Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Florida

#1

trøtt sa for siden:

Planlegger tur med fjortissen og lurer på om noen har tips til hvor man bør bo og hva man bør få med seg i Florida.

Vi er åpne for å dele opp turen og eventuelt bo to steder.

Vi tenker ca 10-11 dager i juni.


#2

kamp sa for siden:

Liker man fornøyelses parker så gjelder jo Orlando og tampa bay (tampa bay med Bush garends har best berg-og-dal-baner, der ligger også sea World).
Disney har jo sine i Orlando.

Vi pleier være på daytona beach (fine strender og gode handle senter) og kjøre gjennom til Orlando og tampa bay når jeg er der.

Trives veldig godt der :)
Såpass at jeg har vert der 5 ganger ;)


#3

Fløyel sa for siden:

Det går veldig bra å reise til Florida i 10-11 dager, men det er en lang reise og da bør du bruke dagene effektivt, og ikke på transport hvis du skal få med deg mest mulig.

Norse flyr direkte til Orlando og Ft Lauderdale, de billettene er ikke lagt ut enda, men hadde jeg vært deg, hadde jeg tatt utgangspunkt i de 2 flyplassene. I januar åpner det ny toglinje mellom disse stedene. Det tar drøye 3 timer en vei.

Orlando = Parker, shopping, veldig kommersielt. Men det mange forbinder med Florida. Orlando har ingen badestrender. Vil du stå minst mulig i kø bør du bo langs International Drive eller Buena Vista. Det er MYE kø på hovedveiene i Orlando-regionen, uansett når på året du drar.

Buena Vista = Disney parkene.
International Drive = Universal Parker og shopping (outlets).

I Ft Lauderdale bader du i Atlanterhavet med ok strender og bølger. 30 minutter til Miami Beach.
Mye hoteller, restauranter og barer.
Key West er 3-4 timer unna 1 vei.

Kjører du igjennom Everglades fra Ft Lauderdale i 2 timer kommer du til Naples og Mexico gulfen, kritthvite strender og langgrunt.
Oppover hele kysten fra Naples til Tampa er det mange koselige små steder. Nr 1 på badestrender er Siesta Keys. 2-3 timers kjøring.
Du kan fly hjem fra Tampa med Lufthansa, det er også effektivt, i Tampa ville jeg ha sett på å bo ved Treasure Island eller St Petersburg. Tampa by har noen fine områder, men som Orlando og Miami, mye kontorer.

Florida er hardt rammet av etterdønningene av covid. Mangler mye arbeidskraft, mye har fremdeles ikke åpnet, men begynner så smått å våkne til liv, men her er de veldig avhengig av utenlandsk arbeidskraft. Disney parkene begynte å ta inn arbeidskraft fra Europa først nå i august.

Det er mangel på biler = leiebilprisene har skutt i været. En bil vi betale 14.000 for å leie i 3 uker i 2019, koster nå godt over 40.000 å leie.
Strøm har skutt i været, så leiepris på bolig har gått opp 25-30%. Mat har økt 25%, en pakke med 12 egg koster f.eks 60,- - 70,-. Å spise ute er like dyrt/dyrere enn her hjemme.
Dollaren har ligget og vaket rundt 10,- siden vinteren.

Sier ikke dette for å skremme deg, men vi møtte mange sjokkerte nordmenn i sommer som hadde planlagt veldig mye mer, men ble "tatt på sengen" av prisbildet.


#4

Neket sa for siden:

Vi har bodd noen dager i Orlando for å gå i parker, og resten av tiden langs gulfen. Har bodd i clearwater/Tampa, Sarasota og Naples. Elsker de to siste. Veldig varmt vann i gulfen da, så litt mer refreshing på andre siden av Florida, men der er jeg ikke så kjent.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.