Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du beredskapslager?

Har du beredskapslager?

  • Nei, jeg/vi har ingen ting og kommer heller ikke til å ordne noe
    27 stemmer
  • Nei, men jeg/vi skal fikse.
    16 stemmer
  • Jeg/vi har ca halvparten
    25 stemmer
  • Jeg/vi har det meste
    30 stemmer
  • Jeg/vi har alt
    4 stemmer
  • Jeg/vi har alt og nok til noen naboer/familie
    0 stemmer
  • Jeg/vi har alt på stell. Har også frø frysen, aggregat og jodix til storfamilien
    1 stemmer
  • Jeg/vi er skikkelige preppere. Her er alt på stell!
    0 stemmer
  • Jeg/vi har alt, inkl BUG, gassmasker, stråledresser ig nedgravde våpendepoter rundt om i Norge.
    1 stemmer
  • Cashewnøtt
    1 stemmer
#1

Floksa sa for siden:

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har laget en liste over ting alle bør har. Har du beredskapslageret ditt på stell?


#2

007 sa for siden:

Nei.


#3

Appelsin sa for siden:

Nei. Er usikker på om jeg skal lage.



#5

Chablis sa for siden:

Litt, planlegger å lage mer.


#6

Che sa for siden:

Nei. Har jo en del av tingene på lista, men definerer det ikke som et lager. Ikke umiddelbare planer om å lage heller. - det kan nok endre seg.


#7

Pasta sa for siden:

Har mye av tingene på listen, men kaller det ikke et lager. Er usikker på om vi skal lage et lager.
Jeg bor sammen med en kurder fra Iran som har levd i uro det meste av livet, og han er ganske rolig i forhold til alt som skjer. Det gjør meg mer rolig.


#8

Matilda sa for siden:

Nei, og ingen av alternativene passer. Vi har vanndunker i boden, og så har vi stormkjøkken og en del av de andre tingene på lista, men det er jo bare vannet vi ikke ville hatt ellers. Vi har et velfylt tørrvareskap og en del hermetikk sånn i tilfelle, men det er også ting vi ville hatt uansett.


#9

Strå sa for siden:

Jeg/vi har en del, men langt fra alt. Der har vi en felles søndagsaktivitet i dag, å gå gjennom og ev skaffe det vi mangler.



#11

Heilo sa for siden:

Har alt på DSB-lista. Tenker mest på dette som et utgangspunkt for å komme seg gjennom et massivt strømbrudd eller lignende. I en faktisk krigssituasjon ville det jo ikke ha monnet.


#12

Malama sa for siden:

Krysser for ca halvparten. For vi har ca halvparten. Og planer om å ordne litt mer. Men det er ikke organisert som et lager, men det finnes i hus, mye av det.


#13

millact sa for siden:

Har bare noe av det. Bør skaffe resten.


#14

Maverick sa for siden:

DSB sier vel at dette er en «tredagers», men at i tilfelle en lenger unntakstilstand vil en viss hjemlig beredskap føre til at man ikke har umiddelbart behov for bistand, som frigjør ressurser for de med akutte behov.


#15

Elise sa for siden:

Vi må få ordnet vann, så vil jeg føle at det er ganske greit, selv om det er en del annet vi også mangler.


#16

Input sa for siden:

Vi har en del av det, men ikke alt, det har vi rett og slett ikke plass til. Vi hadde uansett ikke kunnet bli hjemme særlig lenge uten elektrisitet eller vann.


#17

Strå sa for siden:

Vi har litt rundt 2/3 av 3-dagersanbefalingen. Viktigst er at vi har ved og veddrevet komfyr. Resten må vi skaffe oss.


#18

amo sa for siden:

Har noen dunker med vann, litt havregryn og batterier. Snart ny bobil så da er vi greit dekket.
Har mann som har vært flere kontigenter utenlands og jobber i nødetat. Han er litt mer opptatt av dette enn meg.


#19

star sa for siden:

Vi har en god del. Må få ordna vann.
Men ikke mulighet for annen "fyring" enn strøm og radiatorer.


#20

Unicorn sa for siden:

Nei. Eneste jeg har er dopapir, siden eldstemann ikke er særlig god på å få dugnads-solgt det :niks: Jeg bor i en bitteliten leilighet, og har ikke plass til å oppbevare særlig mer enn det vi trenger/bruker her og nå.


#21

Elisabet sa for siden:

Har mesteparten av det, og har faktisk kjøpt inn 4 dunker drikkevann. De har vi en rullering på bare om vi skal på noe tur etc. å ha med sånn at de ikke blir for gamle. Det meste av det andre har vi allerede i hus via turutstyret vårt med bluss og tørr turmat i poser, lapskaus på boks etc. Jodtabletter og vann er det eneste jeg har kjøpt inn spesielt med tanke på dette. Batterier har vi flust av ved jaktutstyret til mannen. Burde kanskje hatt en liten dab+ radio som går på batteri. Har ikke samlet det i ei kasse eller noe. Ligger litt forskjellig steder i huset, for havregryn, knekkebrød og bokserpålegg har vi bestandig en del av uansett.


#22

Linella sa for siden:

Har ingenting. Har lenge hatt planer om å gjøre noe med det, men spørs om jeg noensinne kommer så langt.


#23

meisje sa for siden:

Mangler jod tabletter. Og må finne plass til å lagre mere vann.

Har alltid et lager med tørrvarer som vi nok kan overleve på en stund. Og litt mat i fryseren, men den er ganske tom fortiden siden jeg har hatt ett tømme fryseren prosjekt isommer. Nå er halvparten av fryseskapet tomt.


#24

Karamell sa for siden:

Vi har noe av dette, men ikke nok pr pers, og mangler en del av de store tingene som btterier til bilen, skulle sikkert ha fyllt på gassen til gassgrillen og har ikke nok vann, selv om vi har noe. men vi skulle klart oss noen dager. Verst er vel vann.


#25

Odelia sa for siden:

Ja, har alt på listen, og har hatt det siden høsten 2019. Trodde da at vi aldri kom til å få bruk for det, men så slo Covid til med tendens til tomme butikker, og da var det greit å ha. Tenker det er veldig praktisk å ha - også i det daglige hvis vi er tom for noe.


#26

Mex sa for siden:

Vi har ikke alt på listen, ikke på matsiden ihvertfall.
Vi spiser lite hermetikk, så jeg ser liksom ikke helt hvordan vi skal lagre dette uten å måtte kaste en hel haug med mat en gang i året eller noe.
Det meste av det andre har vi. Burde kanskje kjøpt en ny dab radio på batteri nå etter at vi tok med den vi har til hytta.


#27

Stompa sa for siden:

Nei.

Jeg har mye dopapir, da - men ellers vet jeg ikke engang om jeg har fyrstikker. Tror ikke jeg har noe av det andre på lista, faktisk.


#28

Tjorven sa for siden:

Nei.

En del av dette har vi, men at det er der er egentlig mer tilfeldig. Varme klær, pledd og soveposer f.eks. Vi har en del mat også, men ikke i de mengdene som står i oversikten. Jeg tror allikevel at det er nok mat i huset til å holde alle 4 i live i hvert fall en uke.

Å oppbevare 36 liter vann ser jeg på som smått utopisk.


#29

Blå sa for siden:

Vi har faktisk det meste, mangler vann og jodtabletter (en hjemmeboende ungdom). Jeg vurderer å fylle noen vanndunker og sette dem i garasjen. Såpass nervøs er jeg blitt.

Vi har ikke noe særlig med hermetikk, men mye belgfrukter i pappoppbevaring som holder seg lenge og en del tørre bønner og linser, som jo holder seg enda lengre. Vedovn, masse stearinlys og stormkjøkken.


#30

amylin sa for siden:

Jeg må slutte å lese denne som beredskaps-plager.


#31

Malama sa for siden:

Meget mugli jeg hr større berdskapsplager enn beredskapslager egentlig.

Men ja, hvorfor har jeg ikke tenkt på vann i garasjen, jeg har lurt på hvor i all verden i huset jeg skulle få plass til 40 liter vann (45, men vi har en 5 liter på kjøkkenet som legges i kjøleskapet når kommunen varsler at de stenger vannet) Men selvsagt, de kan stå i garasjken. Der parker ervi ikke uansett, det er et digert lager, så why not? Ok, vann på dunker i garasjen, det skal vi ordne. Det er der vi skal fylle opp med mer ved også-m


#32

Albertine sa for siden:

Jeg har hittil kneblet og bundet min indre prepper og oppbevart den i et skap for ikke å gå helt av hengslene, men nå skal jeg ut og handle inn tørrvarer, dopapir og vann, og sørge for at powerbankene er oppladet. Det kan jo ikke skade å ha et lite lager liggende.


#33

Sissel sa for siden:

Har litt, men ikke de mengdene de anbefaler her.


#34

Tangerine sa for siden:

Tapper dere vann på beholdere eller kjøper dere?


#35

Bluen sa for siden:

Hva i huleste skulle være grunnen til å kjøpe?

Vi har ingenting.


#36

Tallulah sa for siden:

Vi har alt på lista, bortsett fra vann. Tenkte å få kjøpt dunker nå og fyller selvsagt på fra springen.

Vi har det ikke samlet i en eske liksom, men i husholdningen. Så vi bruker av det fortløpende, og fyller på. Vi bor ikke i store leiligheten, og det mest sannsynlige scenariet er jo at vi holder oss der, kanskje uten vann og strøm.


#37

veobra sa for siden:

Vi har noen dunker på 10 liter. Disse har vi kloret og fylt med vann slik det er anbefalt av DSB. Man kan bruke tomme brusflasker også, de er enkle å putte litt her og der.


#38

Albertine sa for siden:

Jeg tenker også å kjøpe dunker og fylle med vann. Vi er ufattelig heldige som har et svært hus med masse lagring, så vi har ingen problemer med å få plass til vann og ved. Må bare få vedovn på plass først. Bør kanskje også ha et par beholdere med gass til grillen.


#39

Input sa for siden:

Vi har kjøpt, bare fordi det akkurat da var lettere for oss å kjøpe funker ferdig fylt med vann enn tomme.


#40

venla sa for siden:

Jeg mangler DAB-radio med batteri og jod-tabletter. Ellers har jeg alt det andre i uteboden og i leiligheten. Fylte brusflasker med vann tidligere i år, men bør nok ta de med inn til vinteren så de ikke fryser.

Har ikke vedovn som jeg kan varme mat på, men har gassgrill som jeg kan sette plate på. Og stormkjøkken på gass.


#41

Tangerine sa for siden:

Aner ikke, vi har ingenting av noe som helst, bortsett fra det vi har fra før. Leser på DSB (?) sine sider at det er ett fett med tanke på vannets mål, og om jeg skulle begynt å lage beredskapslager hadde jeg sikkert kjøpt fordi det er enklest. :knegg:


#42

jolie sa for siden:

Har kjøpt vann i dag. Ti liter. De siste 20 får bli senere. Det skal bæres hjem og. Jeg har kjøpt fordi det koster ca like mye per liter som å bare kjøpe dunker, men betydelig mindre jobb.

Ang lagring så mener jeg å ha lest at vannet ikke skal lagres på steder der man lagrer bensin, olje, smørning, whitespirit osv. Akkurat nå står mitt på kjøkkengulvet.


#43

Pepper Lemon sa for siden:

Så vi skal ha klor oppi dunkene før vi fyller, selv om de er nye?


#44

Malama sa for siden:

Trolig et poeng, og det finnes jo faktisk trolig whitespiit, og antakelig bensinkanna til gressklipperen (som skal erstattes med en sånn elektrisk sau til våren er planen, da utgår bensinen i det minste) og litt sånt pjaks i garasjen, så da utgår kanskje den som lagerplass likevel? Og i såfall er jeg like lost på hor jeg skal gjøre av 40 lier vann utover de 5 som står på kjøkkenet)


#45

veobra sa for siden:

Anbefalingen er å vaske og klore før dunkene fylles med vann. Jeg har også vasket og kloret nye dunker. Jeg vet ikke hvor de har vært før eller om de er rene.


#46

Marla Singer sa for siden:

Endelig blir dasspapirsalg et pluss. :nemlig:

Jeg har selvsagt beredskapslager (selvsagt, med tanke på personligheten min), men faktisk ikke alt. Vi mangler radio og jeg er ikke fornøyd med løsningen for oppvarming i tilfelle langvarig strømbrudd. Ellers har vi ihvertfall mye.


#47

Rabbit sa for siden:

Jeg har ikke et fullt lager, rett og slett fordi jeg ikke har plass til det. Et spørsmål: Jeg har kun strøm som oppvarming. Hva gjør jeg hvis det blir krise, kan man bruke slike små gassaparater man kjøper på Biltema osv innendørs? For da bør jeg ihvertfall få tak i et sånt, tenker jeg.


#48

millact sa for siden:

Kun strøm her og. Naboen i bygget sa vi får dra på hytta med dem.

Nei, seriøst, aner ikke hva vi gjør om vi ikke har strøm.


#49

Malama sa for siden:

Jeg vet ikke om jeg ville kokt på gass inne, uten meget god utlufting i alle fall, så jeg hadde nok heller brukt det sånn ute på veradnaen/trappa eller noe. Men vi bor i gammel enebolig med vedfyring også som jeg antar vi i verste fall kunne kokt på toppen av, selv om den ikke egentlig er laget for det. Men gassgrill og stormkjøkken på verandaen er egentlig go-to-plan dersom det blir strømløst lenge. Utenom ren storstilt sabortasje/krig så er det ikke sånn at langvarig strømstans er så sansynlig her da, de pleier jo koble rundt brudd så det ordner seg. Men klart, trenger vi jod-tabletter og dronene har bombet strømtrafoen, så er det greit å klare seg på et vis.


#50

Rabbit sa for siden:

Kjenner jeg er litt bekymret for akkurat det med strøm,altså. Ikke har jeg hytte og ikke kjenner jeg noen som har det heller, så jeg håper det ikke skjer. Isåfall kommer jeg til å kjøpe et sånt lite gassapparat altså, om det selges på denne årstiden. I nødens stund osv. :nemlig:


#51

Malama sa for siden:

Div på lager ulike steder i landet:
www.biltema.no/fritid/friluftsliv-og-camping/kokeapparat/

www.jula.no/catalog/fritid/friluftsliv-og-camping/friluftsutstyr/

www.xxl.no/villmark/turutstyr/kokeapparater/c/200402?sort=relevance

Hytte har ikke vi heller, og i en slik situasjon er ikke telt den beste løsningen vil jeg tippe, så det er greit om vi klarer oss hjemme.


#52

Marla Singer sa for siden:

Jeg har ikke noe godt svar, vi har ikke noen fullgod løsning her nettopp fordi jeg er usikker på hva som er lurt. Foreløpig plan er å ta inn gassgrill og primus, men det er vel ikke akkurat tidenes beste (eller sikreste) plan. Håper noen har noen smarte råd her.


#53

Rabbit sa for siden:

Takk for linker,Malama! Jeg har tilgang på alle de butikkene,så da er det bare å ta en runde. Jeg har heller ingen interesse av å verken overnatte i telt eller reise noen andre steder, for jeg har katten min og han virkelig hater å kjøre bil.


#54

Rabbit sa for siden:

I krisesituasjoner tipper jeg at vi ikke tenker på hva som er lov og ikke,når jeg tenker meg om. Da er det tross alt om å gjøre å overleve. Så en gassovn er sikkert smart uansett, men da tenker jeg på varmeovn. Det er bare det at jeg har hørt at de ikke gir noe særlig varme over større flater. Så da blir vel pus og jeg sittende på badet, tenker jeg. Der er det fliser,og ikke sånn veldig lett at det antenner. Æsj, alt man skal tenke på om dagen! :rolleyes:


#55

Malama sa for siden:

Min foreløbige plan var å bruke det ute, som er en tryggere plan enn å bruke det inne. Men selvsagt, det forutsetter at det ikke er farlig å være ute da. Men luften ute kommer jo inn gjennom ventiler mm, så er det farlig ute er det farlig inne også? Da får vi spise kald bokseskinke og koke makaroni på vedovn (men veden er også lagret ute)

Nei, jeg klarer ikke se for meg at det skal være så farlig å stikek hodet utenfor døra og koke der, egentlig.


#56

Marla Singer sa for siden:

Ja, jeg tenker også at i nød så får vi varme opp et lite rom så godt vi kan, og være der/ha mulighet til å varme oss i ett rom. Smart tenkt med fliser, det hadde ikke jeg tenkt på.

Ja, det hadde fremstått ganske vilt at vi diskuterer dette helt seriøst, for bare kort tid siden.

Nei, jeg tenkte på oppvarming av hus/rom, ikke matlaging.

Mtp problemstillingen din så vil det vel bare være problematisk om det BÅDE er atomnedfall ute og strømmen forsvinner samtidig, og jaja, man skal være forsiktig med å snakke om sannsynlighet om dagen, men det er kanskje innafor akseptabel risiko.


#57

Malama sa for siden:

Oppvarming funker dårlig å gjøre ute ja, da er det bedre med en sånn gassdrevet varmovn, mine foreldre har en sånn på campingvogna

med atomnedfall og strømbrudd på en og samme gang får vi leve på kald mat eller noe, eller sende oss voksne som ikke trenger jod ut for å hente inn ved i store mengder eller noe sånn? Ulempen er at vedovnen står i stua, som varmer loft, stue, kjøkken, og kjeller sånnsett, det er i alle fall åpent alle veier, så varme et lite rom funker dårlig, men bare vi få fyllt opp vedlageret så skal det gå greit å holde oss varme med ved og i verste fall koke med gass inne om vi ikke får det til å koke på vedovnen, men den blir jo rimelig varm?

Grille på grillspyd over åpen flamme i ovnen ;)

Nei, jeg anser det som, vel, på tross av at risikoen vel er større nå enn i fjor, sansynligvis ikke reelt med atomnedbør så vi ikke kan gå ut kombinert med langvarig strømbrudd i vinter heller. I så fall har vi egetlig større problemer enn om det er ok å fyre opp campingkjøkkenet inne, gitt.


#58

IOA sa for siden:

Jeg slang med et par vanndunker til, og litt annet fra lista, på en bestilling jeg uansett måtte gjøre på Oda. Vi har endel mat, men er usikker på kokemulighetene i peisen vår.

Blir det helt krise, drar vi på landet til foreldrene mine, akkurat sånn som mormor gjorde under krigen.


#59

Nenne sa for siden:

Vi har det meste på den lista, men har ikke vann og tørrmat i sånne mengder. Vi har ganske mye annen mat da, så selv om strømmen går, så kan vi nok leve av det vi har i fryser og kjøleskap i noen dager. Brød og rundstykker blir sikkert litt tørt etter hvert som det tiner og blir liggende, men sultne behøver vi ikke være.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.