Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Plass på fly - hvis alle har kabinkoffert

#1

Pøblis sa for siden:

Er det noen som vet om det er plass til like mange kabinkofferter som det er seter i fly?


#2

Ellisiv sa for siden:

Ikke i nærheten en gang.


#3

Neket sa for siden:

Hvis det ikke er plass må du levere kofferten ved gate, så legger de den i lasterommet. Som regel kommer den ut igjen på bagasjebåndet, men på noen flyplasser kan den leveres ved gaten igjen. Stort sett på de små flyplassene tror jeg.


#4

Kaprifol sa for siden:

Jeg tror det er plass til omtrent 4 kabinkofferter over to tresetere. Jeg fløy i går, og da så det omtrent slik ut. Vi satt da tre stykker på 10ABC og tre på 11ABC, vanlig størrelse på flyet (Boeing 737 et eller annet)


#5

liefje sa for siden:

Det ville blitt plass til mye mer hvis folk hadde brukt plassen under setet foran til alt som passet der. Ellers har jeg merket meg at Norwegian gir prioritert boarding hvis man har betalt for bagasje i hyllen.


#6

Lavender sa for siden:

Nei. Bakerste hyllene er fylt med nødvendig utstyr, noe plass er til crew. Passasjerer må overholde gjeldende regler for mål og vekt, bruke plass under setet og så tar de ansatte hånd om resten. Det har blitt annonsert ved gate før påstigning når flyene er fulle.

Min personlige oppfatning er at mange passasjerer gir blanke og setter seg ikke inn i reglene, eller bare håper at det går bra. Mangler ikke ukvemsord når det er kontroller, enda feil og årsak er hos passasjer. Hun før meg på lørdag morgen skyldte på vekten hjemme.


#7

zinatara sa for siden:

Absolutt ikke og det er vel også derfor de tilbyr prioritert boarding slik at businesskundene som ofte reiser med kun håndbagasje skal være garantert å få plass til sin. Har man økonomibilletter må man regne med å noen ganger bli bedt om at kabinkofferten blir sjekket inn ved gaten.

Det er også fryktelig irriterende med alle de som absolutt skal legge vesker og ryggsekker som får plass under setet opp i hyllene når flyene er stappfulle. Og så må kabinpersonalet gå rundt og ta dem ut igjen for å få plass til flere kofferter.

Helt ærlig syns jeg det er litt deilig med lavpris selskapene som tar betalt for stor håndbagasje, for da går alltid boarding mye raskere.


#8

zinatara sa for siden:

Noen flyselskaper tilbyr forresten kompensasjon dersom man melder seg frivillig til å gi fra seg kofferten ved fulle fly.


#9

Ellisiv sa for siden:

Wow. Aldri hørt om. Hva selskap da?


#10

zinatara sa for siden:

KLM gjorde det på Schiphol når vi var der i sommer. De kalte ut at dersom noen meldte seg frivillig kom de til å få kompensasjon, lurer på om det var 50 euro eller noe. Kom 4-5 stykker og meldte seg. Regner med det kan være enklere enn å måtte krangle med passasjerer som ikke har lyst å gi fra seg bagasjen.


#11

veobra sa for siden:

Jeg legger ting i hyllene over setet hvis jeg har betalt for det. Hva er det dere mener folk skal legge på gulvet? Selv om man ikke har koffert kan man vel ha inkludert plass og kunne legge en pose varer og jakke der.


#12

Karamell sa for siden:

Jeg har alltid reisevesken min under stolen foran meg. Medisinene mine kan aldri risikere å bli borte. Om noen tar feil/stjeler må jeg tilbringe masse byråkrati og styr på et sykehus, det risikerer jeg ikke.


#13

Stompa sa for siden:

Jeg reiser stort sett bare med veske eller liten sekk som håndbagasje, og legger det alltid under setet foran meg, sammen med ytterjakken. Gidder virkelig ikke å styre med å ha ting i hyllene over. (Sjekker alltid inn kofferten, også det for å unngå styr som jeg bare ikke gidder.)


#14

Skilpadda sa for siden:

Jeg reiser nesten alltid med pc-sekk som håndbagasje, og den legger jeg alltid under setet foran meg, sammen med håndveske. Så slipper jeg å styre med å finne plass i hyllen over, og med å hente ut ting jeg vil ha underveis, og med å få tak i sekken når jeg skal av flyet igjen – og som en bonus blir det mer plass for de andre passasjerene.


#15

Syrinx sa for siden:

Folk som skal flytte inn i bagasjehyllene mens køen står langt ut av flyet så folk får nyte vind og regn mens somlekoppene organiserer alt pøet sitt. Love it. Skjønner sånn sett godt at det tas betalt for å ha bagasje i hyllene.


#16

veobra sa for siden:

Tidsryver er irriterende. Jeg pakker om før jeg går inn. Orker ikke ha alt ved bena og legger ofte noe oppe selv om jeg ikke har kabinkoffert.


#17

Neket sa for siden:

Jeg har helst bare med meg kindle, telefon og vann inn på flyet. Og pc hvis det er jobbreise da. Sjekker alltid inn, håndbagasje er djevelens verk. :nemlig:


#18

Isolde sa for siden:

Jeg reiser mye og bruker skjeldent hyllen. Men av og til må jeg ha kabinkoffert med. Pc sekk og jakke osv går under sete. Mye lettere når man lander. Sender ikke koffert om jeg ikke er vekke over en uke.

Når jeg kom fra Nederland i helgen så hadde jeg koffert som var sjekket inn. Jeg hadde også to hånd bagasjer. Da havner en del opp. Kroppen er å vond ar jeg trengte plassen til å bevege meg. Hadde også assistanse så var først inn på flyet og derfor god tid til å få det opp.


#19

løve70 sa for siden:

Dette :nemlig:

Jeg blir alltid en smule provosert på KLM flightene når de sier at ryggsekker ikke skal i bagasjehylla. Skal jeg straffes fordi jeg ikke har med meg cabin-koffert? Er det da meningen at jeg skal sitte drittrangt med veske og ryggsekk mellom beina? Det skjer faktisk ikke :nemlig:


#20

løve70 sa for siden:

Samme her. Alt er pakket om før jeg går ombord, så jeg trenger kun å legge sekken i bagasjehylla og det er det.


#21

Strå sa for siden:

Du fikk valuta for spørsmålet ditt, her er svar på mye du ikke spurte om. Interessant tråd, jeg fikk et par lys påskrudd. Jeg skal på reise snart og vi begge bør ha bagasje vi kan ta med inn. Min nesten nye og dermed nåværende kabinkoffert tror jeg er for stor til å gå under setet. Noe må jeg ha der for beina sin skyld. Så nå må jeg måle og ev låne Mutter'n.


#22

Pøblis sa for siden:

Jeg skrev denne i morges fordi jeg skulle hjem fra Grønland og har hatt med både innsjekket koffert (det er kaldt på Grønland i oktober!) og hadde også med pc-sekk og liten håndveske, men stor jakke. Fikk heldigvis plass til pc-sekken og dunjakken i hattehyllen hele veien.

Reiser vanligvis med bare liten sekk og jakke som håndbagasje.


#23

liefje sa for siden:

Hvis man har betalt for håndbagasjen i hyllen, må man såklart få legge den der uansett om det er kabinkoffert eller noe annet. Da er det greit med pre boarding for de som har betalt. Det er når det ikke er sånn at det blir feil å fylle hyllen med ting som egentlig hadde fått plass under stolen slik at det blir kaos.


#24

zinatara sa for siden:

Ja, det er greit å legge ting som passer under setet i hattehyllen når det er plass. Det er når det er stappfulle fly gjerne om sommeren der veldig mange reiser med håndbagasjekofferter og det tar 10 minutt ekstra fordi kabinpersonalet må finne ut hvem som eier tingene i hattehyllen som gjør at ikke alle koffertene får plass, gjerne etter at det har blitt gjentatt mange ganger at det bare er kofferter som skal legges der.


#25

Pøblis sa for siden:

Men når ble det en regel at bare kofferter skal legges i hattehyllene? Jeg betaler for å sjekke inn bagasje for å slippe å ha så mye greier ved bena og i fanget ombord i flyet. Er det virkelig slik at de som ikke betaler for å sjekke inn bagasje har førsterett til hattehylleplass? Og når ble det i så fall slik?
Jeg er faktisk troende til å nekte å stappe veske og yttertøy der jeg skal ha bena under en flytur når jeg har betalt for å ikke ha med meg bagasjen min inn på flyet.

Det er forøvrig plass til minst tre sekker tilsvarende min pc-jobbsekk på den plassen en kabinkoffert tar.


#26

amylin sa for siden:

Det lurer jeg på også, Pøbel. Sjekker som regel inn bagasjen, men betyr det at jeg må sitte med vinterjakke på fanget og sekken ved beina fordi jeg ikke har kabinkoffert?


#27

Polyanna sa for siden:

Jeg syns dette har blitt mye bedre nå som man betaler for kabinkoffert. Genialt opplegg. Siden prisforskjellen mellom innsjekket og kabin er liten, så er det flere som sjekker inn bagasje.

Jeg betaler for kabinkoffert, alltid, og sjekker ikke inn bagasje om det ikke er livsnødvendig. (Ganske glad for det i natt. Landet forsinket, og rakk fint siste flytog 0050. Så i appen at bagasjen kom på båndet 0044. Mange der som måtte finne annen transport i natt, etter en forgjeves spurt).

Har aldri opplevd fulle hyller etter at det ble betaling for kabinbagasje.


#28

Pøblis sa for siden:

Jeg tok også siste flytoget i natt, kom fra kbh og fikk kofferten akkurat i tide. Men så ikke deg? :lupe:

Jeg opplevde stappfulle hyller med norwegian til kbh forrige torsdag ettermiddag. Men fikk klemt inn pc-sekk på et annet sted enn der jeg satt. Hadde billett med innsjekket bagasje selv.


#29

Polyanna sa for siden:

Det er jo mulig at det vil endre seg etter hvert som flere får øynene opp for hvor GENIALT det er å slippe å sjekke inn bagasje. :knegg:

(Jeg burde jo slutte å markedsføre det, holde det for meg selv!)


#30

C3PO sa for siden:

Det har jeg også tenkt på en del. Skal jeg som har betalt mer for billetten min på grunn av innsjekket bagasje få mindre plass enn dem som har valgt å ikke betale for dette?


#31

Polyanna sa for siden:

Man betaler jo for plassen i hattehyllen også. :vetikke:

At mindre ting skal plasseres under setet foran har de vel sagt lenge. Men er det plass, så kan jo hva som helst legges opp.


#32

Karamell sa for siden:

Jeg skal for første gang på mange, mange år ikke sjekke inn bagasje i dag. :knegg: Selv om jeg har betalt for det.


#33

meisje sa for siden:

Dette med fulle hattehyller var vel helst en utfordring når det kostet penger å sjekke inn bagasje og var gratis å bruke hattehyllen. Jeg har ellers selv opplevd mange ganger at de roper opp på gaten at det ikke er plass til alle kabinkofferter i hattehyllene og det tilbys gratis innsjekking av bagasje ved ombordstigning. Det har alltid medført at det har løst seg uten forsinkelser eller oppstyr på flyet.

Sist jeg var ute og fløy ble flyet forsinket med 1 time fordi en mor med 2 små barn ikke hadde fått seter ved siden av hverandre. Det var flere som nektet å bytte plass, og det tok såpass mye tid, sånn at flyet mistet sin tilmålte slot i luften. Heldigvis for barnets skyld var det noen som frivillig valgte å bytte plass slik at barnet fikk ha det bra på turen.


#34

Polyanna sa for siden:

Hvis det er viktig å sitte sammen, bestill seter, da! Bah!


#35

C3PO sa for siden:

Det stemmer nok med Norwegian, men jeg tror ikke det stemmer for alle selskapene jeg reiser med. Jeg er stort grei og pleier å sette alt under setet foran, men det er irriterende de gangene jeg trenger all plassen jeg har betalt for.


#36

Polyanna sa for siden:

Etter denne sommeren har jeg blitt Norwegian-blodfan, så har ikke erfart så mye annet. :knegg:


#37

meisje sa for siden:

Jeg tror det hadde skjedd noe krøll med dobbeltbooking av seter, så jeg tror ikke moren var skyld i at de ikke lenger hadde seter ved siden av hverandre. De godt voksne personene som ikke ville bytte, derimot, selv om de også hadde fått tildelt samme sete.


#38

Karamell sa for siden:

Jeg tror etter all den bagasjekaoen som ble i sommer, så vegrer flere seg for å sende bagasje, spesielt ved flybytter.


#39

Pøblis sa for siden:

Hos hvilke selskaper?


#40

Pøblis sa for siden:

Forøvrig kan jeg melde at jeg har vært på langtur, og vi som reiser sammen har vært plassert sammen hele veien, helt uten tilbud om eller mulighet til å betale for det.

Jeg tror forøvrig også at hvis folk må betale også for kabinbagasje, vil det blir mindre bagasje i kabinen. Men det gjennomføres vel ikke av alle overalt per idag?


#41

Karamell sa for siden:

Jeg flyr KLM i dag og kan ta 12 kg med inn i kabinen. Tror ikke vi betalte for det, men betalte for å sjekke inn.


#42

Ellisiv sa for siden:

Hos SAS, Norwegian, Flyr og Widerøe i allefall. Og en haug med amerikanske selskaper.


#43

Ellisiv sa for siden:

Det stemmer. KLM har priser med og uten innsjekket bagasje, men ikke egen pris for hattehyllebagasje.


#44

My sa for siden:

Min datter reiste nylig med Flyr (undomsbillett, innenlands), og da var innsjekk av bagasje inkludert, mens det kostet ekstra for hattehyllebagasje/kabinkoffert.

Selv reiser jeg helst med innsjekket bagasje, med mindre det bare er snakk om et kort opphold innenlands. Synes det er deilig å slippe bagasje på flyplassen, i transit etc, og så er jeg glad i å kunne kjøpe med meg sånt som en god flaske vin, en god olivenolje eller noe annet spennende fra stedet jeg besøker, uten å måtte tenke på om det går gjennom sikkerhetskontrollen. Kjedelig å måtte begrense seg til kun det de måtte ha i tax-free-butikkene.


#45

Lavender sa for siden:

Vi har reist med Flyr i det siste. Kjøper innsjekket bagasje og tar resten under setet foran, velger å ikke betale for kabinkofferter i hyllen. Men ingen sjekker hva passasjerene har betalt for, og hvem som skal få legge ting i hyllene. Det synes jeg er litt slapt, eller naivt.

Jeg måtte ta min store reiseveske i fanget engang med SAS fra Trondheim til Oslo. «Du som sitter der i midten» sa flyverten og ga meg den. Fult fly, de siste kom sent inn og hadde med seg alt for mye bagasje, de fikk hjelp.


#46

veobra sa for siden:

Jeg et på linje med My og sjekker helst inn bagasje. Det blir fort tungt hvis jeg har med pc ol. Dessuten elsker jeg matbutikker i utlandet og synes det er gøy å ta med masse rart hjem.


#47

Tjorven sa for siden:

Hos Norwegian betaler man hvis man skal ha med mer enn en liten håndbagasje inn på flyet. Det har blitt praktisert strengt de gangene jeg har fløyet.


#48

Elise sa for siden:

Det har vært sånn på både wizzair og ryanair de siste gangene jeg har flydd. :jupp:


#49

Stompa sa for siden:

Jeg har aldri fløyet med Flyr, men SAS og Norwegian "sjekker" dette ved å regulere ombordstigninga. De som ikke har betalt for hylleplass, slippes sist inn på flyet. Da har de ikke mer plass disponibelt enn det som måtte være igjen etter at de som har betalt har gått ombord.


#50

Polyanna sa for siden:

De jeg flyr med. :knegg: (Som har vært SAS, Norwegian og Flyr, tror jeg).

Jeg tror det er bare et spørsmål om tid før det kommer hos alle. Det er litt mikk å bygge den prisingsmodulen inn i IT-systemene, bare, så det er ikke bare å bestemme.


#51

Pøblis sa for siden:

Jeg betalte for bagasje sist, fikk ikke spørsmål om jeg skulle ha cabinkoffertplass -jeg fløy med Norwegian tim og Sas far Kbh?


#52

Polyanna sa for siden:

Kommer an på billett-typen. Reiser du på billigste, så er det et tillegg for å legg til innsjekket bagasje og/eller kabinkoffert, og betale for det, senere i bestllingen. I de to dyrere kategoriene så har du allerede betalt for både kabinkoffert og innsjekket bagasje som del av billetten din. Står spesifisert i prosessen.


#53

Pøblis sa for siden:

Aha! Vi bestilte gruppereise via byrå.


#54

Karamell sa for siden:

Da er fasiten fra KLM at man slippes om bord i grupper, så de som kommer først får jo best plass i hattehyllen. Vi var gruppe 4 og det var en gruppe etter oss. Vi fikk plass over oss-ish på 3 av 4 flygninger. Det var kun på én flygning fredag kveld vi måtte legge en av koffertene litt lenger bak enn der vi satt. Opplevde at omtrent alle hadde kabinkoffert med inn, og det var små sly, kun 4 seter pr rad.


#55

Strå sa for siden:

Gådd, man skulle tro jeg visste forskjell på koffert og sekk. Nei, kofferten er selvsagt for stor til å gå under setet. Det er den smale sekken jeg skal bruke som veske som skal dit.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.