Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Matpakke som tåler romtemp over lang tid

#1

vixen sa for siden:

Vi skal jo på kjempelang reise til jul og tenker at det er greit å ha noe mat i håndbagasjen. Spesielt med tanke på junior som kan være litt kresen. Så greit med noe alternativt på flyet. Pluss at det er mye venting før flyet letter til singapore fra frankfurt. Først kjøre til trondheim,så vente fire timer på gardermoen og lik lenge i frankfurt.
Hva er ok å ha med seg av mat? Lurte på fylte horn med spekeskinke og ost. Andre forslag?


#2

millact sa for siden:

Sjekk i alle fall hva som er lov å ta med inn i det enkelte land.


#3

Syrinx sa for siden:

Hadde sikkert gått for det enkleste. En pakke polarbrød og en tube smøreost.


#4

vixen sa for siden:

Matpakke er ok,men smøreost blir regnet som væske.


#5

Syrinx sa for siden:

Ah, selvsagt. Jeg glemte å koble inn hjernen.

Polarbrød og strandamør er mitt neste forslag.


#6

Isolde sa for siden:

Kan vel få ned de små tubene med ost? Små tuber med nugatti/leverpostei osv


#7

Floksa sa for siden:

Jeg bakte en zillion pizzasnurrer da vi reiste alle sammen til USA. Tror vi hadde med 50 stk?
Gikk glatt gjennom alle sikkerhetskontroller og ble langsomt fortært på reisen som tok 36 timer. Da vi skulle gjennom siste sjekk INN i USA kastet jeg bare de 2-3 siste som var igjen.


#8

My sa for siden:

Ja pizzasnurrer, eller ost- og skinkehorn, som er enda mer populært her.


#9

Madicken sa for siden:

Jeg skulle også til å foreslå pizzasnurrer. :jupp:


#10

løve70 sa for siden:

Hos oss hadde det nok blitt kanelsnurrer istedet :knegg:


#11

celebelen sa for siden:

Snurrer eller horn, og som pakkes mens de fortsatt er fryst.


#12

Acino sa for siden:

Hadde nok lagd innbakte pølser; halvgrov deig med masse ost i og så fryst de nybakte. Tar de med fryste, tar lang tid å tine og holder annen mat kald så lenge. Ellers polarbrød med spekemat av noe slag som feks vossafår, spekeskinke osv.


#13

Madicken sa for siden:

Eller ja takk, begge deler. Litt salt og litt søtt må jo bli bra. :jupp:


#14

safran sa for siden:

Brødskiver med peanøttsmør og syltetøy. Legges dobbelt og deles i to. Holder i flere dager.
Bananer. Nøtter. Ferdigpakker med påsmurte knekkebrød. Energibarer.


#15

Malama sa for siden:

Knall ide!

Lagres til neste bilferie. (så kan vi spare en liten formue i å kjøpe boller på bensinstasjoner langs veiene, og ren bonus, bake dem laktosefri :)


#16

Magica sa for siden:

Jeg tror jeg ville laget en ost og skinkepai (eller annen pai) og delt i passe biter og fryst ned, og tatt med rett fra fryseren. En annen ting er vafler, som også kan tas med rett fra fryseren. Det som kommer fra fryseren vil jo holde seg ferskt en stund gjennom reisen deres. Litt forskjellig er vel en plan?


#17

Robyn sa for siden:

Horn med ost og skinke ville vært mitt forslag. Rett fra fryseren. Og kanelsnurrer.

Ellers er fersk baguette med spekeskinke noe av det beste jeg vet, så dersom det var mulig å kjøpe det på vei til flyplassen ville jeg hatt med det i tillegg.


#18

him sa for siden:

Ingen anelse. Jeg er bare innom tråden for å si: Jeg gleder meg til reiseblogging! :D


#19

Retz sa for siden:

Jeg pleier ta med grove ciabatta med brie, salami og honning. Røkelaks holder seg også greit i et døgn, så av og til ruller jeg lomper i tillegg med kremost og røkelaks. Lomper med peanøttsmør og honning er også godt. Eple- og kanelmuffins i tillegg.


#20

Robyn sa for siden:

Å ja, lefse eller lompe med kremost, røkelaks og ruccola er skikkelig digg. :jupp: Evt bytte ut røkelaks med spekeskinke.


#21

Charlie sa for siden:

Selv om jeg ikke er kjempetilhenger av snacks til barn på tur, kan det kanskje passe for en lang julereise. Så på sosiale medier et sted noen som hadde fylt en sånn fiskeboks - sånn med mange rom - med ulike snacks med nøtter, rosiner, kjeks osv. som ungene kunne sitte og plukke på.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.