Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Verdens beste fylte horn?

#1

Madicken sa for siden:

Ja takk! :vilha: Noen som har en god oppskrift å dele? De må gjerne være saftige og med raust fyll, og holde seg godt i fryseren.


#2

Millen sa for siden:

Følger


#3

My sa for siden:

Altså, vi fyller dem stort sett bare med ost og skinke da, og noen med pesto og ost, til hun som ikke er så glad i skinke men som elsker pesto. Anyway, jeg bruker følgende oppskrift til deigen:

1kg hvetemel (luksusversjonen har bare fint mel, men kan selvsagt også bruke grovt)
50g sukker
10g salt
1pk tørrgjær
50 g smør
5,5 dl h-melk
1 egg

(bakes på vanlig måte som gjærdeiger flest, dvs blander det tørre i bollen, smelter smøret og har oppi melka med egget rørt inn, og varmer det til fingervarmt, heller det i bollen mens maskina går, og lar det elte i minst 10 min, forheves og etterheves på vanlig måte).

Kjevles til to runde "leiver" som deles opp i 8 "pizzastykker" hver, også legger jeg på en skive ferdig skivet ost (eller et par skiver skåret med ostehøvel), og en skive påleggskinke på hver, før jeg ruller dem sammen. Evt smør jeg en klatt med pesto ut over hver sektor og legger på ost. Pensler med egg og strør på litt revet ost på toppen før steking.

Har prøvd meg med diverse annet fyll, men det er disse to variantene jeg alltid kommer tilbake til, det er dem som slår best an her i huset.




#6

løve70 sa for siden:

Disse er gode;
Ost og skinke-horn
Ingredienser:
4 dl h melk
50 gram fersk gjær (jeg brukte tørrgjær, det funket også fint)
100 gram smør
1 ts salt
1 liter hvetemel (eller en blanding av fint og grovt mel, jeg brukte Fibra)
150 gram revet ost (parmesan og jarlsberg)
150 gram skinke i terninger(gjerne en fin skinke)
1 egg til pensling
valmuefrø

Fremgangsmåte:
Varm opp melken til 37 grader og rør inn gjæren. Rør så inn salt og det myke smøret. Ha det i en kjøkkenmaskin. Tilsett hvetemel og elt i noen minutter, gjerne i kjøkkenmaskin. La heve i ca 40 min i en bolle dekket med plastfolie.

Del deigen i to og kjevle ut til en stor runding, ganske tynn.
Del den i 8 pizzastykker.
Ha ost og skinke i den tykkeste delen og rull sammen til horn.
Pensle med egg og strø valmuefrø over. Stekes ved 225 grader i 10-15 min (13 i min ovn).


#7

Madicken sa for siden:

Takk for tips! :jupp: Fant en oppskrift med sprøstekt bacon i stedet for skinke (etter oppfordring fra ungdommen her :knegg:), og om jeg erstatter deler av osten med parmesan, tror jeg det kan bli en bra start på en novises forsøk på fylte horn.


#8

millact sa for siden:

14-åringen har snart prøve i gjærbakst. Han skal få lov til å øve seg på noe av dette i helgen.


#9

Frk_Fryd sa for siden:

Jeg fyller ofte hornene med rester fra fredagstacoen, kjøttdeig, ost og saus. Veldig populær nistemat hos oss.

Bruker en vanlig bolldedeig oppskrift.


#10

Filifjonka sa for siden:

Kopierer et av mine gamle innlegg her.

I dag har jeg eksperimentert med en gammel oppskrift, og lagde en veldig god variant. Faktisk så god at jeg vil dele den her. (Den opprinnelige er bare med vanlig revet ost og skinke og evt litt basilikum eller andre urter/krydder).

Oppskriften er til 32 horn.

Deigen:

1 liter hvetemel (eller bland inn litt grovt)
1 ts salt
5 ts bakepulver
1 beger lettrømme
3 dl revet ost (idag brukte jeg Mozzarella)
100 g smør
2 dl melk

Fyllet:

Skinke i små biter (jeg brukte rester av en stor vi hadde til middag)
3-4 skiver sprøstekt bacon i små biter
2/3 beger Ricotta
Grovmalt pepper
1 finhakket hvitløkbåt
Et par never finstrimlet spinat

Bland alt det tørre til deigen og smuldre inn smøret. Ha i rømme og melk og bland til en fast deig. Del den i fire, og kjevle hver del til en ganske tynn sirkel som deles i 8. Bland alle ingrediensene til fyllet, og fordel det på de 32 delene.
Rull sammen til horn, ha evt. litt Mozzarella på toppen, og stek midt i ovnen på 250 grader i 10 minutter.


#11

Madicken sa for siden:

Filifjonka, jeg prøver meg på dine horn i dag. :jupp: Jeg har aldri bakt horn uten gjær før, og lurer litt på hvor egnet disse er til å fryses? Mener å ha lest at gjærbakst holder seg langt bedre i fryseren enn bakst med bakepulver, men er litt usikker på om det stemmer.



#13

Madicken sa for siden:

Takk for tips, B, disse skal jeg prøve meg på!


#14

Filifjonka sa for siden:

Det pleier sjelden å bli så mange igjen, men de går fint å fryse. :)


#15

Madicken sa for siden:

De ble så gode! :nam: Jeg brukte det jeg hadde av oster; masse revet parmesan i selve deigen, ricotta og mozarella i fyllet, og cheddar og mozarella på toppen. Jeg penslet også med litt egg. Veldig greit å slippe heving, og de ble likevel luftige, saftige og fulle av god ostesmak.


#16

Filifjonka sa for siden:

Ja ikke sant de er gode? :) Lenge siden jeg har lagd dem, så bra å bli minnet på dem.


#17

Karamell sa for siden:

Disse må jeg prøve en gang jeg får ånden over meg!



#19

Dali sa for siden:

Disse lagde jeg i dag. Fikk beskjed om at de måtte jeg lage veldig mange ganger til. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.