Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor i Norge er det kult å bo?

#1

Millen sa for siden:

I det siste har jeg lekt med tanken på å flytte.
Kriterier: vgs, ungdomsskole og barneskole i nærheten.
Har en på vgs, to på barneskolen, en på sisteåret barneskolen derav ungdomsskole.

Hvor og hvorfor vil vi bo der?


#2

Che sa for siden:

Vil dere bo i by, nær hav, på fjell eller innland?


#3

Millen sa for siden:

Her er alt åpent!


#4

Tjorven sa for siden:

Oslo.

Fordi jeg setter pris på et snev av urbanitet og valgmuligheter.


#5

Wix sa for siden:

Det er jo en million plasser i Norge som tilfredsstiller de kriteriene (ligger nær skoler).


#6

frukt sa for siden:

Rogaland så klart. Her kan man bo landlig, men allikevel ha kort vei til byen, altså Stavanger. Flotte strender og natur generelt, nok av kulturtilbud og fritidsaktiviteter.
Noen synes kanskje at Jæren er flatt og kjedelig, men jeg elsker at det er så åpent her.

Rogaland har forøvrig to av Norges mest attraktive byer. Nå synes jeg både Bryne og Stavanger er finere enn Sandnes da. :knegg:
www.regjeringen.no/no/aktuelt/sandnes-er-noregs-mest-attraktive-by/id2913627/


#7

Appelsin sa for siden:

Det var et så åpent spørsmål at jeg ikke kan forholde meg til det :knegg:

"Kult"?
Kult kan være så mangt - urbant, mektig natur, kort vei med tog til Europa, sammensatt befolkning, mange jobbmuligheter, kronglete vei til skole og jobb osv. Du vet nok hva du legger i det?

Jeg bor i Bergen fordi det bare ble sånn og jeg trives veldig godt fordi det er sjø og fjell i umiddelbar nærhet, byen er passe stor og jeg har drømmejobben.
Jeg kunne godt tenke meg å bo i Vesterålen eller Tromsø eller Kristiansund eller i Sunnfjord et sted også, men kan dessverre bare bo ett sted :p


#8

Tallulah sa for siden:

Oslo. <3 For jeg går ut i fra at du ønsker kjærlighetserklæringer og entusiasme over steder det går an å bo, ikke bare kravspec?

Oslo fordi:

 • Det er en stor liten by.
 • Det er et hav av ting å gjøre, enten man liker sport, marka, kunst, café, yoga, fekting, klatring, svømming, foredrag, teater, kommerskino, kunstkino m.m.
 • Som barn (og som voksen) kan du både velge deg et miljø, og du kan velge det bort. Det er nok å ta av.
 • Du kommer deg nesten overalt på beina, og overalt på elsykkel.
 • Det er arbeidsplasser.
 • Det er mange videregående skoler.
 • Det er kulturskoler med mange ulike linjer, fra animasjon, balett og sirkusskole, til indisk dans, jazztrommer og fiolin.
 • Du kan velge deg både sjø og fjell (faktisk så er toppene i marka høyere enn nesten alle toppene rundt Bergen, og det høyeste er bare 13 m lavere enn Ulriken. :glis: ) på samme dag, inkludert urbant byliv.
 • Vi har godt klima.
 • Vi er nær Sverige.
 • Du kan velge om du vil bo i småhusbebyggelse, i blokk eller bygård, og ingen av dem er særlig langt fra hverandre.

#9

Syrinx sa for siden:

Du må gi beskjed om du ønsker innsalg av Ålesundsområdet.


#10

Millen sa for siden:

Hvor i Oslo er det best å bo da, mener du?


#11

Trixie sa for siden:

Jeg drømmer også om å flytte.
Jeg vurderer et år på Helgelandskysten.
Ellers må jeg skryte av Vestfold, naturen, klima, kort vei til alt.


#12

Isolde sa for siden:

Synes det er vanskelig spørsmål. Jeg har en jobb som tar met ut i skoler i mer eller mindre hele Norge. Det er ikke antall skoler jeg tenker på når jeg tenker hvor jeg ville bod. Men kulturen i område.

Kulturen mellom barn og ungdom er utrolig forskjellig rundt om kring. Noen steder er det tøffere, noen steder er det mer åpenhet rundt der å være forskjellig. Noen steder er kommunene veldig opptatt av å gjøre der aller beste og snu opp ned for å tilpssse enkeltbarn, andre steder er det bare unnskyldninger og pengemangel.

Vi bor i Bergens område men ikke i Bergen kommune. Jeg trives i en mindre kommune med tilgang til den store. Som aktiv i miljøer for funksjonshemmede ser jeg at det er mye lettere å få det man trenger i litt mindre kommuner.

Og så tror jeg at ulike familier vil trives med ulike ting, ut fra behovet familien har.

Som vi som har mye hjelp fra kommunen merker godt forskjell når eksen flytta over grensen til Bergen og fikk mindre. Nå var vi mer støtte i mine uker enn hans. Samme barn.


#13

Tjorven sa for siden:

Hvis jeg kunne velge, så ville jeg bodd på Vålerenga/Kampen. Utfordringen der er at boligene der er små eller veldig dyre (de få større som er tilgjengelig). Men der synes jeg det er akkurat passe mangfoldig.


#14

007 sa for siden:

"Kult"?

Jeg synes et hadde vært "kult" å bo langt nord (Tromsø?), men for en kortere periode. Det er en del av Norge jeg ikke kjenner noe særlig, men ut fra det jeg har sett synes jeg naturen er fantastisk og så liker jeg lynnet til nordlendinger.

Litt "kult" å bo i Oslo pga alle mulighetene, men da måtte jeg ha penger nok til å bo rundt Frogner og penger nok til å benytte meg av tilbudene som finnes.

Stavanger - det er verdens koseligste lille by og jeg elsker dialekten.

Men aller mest kult (uten "") for meg hadde vært noen år i utlandet med sommerklima året rundt.


#15

Chablis sa for siden:

Kult er det sikkert ikke, men om jeg skulle flyttet nå så hadde jeg flyttet til Kristiansand eller noe i nærheten der.


#16

Millen sa for siden:

:jupp:


#17

Hyacinth sa for siden:

007, hva synes du er koselig med Stavanger? Spør av oppriktig nysgjerrighet, det er nemlig ikke så ofte jeg hører det fra folk som bor andre steder.

Jeg er glad i byen min, men det handler nok mest om tilhørighet. Det er flere byer i Norge jeg også kunne tenke meg. Jeg synes nok Bergen er koseligere enn Stavanger. Det jeg virkelig misunner det sentrale Østlandet og kanskje spesielt Oslo er nærheten til Europa. Tog, båt, fly overalt. Nå er det ikke kjempevanskelig fra Stavanger heller, men det er enda kjappere fra Oslo.


#18

Input sa for siden:

For meg er det neppe aktuelt å bo noe annet sted enn Oslo, men jeg drømmer om å flytte til Lom. De har god kaffe, bra natur, Norges fineste dialekt og et klima jeg hadde likt. Men realiteten er at jeg aldri hadde vært villig til å bo så langt unna sykehus feks.


#19

Blå sa for siden:

Hvis jeg skulle valgt helt fritt, funnet gode jobber til både mannen og meg og hatt penger til å reise så mye jeg ville, så ville jeg bodd i Nord Norge.

Jeg er veldig begeistret for Bodø. Og jeg synes at Finmark har så mye fantastisk natur at om jeg kunne bodd i en noenlunde stor by der så ville jeg vurdert det veldig sterkt.


#20

Tallulah sa for siden:

Jeg er ikke Tjorven, men jeg kan svare på mine egne vegne:

Bydel Sagene: Her kan du bo urbant med gangavstand til "alt". Det er mangfoldig, med stor spredning i bakgrunn og utdannelse. Her finner du arkitekter og kulturfolk, byråkrater og elektrikere, heismontører og baristaer, studenter, folk i kommunale leiligheter og eneboliger, og folk fra veldig mange ulike bakgrunner. Folk tar vare på hverandre, og det er mye samhold, både på lekeplasser, i idrettslag, korps og parker. Du kan få deg parsellhage flere steder, der er det både mangfold i alder og bakgrunn.

Vi har gangavstand til to kinoer (Ringen og Odeon på Storo). Vi har tre teatre i bydelen; Nationaltheatrets scene Torshovteatret, Det Andre Teatret og Trikkestallen (figurteater under Oslo Nye). I tillegg vises det mye teater for barn på Sagene Samfunnshus. Cosmopolite har mange kule konserter, Vi har alle typer trening; parktrening, sentre, klatresenter og min favoritt: Oslo Yoga, der det også er Yogafestival. Vi har gode turområder langs Akerselva, samt badeplasser og badstu, og vi kommer oss lett til Maridalen med fine sommerstier og lysløype om vinteren. Det kjøres også opp skiløyper på Voldsløkka. Vi har årlig gratiskonsert med Oslo symfoniorkester på Myraløkka, organisert epleslang på Torshovtoppen, kolonihagefestival i Hjemmets kolonihager, Åpen dag i skolehagene og flere ulike bydelsdager med byttemarkeder, markedsdager, bakgårdskonserter m.m.

Vi har mange grøntområder og parker, og bebyggelsen består av bygårder, Obosblokker og bittelitt småhusbebyggelse. Folk bor relativt trangt, men trives og blir boende. Bydelen har tre (fire) barneskoler, to ungdomsskoler og to nye ungdomsskoler som bygges as we speak. De ser ut til å bli veldig kule. Den tyske skolen ligger her, og både Humanistskolen og Heltberg på Ullevål er nære.

Du kan gå til sentrum, og både St. hanshaugen og Grünerløkka er naturlige nærområder også.

I Oslo kan du få nesten hva som helst av nærmiljø, så man må nesten bare velge det man syns er mest interessant og viktig. Jeg har fått en softspot for Groruddalen, og tror at den er på vei oppover. Der bor man ikke like urbant, men kan få seg hus med hage og utsikt, samt mye gode turmuligheter.


#21

Input sa for siden:

Og har råd til da. Jeg tror nok det er den mest begrensende faktoren for majoriteten.


#22

Røverdatter sa for siden:

Jeg ville ikke bodd i Oslo, men elsker kort reisevei dit.

Sånn optimalt så tenker jeg en av de små/mellomstore byene på Østlandet.

Fredrikstad, Tønsberg eller Drammen kanskje.

Jeg elsker nærhet til sjøen da, så det har mye si for hvor jeg vil bo.


#23

Palmen sa for siden:

Lillehammer er en utrolig fin by. Gode skoler. Liten, men passe stor. Ligger fint til. Fint klima. Masse å finne på både sommer og vinter. Verdens hyggeligste bysentrum. Lave boligpriser sammenlignet med Oslo. Ganske bra arbeidsmarked b


#24

Tallulah sa for siden:

Det begrenser absolutt, men også her kan man jo gjøre valg som gjør at man får noe valgfrihet. Man finner rimelige eneboliger og rekkehus østover og sørover i byen. Man kan velge å bo trangere, men mer sentralt osv.

Men ja, Oslo er en dyr by å bo i.


#25

Toffskij sa for siden:

Det Tally sa! :hjerter:


#26

vixen sa for siden:

Jeg tenker at økonomi er en viktig faktor i det hele. Det å finne bolig til så mange i Oslo er veldig dyrt dersom man flytter fra et lite sted med veldig mye lavere boligpriser f.eks. Da blir det liksom ikke så kult plutselig. Men dersom pris ikke er så stort et tema så trivdes vi veldig godt på Kampen/Ensjø. Kunne godt bodd der igjen. Veldig sentralt, men allikevel koselig og kult. Oslo har jo helt klart flest jobbmuligheter og jeg hadde hatt kulere jobber om jeg fortsatt hadde bodd der. Vi flyttet derfra pga behov for større bolig og nærheten til familie. Vi flyttet først til Trondheim som også er en veldig koselig by. Mindre og mer oversiktlig. Klimaet var jo den største nedturen ved å flytte fra Oslo til Trondheim(vi begge har jo vokst opp i midt-norge, men glemt litt hvor utrolig stor forskjell det faktisk er). Den største fordelen var at vi begge følte vi flyttet mer "hjem" når det kommer til mentalitet/humor/omgangstone. Klarer nesten ikke helt å sette fingeren på det, men for mannen spesielt som jobber innen IT/Finans så opplevde han stor forskjell.

Så flyttet vi til en liten kommune der som jeg vokste opp. Hele min familie i nærheten og veldig mye rimeligere bolig. Vi kjøpte en stor enebolig for 2.250 liksom da vi flyttet hit i 2015. I Oslo får man jo ikke ettroms på kampen for et sånt beløp. Her har vi Trollheimen ved døra, fjord og fjell, folk går fra husene og bilene sine med nøklene i på en måte, det er lett å finne rette instanser og "alle kjenner alle". Med de plussene og minusene det er. Jeg liker det og det har vært veldig fint for barna mine. Men kanskje flytter vi tilbake til byen når de blir store. Hvem vet.
Poenget er at man kan trives eller mistrives litt overalt. Så jeg ville tenkt litt på hva slags behov man har som familie. Er det noen som trenger noe spesiell oppfølging? Er barna utadvendte og trygge sosialt sånn at det ikke er noe spesielt pes med flytting? Hva liker vi å drive med på fritiden? Min eldste rakk å begynne på skolen i Trondheim før vi flyttet og jeg hadde ønsket vi flyttet året før. Det var ganske vondt å rykke han opp fra en god start der og starte på nytt igjen. Det gikk veldig fint og han er glad for det nå, men det var sårt og han savnet Trondheim lenge. Nå er han fjorten og fremdeles så tror jeg nesten han identifiserer seg som trønder/trondhjemmer.

Jeg tror jeg kan synes mange steder er kule jeg. Jeg liker både byliv med restauranter/kafeer og folka,men jeg er også veldig glad i bygdelivet. Med flott natur, mer penger til opplevelser og mindre til bolig, og at det er kjentfolk overalt. I dag f.eks så har jeg snakket med både entreprenøren som skal pusse opp badet og elektrikeren. De har begge barn som er lik gammel som en av mine. Den eldste sin klasseforstander er ei jeg gikk på skolen med. Mor har vært barnevakt for kommunedirektøren da han var liten og den ene kommunalsjefen har vært min gamle klasseforstander og nå er vi kollegaer. Sånn går nå dagan.


#27

Nenne sa for siden:

Vi er veldig fornøyde med å bo i Grenlandsområdet (Bamble, Porsgrunn, Skien, Siljan) for å ta det fra sør til nord. Men spesielt kult er det sikkert ikke. ;)

Det er mange steder å bo med veldig fin utsikt til hav eller innsjø. Det er nært til fjell og skiområder.

Fine turområder i alle kommunene.

Mange videregående skoler med alle linjer innenfor området.

Blant de laveste boligprisene i landet, så de som selger i Osloområdet og flytter hit går fra liten leilighet til stor enebolig om de vil.

Kulturlivet er forbausende godt og variert. Grenland friteater arrangerer for eksempel stor teaterfestival hvert år.

Det er varierte arbeidsplasser her. Herøya industripark for eksempel er stor arbeidsplass med mange firmaer og den vokser.

Byene Porsgrunn og Skien er store nok til at det går an å være anonym, men små nok til at det er lett å bli kjent.


#28

My sa for siden:

Grunnen til at jeg synes Trondheim er perfekt er:

-Passe stor

-Passe urban

-Mange tilbud innen skoler og fritidsaktiviteter for barn og ungdom.

-Hyggelig sentrum

-Nærhet til fjord og sjø

-Kjapp og enkel å bevege seg rundt i, uten behov for bil, med kort vei til både natur og sentrum (mer praktisk enn i f.eks Oslo, hvor jeg føler det tar for mye tid å bevege seg til og fra ulike steder og tilbud pga større avstander), så det er lett å være spontan, og rekke over mye på en dag.

-Studenter! :hyper: Elsker høsten når studieåret starter og byen invaderes av studenter. :hjerter: Skulle jeg bodd i en annen by måtte det fortsatt ha vært en universitetsby, med forholdsvis høy andel studenter, slik at studentmiljøet er godt synlig og preger bylivet (det eneste som er litt trist med å bo her er jo at ungene mine ikke har muligheten til å komme flyttende hit som ny student, det blir ikke det samme når de har vokst opp her).

-Mangfoldet, og det internasjonale miljøet som jeg føler mangler i en del andre mindre og mellomstore byer og tettsteder (som selvsagt også har sammenheng med de store utdanningsinstitusjonene, og et internasjonalt teknologitungt akademisk miljø).

Ja, og dette:

Overgangen til/fra Vestfold (hvor vi bodde en stund) på dette området, var overraskende stor.

Klimaet kunne selvsagt vært bedre, men for meg har kulturen og miljøet, og dette udefinerbare som vixen nevner, utrolig mye mer å si for trivselen enn været (lærte jeg, under perioden i Vestfold), så de positive sidene ved byen veier mangedobbelt opp. Og jeg liker de lyse sommernettene. Skulle jeg valgt en annen by å bo i tror jeg det måtte blitt Bergen eller Tromsø. Kanskje aller helst Tromsø (pga stabile vintre og lyset om sommeren).


#29

Input sa for siden:

Vi har tydeligvis ulike definisjoner på "rimelig". For veldig, veldig mange er det ikke mulig å kjøpe verken rekkehus eller enebolig noe som helst i Oslo eller i områdene rundt Oslo engang.


#30

Tussa sa for siden:

Eg bor i det som er kåra til Norges beste kommune på kommunebarometeret men om eg skulle flytta hadde klima vore et veldig vesentlig poeng for meg og eg hadde tatt sikte på Vestfold/Østfold nedover kysten for Oslo-fjorden.


#31

Tallulah sa for siden:

Jeg mente å skrive "rimeligere", ikke "rimelig". Som du klipte vekk:

Ja, det er mange som ikke har råd til å bo i Oslo, det er jo ikke som om jeg ikke er klar over det. Man kan få seg et rekkehus på f.eks. Stovner, Veitvet, Furuset, Holmlia til rundt 4 mill. Da får man mye for pengene (i Oslo) og det samme huset koster over det dobbelte på Røa. Også må man ikke glemme at rekkehus og enebolig ikke er interessant for veldig, veldig mange heller.

Men nå var ikke pris i det Millen spurte om, hun ville ha entusiasme og kjærlighetserklæringer. Da går min til Oslo generelt, og Sagene spesielt.


#32

-ea- sa for siden:

Alt dette kan man også si om Tromsø, faktisk. Bare at vi er nært Finland OG Sverige, hvis det har betydning.


#33

Neket sa for siden:

Jeg slår et slag for Asker, om det er så kult vet jeg ikke, men praktisk. :knegg: (Litt) billigere enn Oslo, marka utenfor døra, fine strender, kort vei til både Oslo og Drammen, og Asker sentrum blir bare bedre og bedre, det er ikke så mye vi mangler der lenger. Gode togforbindelser til omtrent overalt.

Jeg tror ikke jeg kan tenke meg å bo noe annet sted i Norge enn østlandsområdet, mest på grunn av klima, og litt fordi nærhet til Oslo.


#34

Toffskij sa for siden:

Har dere nå egentlig godt klima, -ea-? Bill.mrk. «Snøfokk i mai» (Er veldig glad i Tromsø ellers, altså, men det der tar litt knekken på meg.)


#35

Tallulah sa for siden:

Eller er det nå egentlig en stor liten by? Samme her, veldig glad i Tromsø og syns det er en fantastisk småby, men godt klima og størrelse syns jeg ikke den har. :hehehe:


#36

Polyanna sa for siden:

For en spennende tråd!!!

Jeg synser vilt, ut fra steder jeg har bodd, eller jobbet, eller kjenner folk som har flyttet til, og hørt deres erfaringer:

Dette blir tabloid, forenklet og synsing, ta det for det det er!

VESTLANDET:

 • Jeg er glad i vestlandet, men der skal man vite at man tåler været, før man flytter dit. Noen tar det på strak arm, andre sukker litt, noen dør innvendig. :knegg: Men det er så vakkert at det virkelig veier opp for mye. :hjerter: (Sitter og ser ut på havet fra hyttekontorvinduet mitt as we speak.)

 • Bergen, vakre, særpregede byen :hjerter: : Her føler jeg at det er ekstremt binært når man kommer som innflytter. Enten blir det heltreff, og folk omdannes til fullblods bergensere, eller det kræsjer helt. Jeg har en FØLELSE av at i Bergen er det mer avgjørende å finne helt riktig match med hvilket område man flytter til. For det er store forskjeller på "personligheten" til områdene, og det er (eller, oppleves som, pga fjellene) som langt mellom dem. Jeg har venner som stortrives i Fana og i Fyllingsdalen og i Åsane, og felles for dem er at de "passer inn" der, hvis man kan si det sånn. Så jeg ville vært mye i byen før jeg flyttet dit (gjelder egentlig Oslo også, men jeg oppfatter ikke for eksempel Trondheim like sterkt på det). Og høre NRKs podcast om bergensere "Nåkke for seg sjøl". Den er nydelig.

 • Stavanger: Selve Stavanger er jo bitteliten. Ellers opplever jeg at byen er et enormt område med jorder man har bygd eneboliger og rekkehus på. :knegg: Sentrum er herlig, og har en tradisjon for et fantastisk restaurant- og uteliv. Byen og regionen er veldig preget av oljen, på godt og vondt. Det er tett mellom butikker som selger merkeklær til barn, og det flashes en del rikdom. Men den har også et internasjonalt preg som er forfriskende. Og masse spennende jobbmuligheter, og en kultur for fremoverlent entreprenørskap (som preger mye av vestlandet, egentlig).

 • Småsteder langs kysten: Hvis man tenker på et helt Annet Liv, så kan man tenke på om man vil flytte til et av de blomstrende lokalmiljøene som ligger langs kysten (jeg kjenner mest Sunnhordland). Livskraftige kommuner som dunker av entreprenørskap, livskraft, brette-opp-erma-kultur, mange internasjonale innslag, og med et enormt sug etter arbeidskraft. Orker man et gammelt hus som ikke ligger midt i sentrum, så kan man også få en bolig til omtrent ingen penger. Men i små samfunn så må du omfavne "hele pakka". Man kan ikke sutre over dårlig restauranttilbud eller for lite kultur, men gå på kulturhuset når det er konsert, på det lokale teaterlaget sin årlige forestilling og engasjere seg selv i lokalmiljøet. Eller leve for seg selv, selvsagt, det kommer jo an på hva man vil. :knegg: Men det jeg opplever fra kjente som har flyttet enten dit eller hjem dit, er at de som trives går "all in", forsyner seg av alt som er fantastisk (Dykking! Båtliv! Spennende jobbmuligheter! Bli med i nabolagets syklubb!), dropper ironisk distanse og tenker mindre på det de går glipp av (gjelder jo livet generelt, da).

Sunnmøre: Hvis man elsker fjell og topper og friluftsliv, så er det lite som slår Sunnmøre! Jeg opplever at de som har flyttet dit (Ålesund er det jeg kjenner), utnytter dette til fulle, og stortrives. Inntrykket mitt er at jobbmarkedet her er mer opp og ned enn det er lengre sør (her må noen gjerne slå meg i hodet med tall, dette er basert på folk jeg kjenner som har flyttet dit pga en ektefelles jobb, og der den andre har endt opp med å måtte fortsette å pendle til Oslo i årevis, eller har mistet jobben sin etter kort tid og gått lenge ledig). Ålesund er en veldig, veldig fin by, selv om de ganske aktivt har bygget ned et levende sentrum med å flytte alt av butikker til det groteske storsenteret på Moa. :skremt: Det skal godt gjøres å finne et hus som IKKE har fantastisk utsikt til fjord og fjell. Jeg oppfatter byen som veldig påskrudd på design og trender, det skjer mye spennende der, for eksempel innen reklamebransjen. Det er ikke BARE fisk og båter. Jeg føler folk er åpne og lette å komme i kontakt med.

"ØSTLANDSKYSTEN"
Steder jeg ikke har erfaring fra, men egentlig misunner folk som kommer fra, er småbyer nedover Vestfold. Tønsberg og Sandefjord, for eksempel. Veldig koselige, småbyer. Veldig rimelige boligpriser. Fantastisk kyst. Overkommelig avstand til Oslo. Om ungene flytter til Oslo og etablerer seg der, så har de besteforeldre kun en kort tur unna, og sommerparadis sikret. :nemlig:

 • GRENLAND
  Her kommer man lengre fra Oslo, så man mister den "kun er kort togtur unna", men jeg syns Grenland er mystisk undervurdert, og ikke minst, underpriset! Kystmuligheter, livskraftig næringsliv, solide ingeniørinnslag (what's not to like! )

Skal jeg syns mer? Dette er gøy! :hyper:

(Jeg fikk ikke lov til å legge inn så mange smileyer jeg ville, så strø ut mentale hjerter her - jeg har bare skrevet om steder jeg liker!)


#37

Polyanna sa for siden:

Kommer jo an på hvor man legger kursiven, da. :knegg:

stor liten by
stor liten by

Jeg kjenner ikke Tromsø (jeg har aldri vært der!!), men ut fra søringens "nordnorge er nordnorge!": en jeg kjenner som flyttet til Bodø, og virkelig HATET HATET HATET været i Bergen, syns været der er helt fint. Hun har aldri bodd østpå, da, så sammenlignet med Sunnhordland, Bergen og Trondheim, så er "den enøyde de blindes konge". :knegg:


#38

Røverdatter sa for siden:

Bergen og Trondheim er jo også fantastiske byer, men jeg kommer bare ikke helt rundt klimaet der. Elsker å være på besøk, men hadde ikke orket så mye regn, kulde og mangel på "over 20 i vannet".

Oslo har jo alle mulige kulturtilbud og de beste parkene, marka og et urbant miljø. Jeg savner tidvis å bo der, men jeg opplever ofte også at det er skittent, bråkete og veldig mye folk overalt - slik nå hovedsteder gjerne er.


#39

Polyanna sa for siden:

Jeg glemte Trondheim! :hjerter:

Trondheim er virkelig en helt nydelig by! Veldig fin størrelse, og et livskraftig sentrum som stadig utvikles positivt. Å vandre rundt i midtbyen er en veldig, veldig fin opplevelse. Det er nok Norges mest utpregede studentby, og det liver virkelig opp det som kanskje ellers kunne blitt en søvnig halvliten by. Den er veldig preget av mange innbyggere med høy utdanning, syns jeg (kan ha med min omgangskrets å gjøre. :knegg: ). Været er jo såsomså, men det er i det minste alltid fint i eksamensperioden. :nemlig: Kort vei til Oppdal om man liker sånt, og en flott, stor bymark.


#40

Tallulah sa for siden:

Nei, og man kan lett like selve vinteren bedre i Tromsø enn i Oslo altså. Oslovinter når det bare er grått og skittent og holke og barfrost er traurig, syns jeg. Skjønner godt at man heller vil ha skikkelig vinter.


#41

Input sa for siden:

Jeg har dyp og inderlig kjærlighetssorg over Bergen! :hjerter: Men jeg elsker støvler, regnkåpe og skjerf. Jeg tror mannen min på ekte hadde dødd mentalt av å bo der. :knegg:


#42

Polyanna sa for siden:

Jeg som kommer fra Vestlandet foretrekker Oslovinter foran både vest og Trondheim, i hvert fall! :p Men når det gjelder akkurat det, så er det mer attraktivt å bo på 100 moh (som store deler av Oslos "randsone" vel gjør?) i Oslo, enn Oslo sentrum. Det BLIR jo fortere sølete grått og og holkete i sentrum, med salting og trafikk og fjorden rett inn.


#43

Toffskij sa for siden:

MEN IKKE I MAI!!! :gal:

Jeg kjøper for øvrig at Tromsø er en stor liten by, i den forstand at den føles større enn den er fordi den er så livlig og multinasjonal og har så godt kulturtilbud.


#44

Miromurr sa for siden:

Jeg har bare bodd i Tromsø og Oslo, og for min del fungerer Tromsø veldig mye bedre enn Oslo. Nærhet til naturen, korte avstander innad i byen, trivelige folk, internasjonalt miljø og mye som skjer på kulturfronten. Fravær av fjell, lange avstander og for mange sure innesluttede mennesker var det som trakk mest ned i Oslo. Minus med Tromsø er at det er tidkrevende og dyrt å reise sørover, og det er høye boligpriser.

Jeg tror jeg kunne trivdes godt i Bergen (men hadde savnet snøen! Det er gull å kunne gå på ski til jobb midt i byen), eller kanskje i Trondheim og Bodø.


#45

Polyanna sa for siden:

En ting til med Bergen: De har en fjellvidde! I byen sin! Det er så kult! :hyper:


#46

Miromurr sa for siden:

Ja, det er jo helt fantastisk. :hjerter:

Jeg er nok litt forelsket i Bergen.


#47

Malama sa for siden:

Med tanke på min preferanse for klima så er nok et sted nedover det som tidligere het østfolk eller vestfolk hav enn det heter nå, eller ned mot agder kanskje, min preferanse

Likevel bor jeg på sunnmøre. Det er det familiære årsaker til. Og altså, det er fint her på mange måter. Men klima er ikke et argument for området. Med mindre man LIKER regn og vinda da, her er jo mye VÆR. Fjell og natur har vi i massevis , fjord og fjell.


#48

Tallulah sa for siden:

Enig i første og siste del, men syns allikevel Tromsø føles veldig liten. Noe med at man kan oppdage hele byen på en dag, også er det ikke noe mer. Men jeg syns jo ikke Oslo er spesielt stor heller, så når jeg sier at Oslo er en stor liten by, så blir alle andre mindre byer bare små. Og Tromsø har 14 andre norske byer som er større.

Det man riktignok får, siden den er såpass liten, er en nærhet til kulturtilbudet på en annen måte. De har noen skikkelig kule festivaler i Tromsø, som ikke hadde gått å lage i Oslo. Også får man det multinasjonale akademinermiljøet tettere på resten av byen. Det savner jeg litt i Oslo.

Som barn bodde jeg på Ås, og der hadde man litt av det samme. Et veldig godt multinasjonalt miljø knyttet til landbrukshøgskolen, og veldig gode boområder for studenter med barn. Ås har også en veldig stor andel fantastiske arkitekttegnede funkisboliger fra seksti- og syttitallet, så vi har faktisk vurdert å flytte dit på grunn av det. :knegg: I tillegg er det så nært Storoslo at det snart kan regnes som en forstad, med nydelige parkanlegg rundt universitetet.


#49

Embriksmamma sa for siden:

Det har vi gjort i sommer, bor en halvtime utenfor Kristiansand nå. Flyttet fra østlandet og snø og is fra oktober til mai... Har bare bodd her to måneder men ikke angret eller savnet østlandet et eneste sekund.

Kult, tja... kanskje ikke. Men deilig, deilig.


#50

~TM~ sa for siden:

Tja… vi trives ekstremt godt i den delen av Drammen hvor vi bor, men det er veldig store forskjeller bydelene i mellom og det er ikke så mange andre steder innenfor kommunegrensen jeg kunne tenke meg å bo enn det vi gjør.

youtu.be/-VZCt4NclGg

Filmen er ikke helt ny, men mye er fremdeles aktuelt selv om kommunen har blitt vesentlig større etter kommunesammenslåingen.


#51

Polyanna sa for siden:

:kjepphest:

Det HETER fortsatt Vestfold og Østfold, selv om fylkene ikke er mer! Akkurat som det heter Sunnmøre, Romsdalen og Nordmøre, eller Sogn, Nordfjord og Sunnfjord, eller Sunnhordland!

:kjepphest:


#52

Polyanna sa for siden:

Jeg er glad i Oslo, også, altså, og er glad jeg bor her, men føler Oslo allerede hadde fått båndbredde, så derfor utfoldet jeg meg litt på andre steder.


#53

Appelsin sa for siden:

Det hender jeg lurer på hvorfor jeg bor i by når jeg ser TV-greier fra hjemfylket mitt (S&FJ). Stillhet, mørke, ensomhet, vill natur, ingen kø, litt snodige folk og en ganske total mangel på fancy greier :hjerter:
Tenk å våkne opp ved Jølstravatnet hver dag, og utsiken til Astrup! :hjerter:
Eller stifte familie og bli engasjert i operamiljøet på Nordfjordeid!
Eller kunne løpe opp Storehesten hver dag i sommerhalvåret!
Eller sitte ute i gapet i Øygarden og skrive bok!
Ta Sundbåten til jobben i Kristiansund!

Men så er jeg veldig glad i å bo litt perifert i Bergen, hvor det er 7 minutter å gå sjøen, og 7 minutter å kjøre til IKEA, hvor vi har egen frisør, KIWI og kinarestaurant :knegg: og hvor fjellene er ekte fjell med utsikt til uendelig hav, men så korte at man fint rekker et par stykker etter jobb :hjerter:
Barna er med i et av norges aller beste korps, og har gangavstand til øvingslokalet, de kan når de er ferdig med ungdomsskolen velge blant en fin haug videregående skoler, og etterpå kan de studere både kreti og pleti uten å flytte hjemmefra med en gang.


#54

GeekyGirrrl sa for siden:

Jeg trives i randsonen av Bergen, om litt over en måned får vi motorvei til bydn. :D
Det blir bra, selv om bussene skal gå om sentrum her. :snill:

Ellers trives jeg godt i denne litt sære "bygda" ved Bjørnafjorden. Folkene her er i hvertfall IKKE bergensere, i følge dem selv. :knegg: Og man må ha bodd her i minst tre generasjoner for å kalle seg innfødt. Selve bygda har gode kulturtilbud, massevis av aktiviteter for ungene, gode kafeer og restauranter, nydelig skjærgård, utsikt til Folgefonna og mye mer.

Nordvestlandet, nærmere bestemt søre Sunnmøre kunne jeg godt ha bodd igjen. Der har du studenter :hjerter:, fjord og fjell, godt kulturtilbud, gode kafeer og ikke minst familien min er der. Været er på det jevne både kaldt og surt, men folkene er fine. :hjerter:


#55

My sa for siden:

Når jeg leser denne tråden er jeg nok en gang fasinert av hvor ulike folk er. Særlig hvor mye klima betyr for folk. For meg er klima noe som kommer langt ned på listen over trivselsfaktorer når det gjelder bosted (og da har jeg bodd i flere ulike typer klima, både sør, nord, kyst og innland). Hyggelig med godt klima og fint vær, men det er mer en bonus. Det er så mye annet som betyr mye mer for om jeg trives et sted eller ikke, så for meg å ønske meg til et område først og fremst på grunn av klima, er helt utenkelig. Mulighet til å holde på med noe jeg liker, ha folk, kultur og sosialt miljø rundt meg som jeg føler meg hjemme i, tilbud og opplevelser av ymse slag som jeg ønsker å benytte meg av, hyggelige omgivelser, landskap etc, er veldig mye viktigere. Men det er i alle fall tydelig at det finnes utrolig mange steder hvor det er kult å bo, av så mange ulike grunner. :hjerter: Herlig tråd! :jupp:


#56

Tallulah sa for siden:

Klima betyr mye for meg. Klimamessig kunne jeg tenke meg å bo langs kysten i Østfold (alle helst Skåne eller Danmark), har vurdert Fredrikstad, men alt det andre med Oslo veier opp. Så det er selvsagt kompromisser her. Det er mye med Oslo jeg ikke er villig til å bytte bort mot lengre sommersesong, men jeg trives ikke med enda mindre sommer heller.


#57

Appelsin sa for siden:

Klima betyr veldig mye for meg, og landskapet betyr omtrent like mye.
Jeg har bodd i Stavern og synes det er helt utrolig vakkert der, men klimaet var helt feil for meg, jeg syntes det var uutholdelig (jeg er jo helt skadet :lol: ).


#58

007 sa for siden:

Stavanger har et lite, koselig sentrum med mange gode restauranter, butikker, barer/puber, og der alt er innenfor gåradius. Folk er generelt hyggelige og blide, med en herlig rå humor. Og byen har et internasjonalt preg, det liker jeg. Det er kort vei til flyplass og strand, og kort mellom koselige bybebyggelse og fantastiske jordbruksområder.

I tillegg er det mange spennende arbeidsplasser, alt fra et passe stort sykehus til toppjobber innen finans og næringsliv.

Jeg er ikke så opptatt av kultur, men mitt inntrykk er at i Stavanger kan en få alt fra kule konsertopplevelser, sportsopplevelser til kunstutstillinger.

Og den gamle delen av Stavanger er bare så(!) vakker. :hjerter:

Men ingen sted i verden kan måle seg med Bergen, sånn er det bare.


#59

Eia sa for siden:

Det Nenne sier! Jeg elsker byen min (Porsgrunn), på godt og vondt. :hjerter:


#60

-ea- sa for siden:

Er godt klima likestilt med varmt klima? :skeptisk:

Og så er det ikke noe mer? Jøss, hvor mange dager var du her da? Det er mye, mye mer i Tromsø enn du ser midt nedi sentrum mellom konferansehotellene.

Ja, men de har ikke det pulserende mangfoldige miljøet som finnes i Tromsø. Gå ut en vanlig tirsdag i en av de andre "større" byene og se hvor mye folk du ser i gata, butikkene, kafeene.

Takk! :hjerter:


#61

Tussa sa for siden:

Trur du kan bytte ut "i vannet" med i lufta når det gjeld Bergen/Trondheim og området i mellom :knegg: Eg bor midt i mellom og over 20 grader i vatnet kan eg aldri huske men får vi 20 grader i lufta er vi overlykkelige!

Klimapreferansen handlar kanskje om at det meste av det andre er på plass? Eg har ei ukrainsk venninne som flyttar no frå Sunnmøre til Østlandet og "alle" kommenterer kor mykje bedre vær ho får. Ho sjølv seier at når en har flykta frå krig og alt en eige blir klima der ho bor veldig lite viktig.


#62

Blå sa for siden:

Jeg kunne veldig fint bodd i Oslo. Men ellers kjenner jeg at jeg ikke har noen som helst tiltrekning til å bo andre steder på Østlandet. Enten Vest eller Nord, men helst med økonomi nok til å reise på kulturhelger til Oslo.


#63

Malama sa for siden:

østfolk? Hva i all ville verden er det denne mobilen min rotet med? Ja, nedover områdene østfold eller vestfold eller sørlandet/agder, vr sånn ca området jeg forsøkte å antyde

Det er jo knallfint at et selvsagt fortsatt heter Østfold, jeg har bare aldri tenkt på østfold som et stedsnavn, sånn som sunnmøre, men i mitt hode vr det er fylkesnavn, men da legger jeg meg fint på minen at jeg heldigvis fortstt kan si "Østfold" og det er rett ord, ikke bare "folk skjønner jo hva jeg mener-rett"

TAKK!


#64

Input sa for siden:

Ikke for meg i hvert fall. Året jeg bodde i Vesterålen var det beste klima-året, hvis man ser bort fra mørket/lyset.


#65

Malama sa for siden:

Nja, njei, ikke nødvendigvis, men for min preferanse så er det varmere på sommeren, og tørrere sånn ca hele tiden, og ikke så forblåst som sunnmøre er. Det kan finfint være kaldere på vinteren også.

I forhold til vær og klima, så bor jeg på feil sted. Men for meg og familien, så er de rett sted likevel.


#66

Karamell sa for siden:

Alt dett, men dårlig kommuneøkonomi og dermed skoler og barnehager (og sikkert helse også, men det kjenner jeg ikke så godt til), som gjør det vanskeligere dersom man har spesielle behov.

Jeg er vokst opp i by, og bor i by nå, så jeg måtte bodd i nærheten av en storby, kjenner jeg. Ikke i sentrum, men i en bydel. Eller en kommune like utenfor en storby. Jeg liker å ha tilgang på fjord og hav.


#67

Tallulah sa for siden:

Jeg har vært i Tromsø og de fleste andre byene på lista en helt vanlig tirsdag, ea. :knegg: Og en lørdag. Og under festival. Og på flere årstider. Det er ikke mindre folk i gatene i Drammen, Fredrikstad, Bergen eller Trondheim, nei.

Jeg har ikke opplevd hele Tromsø nei, men den er ikke større enn at man fint kan komme seg rundt hele byen på en dag. Det betyr selvsagt ikke at da har man opplevd alt byen har å tilby, men det tar lenger tid å ha gått alle gatene i Oslo (eller de andre 14 byene som er større enn Tromsø). Det er jo fakta. I 9 av Oslos bydeler bor det flere mennesker enn i Tromsø by.

Som du kanskje også så, sier jeg masse positivt om Tromsø, også der de drar nytte av det at de ikke er så veldig store, men jeg syns fremdeles ikke det er en stor by, verken bare stor eller stor liten. Det er ikke en devaluering av Tromsø, så jeg skjønner ikke helt greia?


#68

ingling sa for siden:

Hvis jeg skulle bodd noe annet sted sånn basert på hjertet og hvor søstrene mine er og alt, hadde det blitt Bergen, helt klart. Gjerne litt utenfor, i motsetning til hva jeg tenkte da jeg var 19 kunne jeg gjerne flyttet til det området jeg kommer fra. :humre: Ville gjerne bodd nærmere sjøen, da. Sunnmøre ligger også hjertet nært, men vi har hus der og er der relativt ofte uansett.

Utover det, med de barna jeg har og de behovene vi som familie har, måtte eventuelt flytting medføre ganske heftig research på skoletilbud, spesialpedagogisk tilbud, helse- og omsorgstjenester og åpenhet relatert til kjønnsidentitet og legning. Alt det veier tyngre enn klima og hvor kult noe er. Ut i fra de første kriteriene burde vi egentlig allerede ha flyttet, men jeg er jommen ikke sikker på hvor sånt fungerer bra.


#69

løve70 sa for siden:

Jeg er veldig glad i hjembyen min, Stavanger :hjerter: Passe stor, bra utvalg av restauranter/utesteder/butikker. Internasjonalt miljø, spennende jobbumuligeter, flott natur - både fjell, kyst og fjord. Små avstander og forholdsvis bra kulturtilbud.

Det perfekte sted dersom man ikke er opptatt av vær og klima :knegg:


#70

Tallulah sa for siden:

I et annet liv skulle jeg også bodd i Bergen. I et kjempekult hus i sentrum, hengt på alle de kule konsertene, gått på alle de fantastiske utstillingene og ikke minst nytt hvor ekstremt GRØNT det er. :hjerter: Jeg tror jeg nesten kunne holdt ut regnet for å få Bergensviben.


#71

frukt sa for siden:

Stavanger er den fineste byen. :hjerter: Men jeg synes ikke klimaet og været er så ille som "alle" skal ha det til. Jeg er bare glad for å ha skiftende årstider etter å ha bodd ti år i England der det var altfor varmt om sommeren. :knegg:


#72

him sa for siden:

For meg er det viktig med muligheter til bytte jobb, bytte bolig, bytte hobby. Ja, rett og slett ha et livsløp. Jeg er glad i mitt hjemsted (bodde nå nært en by i det minste :humre: ) Men det stikker litt i hjertet med de som bor der på min alder når "ungene" (


#73

Neket sa for siden:

Men Stavanger har jo høst hele året. Neida. Joda. :knegg:


#74

Hyacinth sa for siden:

Æsj, jeg mistet alt jeg skrev. Men hovedpoenget er at selv om jeg misliker klimaet i Stavanger, så er vintrene bedre enn i Oslo (Hvis man ser bort fra selve snøen.) Man kan stort sett gå i joggesko hele vinteren, og man kan løpe ute hele året. Somrene er kjipere, jeg skulle gjerne hatt en litt mer stabil varme.


#75

Hyacinth sa for siden:

Og så glemmer mange, inkludert oss som bor her, at byområdet på Nord-Jæren er mye større enn Stavanger, som er geografisk liten. Området er Norges 3. største by, men jeg har selv en tendens til å glemme det og tenke på byen min som selve kommunen. Kanskje en sammenslåing ikke hadde vært så dumt likevel? :gruble: Hilsen hun som stemte nei til det…


#76

løve70 sa for siden:

Den har dessverre det ja :nemlig: Vintrene er ikke så ille, men sommeren er som regel kjip. Veldig sjelden lange perioder med sol og varme.


#77

Lavender sa for siden:

Hadde flyttet til et sted uten trafikkproblemer som i Oslo og Bærum. Vi vil gjerne til fjellet eller stranden, hytter eller ferier uten de endeløse køene. Og gjerne gang og sykkelavstand til det meste i hverdagen. Jeg hadde flyttet til Tønsberg, kjøpt hytte på Flå. Eller kjøpt bolig i Lillehammer eller Hamar, og hytte ved sjøen. Jeg elsker Trondheim, og hadde hatt råd til leilighet i Syden i tillegg til. Men for familien hadde det vært krise.


#78

Agent Scully sa for siden:

Svalbard. End of discussion. Kulere enn det blir det ikke.


#79

Røverdatter sa for siden:

Rart med det der. I år sier "alle" at sommeren har vært dårlig fordi det har blåst en del og vært litt overskyet. Vi har da hatt jevnt 23-25 grader i luften siden tidlig i juni til først i september, 19-22 i vannet og flere soltimer bortimot hver eneste dag. :knegg:

J


#80

My sa for siden:

Tja, men da gir det jo ikke mening å ønske seg "nedover i Østfold" eller "et sted langs Oslofjorden" liksom, da må man jo i det minste vite hvor langs Oslofjorden, hvilket sted/by i Øst- eller Vestfold, som har "det meste andre på plass". For det er det jo ikke alle steder som har. Men jeg tror faktisk at en del, helt ærlig, har klima på topp som styrende faktor, og at så lenge klima er bra så får man bare gjøre det beste ut av resten, det ordner seg alltids på et vis. Folk som blir oppriktig deprimerte av vedvarende dårlig vær, lange, mørke vintre, vekslende somre og mye nedbør. Og som kanskje er mer tilpasningsdyktige enn meg på sånt som sosiale faktorer, tilbud og tjenester og krav til omgivelser på andre områder. Der er ikke jeg, jeg er tilpasningsdyktig når det gjelder været, jeg kler meg godt eller koser meg inne, men mye mindre fleksibel på andre felt. På sånt som Polyanna er inne på her: Jeg er nok mer avhengig av å umiddelbart føle meg "hjemme" og trives i utgangspunktet i det som finnes, og føle at mine behov blir dekket, og har ikke denne evnen til å ta tak og skape meg mitt eget miljø, eller tilpasse meg den kulturen på det stedet jeg kommer, hvis du skjønner. Men hvis alt dette klaffer (for det kan det jo gjøre mange steder, også i små byer, tettsteder eller bygder) så gir jeg faktisk blaffen i hva slags klima det måtte være, for da stortrives jeg uansett vær.

#81

Tjorven sa for siden:

Jeg har bodd i både Bergen og Trondheim i tillegg til på Østlandet. Jeg klarer ikke egentlig klimaet noe sted i Norge, men har valgt det stedet som er "minst ille" klimamessig, for meg.


#82

Miromurr sa for siden:

Åja, enig, det må være det kuleste! Trodde ikke de hadde videregående der, men ser at jeg tok feil. Alt på plass!


#83

Magica sa for siden:

Jeg bor på nordvestlandet, og kan slå et slag for Molde. Her er det umiddelbar nærhet til natur, dvs både fjord og fjell. Byen er stor nok til at det foregår en del kulturarrangement og at det er flere barneskoler, ungdomsskoler, kulturskole og flere idrettslag. I tillegg er det flyplass her.

Det er mange store arbeidsplasser og bedrifter, fylkeskommunen er også plassert her og de har veldig mange ansatte på ulike spennende felt.

Været er interessant. I det perfekte år så er vinteren rimelig mild med en periode med snø, og i alle fall snø i lysløypa og bart nede ved sjøen. Og så er det perioder med litt fint vær på sommeren. I år har det vært elendig vær hele sommeren (med unntak av en uke i september) og noen vintre er gufne med mye snø og slaps. Men det er ikke så kaldt her på vinteren, det er supert. Men det kunne godt vært litt varmere på sommeren. :)


#84

007 sa for siden:

Jeg tror du hadde slitt med folkene og patriotismen. :knegg:


#85

Tallulah sa for siden:

Neida, jeg har større problemer med patriotisme når jeg er på utsiden. Blærete folk finner man jo overalt. Jeg har jo ikke tenkt til å henge med kokobergenserne.


#86

Malama sa for siden:

For min del er det altså det at det er ikke så mye annet som ER viktig. Jeg har ikke unger med spesielle behov, jeg har ikke behov for mye kultur og whatnot, og egentlig svært lite sånne ting som er vanskelig å finne "nesten hvor som helst", BORTSETT fra den ene tingen som gjør t vi ikke flytter: Familien. Jeg har min familiære nærhet her, så av hensyn til det, så blir vi . Det betyr mye for ungene mine, og meg. Mer enn det kjipe været, som fort kommer på andreplass ja, fordi altså, jeg er rimelig sikker på vi skulle funnet et skolekorps som tar mot et par fløytister, en fotballklubb med et j-7 lag, en speidertropp og kanskje til og med en turn-forening andre steder i landet også. Fastlege, optiker, relativt rett frem helse, det går bra. Arbeidsgiver til et par økonomer? Antakelig gjennomførbart et også. Så ja, de tinga der, de lar seg ordne.

Også er jeg sikker preget av at værmeldinga fremover bare er ei ekstremt våt helg, og et er selvsagt fotballskole, og jeg skal iherdig forsøke å inspirere et par speidere til å faktisk dra på speider i dag, mens det skal bøtte ned (varm dusj og kakao når de kommer hjem)


#87

Malama sa for siden:

Du får bare ikke føde der. Eller dø. Men det meste annet :)


#88

him sa for siden:

Eller bli gammel og syk generelt. Synes Svalbard er et fantastisk sted, men jeg ville ikke bodd der. Lengre opphold, ja, men jeg ville ikke følt jeg bodde der.

#89

Polyanna sa for siden:

Akkurat dette illustrerer vel hvor subjektivt det er, hva som er et godt klima. :knegg: Jeg syns temperatur er ganske lite viktig, men blir veldig nedfor av (kontinuerlig) gråvær. Svigers sier alltid "jamen, det er jo fin temperatur!", og jeg ser ut av vinduet på skyer, regn og fjellene man ikke ser fordi skydekket ligger 2 meter over fjorden, og tenker "men det har da ingen betydning hva TEMPERATUREN er, i dette været? Ingen vil vel være ute nå?!" :hehehe:

Når det er 17 grader der i jula (vs 7 i juli), så syns IKKE jeg det er en "god vinter", det er en skikkelig drittvinter. :knegg:

Jeg vil ha skikkelig vinter, med snø og jevn tilgang på minusgrader. Joggesko hele vinteren er det motsatte av "god vinter", for MIN del.


#90

Polyanna sa for siden:

Hvis man VELGER å omfavne det, så er bergenspatriotismen også noe helt spesielt fint. :hjerter: (hør den podcasten "nåkke for seg sjøl!" Nydelig!).


#91

My sa for siden:

Ja, jeg synes jo klima her i Trondheim er helt OK, det er sjelden dårlig vær lenge om gangen. Det er sjelden fint vær lenge om gangen heller. :knegg: Det er sjelden noe som helst lenge om gangen egentlig, og ekstremvær har vi heller ikke mye av. Det er ikke ofte at vi har skikkelig høljeregn, sånn at man blir gjennomvåt uten regntøy, og har vi det varer det ikke lenge. Regnet kommer som regel i lettere byger. Vi har riktignok ikke mange perioder med strålende sol og sommervarme i ukevis, men likevel ser vi sola i kortere eller lengre perioder, de fleste dagene. For meg holder det i lange baner. Så lenge det er litt variasjon gjør det meg ikke noe at det regner innimellom. Men som sagt er jeg ikke særlig værsjuk av meg.

Skulle gjerne hatt litt mer stabile snøforhold om vinteren da, men det er ikke noe som går nevneverdig ut over livskvaliteten min det heller. Det blir jo alltids skiføre i Bymarka i løpet av vinteren, selv om det kommer lovlig sent noen år.


#92

Hyacinth sa for siden:

Jamen jeg er jo ikke uenig. Grått vær er utrolig kjipt og deprimerende. Det må jo være tørt og helst sol for at det skal kalles fint vær. :) Snø er også supert, men da må det være snø. Ikke snø som blir slaps etter to timer.

Kulde er kjempefint det. Barfrost også. Men helst i kombinasjon med sol. Ikke regnvær og vind samtidig.


#93

Appelsin sa for siden:

Jeg synes bergenspatriotismen er gøy og koselig. Jeg ser ikke så veldig mye til den i hverdagen, da, må jeg si. Helst på TV og flybussen, og en onkel fra Fyllingsdalen som parodierer seg selv :humre:


#94

Karamell sa for siden:

Jeg ser det kun på Facebook med en spesiell venninne, men det finnes absolutt folk fra andre byen som også kaller byen sin "verdens fineste". :jupp: Mannen min påstår at bergensere har et mindreverdighetsproblem med været, og at det skrytes veldig hver gang det er sol. :knegg: Og det kan jo være. Men han sier også at bergensere aldri faktisk klager på været. Vi er jo strålende fornøyde om det er opplett i en dag i strekk og tosifret.


#95

Che sa for siden:

...jeg synes trøndere og bergensere er litt like jeg! - Litt bråkete.


#96

Karamell sa for siden:

Nord-Trøndere er vel mer ... træææg, og ikke så snakkesalige?


#97

Polyanna sa for siden:

Neinei, IKKE like!


#98

007 sa for siden:

:sjokk:

Trøndere og bergensere er ikke like. Ikke litt en gang.


#99

him sa for siden:

Kun de trønderene som bor på Singsaker! :lol:

La oss ikke sammenligne de som bor i Lierne med Bergensere ...


#100

Isolde sa for siden:

Overhode ikke like.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.