Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har noen erfaring med skolehage?

#1

Anne C sa for siden:

Er det noen som har hatt/har barn som går på skole med skolehage som har noen erfaringer å dele? Kanskje du jobber på en skole eller i en barnehage som har skolehage/kjøkkenhage?

Det hadde vært spennende å høre om andres erfaringer.



#3

Tallulah sa for siden:

I Oslo drives skolehagen ganske ulikt fra skole til skole. Veldig ofte er det aks som har hovedansvar (sånn var det på vår skole) og de er med og sår og luker på våren, og høster om høsten. Ofte bruker de det de har høstet til å lage mat på aks, og høsthelgen til høstfesten foreldrene og hele skolen deltar på. I Oslo har mange skoler skolehage på Geitmyra i Oslo, og da blir det i seg selv også en turdestinasjon.


#4

Millen sa for siden:

Hos oss, Oslo drives skolehagen av aks med god hjelp fra lokale Lions. Det er 1-4 trinn som er der og sår og høster. Noe grønnsakene ble brukt til mat i akstiden da de hadde en som lagde mat. Ungene får også med seg hjem.
I sommerferien må de ha hjelp av foresatte til vanning og liking osv..
Skolehagen vår er i nærmiljøet, tar ca 10-15 minutter å gå fra skolen.


#5

Chablis sa for siden:

Barnehagen like ved oss har kjøkkenhage, det er 5-åringene som har ansvaret for den, de sår , luker og vanner.


#6

meisje sa for siden:

I barnehagen hadde de kasser med ulike grønnsaker i, svært populært av barna. Det var førskolegruppen som hadde ansvaret for vanning.

På barneskolen mine gikk på, hadde alle trinn arealer store plantekasser i minst 2 av de 3 undervisnings sonene de hadde. I løpet av de 10 årene vi gikk der, var det aldri noen trinn som brukte det mye. Usikker på om det kom av mangel på midler eller mangel på tid/interesse/anledning for personalet.


#7

Eia sa for siden:

Andelsgården jeg er med i har hatt et toårig prosjekt (2015 og 2016, mener jeg å huske) der gården har fungert som læringsarena for grunnskolen.

En av grunnene til å legge en skolehage på en nærliggende gård er sommerferien. Det er da grøden vokser mest, og trenger jevnlig tilsyn for evt. vanning og luking. Skolen vi samarbeidet med, brukte reisen til og fra som fysisk aktivitet. Det krever dog et godt og tett samarbeid mellom partene, samt noe fleksibilitet. Samarbeidet smuldret bort da det ble rektorbytte på skolen og vi flyttet vår virksomhet til en annen gård litt lenger unna.

Vi jobber akkurat nå med en større plan i samarbeid med kommunen.


#8

ingling sa for siden:

På skolen til yngste har de hatt plantekasser, med litt varierende hell. På eldste sin skole har de laget en fra scratch, med blanding av dugnadshjelp og elevens innsats. Tror nok det var en del lærere og andre som vannet og luket i ferien, for de har høstet masse grønnsaker nå i høst. Det brukes i matlaging, de fleste trinnene lager mat innimellom der (privat skole). Familiene har bidratt med frø, brukt utstyr osv. Det har blitt veldig fint, men tviler ikke på at det krever en del av de som er primus motor for å få det til å gå.


#9

Anne C sa for siden:

Takk for alle svar så langt. Jeg sendte inn en søknad for skolen vår om å bli med en skolehage-prosjektskole i går. Noen av oss, inkludert ledelsen har snakket litt løst om dette flere ganger. Når jeg så at man kunne søke om midler kastet jeg meg litt på det. Det blir nok jeg som evt blir primus motor for dette, men vi har flere lærere som synes det er spennende.


#10

Tallulah sa for siden:

Så gøy! Det seminaret på Ås ser veldig bra ut. Jeg kjenner til flere av foredragsholderne, faktisk.


#11

Anne C sa for siden:

Jeg skal være med kun den digitale delen. Jeg kunne tenkt meg alt, men jeg synes det er mye å være borte fra elevene mine etter fire uker med streik.


#12

Isolde sa for siden:

Ungdomsskolen her har et rom som er gjort om til hydroponisk drivhus. Usikker på hvordan det passes i ferier.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.