprer det utover døgnet, lavere temp på klesvask enn før. Jeg nekter imidlertid å ha lav temp på oppvaskmaskin, der kjører jeg 70 grader uansett.
Ingen gulvvarme på badene enda. Kun det ene badet som trenger litt etterhvert. Det andre varmes av varmtvannstanken.
Vi kommer til å kun bruke tvstua som oppholdsrom i vinter og stenger av hovedstuen, og tørker mest mulig på tørkestativ på verandaen som er under tak.
Mer klær og tepper i oppholdsrom til vinteren. Men det må jo være rundt 19-20 grader?

Tror neppe at jeg kan spare mer.
Bruker ca 250 kWh i mnd på sommermnd. 550 høst/vår og 700 i vintermåned. Bor på 86 kvadrat. Blokk. Kun leilighet over og på en side.


#50

Tallulah sa for siden:

Noen som vet nøyaktig hva ecoprogrammet på oppvaskmaskinen egentlig sparer på? Det vasker på 50 grader, men bruker skikkelig lang tid. Sparer det på strøm, vann eller begge deler?


#51

Molly sa for siden:

Klippet herfra: www.elkjop.no/magazine/hvitevarer/oppvaskmaskin/programmer-oppvaskmaskin


#52

frukt sa for siden:

De påvirker meg lite, men så betaler jeg ikke strøm da det er inkludert i husleien. Jeg prøver å spare inn der jeg kan, men bruker så lite strøm fra før så det er ikke så mye å hente.


#53

Pepper Lemon sa for siden:

Det stod en advarsel mot å slå av varmtvannstanken i dag, i VG, tror jeg det var. Det var lite strøm å spare, men gav grobunn for legionella.


#54

Røverdatter sa for siden:

Gjør ikke så mye bortsett fra å fryse litt mer, men det merkes at vi er en person mindre i huset, så det var jo litt flaks at vi gikk fra 4 til 3 akkurat i fjor høst når strømprisene startet å stige. :knegg:


#55

Polyanna sa for siden:

Når dere nevner sum på augustregningen, er den etter strømstøtten? :blond:


#56

meisje sa for siden:

Den problemstillingen er vi klar over, og støtter oss på den måten dette ble gjort når jeg bodde i utlandet. Så lenge temperaturen er over 75 grader med jevnlige intervall så er det ikke langt nok tid til å få en oppvekst av farlig koloni med legionella.


#57

Neket sa for siden:

Men lønner det seg egentlig å skru av varmtvannstanken? Vil man ikke bare bruke mer energi på å varme opp vannet igjen? Eller tar det en stund før det blir kaldt?


#58

meisje sa for siden:

Så lenge man ikke forbruker tar det lang tid før det kjøles ned. Når man forbruker mye vann går temperaturen ned. Mengden energi man bruker er den samme, vi slår ikke av for å bruke mindre. Vi prøver å flytte forbruket til en tid der energien er billigere.


#59

Neket sa for siden:

Ah, skjønner! Det tror jeg blir for komplisert for meg. :knegg:


#60

Martis sa for siden:

Hvis du har en forholdsvis ny bereder kan den kanskje oppgraderes til smartbereder. Både Oso og Høiax (de har store deler av markedet) har smartstyring av berederen.

Jeg blir påvirket og driver å tenker på at jeg burde dusje på kvelden, for da bruker berederen strøm når den er billigere osv. Og dusjer ikke hver dag. Og er blitt flinkere å slukke lys. Vi har bare led og det forbruket er en bagatell i det store og det hele. Det som plager meg mest er hytta (leiligheten på fjellet som vi overtok i sommer) hvor dyrt kommer det til å være å bruke den i vinter. På den positive siden bor vi i et lite hus og pt bruker vi 30 kwt i døgnet ca og har enda ikke på varme. Dyreste mnd forrige vinter var ca 4000 og da hadde vi vel ikke strømstøtte? Husker ikke lenger, og da var vi på hjemmekontor så det var gjerne 24 grader i huset.


#61

Malama sa for siden:

Hva er en forholdsvis ny bereder egentlig ? Jeg vet det ble satt inn ny bereder her da vi kjøpte (Mellom fotogafering og vising) men det er 10 år siden, så rent NY er den jo ikke.

aner ikke helt hvor lenge sånne varer.

Jeg dusjer gjerne på ettermiddag, men ikke sen kveld grunnet langt hår/vil ikke legge meg med vått hår. Jeg dusjer relativt varmt og litt lenge, men ikke ofte, 1-2 ganger i uka.


#62

Martis sa for siden:

Oso sin løsning er kompatibel for beredere tom 2017. Vi byttet bereder i covid, da gikk vår dunken. Rørlegger gjorde en dårlig jobb med å selge fremtidsrettet løsning så vår er ikke smart og jeg lærte dette først i fjor. Vurdere veldig å oppgradere, i hvertfall på fjellet (hvis jeg tenker å tillate dusjing der…) :knegg:


#63

Nenne sa for siden:

Etter strømstøtten blir vår augustregning på over 4000 kroner.


#64

frukt sa for siden:

1300 her med støtte.


#65

tink sa for siden:

Vi kan ikke redusere så mye mer på strømforbruket i vår familie, og betaler ikke enorme summer i strømutgifter enda (slo på varmepumpa i går da), men beløpene har jo tredoblet seg fra samme periode for et par år siden. Problemet hos oss er at økt strømpris kommer i tillegg til økte matvarepriser og høyrere rente, samtidig som at både mannen og jeg jobber i bransjer som har hatt reallønnsnedgang de siste årene. I august betalte vi 1750,- for strøm, medregnet strømstøtte. Tidligere har vi betalt et sted mellom 500,- og 1000,- for samme måned (og ikke tenkt særlig mer over det).

I tillegg vil økte strømkostnader for arbeidsplassen påvirke hva og hvordan vi kan løse oppgavene våre på jobb den kommende vinteren. Det er helt krise at helt rimelig enøk-tiltak har blitt utsatt fordi det fram til 2020 var billigere å bare skru opp strømmen enn å isolere gamle industribygg, bytte lyspærer og andre tiltak.


#66

Dragen sa for siden:

Jeg er helt Scrooge. :sparke:

1075,- i strømregning for august, etter strømstøtte. Huset mitt har sju rom og kjøkken, samt to bad. Vi er maks to som bor der.


#67

oslo78 sa for siden:

3049 her før støtte. Tror det betyr ca 1600 etter støtte, nettleie inkludert. Da har vi spart veldig på strømmen.


#68

Molly sa for siden:

Har bestemt meg for å bruke eco-programmene på oppvaskmaskin, vaskemaskin og tørketrommel fremover.


#69

m^2 sa for siden:

Hvordan vet dere hva strømstøtten blir? Står det noe sted? (jeg har bare akseptert at det kommer penger på konto after the fact :vetikke: )


#70

amo sa for siden:

På vår står det nederst på,regningen….


#71

veobra sa for siden:

Faderullan. :eek: Vi fikk regning på 2400,- Jeg tenkte at det var mye, men ikke ille. For jeg trodde vi fikk strømstøtten trukket fra på nettleien. Jeg har misforstått, dette er etter strømstøtte. Vi har en regning på 5400,- For august, uten annen varme enn på badet.


#72

oslo78 sa for siden:

Står på Elviaappen.


#73

m^2 sa for siden:

Takk! jeg hadde jo egentlig funnet det tallet før også men trodde det var for juli, men det var jo en logisk brist for det var så høyt at det kunne jo ikke være for juli…


#74

liefje sa for siden:

Vi har spart veldig mye strøm etter sjokkregningen vi fikk i januar for desember. Fra tropisk inneklima og alle lys på hele dagen, er det Max 22 grader inne og mørkt i alle rom som vi ikke oppholder oss i. Siden vi hadde så høyt forbruk før, er sparingen høy. Faktisk har vi hatt lavere strømregninger hver eneste måned sml med i fjor. Det har gått sport i det for meg, jeg sjekker appen og planlegger vasking etc utfra når det er billigst selv om vi ikke hadde fått økonomiske problemer om vi hadde fortsatt med den type strømforbruk vi hadde før.


#75

kamp sa for siden:

850 kr i strøm

1100 kr i strømstøtte

Altså jeg betalte 150kr for strøm i hele august…

Jeg har ikke fastpris men hadd tilfeldigvis valgt pristak som GE hadde og har ikke endret det til spotpris.
Så jeg har pristak nå gjennom september også, så den er 279.
Jeg kan derimot når jeg vil endre til spotpris..

Men fra 1 oktober har de endret pristaket til 599 så da får jeg helle velge litt frem og tilbake mellom pristak og spotpris, avhengig av om prisen er høy eller lav på spot.

Jeg kan nemlig kjapt byttemmellom spot og pristak. Så har spotprisen vert lav så kan jeg skifte med et par klikk og ser jeg at nå ligger den skyhøyt og lang tid så kan jeg velge pristak og da er den ikke over 599 øre. Men de kan sette den lavere selv ;) og dette justere de selv basert på spotpris over 14 dager.


#76

-ea- sa for siden:

Har ikke store strømregninger her jeg bor (301 i nettleie + 34 i strøm for august) men jeg har blitt påvirket av strømsparingen her på forumet og setter ikke alle maskinene på samtidig.
Fikk nye 3-lags vinduer for to år siden (borettslag), og har vedfyring i tillegg til panelovnene. Nå bor jeg permanent aleine så forbruket går ned (hvis ikke den utflyttede kommer til mamma og dusjer for å spare sin egen strømregning :humre: ).


#77

Fløyel sa for siden:

Jeg mer bekymret for hvor mye strømregningen skal påvirke næringslivet som kanskje må begynne med permitteringer eller stenge, fordi man ikke klarer å bære underskuddene som kommer pga enorme økningene på strøm, da snakker vi om privatpersoner som står uten normal inntekt som ikke klarer å betjene strømregningene, med eller uten strømstøtte.


#78

løve70 sa for siden:

Om vi ikke hadde fått strømstøtte, hadde strømregningen for august blitt på helt sinnsyke 12493 :sjokk: Med strømstøtte ble den 4952, noe som i seg selv er helt ekstremt mtp at vi nesten ikke har brukt strøm til oppvarming. Bare å glede seg til vinteren ser jeg.


#79

millact sa for siden:

Bytt til et med gjennomfakturering. Alle bør sjekke sine strømavtaler og ta bort dyre ekstra ting som grønn kraft osv.osv. Og finne en avtale med 0 i påslag.


#80

Observatøren sa for siden:

Hvor mye strøm bruker dere egentlig? Er det lading av bil inkludert?
Det høres ganske ekstremt ut.


#81

løve70 sa for siden:

2000 kwh, så jeg tror ikke det er ekstremt på noen måte. 3 personer, stor enebolig og lading av en elbil. Men jeg ble ganske sjokkert selv ja :nemlig: Blir det en kald vinter frykter jeg at vi kan komme opp i 4000 kwh på de kaldeste månedene......


#82

Myria sa for siden:

Jeg synes 2000 kwh høres veldig mye ut på en høstmåned. Vi bruker ca 1800 kwh i mnd midt på vinteren uten å spare på strømmen. Ingen elbil riktignok, men fyrer hovedsaklig med varmepumpe (+ varmekabler på to bad, vi fyrer med ved i tillegg når det er ekstra kaldt) og er fem personer i et helt normalt hus fra slutten av 50-tallet.


#83

oslo78 sa for siden:

5 personer her på ca 200 kvadratmeter, brukte 707 kwh i august. Bruker ca 2000 kwh midt på vinteren, men vi har vannbåren varme som nok senker forbruket litt.


#84

veobra sa for siden:

Vi brukte 1000 kwhi august. Fem personer idårlig isolert rekkehus. Bare varme på badet. I vinter brukte vi 1500 kwh i måneden. Dette er uten elbil. Jeg synes 2000 kwh i august var mye, men umilig å si når elbil er inkludert. De trekker mye.


#85

løve70 sa for siden:

Vi har også vannbåren varme og varmepumpe, men har kun hatt varme på det ene badet frem til nå. Skal sjekke litt hvor mye som går til elbil.


#86

Tallulah sa for siden:

Vi brukte rett over 300 kw i august (400 i fjor) og 12-1400 i de kaldeste vintermånedene. 100 m2 leilighet i blokk fra 40-tallet.


#87

Observatøren sa for siden:

Vi er 4 personer (2 voksne, 1 tenåring og 1 barn) som bor i et gammelt, delvis uisolert hus på ca 200m2. Har ikke elbil, men ekstra fryser/kjøleskap + stor varmvannsbereder. I august brukte vi 589kwh. Har ikke fyrt eller slått på varmeovner foreløpig. Har varmekabler på bad og i gang.

Jeg ville tatt en gjennomgang av hva strømmen går til hos dere. Til sammenligning brukte vi 1700kWh i januar, 1500 i februar og mars... Og fyrte med ved, da, så oppvarming utover varmekabler på bad, gang/toalett etc var med ved.


#88

løve70 sa for siden:

Vi har også ekstra fryser pluss kjølerom. Det høyeste forbruket de siste tre årene er 4500 kWh. Det var en måned med ekstremkulde, denne vinteren tror jeg vi holdt oss rundt 3000. Må nok få elektrikermannen til å ta en runde til på forbruket vårt.


#89

veobra sa for siden:

Jeg lurer på hva som trekker hos oss. Det er ikke så stor forskjell på sommer og vinter. 1000-1100 om sommeren og 1500-1600 om vinteren. Noen vintre mer. Elektrisk varme, noen ganger peis i helgene. Kan kjølerommet være dårlig isolert? Finnes det noen enkel måte for privatpersoner å måle varmetap?


#90

Observatøren sa for siden:

Det finnes varmekameraer man kan låne/leie.


#91

Observatøren sa for siden:

Sjekk om strømselskapet kan gi nå-tidsmålinger. Vi har Tibber, som gir øyeblikksmåling. Ta hver sikring i skapet og sjekk hva som skjer med strømforbruket.


#92

veobra sa for siden:

Vi burde sikkert sjekket kjøleboden med varmekamera. Det meste annet i bruk er ganske nytt, burde ikke trekke så mye.


#93

Malama sa for siden:

Det med nåtidmåling med tibber, må dere ikke ha en ekstra dings/abb?
Vi kan også få nåtidsmåling med vårt strømselsap, må "bare" kjøpe et wattmeter for 678 kr (599 + 79 i frakt) og betle 29/mnd for å ha tjenesten.

Det aner meg at jeg skal spare en del strøm for at det skal lønne seg... Men nerden i meg har lyst på det da...


#94

løve70 sa for siden:

Lading av elbil er ca 300kwh, lurer på om det kan være ekstra kjøl/frys/isbitmaskin som fører til et altfor høyt grunnforbruk. Brukte jo ca 1700 kwh i juli når vi nesten ikke var hjemme i det hele tatt.


#95

meisje sa for siden:

Jeg tenker løve at dere virkelig bør gjennomgå grunnforbruket. Jeg lurer nesten på ommåleren deres kan være feil? :vetikke:

Vi har et minimumsforbruk på 5 kwt per døgn. (Kjøleskap, fryseskap pluss varmtvannstank) Dere har et grunnforbruk på 60 kwt per døgn. I august brukte vi litt over 500 kwt, vi ser at det er klesvask og da særlig tørketrommelbruk som drar i vei.


#96

Elise sa for siden:

Vi hadde 900 kwh i juli, 1200 i august.


#97

Chablis sa for siden:

Vi hadde vår dyreste strømregning nå i august , om dette fortsetter blir det en dyr vinter. Vi har ikke skrudd på varmekabler ennå engang, likevel svindyr strømregning( for oss). Elbil drar 300 kWh, i tillegg hadde vel broren min med to kjølebokser som sto på døgnet rundt da de var her.


#98

løve70 sa for siden:

Ja, det er ca 1.5 kwh per time ser jeg, så det er der vi har mulighet til å spare. ellers er det kun dusj og lading av elbil som jeg kan se gjør tydelige utslag på måleren. Tror kanskje vi må rydde om og slå av noe kjøl/frys?


#99

millact sa for siden:

Har dere gammel varmtvannstank?


#100

løve70 sa for siden:

Nei, ikke veldig tror jeg. Men den er kraftig og stor og jeg ser jo godt på forbruket når noen dusjer. Vi har også skrudd ned temperaturen på varmtvannet (det var høyere enn vanlig tidligere).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.