Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger tips om taklampe til kjøkken

#1

Divine sa for siden:

Vi har nytt kjøkken og trenger ny taklampe, da den forrige hang over kjøkkenbordet som vi ikke lenger har, og er derfor for lavthengende. Jeg har fått høre at vi må være påpasselige, så vi ikke kjøper en lampe som kaster skygge. Men vi det bare et problem med spotter, og ikke med vanlige taklamper?

Hvilke butikker er flinke på dette og kan gi gode tips? Og har dere noen forslag til fine lampe? Vi har grå vegger på kjøkkenet og innredningen er mørkt tre.


#2

veobra sa for siden:

Jeg liker å kunne dimme lyset på kjøkkenet. Vi har derfor kjøpt taklamper som kan dimmes. Vi har to i taket, ikke slike som henger ned.

Vi har også fjernet kjøkkenbordet. Over den ene benken har vi en lampe som henger litt ned, egentlig var planen å ha to lamper der. En ganske enkle sak. Jeg har litt lyst på to små lamper med litt farge.


#3

Neket sa for siden:

Vi har en ganske kjedelig hvit plafond i taket, og så har vi tre små pendler over benken/vasken. Og et lys under overskapet i et hjørne som er litt bortgjemt.

Plafond og pendler kan dimmes, ikke det under skapet. Har ikke kjøkkenbord.


#4

My sa for siden:

Min søster kjøpte akkurat denne til sitt nye kjøkken. Det ble veldig fint, den gir godt lys og samtidig en ekstra "sjvong" uten å gjøre alt for mye ut av seg (de har ganske lite kjøkken).


#5

Divine sa for siden:

Plafond, ja. Det var et nytt ord for meg. Men jeg ser at det nok er noe sånt vi trenger. Gjerne en som kan dimmes. Vi har nok belysning under skapene, så det slipper vi heldigvis å tenke på. Hvor kjøper man slike da? Overalt?

My: Jeg kommer ikke inn på den lenken. Lampehusets sider er nede, står det. Men jeg skal sjekke igjen om litt.


#6

My sa for siden:

Ser du bildet?

#7

Divine sa for siden:

Ja! Veldig kul lampe. :jupp: Men kanskje litt for kul for kjøkkenet vårt.


#8

veobra sa for siden:

Jeg liker Philips Hue og vihar en del lamper. Fordelen er at de kan styres samlet, brukes via app og slikt. Denne typen er nøytral i taket. Jeg har ikke trengt noe so synes, det synes ikke uansett. :knegg:


#9

My sa for siden:

Ja, min søster har et kult kjøkken, hvor denne passer perfekt. Men den passer nok ikke overalt (f.eks ikke på vårt kjøkken).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.