Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ex on the beach?


#2

Anne C sa for siden:

OMG, jeg tror jeg faktisk mistet noen hjerneceller av så se det klippet :knegg:


#3

Blondie sa for siden:

Jeg vet ikke, men jeg har tenkt det samme om Paradise hotell. Jeg ser noen slike klipp av og til og innser at det er helt ute av kontekst, men det virker veldig iscenesatt.

Men altså, det virker vel? De får oppmerksomhet, samme av hvilken type. Vi diskuterer det jo nå også på FP.


#4

Tjorven sa for siden:

Det er en verden der ute som er helt og fullstendig ukjent for meg.

Jeg tror ikke at dette er skuespill. Dessverre.


#5

Nenne sa for siden:

Jeg så første episode avførste sesong fordi en kollega sa at han og kona fant det ekstremt underholdende. Jeg synes bare det var puteflaut og fælt. Jeg tror ikke de tuller eller spiller, men de lever i en verden komplett parallell til min.


#6

Pøblis sa for siden:

Det er ikke skuespill, men iscenesatt er det jo. Det er skikkelig ræva TV, og de som er med, etablerer seg som influencere etterpå, hvis de ikke allerede er etablert på forhånd. SÅ selger de alt mulig drit (og forvrengte kroppsidealer) til andre ungdommer som de ikke trenger -

jeg mener man kan si fra at man synes det er helt forkastelig.

Jeg så et intervju med to tidligere deltakere som er helt ekstremt kroppsfikserte, fordømmende overfor andre som ikke ser ut som dem, hvor de hevdet sin rett til både å fatshame folk og å hevde at de ikke hadde noe som helst ansvar for at folk ble påvirket av dem. dette er forøvrig et prinsipp som IKKE gjelder når de fakturerer kundene de lager reklame for - da er det visstnok liten tvil om hvor stor påvirkning de faktisk har.

Det er en skikkelig gal og fæl del av verden, det der.

:vismann:


#7

My sa for siden:

Jeg synes den typen program er så inn i margen puteflaut at jeg tør ikke klikke på linken i HI engang. :flau: :iiik:


#8

Floksa sa for siden:

Men hvordan?
Er det en parallell verden? Hvor kommer de fra og hvor drar de etterpå?
Er de egentlig helt vanlige folk som lever ut en innestengt karakter når de kommer på TV? Man kan ikke vokse opp i Norge og tenke at det er slik jeg er og slik skal jeg framstå på tv for det er en glup ting. Og hvem vil assosiere seg med dem? Om jeg solgte en vare eller en tjeneste ville jeg betalt for å SLIPPE å bli assosierte med disse to. Og kanskje mest han fyren. Altså :sint:


#9

Pøblis sa for siden:

Ja, en slags parallell verden, ja.

Men de lever jo der ute. de er på Snap, Tiktok og Insta. Mange av dem får betalt for å reklamere for alle mulig dritt. De blir invitert med på andre realityprogrammer som Farmen kjendis, Skal vi danse, Bloggerne og gud vet hva annet.


#10

zinatara sa for siden:

Jeg tror det er sånt man får til ved å velge veldig spesifikke personligheter og tilby en del alkohol. Og i tillegg er det nok personer som er ute etter å få mest mulig skjermtid og vet at det er lettere å få dersom man til en viss grad går litt over sine egne og andres grenser. Fordi dess mer oppmerksomhet de får, dess større sjanse til å få mer følgere i sosiale medier eller sjanser for andre tv-oppdrag.

Jeg tror nok også at dette er folk som ikke nødvendigvis tenker så veldig langt frem og har en livsstil der man ikke trenger å bry seg så mye om hva sjefen syns om en. Type influencer, utelivsbransjen, egne nettbutikker osv.


#11

Lhi-My sa for siden:

At det finnes noen relativt få raringer som vil delta, forundrer meg ikke, men at det finnes mange nok som faktisk vil se på dritten år etter år, er i grunnen verre. Jeg har damer på min alder i min bekjentskapskrets som synes dette er verdt å bruke tid på. De samme damene elsker også Farmen og kan snakke timesvis om hvem som krangler med hvem der inne. Jeg fatter ikke at noen synes noe av dette er verdt å prioritere når man tross alt lever et temmelig kort liv.


#12

Einhyrningur sa for siden:

I 71 grader nord er en skikkelig ok, så merkelig å se han slik.

De spiller vel på rollene sine når de deltar i slike program. Helt blåst er de neppe, for de klarer jo å både tjene penger og bli "berømte".


#13

Blondie sa for siden:

Begrepet guilty pleasure kan kanskje gi deg et hint? Det gir dem vel kanskje noe på et eller annet nivå, må alt være så høyverdig?

Jeg ser ikke på ex on the beach, men lenge så jeg på Luksusfellen fordi jeg følte meg så velsignet normal. Jeg antar det er litt samme mekanisme.


#14

trøtt sa for siden:

Hvem skal bestemme hva som er verdt å bruke tiden sin på?
Hvorfor bruke tiden sin på å se nyheter? Livet er for kort til å bekymre seg for ting du ikke kan gjøre noe med.
Hvorfor bruke den kostbare tiden din på foreldreportalen?
Hvorfor møte venner?


#15

Myria sa for siden:

Jeg tror ikke det er direkte skuespill, men jeg er helt sikker på at de som deltar i alle realityserier blir instruert i større eller mindre grad. Det er jo ikke ment å være ekte, det er ment å skape seertall.


#16

liefje sa for siden:

Det er kreativ klipping og fokus på det mest ekstreme som gir seertall. Det er jo ikke drama HELE tiden, men det er (visst) det folk vil se. Forøvrig enig med Trøtt som sier at hver og en selv må få lov til å se hva de vil. Noen ganger ønsker man å koble helt av til en verden som er ekstremt fjern fra sin egen, om det nå er Kardashians eller Ex on the Beach eller Farmen eller en enkel serie. Jeg har selv erfart at man kan bli engasjert selv i de mest idiotiske realityserier hvis man begynner å se på dem. Det er sånn de er laget. Og vil man bruke noen timer på det, er det vel helt greit. Selv om jeg prøver å la være å bruke andres tid til å fortelle om sånt - for det er ikke noe gøy å høre på når man ikke ser på det selv, noe som vel gjelder de fleste ting man ser på TV.


#17

Polyanna sa for siden:

Haha, må le litt av "sjokk og vantro", og kjenner meg igjen fra første gang jeg ramlet inn i en episode av Paradise hotel, tror jeg det var. Det er virkelig en helt galemattias-verden, og første gang man ser det, så er det som å oppleve et helt parallelt univers.

Jeg tror mye av appellen til programmene er nettopp den sjokk-effekten, og både casting, og coaching de får underveis, og hvordan rammene er lagt opp, hvilke konkurranser, hvilke belønninger, alkoholservering, hva som blir valgt vist frem, alt det er satt sammen for å lage den der :tullerdu:-effekten du beskriver.

Men at det finnes folk som ER så stappteit kørka som det som vises frem, det tror jeg er ganske reelt. Det hender jo man havner bak disse bertene på t-banen. De FINNES jo.

Det er mange unge som ser på dette, nettopp ut fra den der "haha, SE SÅ DUST!"-greia.

Ja, og så alt det Pøblis sa, om hele industrien.


#18

Karamell sa for siden:

Jeg har jo ikke sett ham i Ex on the beach, men heeelt normalt er det jo ikke å pusse tennene hvor mange ganger i løpet av døgnet. :knegg: Og spraytanne og bleke tennene før en fjelltur. :knegg: Ser også en del egoistiske tendenser, men det kan vi nok skrive på kontoen "ung".


#19

Lille meg sa for siden:

Tja. Hvis det er "71 grader nord" du tenker på, så er det definitivt ikke bare "en fjelltur". Det er i minst like stor grad en eksponering på TV. Jeg forstår godt at man i en slik situasjon (spesielt om man i stor grad lever av utseendet sitt) ønsker å framstå så bra som mulig - for en eller annen definisjon av "så bra som mulig". Det er nok av andre ting å "ta" disse influenserne for.

De to influenserne omtalt i HI opptrer også i dette programmet (ca 17,5 minutter ut i programmet) fra NRKs "Norske beefer".

Jeg syns ikke de framstår som så veldig smarte og oppegående der heller, egentlig, og her må man tross alt anta at de ikke er verken dritings eller så alt for mye instruert i hva de skal si.

Mest av alt føler jeg at de er - som du også skriver Karamell - nettopp "ung". Ung og uten noe livserfaring å kunne skryte av. De ser ut til å ha holdningen om at det er de som har forstått noe, og at alle andre rundt er dumme.

Jeg syns denne kommentaren sier alt:

"Men det er utrolig mye jobb rundt det. Vi må trene og spise sunt hver dag. Vi kan ikke drikke hver dag. Det er mye jobb de ikke vet om."

(Og så syns jeg at Erik Sæther framstod som overraskende sympatisk i den episoden. Han er i alle fall mye mer i kontakt med den normale verdenen enn det influenserne er.)


#20

Karamell sa for siden:

Erik Sæter har vel en utdannelse, tror jeg. Googlet nå: statsvitenskap, ser det ut til.
Jeg har ikke sett noen av Beefene, men fikk med meg at komiker Maria Stavang reagerte veldig på noe han sa om kosthold.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.