Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

De beste sokkene til fjelltur

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg har googlet meg ihjel, men finner ikke ut av det.

Hvilke sokker er de aller beste til fjelltur?

De må ikke være for tykke. Helst nokså tynne. Jeg har ikke mer plass i skoene enn jeg trenger.


#2

Señora sa for siden:

Testet Devold sine tynne ullsokker i går og var veldig fornøyd på tross av at jeg var veldig skeptisk. De kjentes stive og kløete ut i butikken men var gode på i øs pøs vær. Er vant med Ulvang sine tynne i ull, fornøyd med de også.


#3

Hyacinth sa for siden:

Takk! Tynn ull er altså tingen?


#4

Niobe sa for siden:

Jeg bruker en del tynne ullstrømper og støttestrømper på fjelltur, men jeg liker også veldig godt disse fra Endurance: sportoutlet.no/klaer/sokker/product/48719?c=3488

De er i perfekt fjellsko-høyde og litt polstret på undersiden. Men kanskje de er for tykke for deg? De er ikke veldig tykke, men helt klart tykkere enn tynn ull.


#5

Hyacinth sa for siden:

Hm, er de høye nok i fjellsko, altså?

Jeg trenger at de er så tynne som mulig uten at det går på bekostning av komforten i skoene. Jeg har ganske mange ullsokker fra Kari Traa, Ulvang og desslike, og de er alle for tykke, synes jeg. Bruker dem kun i senga når jeg er syk. :knegg:


#6

Niobe sa for siden:

Ja, de er akkurat passe høye i Alfa-skoene mine. Men jeg har str 35/38 og bruker str 35, så det kan jo være de hadde vært kortere om jeg brukte str 38? Jeg liker at de polstrer litt, men jeg har litt romslige sko. De er sikkert for tykke for deg, men de er tynnere i foten enn sånne Ulvang ullsokker og dem slags.


#7

Hyacinth sa for siden:

Jeg får teste litt ulikt.

Jeg blir dessuten mer og mer frossenpinn jo eldre jeg blir, så nå vurderer jeg å kjøpe (tynne) ullsokker til hverdagsbruk også. :tullerdu: Men de må iallfall være kjempetynne. Jeg takler ikke de «vanlige» ullsokkene, og iallfall ikke i sko…


#8

Sola sa for siden:

Cubus har gode sokker i ullblanding. De er tynne men samtidig gode og varme når man blir svett eller fuktig på tur. Har ikke prøvd dem i høye fjellsko da.



#10

Tjorven sa for siden:

Jeg bruker tynne ullsokker rett på huden. Det er gull hvis man blir litt fuktig på føttene (og det kan man jo bli selv om skoa er tette).


#11

Tjorven sa for siden:

Ullsokker er faktisk de eneste sokkene jeg bruker (annet enn til innendørstrening). Jeg strikker de fleste selv, i forskjellige tykkelser, også de helt tynne på pinne 2.


#12

Trixie sa for siden:

+1 på devold tynne ullsokker her.


#13

Hyacinth sa for siden:

Takk! Leser forresten her og der at man bør bruke blandingssokker i Goretexsko.


#14

scilla sa for siden:

Jeg er aller mest fornøyd med sokkene fra Smartwool og Icebreaker Hike Liner Crew. Sistnevnte er skikkelig tynne og veldig gode å ha i fjellsko, og ull er best:jupp:


#15

annemede sa for siden:

Jeg bruker tynne devold-sokker eller tynne ullsokker fra Pierre-Robert.


#16

Hyacinth sa for siden:

Mannen min har sokker fra Icebreaker i fjellskoene sine. De er nokså tjukke, etter min mening, men det kan jo hende de har flere typer.


#17

Retz sa for siden:

Tynne sokker fra Devold om sommeren, litt tykkere av diverse merker høst og vinter. Bruker også løpesokker fra Devold høst/vinter.


#18

løve70 sa for siden:

Jeg har ikke prøvd Icebreaker sokker til dette, men liker dem veldig godt til både løping og hverdags. Favoritter til fjelltur er Devold, da de tynnere typene:


#19

scilla sa for siden:

Ja, de finnes i forskjellige tykkelser. De jeg har er supertynne:ja:



#21

Lavender sa for siden:

Darn Thoug som kjøpes på Fjellsport,
Speidersport og Oslo Sportslager som jeg kommer på. Har disse til trekking, løping og alpint. De koster, men har livstidsgaranti.

www.fjellsport.no/merker/darn-tough?gclid=Cj0KCQjwmouZBhDSARIsALYcouoOq4CKYdyULiKfhJNJ8zyM2U8pLueHuX0oxW6iDFTYxq-ZXX8DbXkaAsR1EALw_wcB

Jeg varier med lange kompresjonssokker fra Cep Run, også Fjellsport, og Løplabbet.

Tynne eller myke sokker går ikke, de gir friksjon og slites bort på null og niks.


#22

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk for alle tips! :blomst:

Jeg får teste ut litt og se hva jeg liker.

I dag kjøpte jeg fire par tynne sokker i ullblanding på Cubus. De ser deilige ut, men jeg tenker å bruke dem til hverdags, ikke på fjelltur. Et stort aber for meg er at jeg svetter i skoene når jeg bruker ullsokker, og det gjør jeg ikke med bomull/bambus. Men hjemme, i åpne tøfler, kan ull være deilig når jeg fryser.

Jeg har som sagt mange par fra Kari Traa, jeg husker ikke navnet, men jeg synes de er for tykke. Og altfor tykke til fjelltur. (Det er de som har en rose på seg, de kommer i flere farger.)

Til løping foretrekker jeg bomull. Bruker mest Kari Traa, tror modellen heter Tåfis. Ankelsokker.

Til fjelltur må jeg teste ut litt. Sokkene kan ikke være tykke, men samtidig må de være slitesterke.

Jeg sliter alltid litt med å rengjøre ullsokker. Ullsokker som har vært på fjelltur stinker, særlig etter at mannen oppbevarte fjellskoene i uteboden og fikk mugg i dem. :skremt: Jeg synes ikke ullsokker blir rene på ullprogram, og bakterier dør jo ikke heller. Har vasket mange på både 60 og 90, og begge deler har gått bra (særlig med sånne Trysilsokker), men jeg tør ikke gjøre det med de dyreste sokkene.

Hvordan vasker dere stinkende ullsokker? :undrer: (Eddik er også prøvd.)



#24

Niobe sa for siden:

Hm, jeg trodde jo, og opplever, at en av fordelene med ullsokker er at de ikke lukter? Våre vaskes på 30 grader ullprogram, med Milo.


#25

Lyppa sa for siden:

Ull er gull! Min mor sverger til tynne ullsokker fra Janus. Finnes på medlemstilbud hos Coop nå visstnok.



#27

Hyacinth sa for siden:

Vel, mugglukten forsvant iallfall ikke på vanlig 40-gradersprogram.



#29

Hyacinth sa for siden:

Supert!


#30

Hyacinth sa for siden:

Jeg har ikke vært på fjelltur ennå, ei heller kjøpt sokker til den bruken. Men jeg har kjøpt tynne ullsokker til hverdags på Cubus. Jeg tror jeg kan konkludere med at ull ikke passer meg. For all del, de er deilige å gå i. Inne. Forsåvidt også på jobb i luftige sko. Men med en gang jeg går meg en tur ute i de sokkene, blir jeg svett på føttene. Det skjer ikke med bomull eller bambus.


#31

Elise sa for siden:

Jeg har sluttet å gå med ullsokker annet enn som tøfler. Føttene mine liker det ikke. Selv når det er tre grader, sludd og sørpe, går jeg med luftige joggesko og bomullssokker, og skifter heller etterpå. Men går ikke på fjellet, da.


#32

Hyacinth sa for siden:

Hva skjer med føttene dine?


#33

Elise sa for siden:

Svett, klam og kald. Motsatt av det ull skal gjøre.


#34

Hyacinth sa for siden:

Ah! Nøyaktig som hos meg! Og de ullfrelste venninnene mine skjønner ingenting, skryter av at de ikke klarer å gå i annet enn ull og synes jeg er rar. :undrer:


#35

Hyacinth sa for siden:

Jeg har bare trodd at det var jeg som ikke skjønte opplegget med ull.


#36

frukt sa for siden:

Jeg blir også svett og klam av ullsokker til hverdags, men bruker alltid ull på fjellturer. Våte ullsokker varmer fortsatt.


#37

Hyacinth sa for siden:

Skal på fjelltur igjen i morgen. Da skal jeg jaggu teste ullsokker. :)


#38

Hyacinth sa for siden:

Men de tynne ullsokkene er gull inne i huset. De er luftige og elastiske. Luner godt. Blir ikke klam før jeg tar på sko.


#39

frukt sa for siden:

Jeg plumpet i en elv med begge beina midt på vinteren en gang, langt til fjells, og ble klissvåt på føttene. Da var jeg veldig glad jeg hadde ullsokker. Skulle sove i telt, og hadde ingen mulighet til å få tørket skoa. :knegg:
Hjemme går jeg helst barbeint for sokker er bare irriterende.


#40

Hyacinth sa for siden:

Jeg liker også å gå barbeint. Men jeg synes det blir kaldt utover høsten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.