Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er det dumt at strømprisen synker nå, eller hvordan funker egentlig strømstøtten?

#1

Timar sa for siden:

Strømstøtten utgjør 90 % av strømprisen over 70 øre, opptil gjennomsnittet i måneden. (Ikke sant?)

Men, hvordan beregnes dette gjennomsnittet? Er det gjennomsnitt av gjennomsnittlig døgnpris gjennom måneden?

Og er det sånn at hvis snittprisen har vært på 5 kroner halve september, og er på 1 krone siste halvdel (tenkt eksempel), så betaler vi fullt for strømmen over 3 kroner? Da hadde jo strøm på 5 kroner kwh hele september gitt mye lavere strømregning?

Jeg klarer ikke helt å få hodet mitt rundt det her. :mumle:


#2

meisje sa for siden:

Strømregningen vi betaler er et vektet snitt , dvs forbruket per time ganger prisen per time summert opp for alle timer. Strømstøtten bruker er vanlig aritmetisk snitt, dvs dvs summen av prisen per time delt på antall timer. Snittet blir derfor lavere enn et vektet snitt ville vært, fordi de fleste har høyest forbruk når det er dyrest, fordi man må bruke strøm da.


#3

meisje sa for siden:

Strømstøttesnittet ville blitt 5x15x24+1x15x24/ 30x24 minus 0,7 = 2,3 kr.


#4

meisje sa for siden:

Prisen for forbruk når prisen er 5 kr er 3,56. Prisen for forbruk når prisen er 1 kr ( 0,7 + 0,07 - 0,13.) er 0,64. Pluss nettleie.

Dersom snitt prisen hadde blitt 5 kr ville prisen på forbruk blitt 1,13 for alle timer. Men eksemplet blir misvisende fordi vektet snitt blir likt aritmetisk snitt når prisen er konstant.


#5

Malama sa for siden:

Vi hadde jo strømstøtte - nivå på prisen (stort sett 1-2 kr. Bare en dag på 5) fleste halvdel av sept men nå denne uka har vi vært under 70 øre så vi ender vel opp med å betale full pris for de dyre dagene siden snittet sikkert karrer seg under 70 (de 70, er det dør eller etter mva?) med det regnet som kommer den neste uka også.

Det er jo fint med lavere pris antar jeg. Bare at de to første ukene blir dyre da?


#6

Martis sa for siden:

Vi betaler fullt for den delen av prisen som er over gjennomsnittet, det er i hvertfall slik jeg har forstått det. Så jeg forsøker å flytte på forbruk. Elbilen som vi var sløve med før og ladet umiddelbart, blir nå ladet på natten. Og jeg planlegger å sette meg inn i smartnessen på ovnene, de kan styres, men jeg har aldri sjekket bruksanvisningen :flau:


#7

Malama sa for siden:

Den eneste smarte ovnen vi har er død. Kan stille inn så mye vi bare vil. Tallene lyser og det røde lyset for at den varmer. Ikke det som viser at den er på nett da, Wifi som den jo skal kunne styres over, smart. Men smaet eller ei. Så lenge den uansett ikke lager varme, så er det ikke til hjelp.

Akkurat nå lurer jeg mer på om strkoven har fått samme sjuke. Den lager ikke så mye lys heller da. Men den surrer da litt rundt. Men jeg lurer på om pizza noen gang bli ferdig på sånn ca 50 grader.... Håper vi får futt på den i det minste.

Men jeg mistenker uansett at september bli en dyr mnd for strøm. For vi betaler nok fullt ut for de dyre dagene dersom resten av mnd blir billig nok.


#8

annemede sa for siden:

Er du f.eks tibber-kunde kan du "smartlade". Da styrer tibber ladingen basert på prisene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.