Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmekontor etter korona

#1

Sissel sa for siden:

Hvordan er det blitt ift. hjemmekontor nå etter korona? Er det fritt frem, eller må dere på kontoret, enten alle dager, eller noen dager i uka?

Jeg jobber i et stort oljerelatert konsern, og vi har fått tilbud om å inngå skriftlig kontrakt om opptil 3 dager med hjemmekontor i uka.

Vi er 13 personer på avdelingen, og 9 av oss har søkt om 3 dager hjemmekontor i uka, og fått det innvilget. De andre 4 er kun på kontoret.

Jeg er veldig fornøyd med ordningen. :) Vi velger fritt når vi vil gå på kontoret, trenger ikke ha noen faste dager, så vi kan ta det på sparket.


#2

Røverdatter sa for siden:

Vi har hatt det helt fritt, men skal nå ha minimum to dager i uken på kontoret og fremmøte minimum 50% over en måned.

Jeg er på kontoret hver dag og savner ikke hjemmekontoret et eneste sekund.

Jobber med Software.


#3

Nooria sa for siden:

Jeg er leder i staten, og hos oss kan man ha hjemmekontor inntil to dager i uken.


#4

IOA sa for siden:

Jobber i staten, vi må ha 60 prosent på kontoret i løpet av en måned. Maks tre dager hjemmekontor i løpet av en uke, og alle avdelinger har hver sin ukedag der hele avdelingen må møte på jobb. Det fungerer fint.


#5

Blondie sa for siden:

Her er det som før pandemien, vi må (naturlig nok) være på jobb når vi underviser og vi har noen timer hver uke hvor vi skal være på kontoret. Hovedregelen er at vi skal være på kontoret litt hver dag, men det er mange som ikke tar hensyn til det.

Jeg har begrenset mulighet til å breie meg utover hjemme (må sitte ved spisestuebordet og derfor både ha ubehagelig stilling og uten mulighet til å la alt ligge), så jeg bruker kontoret ganske mye. Det kan være utfordrende i perioder, siden vi er mange på et arbeidsrom og det er mye lyd. Jeg ønsker meg lydtett headset til jul. :nemlig:


#6

Lavender sa for siden:

Hos oss er det forventet at vi er på kontoret tre faste dager i uken. Jeg synes det er fint og nødvendig for samhold og samarbeid etter covid.


#7

Fintdethei! sa for siden:

Jobber i det private. Det er ingen faste avtaler på dette. Ønsket er at man er på kontoret mest mulig. Avtaler med nærmeste leder om hjemmekontor. I praksis har jeg ca 1 dag i uken med hjemmekontor.


#8

Malama sa for siden:

Jobber i det private og et tilbake til sånn det er var før korona. Vi skal som utgangspunkt på kontoret, det er rimelig fritt å ta hjemmekontor sporadisk på sparket når det passer sånn, og noen har relativt faste avtaler om mer hjemmekontor, hvorvidt det er skriftlig avtalt tviler jeg på, men har ikke prøvd. Jeg pleier bare si "i moegen sitter jeg hjemme", på lik linje med ar andre av og til sier det.

Setter pris på å være tilbake på kontoret, men noen dager er det praktisk å være hjemme. Vi har en hjemmekontorplass på loftet, men jeg merker at det er lett for at dagen avsluttes fortere når ungene kommer hjem


#9

Elise sa for siden:

Jobben min er ikke primært kontorarbeid, så hjemmekontor tillates ikke på generelt plan, men hvis man har behov for å være hjemme f.eks i forbindelse med at en får en håndverker på besøk, har et "litt" sykt barn e.l., så får man ha hjemmekontor så lenge det passer med andre planer som er lagt.


#10

Tallulah sa for siden:

Jobber i det private, og hovedregel er at vi er på kontoret, med lav terskel for å innvilge hjemmekontor, så omtrent sånn det var før pandemien. Hyppigheten av hjemmekontor har nok økt noe. Vi må avtale med leder i forkant, men i praksis får vi aldri nei. Vi er en liten stab, så det er ganske viktig for arbeidsflyten at vi i hovedsak er sammen på kontoret. Noen benytter seg av det mye, andre nesten ikke.


#11

Primrose sa for siden:

Kan signere denne. Jeg har 1-2 dager hjemmekontor i uka, alt ettersom det passer. Hovedregel er kontor og det legges opp mye til fysiske møter igjen.


#12

Mikkeline sa for siden:

Jobber i det private. Vi har en avtale på at vi kan ha inntil 50% hjemmekontor.
Mange er på jobb hver dag, noen er nesten aldri. For den siste gruppen, så kommer vi til å ta grep. Det er vanskelig å inkludere alle i miljøet når de ikke er tilstede.
Selv har jeg ca 1 dag i uken på hjemmekontor.


#13

Nenne sa for siden:

Hos oss kan man inngå avtale dersom det er ønskelig med fast hjemmekontor. Jeg vet ikke hva kravet til fremmøte er, for fast hjemmekontor var ikke aktuelt for meg.

Hvis man bare ønsker å kunne ta en dag hjemme i ny og ne når det passer trenger man ingen avtale. Det er som før, men sikkert litt mer liberal bruk av det nå enn før pandemien. Da pleide vi å spørre/informere, nå bestemmer vi bare selv.


#14

Bluen sa for siden:

Vi har lov til å ha hjemmekontor to dager i uka, noe mange benytter seg av. To dager skal være mer eller mindre faste kontordager for alle.


#15

star sa for siden:

Jeg har ikke det jeg trenger hjemme så sitter helst på kontoret. Dvs jeg har den bærbare, men ingen ekstern skjerm.
Men vi kan fint ta en dag på hjemmekontor hvis ønskelig.


#16

celebelen sa for siden:

Hovedregelen her er inntil to dager hjemmekontor pr uke, sålenge det avklares med nærmeste leder.


#17

Lavender sa for siden:

Vi fikk det vi trengte hjemme, for å jobbe som på kontoret. Nå har jeg fast plass i kjelleren med pult, kontorstol, stor skjerm og tastatur. Vi fikk også økt fradrag for ADSL, fra minimums sats. Hos oss er det fiber like raskt som på jobb. Men ikke alle er like heldige med bredbånd.


#18

meisje sa for siden:

Hos oss er det mulig å inngå avtaler om hjemmekontor inntil 2 dager i uken. På mitt arbeidslag, er det bestemt at de dagene skal være mandag og fredag.


#19

Divine sa for siden:

Jeg har kontorjobb i det private, og vi kan ha hjemmekontor to dager i uka etter eget forgodtbefinnende, men det er ikke sånn at det registreres noe sted, så det er godt mulig at noen "jukser. Vi har akkurat innført at tirsdager skal være kontordag for alle, slik at vi i alle fall har én dag der vi er noenlunde stinn brakke.


#20

Anne C sa for siden:

Jeg er jo lærer så det sier seg selv at jeg ikke kan ha så mye hjemmekontor. Vi har nå fått ny rektor som er mye strengere på tilstedeværelse enn det den forrige rektoren var. Så hos oss har det blitt strengere, i alle fall nå i oppstarten av skolen.


#21

Malama sa for siden:

Jmf Devine sin stinn-brakke-tirsdag så kan jeg i alle fall melde om at det virker å være flere steder. Det er liksom tirsdag det er mest kø og fullt på parkeringen. Mandag og fredag er blitt utvidelse av helga, mye mindre trafikk. Trolig mye hjemmekontor


#22

Neket sa for siden:

Vi skal i teorien søke om hjemmekontoravtale, men tror ingen gjør det. Alle får innvilget opp til tre dager, mer med god grunn (hva nå det er). I praksis gjør vi som vi vil. Tanken er at man skal komme på kontoret fordi man har lyst og ikke fordi man må, og at man har mulighet for økt fleksibilitet.

Jeg jobber for eksempel hjemmefra noen timer om morgenen for å unngå trafikk, eller drar tidlig og tar de siste timene hjemme. Jeg prøver å være innom kontoret ca tre dager i uka, kommer an på kalenderen. Noen er på kontoret nesten hver dag, andre nesten aldri.

Privat, stort konsern.


#23

Sissel sa for siden:

Veldig mange her også på tirsdagene. Endel mindre folk i dag heldigvis.


#24

Señora sa for siden:

Vi skal være på kontoret, i landskap. Man kan spørre om å få jobbe hjemmefra hvis nødvendig.

Jeg kunne gjerne ønsket en mer fleksibel løsning.


#25

Milfrid sa for siden:

Liten privat virksomhet. Regelen er som før korona - kontor, hjemmekontor kan avtales i spesielle tilfeller. I praksis sitter vi for det meste på kontoret. Det er bra for felleskapet og for opplæring av ansatte.


#26

Snippa sa for siden:

Har akkurat ny jobb, og der er det et sterkt ønske og forventning om at man er på kontoret. Litt for mye fokus på det etter min smak -jeg har en times reiseveg hver vei, og synes det er litt unødvendig å bruke den tiden hver eneste dag når jeg like greit kan jobbe hjemmefra. Helt med på at det er viktig at man er en del på kontoret, men synes fleksible ordninger er best.


#27

Magica sa for siden:

Jobber i fylkeskommunen, her er hovedregel at hjemmekontor må avtales for hver gang, og det er ikke noe umiddelbar aksept for 1-2 dager i uka fast.

Jeg er stort sett på kontoret, men jeg har ny jobb nå og trenger å møte folk mest mulig. Kunne godt tenkt meg hjemmekontor kanskje 1-2 ganger i måneden.


#28

venla sa for siden:

Det kom nye regler hos oss nå. Hovedregel er at arbeidet utføres på
arbeidsplassen, men vi kan be om skriftlig avtale med nærmeste leder. Enten en som gjelder kortvarig/sporadisk arbeid. Eller avtale om faste dager. Kravet er at hjemmekontor ikke skal gå ut over enhetens tjenestetilbud.

Jeg har bedt min leder om å få avtalt et par dager i måneden. Jobber best på kontoret, men i noen tilfeller er det praktisk å kunne sitte hjemme. Og det er godt når jeg har oppgaver som krever ekstra konsentrasjon.


#29

ingling sa for siden:

Jobber i kommune, og hovedregel nå er tilstedeværelse på kontoret. Faste avtaler om jobbing hjemmefra er bare i spesielle tilfeller. Jeg kan innvilge ad hoc til mine, og det gjør jeg som regel - de jobber godt hjemmefra alle sammen og har gode grunner når de spør. Jeg har en del fleksibilitet selv pga barn med spesielle behov, ellers hadde ikke livet gått opp her. Det merkes at arbeidsmiljøet har godt av at vi er mer på kontoret, kommunen var veldig koronarammet og mange hadde hjemmekontor veldig lenge, så sånn sett synes jeg det er fint at vi er mer sammen nå, selv om jeg kanskje tenker det kunne vært hakket mer fleksibelt til tider.


#30

Molly sa for siden:

Før korona satt vi så tettpakket i landskapet at de besluttet å fjerne en god del pulter. Nå har vi ikke nok plasser til at alle kan være på kontoret samtidig så vi har hybridkontor. Vi har to faste dager i uken på kontoret, en valgfri dag, og to faste dager på hjemmekontor.

Etter ferien har jeg bare hatt hjemmekontor, da jeg fikk valp i august. Planlegger å begynne med halve dager på kontordagene våre veldig snart.


#31

IOA sa for siden:

Kan legge til at hjemmekontor aldri var et alternativ før pandemien, og at kun 2 av nesten 30 personer på avdelingen hadde bærbar PC.


#32

Karamell sa for siden:

Ikke lest tråden. Jeg har nettopp vært på kurs om dette i kommunen, og vi må fra nå av ha en egen skriftlig avtale. Vi skulle også få et vedlegg til ansettelseskontrakten der retten ble stadfestet, eller noe sånt. Det var to ulike avtaler; enten kortsiktige en dag eller en kort periode, eller en fast avtale. Det går på ulykkesforsikringen. Kort og fort forklart dette, da. Hovedregel er selvsagt på enheten, og at det uansett aldri skal gå ut over brukerne av tjenesten.


#33

løve70 sa for siden:

Privat software firma. Hovedregelen er at vi skal være 50% på kontoret om ikke annet er avtalt. I praksis er det opp til den enkelte, men vi oppmuntrer og legger til rette for at folk skal komme på kontoret. På mitt kontor er alle lederne som har teammedlemmer på samme lokasjon på kontoret de fleste dager. Det samme gjelder en del av utviklerene. Selv har jeg ingen i teamet mitt og ikke engang noen fra samme vertikal her, så for meg handler det mer om å treffe de kollegaene jeg ellers ikke snakker med, samt skifte stue ;) Er på kontoret 2-3 dager i uken.



#35

Input sa for siden:

Hos oss er det ingen som bryr seg om hvor man er så lenge man er tilstede når man har undervisning og når man har møter. I praksis betyr at det er stilltiende enighet om at ingen "sladrer" når folk ikke dukker opp på møter heller, og det derfor er enkelte det er veldig vanskelig å samarbeide med. :mad:


#36

mkj sa for siden:

Hos oss er det ganske fritt fram, men det er stadig ønske om at flere kommer inn på kontoret oftere. For egen del er jeg på kontoret ca 4 dager i uka. Det er ikke det samme å jobbe hjemmefra synes jeg.

Mem flytter snart i nytt bygg. Uten parkering. Mulig jeg sterkt må revurdere, jobbe mer på hjemmekontor. Selv om det nye bygget ser superflott ut.


#37

oslo78 sa for siden:

Er på jobben fysisk ca 9-10 timer pr dag. Må være der når jeg har undervisning og møter samt noen få timer til, men foretrekker å sitte lenger og ta med mindre jobb hjem. Det gjør heldigvis mange andre også, så det er lett å samarbeide. Småbarnsforeldre forsvinner stort sett ca kvart over fire da og tar resten hjemmefra.


#38

Galathea sa for siden:

Har signert avtale om 2 dager hjemmekontor i uka, i praksis velger vi selv hvilke dager, men prøver å koordinere oss slik at flest mulig i gruppa er på jobb samtidig så vi får møttes fysisk hver uke og spist lunsj sammen. Ellers er det veldig fleksibelt, jeg velger f.eks ofte å sitte hjemme om jeg har mange teams-møter en dag, om man hoster/snufser sitter man hjemme (vi sitter i åpent landskap), om man har legebesøk/utvilkingssamtaler etc ila dagen blir resten av dagen fra hjemmekontor.
Statlig arbeidsgiver.


#39

Anne C sa for siden:

Det er dette den nye rektoren vår vil ha slutt på. Det er en håndfull som lurer seg unna alt som er.


#40

veobra sa for siden:

Vi kan ha 1-2 dager i uka på hjemmekontor. For egen del får jeg det nesten aldri til fordi det gjerne dukker opp ett eller annet møte eller noen jeg må snakke med som gjør at det ikke går. De to siste månedene har jeg hatt mulighet for å være hjemme en gang.

Vi har mange nye og en jobb der vi skal være tilgjengelige for en mengde "brukere". Det passer derfor ikke at mange har mye hjemmekontor.


#41

polarjenta sa for siden:

I jobben min som lærer må jeg være tilstede når jeg har undervisning så klart, må også være tilstede på fellestid. Ellers så har teamet mulighet til å være fleksibel i forhold til når vi jobber. Mitt team har valgt å være tilstede når vi skal. Men jeg kan nok avtale med teamleder dersom jeg har behov for å gjøre noe i bunden tid.

I jobben min som hovedtillitsvalgt kan jeg nok ha hjemmekontor om jeg ønsker , men jeg får gjort mer på kontoret enn hjemme.


#42

Tjorven sa for siden:

Jeg jobber i Staten. Regelen er at vi kan ha inntil 2 dager i uka på hjemmekontor. De dagene skal markeres i kalenderen.

Ledere har lov til å kalle inn til fysisk møte. Prosjektledere (uten personalansvar) har ikke det. :gruff:

Noen er hjemme mye mer enn regelen tilsier. Men for alt jeg vet er det avtalt med nærmeste sjef.


#43

Input sa for siden:

Ja, det er det som er dumt. For meg er den fleksibiliteten verdt veldig mye, men samtidig er det så vanvittig irriterende å uke etter uke få SMS med "Eh, jeg rekker visst ikke møtet i dag, jeg......" Når jeg selv har gått på jobb kun for det møtet. Eller når ressurslærer som har 5% av stillingen som for å hjelpe nye aldri er på jobb annet enn når hen har undervisning og møter og samtidig er en av de som avlyser alle møter hen kan slippe unna.


#44

Strå sa for siden:

Jeg jobber i et statsforetak. Vi kan avtale inntil 2 dager eller 50 % hjemmekontor (husker ikke hvem av dem).
Mange er på jobb hver dag, noen 2-3 dager i uka. De jeg jobber mest sammen med er fast på kontoret fredager og varierer resten. Selv har jeg to dager i uken på hjemmekontoret vanligvis. Det fungerer brillefint.


#45

ingling sa for siden:

Så kjipt hvis folk benytter fleksibilitet til å ikke stille på møter, da er det jo vanskeligere å gi frihet også. Jeg forventer at folk stiller på fellesmøtet vårt og andre møter, med mindre de har fri eller veldig gode grunner til å jobbe hjemmefra. Vi kjører dessuten fortsatt litt hybrid på noen møter, men ikke alle. Det er jo ikke greit at det går utover samarbeid og at en stiller på møter uten at resten kommer, da ville jeg tatt det opp med ledelsen.


#46

Blå sa for siden:

Jeg jobber i kommune. Vi er i utgangspunktet fullt tilbake på jobb, men har fått beskjed om at dersom vi ønsker å sitte hjemme så kan vi i utgangspunktet bare gi beskjed. Dersom vi ønsker å sitte fast hjemme en eller flere dager i uken må vi lage en skriftlig avtale.

Jeg satt hjemme en dag forrige uke og det blir to denne uken. Egentlig foretrekker jeg å være på kontoret. Men av og til er det veldig fredelig og deilig å være hjemme.


#47

Che sa for siden:

Jeg jobber privat. Styrer det selv. Det var også sånn før covud. Har hjemmekontor ca en dag i uka. Har avtaler rundt omkring hyppig, så hjemmekontor er ikke aktuelt mer enn maks to dager i uka.


#48

Timar sa for siden:

Jeg jobber i det private. Alle som ønsker det har inngått skriftlig avtale om hjemmekontor etter de nye reglene.

Jobben ønsker oss mest mulig på jobb, men regelen er "mer enn 50 %". Og så varierer det mellom at man skal ha faste dager på kontoret, og at man skal unngå faste dager.

Jeg ser at med min rolle som samhandler med folk på tvers i hele organisasjonen fort ender opp med å enten være på jobb de fleste dager eller å være den ene på Teams. Hybridmøter funker ikke i nærheten så bra som rene Teams-møter altså. :nemlig:


#49

Neket sa for siden:

Vi har alltid hatt hybridmøter, også før Corona, så det er ikke et issue hos oss. Men det er bare fire av femten på teamet som sitter i Norge, så noe annet blir vanskelig. :knegg: Vi er vant til det, men ser at den uken i året vi har sammen er gull verdt, savnet den i pandemien.


#50

Miss Norway sa for siden:

Jobber i det private, med oppdrag for kunder. Vi har det helt valgfritt, og jeg har et deilig hjemmekontor med alt jeg trenger. Har ikke vært mer enn en håndfull arbeidsdager på kontoret, men vært mye hos kunde. Vi skal også flytte i nytt bygg neste år, som blir mer hensiktsmessig. Nå er det for få kontorplasser til alle og ofte får man ikke plass i den delen hvor kollegaene sitter og man selv har lyst til å sitte.


#51

Strå sa for siden:

Nettopp. Det er greit å jobbe hjemmefra, men fellesmøter og andre avtaler må man holde likevel mener nå jeg. Her har vi ofte hybridmøter og det fungerer. Til og med jeg har lært å holde kurs på et møterom med deltakere og med andre på Teams, samtidig, mest fordi noen vanligvis holder til et annet sted enn meg.


#52

millact sa for siden:

Ingen hjemmekontor hos oss.


#53

Gaia sa for siden:

Jeg jobber i det offentlige. Vi kan avtale inntil to dager hjemmekontor i uka. Det er åpnet for mer, dersom særskilte grunner tilsier at det er hensiktsmessig. Jeg holder en del foredrag, hvilket betyr at jeg kan takke ja til langt flere foredrag, og over hele landet, fordi de kan gjennomføres digitalt.

Jeg foretrekker å jobbe fra kontoret, men har ofte hjemmekontor en dag i uken, fordi det gir mer arbeidsro. Samtidig ser jeg at kunnskapsutvekslingen er mye bedre i fysiske møter. Folk snakker mer og stiller mer spørsmål, enn når møtene er på Teams. Jeg forsøker å gjennomføre det meste av møter fysisk, og i alle fall i de tilfellene der jeg er prosjektleder, eller på annen måte er hovedansvarlig for sluttresultatet.


#54

Fersken sa for siden:

Jobber i staten og har som de andre der avtale om opptil 2 dager hjemmekontor i uken. I praksis gjør jeg akkurat hva jeg vil da teamet er fordelt over hele landet og leder sitter på et kontor mange timer unna. Har få møter der vi må være fysisk til stede, så er jeg på kontoret så er det bare for å være litt sosial med andre i samme avdeling, men som jeg ikke jobber med i det daglige.


#55

Tjorven sa for siden:

Jeg er så enig med deg i dette. Men det er slett ikke alle som ser det på samme måte, og de blir veldig oppgitt hvis jeg sier at spesifikke møter skal skje med fysisk oppmøte. Jeg som prosjektleder har ikke lov til å bestemme det hos oss, men samtidig har jeg som prosjektleder lov til å be personalledere om å få den fullmakten i spesielle tilfeller. Det skaper IKKE god stemning. Samtidig kjenner jeg at hvis vi skal ha lengre diskusjonsmøter, så er det nødvendig å gå til det skrittet.

Jeg ledet et prosjekt i våres som holdt å strande fullstendig fordi vi aldri klarte å få til de gode diskusjonene som trengtes for å få oss i mål.


#56

Gaia sa for siden:

Hos oss har ledelsen vært klare på at hovedregel er at man skal møte opp (fysisk) når det er møter på avdelings- eller prosjektnivå.

Jeg har avklart med de som er prosjektdeltakere i de to prosjektene jeg er leder for at vi som hovedregel har fysiske møter. Vi har faste møtetidspunkter, og har lagt møtene til dager hvor alle som er fast med i prosjektene er på kontoret.

Min erfaring er at det er viktig med forventningsavklaring. Jeg har et par ganger opplevd at deltakere som har skullet bidra med leveranser inn i prosjektet har ønsket hybridmøter (dvs. at de kunne sitte hjemme og delta i prosjektmøtene). Da har tilbakemeldingen fra meg vært at dette ikke er prosjekter som er egnet til hybridmøter, fordi det er behov for en helt annen type interaksjon enn det vi kan få til digitalt. Så lenge det forklares på en hyggelig måte, med en god begrunnelse, så har det blitt godtatt. Dersom det er snakk om presentasjoner, eller en deltaker blir syk, men ønsker å delta i møtet likevel, så tilrettelegger jeg selvfølgelig for digital deltakelse.

Vi har hatt et foredrag for hele virksomheten som forklarer hvorfor det er mye mer (mentalt) slitsomt med digitale møter enn med fysiske møter (eller telefonmøter), og det bidrar nok til en større aksept for ønsket om å gjennomføre flest mulig møter digitalt.


#57

Nenne sa for siden:

Det er jo helt utrolig, Tjorven! At varslede møter med oppmøte får så mye motbør. En ting er om du ringer folk hjemme og sier kom på jobb straks og med én gang, men er møtet kalt inn i god tid, burde det være en smal sak å få til.

Jeg har mye Teamsmøter fortsatt, men det er jo for å unngå eller i hvert fall redusere reising. Har man samme kontorsted burde det være en smal sak å få trommet sammen til et fysisk møte.


#58

Strå sa for siden:

I den "storavdelingen" jeg jobber i er vi geografisk spredt fra Nordland via Trøndelag, Vestland, Innland og Viken, muligens mer jeg ikke kommer på i farta. Når våre møter krever fysisk tilstedeværelse medfører det mye reisetid. En-to fysiske samlinger i året er det vi går for. Det ukentlige avdelingsmøtet faggruppen min har inkluderer folk som har fast kontorplass i Bergen, Hamar og Trondheim. Da er det viktig at vi får digitale møter til å fungere. For oss var det noe vanskeligere å samarbeide pre corona.


#59

veobra sa for siden:

Vi har stort sett hybride møter hvis de ikke er helt fysiske. Da sitter kanskje en eller to hjemme. Det fungerer greit en gang imellom, avhenger av det tekniske utstyret. Vi har ett rom med vanskelig lyd og kamere på veggen i et stort rom. De hjemme ser bare oversiktsbilde. Det fungerer dårlig til samtale og diskusjon. Et annet rom har kamera på bordet, det filmer den som snakker. Dette fungerer mye bedre, også til samtale og diskusjon.


#60

Pøblis sa for siden:

Jeg jobber i en organisasjon, og vår avdeling har ansatte over hele landet, men mesteparten i Oslo. Vi har alle skeiftlige hjemmekontoravtaler og kan jobbe hjemme to dager i uken. Vi har avdelingsmøter på fast dag og da er det ønsket at vi er på kontoret.


#61

Maverick sa for siden:

Privat - i utgangspunktet kontor, men lav terskel for hjemmekontor hvis behov. Det har vi i og for seg alltid hatt, men etter lan pandemi er vi rett og slett flinkere til å kommunisere effektivt med hverandre uten å være i samme rom.

Allikevel ser jeg som arbeidsgiver absolutt behov for tilstedeværelse på kontoret for administrasjonen, hovedsakelig fordi folk jobber på samme prosjekt og ikke hver for seg på sin lille satelitt, og derfor trenger å være i nærhete av hverandre.

... men jeg ELSKER at Teams-møter nå i større grad er regelen enn unntaket, for alle disse eksterne møtene som kunne vært en epost.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.