Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gave til venninne 50 år

#1

Hyacinth sa for siden:

En av mine aller nærmeste venninner fyller 50. Hun skal ikke feire. Men hun er verdens rauseste, mest omsorgsfulle og varmeste menneske, og hun skal definitivt ha en ordentlig gave fra meg.

Egentlig ville jeg gitt henne en opplevelse, men det er ikke den optimale gaven i år. Hun har vært alvorlig syk, og har etter et snaut år nå kommet seg tilbake til jobb, men hun strever veldig med at folk ikke forstår at hun ikke orker mer enn jobb og opptrening. Hun har et stort nettverk og mange som krever noe av henne, både venner og storfamilie.

Derfor tror jeg det må bli en fysisk gave.

Og der er jeg fryktelig usikker. Jeg vet jo litt om interessene hennes, men hun har liksom nok ting og god økonomi…

På forespørsel nevner hun to spesifikke bøker, men at hun sier hun blir glad for alt. Og det gjør hun. Men jeg vil gi noe som viser omsorg. I desember i fjor laget jeg kalender til henne, og det er sånn som hun blir rørt av. Noe personlig. Noe som viser omsorg.

Men nå er jeg tom for ideer. Bortsett fra de to bøkene da…

:vetikke:


#2

Millen sa for siden:

Kan du gi henne opplevelse frem i tid?
Jeg fikk tur til Hellas med venninne 1 uke. Hadde bursdag i mars, vi dro månedsskiftet mai/juni.
Ellers fikk jeg blomster, vin, smykker, bøker, ut å spise fra venninner. Hadde ikke feiring.


#3

Hyacinth sa for siden:

Ja, absolutt, men jeg vet hun blir stressa av det. Hun bruker allerede altfor mye tid på å grue seg til ting og stresse med ting som skal skje dom hun sliter med å si nei til. Hun planlegger hvordan hun kan si nei uten å såre andre, og hvis hun klarer det, faller ti tonn av skuldrene hennes…


#4

My sa for siden:

Hva med en eske/kurv med mye forskjellig? Luksusgodis, bøker, kosmetikk, parfyme, noe hun liker å drikke, undertrøye i silke eller myk ull, eller noen deilige sokker, smått og stort som du tenker hun vil like ...? Noe å kose seg med på mørke høstkvelder, lekre stearinlys, en god te, lesestoff og varme tøfler ...


#5

Hyacinth sa for siden:

Jepp, god ide!


#6

Nenne sa for siden:

Kjøp ev. en flaske med virkelig god Champagne med lovnad om at denne tåler å ligge og at den kan brukes til en feiring når hun orker. Den kan passe i kurven til My.


#7

veobra sa for siden:

Jeg tenkte litt som My. Et deilig skjerf eller sjal å pakke seg inn i. Et pledd,. Hvis hun ønsker være mer hjemme er et pledd i sofaen deilig.


#8

løve70 sa for siden:

Enig. Pledd, sjal eller en kurv med godsaker høres veldig bra ut :hjerter:
#11

rajraj sa for siden:

Jeg ga søsteren min et abonnement på Leske da hun ble 40. Da fikk hun en eske med alkoholfri luksusdrikke levert på døra hver måned i et år. Hun er ikke avholds, men poenget med at det var alkoholfritt er at da kunne hun unne seg ekstravagant drikke når som helst. Ett år med litt ekstra luksus på hverdagsdrikkefronten, var tanken bak. Og det kom mye gøy, altså. Noen ganger snacks også.


#12

rajraj sa for siden:

Nå ser det ut til at de har stoppet med abonnement... :gruble: Det var dumt, jeg har hatt det i ermet for fremtidige gaver også.


#13

Hyacinth sa for siden:

Takk for gode ideer! :)

Nå har jeg kjøpt en av bøkene og vurderer et ullpledd. Det blir ca 1000 kr tilsammen, så hvis jeg topper med en flaske vin, så blir i grunnen summen mer enn høy nok, synes jeg. Selv om hun fortjener det aller beste.


#14

millact sa for siden:

Synes det høres veldig bra ut!


#15

Millen sa for siden:

Høres ut som fin gave.


#16

Fintdethei! sa for siden:

Helt perfekt! En gave jeg hadde blitt kjempeglad for!


#17

løve70 sa for siden:

Høres ut som en flott gave :hjerter:


#18

Charlie sa for siden:

Flott gave, ja. :ja:


#19

Hyacinth sa for siden:

Takk, håper det blir bra! :) Jeg skal bake en kake også og går innom henne på dagen. Til min bursdag (ikke rundt tall) fikk jeg noe hun hadde strikket selv, og det hadde hun brukt kjempelang tid på, og mye krefter, og hun hadde tenkt på meg i hver maske, sa hun. Jeg ble så utrolig rørt og glad. Jeg elsker at det «ligger en bit av oss» i en gave, og jeg skulle gjerne gjort noe lignende tilbake. Men jeg kommer ikke på noe mer kreativt (den kalenderen i fjor tok vel mesteparten av kreativiteten, haha), og ikke kan jeg strikke heller.


#20

Galathea sa for siden:

Jeg hadde blitt kjempeglad for en sånn gave, og det høres ut som å sitte under et pledd med en god bok og nippe til et glass vin er akkurat det venninnen din ønsker seg:)


#21

mkj sa for siden:

Kjempefin gave som det ligger omsorg om omtanke bak.


#22

Hyacinth sa for siden:

Takk! Har funnet en boks Bühlow-lakris (som jeg har fått og ikke kan ha selv) også. Så det blir gavepakke med pledd, bok, vin og lakris. Og så har jeg blitt bedt om å holde tale på jobben, og den har jeg allerede skrevet. Og så er planen å lage kake. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.