Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Et fint bestikk

#1

Hyacinth sa for siden:

Vet du om et fint bestikk som i tillegg er godt å holde i og spise av og som ikke er så dyrt? Tenker på et hverdagsbestikk.

Jeg liker godt Skaugum, men i tillegg til å være dyrt, synes dessverre min bedre halvdel at det er dritstygt. :sukk:


#2

~TM~ sa for siden:

Tja… jeg synes flere av seriene til Hardanger bestikk er gode å spise med. Vi har Nina «til pent» og Carina til hverdags. Svigermor har Ramona og søs har Nora. Jeg synes alle er gode.



#4

Drømmedama sa for siden:

Åååå - næmmen, det er jo bestikket fra barndommen min jo! Det øverste. Veldig fint, holder seg utrolig bra, god form, litt butt. Trenger biffbestikk i tillegg da. Men så kos gjensyn og nå vet jeg jammen hva jeg skal ønske meg til jul!


#5

Maverick sa for siden:

Scandia er min barndoms bestikk også. :jupp: Og det holder koken fortsatt.


#6

celebelen sa for siden:

Vi har Ramona, bruker det både til hverdags og pent.


#7

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk!

Likte det i linken til Tally.

Jeg har egentlig aldri likt Hardangerbestikk. Det er mulig det nå finnes flere typer enn tidligere, men jeg har aldri funnet en modell jeg synes er pen. Altså mønsteret. Men jeg vet jo at de fleste er uenige med meg der (iallfall hvis jeg skal dømme ut fra antall mennesker som eier det.)


#8

IzziCreo sa for siden:

Jeg blir aldri lei Ikea Dragon, og gikk tilbake til det når det forrige måtte byttes ut. Ligger veldig godt i hånden.


#9

Cauchy sa for siden:

Jeg synes Barr fra Table Noir er pent, finnes også i en steinvasket versjon. Dessverre har jeg ikke prøvd det, så jeg vet ikke hvordan det er å spise med.



#11

Hyacinth sa for siden:

Måtte Google. Har aldri sett det, tror jeg. Det ser litt bredt og flatt ut, men hvis du sier det ligger godt i hånden, så må jeg sjekke det ut.


#12

Hyacinth sa for siden:

Takk! Skal sjekkes.


#13

Chanett sa for siden:

Me er veldig nøgde med Maya.


#14

Hyacinth sa for siden:

Barr ligner nokså mye på det vi har nå. Enkelt og fint. :)


#15

Hyacinth sa for siden:

Ja, det var ganske fint. Hvor kommer det fra?


#16

allium sa for siden:

Jeg har Stelton Una og er fornøyd med det men ville kanskje valgt Tiki i dag.


#17

Hyacinth sa for siden:

Hm, det er jammen mange pene bestikk, egentlig.


#18

frukt sa for siden:

Jeg har Nora fra Hardangerbestikk. Synes det er både pent, godt å holde i, og passe tyngde. Synes ikke sånne flate bestikk som noen av de over her er så gode å holde.


#19

Chanett sa for siden:

Stelton.


#20

Malama sa for siden:

Vi har et fra fiskars til hverdags egentlig, pluss noe jeg har arvet fra min bestemor. Også Carina fra Haradanger til pent, men det brukes tidvis til hverdags også, deler av det.


#21

Robyn sa for siden:

Jeg har hatt Milano fra Christiania bestikk som hverdagsbestikk i veldig mange år, og det holder seg bra. Er veldig glad i det, og det skjærer godt i kjøtt. Ikke nødvendig med biffbestikk ved siden av.
Bakdelen er at det kun selges i hele sett, ikke mulig å kjøpe løse deler.

www.cg.no/christiania-bestikk-milano-bestikksett-43-deler

Jeg har hatt Ramona fra Hardangerbestikk også, og det hatet jeg som pesten.


#22

millact sa for siden:

Har også dette fra Christiania. Holder seg fint. Mitt er nok snart 20 år gammelt.


#23

Shun sa for siden:

Jeg liker de norske bestikkene som opprinnelig kom fra Norsk Staal/Norstaal, nå kjøpt av Stelton.

Det er blant annet de kjente som Tiki, Maya, Una og Inka, som jeg har.

Vi hadde Inka hjemme som barn, og da jeg ikke fant bestikket i detaljhandel kontaktet jeg Norsk Staal og fikk kjøpt direkte fra lageret deres.
Nå har jeg egentlig arvet alt det bestikket jeg trenger.

Det er relativt ofte kampanjesalg på enkelte av dem.


#24

Timar sa for siden:

Jeg tror det er Mineo fra CG jeg har.
www.cg.no/mineo-bestikksett-60-deler

Jeg måtte ha bestikk kjapt, og valgte det som lå best i hånda. Var i tillegg på tilbud da jeg kjøpte det.
Jeg var usikker på om jeg trengte kakegafler i tillegg til teskjeer, men nå når de finnes i skuffen så bruker jeg dem ofte.

Jeg har bestikk fra Georg Jensen som penbestikk.


#25

My sa for siden:

Jeg er vokst opp med Tiki, og må innrømme at jeg er litt enig med Høvdingen til Tally altså. :sparke:

Selv har vi Data fra Ikea, som jeg synes ligner litt (dvs fasongen på skjeen). Hatt det i mange år, og synes det er enkelt og pent, og helt ok, men hadde ønsket meg bredere/tykkere håndtak.



#27

Tallulah sa for siden:

Krever bare rett teknikk! Men som plaster på såret fikk han tramontina biffbestikk til jul, så de utfyller hverandre.

Vi hadde ett Tiki-sett som barn. Foreldrene mine kjøpte det for å teste det ut, men likte det ikke. Jeg elsket det, og har ønsker meg det fra jeg var typ sju år. Skjeene er veldig gode i munnen. Akkurat passe smale og dype, også er det veldig elegant.


#28

Myria sa for siden:

+1 på Dragon. Det har vært vårt hverdagsbestikk i 15 år og vi er veldig fornøyde.


#29

trøtt sa for siden:

Vi bruker Nora fra Hardanger til både hverdag og fest. Det er godt å holde I fordi det ikke er helt flatt.


#30

Hyacinth sa for siden:

Må sjekke Dragon. Men 250 kroner for 24 deler? :tullerdu: Det riper ikke opp tallerkener, altså?


#31

IzziCreo sa for siden:

Det er rimelig og sinnsykt holdbart!

Når det gjelder oppriping av tallerkener så er det ingen annen måte å sjekke det på enn å teste ut på de tallerknene man har. Det er visst komboen bestikk tallerken/glasur som bestemmer det, og ikke universelt for et type bestikk liksom (søster jobbet tidligere for Villeroy & Boch).

Jeg vet ikke om det er slik for andre, men for meg er utformingen viktig. Det skal ikke bare være pent å se på/dekke med og tidløst, men der skal være godt å hånden, riktig tyngde og formen på skje og gaffel, som skal inn i munnen, må passe til nettopp det. Jeg liker f.eks. ikke Maya pga det. Mulig jeg er supersær, men jeg har funnet ut at det betyr ganske så mye for meg.


#32

Myria sa for siden:

Det har ikke ripet opp tallerkenene våre i alle fall, hverken rimelig hverdagsservise eller dyrere penservise. Jeg opplever at det er servise mer enn bestikket som avgjør om det blir riper.


#33

Anda sa for siden:

  • 1 på Maya. Har hatt det i 26 år, og det holder seg like fint. (Likte de gamle knivene best, de var tyngre, men her har Stelton spart litt penger i produksjonen, tror jeg.) Settene er innimellom på salg.

Vokste opp med Inka, men synes Maya er både penere og bedre å spise av. Kan nesten spise suppe med gaflene. Eller bare saus. :knegg:

Skulle jeg noensinne trenge (det kommer jo aldri til å skje, ref stålet i Maya) nytt bestikk, ville jeg gått for Skaugum i teak, og håndvasket. Synes det er så vakkert - absolutt ikke stygt! Evt i kebony. Men da er jeg vel blitt skilt eller enke for at det skal skje. :hehehe:


#34

Tallulah sa for siden:

Jeg har det på samme vis. Vi hadde et bestikk fra IKEA som er ganske likt Tiki, men det er mye tyngre og mye større. Ligger ikke like godt i hånden, vektingen er ikke så god, og skjea er mye tykkere så den er ikke så behagelig i munnen. Jeg liker ganske lett bestikk.


#35

My sa for siden:

Jeg er jo dum nok til å google alle disse bestikkene, så nå har jeg bestikkreklame smurt utover hele fb-feeden min. :mumle:


#36

Hyacinth sa for siden:

Helt enig! Fatter ikke at mannen min synes det er stygt. Men det skjer ikke at jeg håndvasker, så det kommer ikke i mitt hus uansett. Dessverre.


#37

Anne C sa for siden:

Vi har hummer og kanari i skuffen vår, og Nina fra Hardanger til "pent". Jeg tror jeg må renske opp og enten kjøpe meg noe nytt eller gå for Nina til hverdags også. Jeg hadde ikke valgt det i dag, har hatt det i over 25 år.


#38

Zulu sa for siden:

Jeg har i svart melamin, som kjøres i oppvaskmaskinen, (og jeg synes det er både det peneste og det mest behagelige bestikket i verden :love: ), men det hjelper jo ikke hvis ikke mannen din liker det.


#39

Hyacinth sa for siden:

Tja, han trenger jo ikke bestemme. :knegg:
Men jeg synes det er for dyrt.


#40

Zulu sa for siden:

Ja, det er jo det. Vi har ønsket oss litt og litt over tid.


#41

Hyacinth sa for siden:

Ja, men nå samler vi på Royal Copenhagen, så jeg må prioritere det. Bestikk har vi, og bestikket vi har til pent er fint. Det er hverdagsbestikk jeg er ute etter. Kun fordi det vi har ser litt slitent ut.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.