Vi har diskusjon i heimen. Vi har matkasse annenhver uke. Den uka vi ikke har matkasse, så skal alle lage middag en hverdag hver. Den som lager middagen bestemmer hva som skal serveres, men det skal være en «fullstendig» middag. Og vi har definert at fullstendig inkluderer en grei mengde grønnsak(er).
Et av barna ønsker å servere pannekaker. Hen innser at det ikke inneholder grønnsaker, men påstår at jeg er «håpløs» og at pannekaker er en vanlig middag hos Alle André.
Regnes pannekaker som en skikkelig middag hos dere?
Hos oss gjør det det, men vi langer pannekaker som har fyll på, dvs grønnsaker, frukt, eller ost. Det er mere vanlig at vi serverer det som helgelunsj enn som middag forøvrig. har dere vært på pannekakehuset på Bærums verk ? Det sånne vi lager hjemme.
Her er det det. Jeg tenker det er helt greit en gang iblandt. På samme måte som f.eks pasta carbonara er en fullverdig middag uten grønnsaker. Jeg tenker det er greit, så lenge de fleste middager inneholder noe grønt.
Jeg synes ikke pannekaker alene er skikkelig middag. Vi har det sjelden, men når vi først har det er det likevel som oftest uten suppe eller annet i tillegg, bare med syltetøy/sirup/sukker/sitron på. Hadde vi hatt det oftere ville jeg laget noe annet i tillegg.
Pannekaker er middag. :nemlig: I praksis er det mest barna som spiser det, men jeg synes det er middag. Vi har som regel kalkunbacon til hvis vi voksne også spiser det. (Nei, vi spiser ikke samme middag her i huset, det er det grunner til).
I min barndom hadde vi ente tomatsuppe til eller nypesuppe med krem. Den nypesuppa var jo som en dessert, så det er litt uklart for meg hvilken nytte den gjorde. (Ernæring var ikke noe min bestemor hadde mye fokus på. Det viktigste var å få i oss mat - masse mat.)
Det er rart hvor ulike skikker vi har. Pannekaker til frokost eller kaffemat er en veldig uvant tanke for oss. Det hadde vært like rart som å spise spaghetti til frokost.
Vi spiser pannekaker til middag med syltetøy, bacon eller begge deler til. Og da snakker jeg om vanlige pannnekaker med fint hvetemel og godt smør. Vi skjærer ofte opp rå grønnsaker til, men det gjør vi til nesten alle middager. Gulrøtter eller kålrot, knutekål, brokkoli eller hva vi nå måtte finne i kjøleskapet.
Pannekaker serveres ikke ofte, det er sjelden noen gidder å ta jobben, så de kanskje 3-4 gangene i året vi spiser dette, gjør jeg det helt uten å være bekymret for om det er fullverdig middag eller ikke. Det gjør ikke så mye om noen av oss må etterfylle med kveldsmat den dagen heller. Det hadde vært noe annet om pannekaker hadde stått på menyen ukentlig.
Det er middag. Dei første blir servert med bacon eller med smør på, tidvis har det og vore poteter til faktisk. :D
Dei siste er det lov med syltetøy på. Har aldri skjønt samanhengen pannekaker og suppe, men har fått med meg at det er vanleg å servere begge deler.
Tjukke, mindre pannekaker (lappar) er meir til kaffen eller som ekstra stas helgefrukost.
Jeg syns ikke det er en fullverdig middag, men det betyr jo ikke at ikke det kan være en middag en gang i blant.
Nå som vi ikke har småbarn lenger er det ikke så ofte pannekaker, men vi har alltid pleid å ha ertesuppe til (enkel løsning med Toropose med pølsebiter og gjerne noen rester av poteter og gulrøtter). Syns det er en god kombinasjon, med det salte innimellom tynne pannekaker med blåbærsyltetøy.
Har alltid trodd at ertesuppe var det vanlige til pannekaker, men har i de senere år skjønt at for noen er det tomatsuppe, eller noe helt annet. :D (Som for meg er en merkelig kombinasjon).
Det er mange år siden pannekaker passerte som middag her. Vi spiser gjerne suppe i 17-tida - f.eks. fiskesuppe, og så blir det gjerne pannekaker til kvelds. Det er en del grovt mel i røra.
Ja, det er middag hos oss. Da alltid med hjemmelaget tomatsuppe til (spises ved siden av pannekakene, ikke først, fordi det er lov å dyppe pannekakene i suppa - veldig viktig :nemlig: ), med hardkokte egg oppi suppa, og gjerne stekt bacon, rørte blåbær og sukker til pannekakene. Ja, og noen har litt av baconet oppi tomatsuppa også.
Da er det en hel del proteiner, med masse egg (ett egg per person + et par ekstra) og H-melk i pannekakerøra, bacon, og i tillegg hardkokte egg (og kanskje en fløteskvett) i suppa. Ikke voldsomt med grønnsaker, men de som savner noe mer grønnsaker enn tomaten i suppa og blåbæra, får heller bare knaske ei gulrot eller noe etterpå. Vi har alltid såpass mye grønnsaker til alle de andre middagsrettene vi har, så det tåler vi fint den sjeldne gangen vi har dette.
Både jeg og mannen er vokst opp med dette som middagsmat, så jeg får absolutt "middagsfølelse", og synes pannekaker til dessert er rart. Pannekaker uten tomatsuppe er også rart, med mindre det lages på primus i skogen (gjorde vi ofte da ungene var små). Da jeg var barn fikk jeg forresten servert blodpannekaker med sukker på hos naboene, men det hadde vi aldri hjemme.
Pannekaker alene er en fullverdig middag hos oss. Med sukker eller syltetøy. Akkurat som da jeg vokste opp. Men det er ikke noe vi har ofte. En gang i måneden kanskje. Det fungerer greit en sjelden gang.
Vi har pannekaker så sjelden, så det er fritt fram å spise med sukker om så. Jeg pleier å steke grønnsaker og skinke som jeg fyller i pannekakene, men får ha det fyllet for meg selv.
For meg har aldri pannekaker vært en fullverdig middag, så det serveres sjelden. Det er godt som dessert, men ikke som middagsmåltid. Vi har suppe først, varierer hva slags.
Vi har pannekaker så sjelden at den ene gangen i året, så er det fullverdig middag. Ikke ernæringsmessig, men det er jo totalen som teller. Den tåler en pannekakemiddag og to i året.
Vårt problem er mengden. Nå sist lagde jeg av 1,2 liter melk, 7 egg og en haug havremel og havregryn. Det ble likevel ikke nok. Så det begynner å dra seg til litt hva man greie å få lagd.
Det teller som middag her, men det er nok mest fordi vi lager pannekaker med ost, bacon, tomat, sopp og løk. Blir veldig mektige og ingen orker mer enn 2, maks 3. Nederlandsk tradisjon.
Dette er ganske strengt regulert av pannekakepolitiet, som håndhever pannekakeloven. Den sier at alle som skal ha pannekaker må spise en tallerken (tomat)suppe først.
Og pannekaker spises med blåbærsyltetøy eller sukker. Man blander ikke (panne)kake med bacon!
Slik lyder pannekakeloven.
Den som lager middagen bestemmer hva som er middag her. Jeg er ikke glad i pannekaker, men det må jeg tåle når familien min må spise det jeg liker når jeg lager middag.
Det er innimellom middag, men jeg synes ikke den er fullverdig. Ungdommene bruker blåbærsyltetøy og sukker på og blir sur om det er havre i dem. :knegg: Jeg blir faktisk rar i hodet av så mye karbohydrater, men ja, det hender vi har det likevel.
Det er jo ikke ernæringsmessig komplett kanskje, men det trenger ikke alle måltider være, synes jeg. Det er helheten i kostholdet som er viktig. Vi har veldig sjelden pannekaker til middag, men barna kan gjerne lage det til oss om de har lyst.
Suppe først, eller noe slags fyll eller tilbehør, hvis det skal telle som egentlig middag hos oss.Bare at ungene fremdeles furter over suppen, oghelst bare vil stappe i seg pannekaker og et lass med sukker.
Selvsagt ikke sånn kjempefullverdig om man tenker sammensetting, men fullverdig middag en gang i blant, ja. Vel så fullverdig som fiskepinner og nudler, som serveres oftere og går under "middag de dagene det ikke er tid til middag" også kjent som "middag som ikke tar lenger tid enn å dekke bordet" og det trengs. Panneksker er tidsmessig i en annen skala, men fullverdig - skala er de nok likeversige
Jeg godtar det, men spiser det ikke selv. Jeg har typisk pannekaker dagen etter noe det ble rester av, så spiser jeg resten mens barna har pannekaker. Ikke oftere enn en gang i måneden.
Njæ, en fullverdig middag er det vel ikke, men helt greit innimellom allikevel. Våre pannekaker er med mye egg (ett mer enn antall som skal spise), gjerne grovt havremel og ikke sukker. Ofte litt hampfrø også. Så ikke usunt, heller, egentlig. Har ikke smeltet smør i heller. Serveres med alt fra ost, rørte bær, syltetøy og kanel.
Jeg lager aldri pannekaker, men bestemor lager, da serveres det med fruktsuppe, bacon, syltetøy og sukker. Man spiser det man vil ha. Hun lager det av og til den dagen ungene er der.(de spiser middag der fast en dag i uka)
Jeg syns det er greit nok til middag, lillebror er fornøyd med det. Storebror derimot liker det, men han regner det ikke som middag, så sist de hadde det til middag spurte han meg senere på ettermiddagen hva vi skulle ha til middag, da hadde han glemt at det var det som var middagen.:knegg:
Lager forresten av og til pannekaker av kikertmel (socca). Det er typisk kveldsmat og serveres med for eksempel skinke og avocado eller something like that.
Det er dødsenkelt. Mel og vann og det er det. Ja, og så krydder. Kanskje et egg, men det er ikke nødvendig. Tar seriøst få minutter.
Ja, med bacon(eller flesk av og til i barndommen men som regel bacon i tykke skiver) til og valgfritt blåbærsyltetøy eller lønnesirup. Aldri fått suppe hverken før, under eller etter i min oppvekst så det slipper ungene (og vi voksne) nå også. :knegg:
Vi serverer pannekaker med masse egg,gjerne endel grovt mel, og har på masse bacon og litt syltetøy. Passerer definitivt som middag her. Er dog ikke så ofte vi har det.
Vi har pannekaker såpass sjelden (mange måneder mellom hver gang) at vi rett og slett ikke bryr oss om det er et "fullverdig" måltid eller ikke. Og vi serverer IKKE sunne pannekaker. De er kun lagd på hvetemel og spises med sukker og bacon.
Pannekake er middag hos oss i alle fall. Jeg lager de litt grove, har bacon og blåbær til.
Om man definerer tomatsuppe alene som middag, så er pannekake det og, tenker jeg.
Pannekaker er middag hos oss. Ikke veldig sunn middag, men middag.
Da jeg var barn hadde vi alltid suppe før pannekakene, jeg mistenker at det var fordi det er ganske mye jobb å steke pannekaker til fem personer. Vi er bare tre, så det er mer overkommelig.
Tja, jeg regner det vel mest som en slags kriseløsning dersom det for eksempel ramler hauger med venner av barna innom, alle vil ha middag, og jeg vil lage noe enkelt som alle liker. Jeg bruker mye egg i røra, blåbærsyltetøy og bacon hører med, gjerne også en suppeskvett om jeg har noen poser liggende.
Det er ikke ofte vi har pannekaker, men vi kan fint ha det til middag i ulike varianter;
Med tomatsuppe. (Funker helt strålende med Toro sin tomatsuppe. Den er jo ferdig lenge før man er ferdig med å steke alle pannekakene..)
Med bacon, da lager jeg gjerne røren litt tykkere.
Gratinert i ovnen med enten ost og skinte, eller pizzafyll. Det er supergodt, og kan fint være lørdagskos.
Tynne pannekaker med sukker eller syltetøy er sjeldent middag. Det er kaffemat/dessert.
Jeg tenker på det som middag, men ikke en spesielt sunn middag. Så det blir kanskje en gang i måneden fordi ungene liker det. Mye egg i røra og serveres med bacon og syltetøy.
Dette. :nikker: Pannekaker (med mindre de er fylt med noe) og grøt blir aldri fullverdig middag i mitt hode, og den suppekomboen gir heller ikke mening for meg. Dog synes de andre i huset at pannekaker er utmerket middag, så jeg serverer det en sjelden gang, og da er det på hvetemel og masse egg, med sukker og bacon til. Om jeg gidder lager jeg soppstuing til oss voksne, det gir litt mer middagsfølelse.
For meg er pannekaker dessert eller kaffemat - flortynne pannekaker med mandeldråper i, servert med jordbærkrem eller bare sukker. :nam:
Det er en lettvint middag, men likevel - vi kan ha det til middag hjemme hos oss. Det er dog sjelden siden jeg syns det er så kjedelig å stå der å steke ørt-og-fjørti pannekaker i evigheter, og så blir de spis på to minutter liksom.
Ja, pannekaker alene passerer som middag her også.Spiser det maks en gang i måneden, og lager linsepannekaker med en del grovt mel og uten sukker. Jeg spiser dem med cottage cheese og varme blåbær tilsatt chia.
Nei, bare som del to av en middag. Vi lager hjemmelaget tomatsuppe først, gjerne med litt pasta i, eller kokte egg. Så det blir ordentlig mat først og så pannekaker etterpå.
Ja. Vi får det kun servert hos mamma, med bacon og ertesuppe. Og vi spiser det maks 3-4 ganger per år.
Dersom det var en middag vi spiste ukentlig, så er det kanskje ikke så fullverdig.
Det er veldig sjelden vi har det til middag, men de få gangene vi har det er det med syltetøy og sukker. Gjerne med suppe først. :)
Av en eller annen grunn synes jeg pannekaker er skrekkelig tungt fordøyelig, og får alltid halsbrann og blir uggen etterpå. (Vafler går fint, forstå det den som kan.:p)
Pannekaker er go to når både jeg og ungene er matlei. Bacon, syltetøy og sukker.
Middag er så utrolig vanskelig i vår familie. Kan vi slippe billig unna med pannekaker en dag så gjør jeg det.
Strålende. Jeg hadde håpet på kanskje 10 svar og nå har jeg fått nesten 100.
Avkommet skal få lov til å lage pannekake til middag mot å love å bruke mange egg. Så får jeg bare spise noe i tillegg en times tid etterpå. Jeg mistenker at det blir en engangsforeteelse når det innsees hvor mange pannekaker som skal stekes for å mette 4 voksne mennesker. :moahaha:
Mannen min scorer usedvanlig mye pappapoeng når det er overnattingsgjester, for da pleier han å varte opp med amerikanske pannekaker til frokost. Det er veldig poppis.
Fullstendig middag er i mine øyne mat som spises på middagstidspunkt og som man blir mett av. Såklart er det bedre med balanserte måltider og grønnsaker og alt som er bra for deg, men man kan ikke si at noe ikke er en fullstendig middag hvis man blir mett etter å ha spist det. I går hadde vi egg og bacon til middag. Det er frokost i andre sammenhenger, men det var det vi hadde lyst på og vi ble mette. Så tar vi noe sunnere en annen dag og det er heldigvis flest av sånne andre dager.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.