Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

November Jacket - petite knit

#1

Fintdethei! sa for siden:

Noen som har strikket denne? Ser den har vanskelighetsgrad på 5 stjerner. Er den likevel overkommelig dersom man er tålmodig (as if... :knegg: ).

Jeg er ikke veldig rutinert, men har slavet meg gjennom 2 ingen dikkedarer, 2 ankers trøyer, 1 Sille slipover og 1 Friday slipover - med relativt stort hell.
Har kontroll på dobbeltstrikk, hater å plukke opp masker, men klarer det. Patentstrikk kan jeg lære meg. Eller kommer jeg til å bruke 1 år på den?

Lurer også på en weekend slipover, da jeg var veldig urutinert når jeg strikket den første, så frem og tilbake-strikket ble veldig mye løsere enn resten, og dermed passformen helt koko.


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg har strikket den. Den strikkes i helpatent. Det tar tid, men det blir en tykk og god jakke.

Den er krevende, men alt er godt forklart, så det er bare å være litt tålmodig og se på videoene som følger med.

Jeg vurderer å strikke en til, for den brukes veldig mye.


#3

Fintdethei! sa for siden:

Så bra det er en jakke du bruker mye, da er viljen til å bruke tid på den tilstede også. Tror kanskje den skal høyt på listen min da, har sikkert arbeid halve vinteren :knegg:.


#4

GeekyGirrrl sa for siden:

Jeg strikker den nå. :)

Ikke vanskelig noe av det, bare tidkrevende, man må være litt nøye, se gjennom videoer hun har lagt ut er lurt og ta en pinne om gangen. :knegg:

Den blir kjempe fin, jeg stikker i Peer Gynt og tynn silk mohair. :hjerter:


#5

Tjorven sa for siden:

Jeg strikket den i bare Peer Gynt. Det gjorde at den ble helt overkommelig i pris, men den ble jo ikke lodden og myk som jeg kanskje hadde fått hvis jeg også hadde hatt med en tråd med tynn silk mohair.


#6

Fintdethei! sa for siden:

Jeg tror jeg også bare kommer til å bruke Peer Gynt. Dersom den ikke blir suksess, så er det greit å bare ha svidd av en halv million..


#7

GeekyGirrrl sa for siden:

:knegg:

Det er alltid en risiko.


#8

Sol sa for siden:

Jeg har også strikket den i Peer Gynt. Jeg syns den var morsom å strikke, fordi man må henge med og tenke hele tiden. Jeg syns få ting er vanskelig å strikke, men mener at November får man til om man følger beskrivelsene og bruker videoene flittig.

Det er en nydelig jakke jeg bruker for lite. Så i morgen skal den på, takket være denne tråden. 2 km garn regnet jeg ut at jeg hadde strikket da jeg var ferdig.


#9

Fintdethei! sa for siden:

Takk for at dere har trua! Jeg skal kjøpe garn i ettermiddag….


#10

GinaK sa for siden:

Strikkes den frem og tilbake?


#11

Tjorven sa for siden:

Ja, men i helpatent. Så det er noe ganske annet enn å strikke annenhver rad rett og vrang.


#12

Heilo sa for siden:

Hm, nå har jeg lyst til å strikke denne.


#13

Fintdethei! sa for siden:

Jeg har startet…, første dobbeltstrikk i nakken, og startet patenstrikk med økninger (snakk om læringskurve på en kveld), og jeg har litt trua…..


#14

Tjorven sa for siden:

Det var det som slo meg da jeg strikket denne: "Nå lærer jeg jammen mye nytt på en gang!" Og det likte jeg godt. Det var jo helt overkommelig, og resultatet ble fint.


#15

Observatøren sa for siden:

Jeg synes mønstrene til Petiteknit og videoene til Kimmie Munkholm er verdt prisen for mønstrene. Det meste er forklart på en måte som gjør at man tør prøve, og det er ganske langt til Rauma sine skjematiske "gjør dette mens du gjør dette, dette OG dette"!. :gal:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.