Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen har overtatt boden min

#1

Hannah sa for siden:

Oppdaget før helgen at noen har tatt seg til rette og lagret sine eiendeler i min bod som tilhører leiligheten min.

Jeg har kontaktet styret i sameiet, har hengt på hengelås sammen med en lapp med mitt telefonnummer der jeg ber de kontakte meg for å få tak i tingene sine. Problemet er at jeg skulle gjerne hatt vise selv til å lagre mye ved. De som har tatt seg til rette har lagret bildekk og mye ved i boden. Og en pose med sko. Jeg vil tro at de har gjort dette i god tro, iallefall inntil videre.

Men hvor lenge skal/må jeg la det gå før jeg gjør noe med det? Først trodde jeg det var mannen som hadde lagt all veden der, siden vi har snakket om det, men det var ikke han.

Jeg kan veldig gjerne overta veden jeg, men det blir jo ikke riktig å gjøre det. Men om ingen gjør krav på tingene, hva da?


#2

Anda sa for siden:

Da henger du opp en lapp til og sier at dersom tingene ikke er fjernet innen rimelig tid, feks 14 dager, overtar du det. Evt hører med styret om de har noen praksis, annet sted å varsle som når flere enn de som er i kjelleren innimellom.


#3

veobra sa for siden:

Er dette en blokk kan du henge lapp i oppgangen, med bilde av boden. Har de ved og bildekk der er de nok ikke innom så ofte. Så fra til styret også, kanskje de kan legge sammen to og to og vite hvem de er. De kan ha snakket med noen som er nyinnflyttet ol.


#4

millact sa for siden:

De noen har nok bare tatt feil bod? Hadde nok hengt opp en lapp tenker jeg og gitt dem en frist.


#5

Hannah sa for siden:

Ja, som jeg skrev så antar jeg at de har lagret ting der i god tro. Jeg har allerede snakket med styreleder, og jeg har sendt e-post til styret. Får se hva svaret blir på e-post. Da jeg snakket med styreleder var han bare oppgitt og mente jeg kunne bare bruke av veden. Jeg ønsker jo å gi de en mulighet til å flytte tingene sine.


#6

star sa for siden:

Kan du lage lapper og legge i alle postkassene?
Eller kan det elimineres ved å se på andre tomme boder? Vil tro at en av de tomme har tatt din.


#7

Hannah sa for siden:

Alle andre har hengelås på. Men lapp i oppgangen ved postkassene er lurt.


#8

Olifant sa for siden:

Jeg ville tenkt lapper og evt hyggelig beskjed på Facebook om dere har en gruppe for borettslaget?


#9

-ea- sa for siden:

Jeg kan godt gå mer enn fjorten dager uten å være innom kjellerbodene mine, så lapp med frist hadde gått dårlig der.
Oppslag i gangen/trappa/sted der alle går forbi, og hvis det ikke nytter hadde jeg tatt en runde i oppgangen og ringt på. Kan jo være det kommer noen tips fra naboer, dersom den skyldige ikke melder seg. Garantert noen gamliser som har full oversikt. :humre:


#10

Hannah sa for siden:

Ja, jeg er jo ikke så ofte innom boden min jeg heller, så jeg har ikke skrevet noen frist på lappen på døren til boden. Der var bare en invitasjon om å ta kontakt for å få tilgang til boden.
Har fått svar fra styret, som vil hjelpe meg å finne ut av dette. Jeg ønsker jo selvsagt også å ordne dette på en vennlig måte, og jeg antar som sagt at dette er gjort i god tro. Spørsmålet mitt handlet mest om hvor lenge jeg må vente før jeg gjør tiltak for å ta tilbake boden.


#11

Trulte sa for siden:

Så snodig. Kjedelig for dem som har brukt tid på å få ting inn og så er det feil bod… flaut. Lykke til, oppdater oss! Støtter også lapp i fellesarealet, postkasser.


#12

annemede sa for siden:

Jeg tenker 7 dager. :vetikke:


#13

Hannah sa for siden:

Det ble hengt opp lapp på alle dørene i oppgangen, og jeg fikk e-post fra styret om hvilken leilighet som hadde benyttet min bod. I følge styreleder skulle vedkommende ta kontakt med meg, sånn at vi kunne ordne dette.

Jeg hørte aldri noe, og har sjekket boden med jevne mellomrom etterpå. Nå i helgen ser jeg at de har brutt opp låsen på boden, altså selve låsen, ikke hengelåsen. De har hentet sine ting, men også tatt meg seg noe ved jeg hadde stående fra sist vinter. Døren går ikke an å lukke sånn det er nå. Lappen med mitt navn og telefonnummer henger fremdeles på hengelåsen.

Jeg kontakter styret igjen, og informerer om dette. Ber også om navn og telefonnummer til vedkommende som har sagt de har lagret ting i boden min.

Jeg får telefonnummer og sender melding i dag. Når jeg taster inn nummeret så ser jeg at dette nummeret har ringte meg en gang, hvor det er svart med en standard «jeg kan ikke snakke nå». Så vedkommende har da altså forsøkt å ringe meg en eneste gang. I meldingen jeg sendte, skrev jeg bl.a. at jeg ikke syns det var ok å bryte opp låsen på denne måten, at jeg hadde forventet en sms i det minste, og at de må fikse låsen igjen, og at nettet med ved må settes tilbake.

Er det urimelig å forvente en sms eller flere forsøk på å få kontakt før man bryter seg inn i boden? Jeg ser også at denne ene oppringningen var flere uker før de tok seg inn i boden.

Jeg ser at meldingen er lest for flere timer siden, men har ikke fått noe respons.


#14

Nooria sa for siden:

Det er ikke urimelig, nei. Helt uakseptabel oppførsel fra deres side. De har okkupert din bod, prøvd å ringe deg bare en gang for å ordne opp, og tillegg stjålet ved og brutt opp låsen. Det er ille.

Men man kan muligens håpe at det har skjedd noen misforståelser her.


#15

Trulte sa for siden:

Jeg hadde kontaktet styret igjen. Bedt styreformannen sporenstreks ta kontakt med dem, krevd leie for bodtid og ødelagt lås og stjålet ved. Eller anmeldelse for innbrudd. De kan velge. Ingen tvil, og det hadde jeg gjort NU.


#16

Millen sa for siden:

Det Trulte sier.


#17

Propella sa for siden:

Helt enig med det Trulte sier.


#18

løve70 sa for siden:

Enig med Trulte ja :nemlig: Dette er totalt uakseptabel oppførsel.



#20

Hannah sa for siden:

Jeg har fremdeles ikke fått svar på meldingen. Sjekket boden nå, og der er ingen endring, låsen er fremdeles brutt opp, og veden min mangler. Det er ikke mye ved det er snakk om, kanskje bortimot en 40 liters sekk, men den var lagret i et gammelt vednett, kjøpt på felleskjøpet, så det burde ikke være vanskelig å skille den fra veden i 60 liters sekker som de hadde lagt der.

Styret svarte noe vagt om at dette var mer politisak enn styresak, da jeg informerte om det som var hendt og bad om kontaktinformasjon.

Har liten lyst å lage en konflikt av dette, men blir samtidig provosert av måten de velger å gå fram på. Ikke styret, men de som tok seg til rette.


#21

meisje sa for siden:

Jeg tror jeg ville bedt styret om å dekke kostnadene på å få byttet lås (og bytte dør om nødvendig). Jeg hadde helt sikkert anmeldt saken og sent regning på skaden til de som har forvoldt den. Du kan også ringe forsikringen din og høre hva de mener er den beste fremgangsmåten i dette tilfellet.

Jeg er rimelig sjokkert over at noen velger å bryte seg inn, etter å ha tatt seg til rette på denne måten, og har kontakt informasjon, særlig om man er medlem i samme borettslag og bor like i nærheten av hverandre.


#22

Fintdethei! sa for siden:

Kan du sende vedkommende en melding og be de ta kontakt snarest, ellers må du nesten politianmelde?


#23

meisje sa for siden:

Og så ville jeg fremmet sak på årsmøtet om at man er ansvarlig for å dekke kostnadene på annen seksjons dersom man forvolder skade, om dere ikke allerede har en sånn bestemmelse i borettslaget.


#24

-ea- sa for siden:

Enig med Meisje i alt. Sjekk din forsikring, hvis de krever politianmeldelse for å dekke det, så ordner du det.


#25

tink sa for siden:

Enig med de andre. Det er ikke greit å bryte seg inn uten å sjekke om du kan komme og hjelpe de med å låse opp. Dersom styret mener det er en politisak, så er det det. Du kan evt. la naboen få mulighet til å ordne opp med en frist (ut uken, eller to dager) før du melder til politiet, dersom du ønsker å være grei.

Du trenger jo en bod som fungerer!


#26

veobra sa for siden:

Jeg hadde ratt dette via styret. Dette er borettslag? Da er det vel ikke bare en sak mellom deg og den som har brukt boden. Jeg vil anta styret bestiller utbedring, at de er ansvarlig for det i fellesdelen.


#27

millact sa for siden:

Hvordan gikk det?


#28

Hannah sa for siden:

Det er ingen endring. Har ikke fått svar på meldingen jeg sendte og ingenting er rettet opp i.
Mannen og datteren møtte på naboen i gangen her denne uka. Da hadde naboen spurt etter meg. De hadde ikke snakket noe mer om boden. Jeg er litt oppgitt, for jeg syns jo mannen kunne forhørt seg med naboen hva som var gjort og hva som var tenkt videre.
Uansett så sendte jeg ny sms i dag, der jeg bad om tilbakemelding på når og hvordan det ville bli fikset. Jeg skrev også at jeg ville vurdere å gå videre med saken om ikke jeg hører noe og det ikke skjer noe snart.


#29

Trulte sa for siden:

Har du vært tydelig nok? Her må du dra på. Ikke vurdere å gå videre. Men vær tydelig i hva som har skjedd, hva som skal til for å rette opp, og være tydelig på konsekvenser og datofrist. Ellers må du nesten bare bære tapet selv tenker jeg.


#30

Hannah sa for siden:

Temmelig tydelig ja, både på hva som skal ordnes og må på plass, og frist for tilbakemelding fra vedkommende. Eneste jeg kan tolkes å være utydelig på er at jeg skrev at jeg vurderer å gå videre med saken.


#31

millact sa for siden:

Sett frist til 31.12. Etter det tømmer du den. Nå har de hatt mange måneder på seg.


#32

meisje sa for siden:

Boden er tømt, nå er det skader på låsen og dør (?).

Jeg syns HI er veldig grei, om de ikke fikser eller responderer er ikke en anmeldelse å være en dårlig nabo. Hva sa forsikringen din ?


#33

millact sa for siden:

Det fikk jeg tydeligvis ikke med meg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.