frukt sa
for 2år siden:
Jeg laget en gryterett med fårikålkjøtt, hermetiske tomater, og diverse grønnsaker. Det ble godt, men litt vel mye tomatsmak synes jeg. Hva kan jeg ha i for å gjøre den enda bedre? Jeg tok utgangspunkt i en oppskrift med rødvin i, men det droppet jeg. Kan det hjelpe?
Syrinx sa
for 2år siden:
Søtning for å runde av tomatene kanskje? Honning eller sukker.
frukt sa
for 2år siden:
Det skulle være litt sukker i, men det glemte jeg visst. Skal prøve det.
Syrinx sa
for 2år siden:
Det utgjør en stor forskjell synes jeg. Og la sausen koke lenge.
frukt sa
for 2år siden:
Den stod i ovnen i nesten 2 timer, det burde vel holde?
Myria sa
for 2år siden:
Jeg synes det er veldig godt med noen skjeer créme fraîche i tomatisert lammegryte, evt Snøfrisk om du liker geitesmaken. :jupp:
Mikkeline sa
for 2år siden:
Og fond/kraft/buljong for å erstatte rødvinen.
+1 på sukker
Señora sa
for 2år siden:
kan roe ned tomatsmak med smøreoster, samt noe søtning av noe slag.
Liker også godt denne oppskriften til Kjartan Skjelde, men for meg må det smakes litt til:
www.nrk.no/mat/hele-norges-lam-i-gryte-1.14976045
zinatara sa
for 2år siden:
Denne er tomatbasert og er en favoritt her i huset www.matprat.no/oppskrifter/kos/giouvetsi/
Isolde sa
for 2år siden:
Pleier å lage noe sånt bare uten fetaost da vi ikke liker det.
www.imatveien.no/?cuisine-recipe=kleftiko
kamp sa
for 2år siden:
Jeg elsker denne versjonen av fårikål
coop.no/mega/oppskrifter/lam/farikal-med-eple-og-timian/?gclid=EAIaIQobChMIgo2HtJDh-QIVD7TVCh3LhwxDEAAYASAAEgJM1PD_BwE
frukt sa
for 2år siden:
Takk for masse gode tips og forslag. :blomst:
frukt sa
for 2år siden:
Den ser god ut. Tradisjonell fårikål er ikke så spennende synes jeg, men denne varianten med rosenkål er veldig god.
kiwi.no/oppskrifter/kjott/lam/Farikal-med-tomater-og-timian/