Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Alle de beste forslagene til verdens trangeste gang

#1

Tallulah sa for siden:

Vi har verdens trangeste gang, og attpåtil har den hele 5 dører. :gal:

For øyeblikket har vi en diger kladeis av en IKEA-skyvedørsgarderobe der, og den tar både mye visuell og fysisk plass. Den er fylt med ytterklær (alle sesonger), sko (alle sesonger), tursaker (sitteunderlag, sekker), vesker osv. I tillegg har vi en liten teakkommode og en hjemmesnekra skohylle.

Det skal ærlig innrømmes at de aller fleste skoene, jakkene og veskene er mine, mitt stæsj er sikkert 70% alt som er der. Vi er på ingen måte flinke til å rydde bort for sesongen, og stapper alt inn i garderoben og smeller igjen døra før det faller ut. I tillegg er hengestanga i skapene litt høy, så jeg irriterer meg hver gang jeg skal henge opp en jakke, og legger den derfor på kommoden i stedet. I realiteten inneholder både skap og kommode ting vi aldri bruker.

Er det håp for oss (meg)?

Jeg har lyst til å kvitte meg med skapet, plassbygge en langsgående benk med oppbevaring der sko og kanskje litt turgreier kan ligge, kanskje sette opp en garderobestang (endel av jakkene vil jeg at skal henge på henger, og ikke bare på krok) og noen kroker. Kanskje lage noe hyller eller skap helt oppunder taket også.

Men det fordrer jo at vi (jeg) faktisk rydder. Min indre tenåring stønner. Mer enn den faktiske tenåringen i hjemmet.

Har du et genialt tips som faktisk er gjennomførbart, enten mtp på rydding, eller en oppbevaringsdings/måte/møbel som ikke tar så mye plass?


#2

Polyanna sa for siden:

Kan du vurdere et grunt skap, i stedet for et dypt? Da er det akkurat plass til sko på hyller, og skapet ruver lite ut i rommet. Da har man stenger som går på tvers, så det er litt mindre praktisk sånn sett. Og så kan man ha sånne uttrekkbare knaggrekker. Og så bør du lage en løsning i loftsboden som er LETT og TILGJENGELIG sånn at det er easy-peasy å rydde sesonger. Er det krøllete og man må rydde hele boden for å komme til, så blir det ikke gjort. Har jeg hørt.


#3

Polyanna sa for siden:

Bytter du til et grunt skap i samme system, så kan du også gjenbruke dører.


#4

Galathea sa for siden:

Jeg syns det er gull verdt å skjule ting bak en dør, så jeg ville heller kvitta meg med frittstående kommode og skohylle. Og så senka stanga i skyvedørsgarderoben og ominnreda skapet så den blir mer tilpasset behovet,f.eks sette inn skooppbevaring og skuffer. Ikea har så mye smart til garderobeskapene, enkelt å montere, skifte ut og lett å kjøpe/selge deler på finn.no.


#5

Myria sa for siden:

Jeg ser du allerede har tenkt på det som ville vært mitt geniale forslag, og det er å bygge hyller oppunder taket. Da har du tingene tilgjengelig, men det ligger ikke midt i alt som skjer. Det er mye plass å hente om man utnytter takhøyden. :jupp:


#6

Tallulah sa for siden:

Ja, lett og tilgjengelig i loftsboden er et must. Og da krever det at jeg rydder der også. :gaah: Litt av problemet er jo at sånn som nå har jeg hvertfall 4 ulike jakker jeg bruker. Om bare bittelitt er det tweedsesong, og den kan være ganske kort, eller lang. Og overlappe med vinter. Så det er så MYE opp og ned i boden om jeg ikke skal ha ca 7 jakker tilgjengelig. :sparke: :sutrestemme: Også er jakkene til mennene i mitt liv så SCHWÆRE og ikke like dekorative som mine, så de bør jo inn bak en dør.

Godt (kjedelig) gjenbrukspoeng.

Litt av greia er at jeg ikke liker skapet. Men jeg ser poenget med dør (ref ikke alle jakker er like fine som mine), samtidig så vil jeg ha den luften typ tre (pene) jakker på henger på en retro hattehylle gir. Ja, utopisk, jeg vet.

(det som utløste dette var en artikkel i New York Times som het "Make your hallway a destination". Hørt noe så teit? Jeg har ikke tenkt til at den trange tarmen skal bli vårt nye tilholdssted akkurat, men jeg vil allikevel at gangen min skal være litt hyggeligere å møte enn den er nå.)


#7

Appelsin sa for siden:

Jeg har et knøttlite vindfang hvor jeg har et stativ for jakker på den ene siden, samt en kurv til votter og luer. På den andre siden har jeg et kort skostativ og 5 knagger.

Siden dette er åpen løsning og jeg har mulighet til klesoppbevaring i en bod, sorterer jeg etter sesong, og informerer barna om hvor de finner resten av greiene dersom de trenger det. Så stort sett henger det da en jakke eller to til hver fremme, samt et par sko per person. I tillegg et par paraplyer og nøkkelkroker. Dersom jeg ikke sorterte eller ryddet ville det nok sett fullstendig bombet ut etter to uker, siden det ikke er noe sted å gjemme det som ikke er i daglig bruk. Så litt ekstra rydding - men samtidig veldig stor tilgjengelighet uten skuffer eller dører.


#8

Stompa sa for siden:

Jeg HATER skyvedørsgraderober og bytta ut en trippel sånn med et dobbelt ordinært skap med slagdører og et skoskap (ikke sånt med skuffer, men et spesielt skap for sko som er grunnere og har mange hyller). For meg ga det stor forbedring. Jeg har også liten gang med seks dører.


#9

Myria sa for siden:

Meget gjenkjennelig! Hver av dem tar like mye plass som to av mine og ser definitivt ikke like fine ut der de henger. Jeg har vært streng/slem med mannen og sagt at han bare får ha to jakker hengende på de åpne knaggene til enhver tid. :sparke:


#10

Appelsin sa for siden:

Min er fra Skeidar, men ligner denne:
jysk.no/oppbevaring/garderobestativ/garderobestativ-vandsted-bambus?gclid=Cj0KCQjwvZCZBhCiARIsAPXbajuEc5SFL0WgkCOcAtmqnf0cjZuB1KfcPoG7jXn529RrxtKnc4jbcgkaAnPQEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Og disse knottene (til en brass-familie :humre: )
www.nordicnest.no/merkevarer/muuto/the-dots-klesknagg-metall-5-pakn/?variantId=28154-01&country=NO&utm_source=google&utm_medium=surfaces&gclid=Cj0KCQjwvZCZBhCiARIsAPXbajuEr5AplX25QC8LWJNLCN0vpzYw9-q1_6NuIc2QSzbSv-W41-E03vIaArakEALw_wcB


#11

Toffskij sa for siden:

Jeg har innsett for lengst at jeg bare aldri sesongrydder, så jeg ville beholdt skapet. Jeg savner sårt den svære skyvedørsgarderoben vi hadde i gangen i den gamle leiligheten. :leppe:


#12

GinaK sa for siden:

Men hvor bred er skyvedørsgarderoben? Vi har trang gang men mannen har satt den oppsånn at bredden er akkurat en kleshengerbredde + littebitt. Og har speil i begge dører sånn at det ikke ser så stengt ut.
Går det an å flytte skinnene innover sånn at det blir smalere?

Jeg synes det er helt gull men nå er vi flinke til å få alt vekk fra gangsonen og inn i skapet. Har ikke noe rot utenfor.


#13

Tallulah sa for siden:

Veldig fint, Adrienne! Jeg har noen vintage sovjetiske (jepp!) kroker jeg gjerne skulle hengt opp.

Jeg er ikke så flink. :sukk:

Jeg er litt usikker på hvor dyp den er, men det er en vanlig IKEA skyvedørsgarderobe, så den er frittstående. Det hadde nok hjulpet å få en plassbygget sak, enten med utgangspunkt i denne, eller noe skreddersøm (mannen ser så mye snekrevideoer på Youtube, så går ut i fra at han kan gjøre det selv). Da kunne man skviset bort så mye som mulig. Det hjelper selvsagt ikke at noen pusset opp denne funkisleiligheten en gang på nittitallet og limte på et slags brystpanel (eller hoftepanel, som jeg kaller det, siden det er såpass lavt) i umalt tre som bygger en del ut. Så hele skapkladeisen står ikke så langt inntil veggen som det kunne ha gjort.


#14

Galathea sa for siden:

Riv hoftepanelet og klem skapet inntil veggen. Om du bare river bak skapet er det ikke så farlig hvordan veggen blir seende ut heller.

Luftig, retro oppbevaring passet i ei tid da man hadde en jakke og ett par sko hver. Og ingen hadde sykkelhjelm:knegg:


#15

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg skal rive av hoftepanelet. Må bare bli ferdig med kjøkkenet først. Originalt var det innebygget skap i gangen (som sikkert samme person som satte opp furuhoftepanelet tok ned. :mumle: ), kanskje vi kunne satt opp ett innebygget skap, som de stygge mannejakkene kan bo i.


#16

Maverick sa for siden:

Jeg foreslår en krakk så du henger opp jakkene dine. :jupp:


#17

Tallulah sa for siden:

Jeg har en krakk! :skingrestemme:


#18

Polyanna sa for siden:

Jeg og Mave kappes om upopulære forslag. Hun med krakk, og jeg med å foreslå bodrydding og gjenbruk. :knegg:


#19

Pøblis sa for siden:

:knegg:

Jeg følger med fordi vi skal flytte om ikke så lenge og jeg trenger fornuftig oppbevaring i gangen der. Her vi bor nå, er huset helt praktisk og greit for oss, men det har verdens minste vindfang som er himla upraktisk, alt for lite og det er alt or mye greier der. Tror jeg må donere noe til loppis akkurat NÅ - siden jeg skal hjelpe til i helgen og straks skal avgårde dit.
takk for påminnelsen! :blomst:


#20

Pøblis sa for siden:

Nå har jeg funnet fram 5 par sko og fire ytterplagg som skal være med på loppis.

:mariekondo: (ellerhvaheterhunigjen) :knegg:


#21

Maverick sa for siden:

Mitt var enklest. :nemlig:


#22

mkj sa for siden:

Hva om du tenker litt nytt: beholde halve bredden som skap og den endre halvparten som benk med knagger eller stang over? Greit å kunne ha noe bak dører synes jeg, særlig hvis man ikke alltid har tellekanter på alt


#23

Timar sa for siden:

Har du bilde?

Jeg sliter med det samme. Har to digre, mørke Pax-skap med feil innredning og som er tungvinte å komme inn i. Og alt for mange sko og jakker som bor på utsiden av skapene. Og jeg har bare bodde her i 6 uker! :hyyyl:


#24

meisje sa for siden:

Vi har også en trang gang med 4 dører og trappenedgang og oppgang/over hverandre. Bredden tillater ikke skyvedørsgarderobe. ( eller garderobeskap generelt) Vi har innredet med 2 knagger til hver av oss voksne og 6 knagger til ungdommene /gjester. Jakker utenom sesong må bo i hver enkelts garderobeskap. Jeg rydder bort med jevne mellomrm. Det enste vi har plass til i tillegg er skoskap, der har vi 4 skuffer hver med plass til 3 par per skuff.

Så har vi knagger i trappen (i svingen) til skolesekker og vesker.

Denne løsningen er ikke optimal, men fungerer på sin måte greit nok. Etter at vi har ominnredet det nærmeste rommet til ytterdør fra kjøkken til kontor, har vi laget noe lagringsplass i en skapvegg der i tillegg. Det fungerer ikke som tenkt, fordi ingen noensinne legger ting på plass inni den skapveggen. De store sportsbaggene står på gulvet på kontoret istedenfor.


#25

frukt sa for siden:

Flytt til en bolig med romsligere gang. :værsågod:


#26

Luftslottet sa for siden:

Hvis det er høyt under taket: Høye hyller eller skap med kroker under.
Krok til jakka di fra kommoden.


#27

Polyanna sa for siden:

Du vinner upopularitetskonkurransen. :knegg:

(Dessuten tror jeg denne problemstillingen lett kan flytte med som en nisse på lasset, for mye handler jo om rutiner også, dessverre. :sorry: (Garderobeplass er et evig konflikt her hos oss, fordi jeg har mange jakker jeg vil ha tilgjengelig, og mange er mellomsesong, som strengt tatt kan brukes 9 måneder av året. Og hvordan folk med klima som er jevnt 5-15 grader hele året klarer å sesong-skifte, begriper jeg ikke. :knegg: )


#28

Elise sa for siden:

Du kommer kanskje langt bare ved å rydde? :humre:


#29

Input sa for siden:

Jeg har ingen gode forslag, annet enn å rydde. Vi hadde det som det, men pusset opp gangen og kastet skyvedørsgarderoben. Har satt inn et smalt skoskap i stedet og bygget svært garderobeskap på soverommet vårt. Har et lite garderobeskap i enden av gangen, men vi er helt nødt til å bytte ut etter sesong.


#30

Tallulah sa for siden:

Ja, vet jeg må rydde. :sutrestemme: Men gitt at jeg rydder da. Hvordan kan en trang gang bli luftig og «a destination in my home»?


#31

Elise sa for siden:

Første bud er nok å legge inn bilder så vi får se.


#32

Tallulah sa for siden:

Jeg finner ingen måter ta bilde av gangen uten at den er veldig gjenkjennelig, og det vil jeg ikke legge ut. Men jeg kan tegne opp layouten.

Høvdingen er for øvrig ikke enig i at vi greier oss med ett høyskap, men at kanskje noe litt smalere innebygget kan være veien å gå. Og bort med furupanelet.


#33

IzziCreo sa for siden:

Vi har også en ekstremt smal og teit gang som skaper irritasjon:nemlig: Jeg løste det hele med Billy bokhyller med dører og knaggrekker på veggen. Satt derfor ikke på bakplatene. Har gutta store føtter? Billy funker finfint som skoskap opp til str 43ish. Mannen har 43 og 44 og det krever litt mekk, men går greit.
Det er ikke en fancy løsning, men det gjør gangen rolig og ryddig. Man kan jo gjøre mye gøy med Billydører om man vil det. Det er alltid flust av Billy på Finn, også som gis bort, så det kan bli et ganske rimelig prosjekt.
Idéen kan absolutt gjennomføres som måltilpasset egensnekret også.


#34

Tallulah sa for siden:

Det var en god ide. Her er skostørrelsen 45-46, av og til 47. :himle:

Jeg ser at vi greier å eliminere veldig mye av det som ligger i skuffene, og skal nok få plass til alt av sko og greier med en langsettergående benkeløsning og toppskap. Men usikker på jakkene, altså. Vi har to stappa hyllemeter med jakker, og selv om vi sesongrydder så vil det henge igjen ganske mye, tror jeg.


#35

Milfrid sa for siden:

Følger. Jeg har en lang, trang gang som går i vinkel, med lite vindfang, åpen trapp, 5 dører (pluss inngangsdør). Den er et salig kaos og veldig lite funksjonell mht oppbevaring av alt som burde oppbevares uten at det ser sykt rotete ut. :gal:


#36

IzziCreo sa for siden:

Vi har også et par hyller nederst i to skap med kurver som passer perfekt (Ikea er fantastisk sånn), hvor vi har luer, vanter, skjerf, votter, nett etc). Vi har også festet liten knaggrekke på selve hyllen for nøkler. Og små kurver på vegg til reflekser.
Store sko kan settes på langs, eller f.eks. montere en tynn smal list for å sette de på høykant slik man gjør i skoskap.
Vi bruker Billy til langt mer enn bøker. Kanskje det særeste er til undertøy i bokser (med dører) rett utenfor badet :knegg: Men sine 29cm dybde er de gull!


#37

Einhyrningur sa for siden:

Vi satt opp Elfa-løsning uten dører. Det krever at vi ikke roter, og bare har det essensielle. I tillegg tar det mindre plass.

Vi har en L med fem dører og en trapp. For oss funker det fjell.


#38

mkj sa for siden:

Sjekk også Platsa fra Ikea. Den kan du få med dybde på 40.


#39

nokon sa for siden:

Har du sett den episoden av eit eller anna Synnøve rydder-program der snekkeren bygg eit åpent oppheng bak speilfront? Vanskeleg å forklare, men det er eit speil med to opphengsstenger til kleshengere mellom speil og vegg. Så hekter ein ut hengerne frå sida, viss du skjønner? Eg fantaserer om ei slik løysing, men det rommer sjølvsagt ikkje like mykje som skyvedørsgarderobe med turutstyr …


#40

Tallulah sa for siden:

Skjønner hva du mener!


#41

Timar sa for siden:

Har du kommet noe lenger?

Jeg grubler og grubler på hva jeg skal gjøre med min gang. Den har to 1 meter brede PAX-skap, og bare plass til en kort knaggrekke med en liten skohylle under ved siden av. Siden gangen er så smal, så er det pesete å skulle hente ting inne i skapene. Mye dører, lite lys og veggen rett bak.

Lurer på om steg 1 kan være å ta av dørene på det ene skapet, slik at det blir enkel tilgang til innholdet og lavere terskel for å henge opp jakkene der.
Ulempen er bare at innredningen er mørk og det har IKEA sluttet å selge, så jeg må putte inn lyse skuffer i en mørk stamme..

Eller, strengt tatt så burde aller første steg være å tømme gangen for ymse IKEA-pakker som enten venter på å bli levert tilbake eller på å bli montert. :sparke:


#42

Tallulah sa for siden:

Njæ. Jeg har rydda litt i skapet. :knegg: Og bannet mye.


#43

Timar sa for siden:

Skyvedørsgarderoben lever i beste velgående? :knegg:


#44

Tallulah sa for siden:

Ja. :sukk: Jeg har som plan å få ferdig kjøkkenveggen (litt sparkling og maling), stueveggene (sånn jevnetapet og maling) og så står gangen for tur. Først og fremst rive det kjipe nittitallspanelet, få fram de slette murpussveggene fra førtitallet og se om jeg kan få med Høvdingen på å gjøre noe med skapkladeisen i samme slengen. Jeg har så lyst på Yves Klein-blå dør. og kanskje lyserosa vegger.


#45

Timar sa for siden:

Måtte google, og den blåfargen var jo herlig! Energibombe i gangen!

Hos meg går det i nyanser av beige og svart, kanskje jeg bør tenke litt på farger også, ikke bare innredning. :humre:


#46

Tallulah sa for siden:

Jeg var på en Yves Klein-utstilling på museet for samtidskunst på slutten av nittitallet, og har elsket blåfargen siden. De hadde fyllt hele gulvet i et rom med det blå fargepigmentet, et tykt lag med pulver. Den intense fysiske følelsen av å gå inn der sitter omtrent i kroppen fortsatt. Jeg var ganske fyllesyk, husker jeg. Det gjorde det kanskje enda mer intenst. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.