Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hekkplanter, en idémyldring

#1

Blondie sa for siden:

Vi har lyst på en liten visuell avgrensning på den ene delen av tomta vår, og tenker at hekk er fint. Vi skal ikke ha tuja, det er ikke viktig med vintergrønt.

Den skal ikke være så høy (maks en halvmeter), så det er en fordel om den ikke vokser så raskt. Den skal helst ikke være så bred heller, men vi belager oss selvsagt på å klippe den hvert år.

Spørsmålet er, hva er egentlig pent? Vi har vært på hagesenter (uten å bli særlig klokere), vært på spaning i ulike nabolag og søkt oss grønne (høhø). Nå vil jeg gjerne ha førstehåndstips!

Og edit: vi har hund, så den bør være ikke-giftig for det lille matvraket.


#2

Hyacinth sa for siden:

Elsker laurbærhegg. Men den kan vokse relativt fort og den er vintergrønn, da.



#4

Blondie sa for siden:

Det er ikke et krav at den ikke er vintergrønn altså, men det er ikke viktigst.


#5

Blondie sa for siden:

Spirea er brudeslør? :myser på bildene: Jeg er allergisk når den blomstrer isåfall, men det er kanskje ikke noe problem når den skal stå litt borte fra oppholdssted.


#6

Eia sa for siden:

Hva med Aronia, eller svartsurbær? Blir nydelige, røde blader på høsten. Jeg har de selv (bildet er tyvlånt fra nettet, da)


#7

frukt sa for siden:

Det vet jeg ikke, men de blomstrer,ja.


#8

Blondie sa for siden:

Åh, røde blader på høsten er fantastisk! Det hadde kledd hagen vår. De ser ut til at de må trimmes en del for å holde midjen? (vi har ikke så stor hage, så jeg ønsker ikke at hekken skal være så bred. *rekkehus ).


#9

Miromurr sa for siden:

Jeg hadde plantet rips og solbær. Ikke giftig, absolutt matnyttig.

Alternativt spirea og buskmure i blanding, der spireaen blomstrer tidlig og buskmuren seint på sesongen.


#10

Albertine sa for siden:

Aronia er utrolig vakkert på høsten og gir også deilige bær du kan lage saft av eller bruke i smoothie eller whatnot. Du MÅ ha aronia. :nemlig:


#11

Eia sa for siden:

Den vokser ikke så fort, og er ganske letthåndterlig synes jeg.


#12

Galathea sa for siden:

spirea fins i mange typer: brudespirea, bjørkespirea, japanspirea.
Vi har både bjørkespirea og japanspirea (tror jeg, ikke vi som plantet den), greie hekkplanter som ikke blir for høye. Summer av humler og blomsterfluer når de står i blomst.


#13

veobra sa for siden:

Du ønsker noe som er maks 50 cm høyt? Det er ganske lavt for en del busker. Aronia er nydelig om høsten, blir det ikke vanskelig å holde den så lav.


#14

Lavender sa for siden:

For maks 50 cm høy vil aronia og bær passe godt. Buksbom er pent og kan formes og klippes, men tåler ikke vinteren hos oss, H4. Eller noen syrinhortensia sorter som ikke blir tre meter.


#15

Blondie sa for siden:

Jeg tenker å ha den ganske lav, men tenker jo at jeg skal holde den nede ved klipping. Det er bare en fordel om de ikke vokser en meter i året.


#16

Hyacinth sa for siden:

Enig i at aronia er et godt valg. Nydelige blader om høsten, og bærene er mye mer anvendelige enn man skulle tro.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.