Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Reparere vaskemaskin eller kjøpe ny?

#1

safran sa for siden:

Ja, hva skal vi gjøre? Vi har en syv og et halvt år gammel vaskemaskin som i det siste har bråket veldig ved sentrifugering, noen ganger også i vaskeprogrammet. Det høres ut som en dunking og den kommer på samme sted i runden, om du skjønner.

Hva lønner seg egentlig? Å tilkalle reparatør og kanskje få det reparert, samtidig som man ender opp med regning uansett? Gå på Elkøp og kjøpe ny på salget etter jul?


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg hadde ringt en reparatør og forklart saken, i tilfelle det er noe han skjønner hva er med en gang, og det er noe enkelt og billig. Ellers hadde jeg nok kjøpt ny, siden den er såpass gammel. (Hvis ikke det er Miele eller annet som er ment å vare i 20 år). Min vaskemaskinerfaring er at når det først begynner med reparasjoner, så fortsetter det... Jeg angret på at ikke vi hadde byttet ut vår istedet for å koste på den så mye.


#3

safran sa for siden:

Ja, du sier noe. Dette er absolutt ikke noen Miele, det hadde vi ikke råd til den gangen. Helten har mest lyst til å kjøpe ny, og det har jo jeg også. Noe sier meg at det fort blir penger ut vinduet, men så var det dette med miljø, da. :sparke:


#4

Filifjonka sa for siden:

Du sparer vel ikke miljøet så veldig mye om du reparerer vaskemaskinen nå og en gang i april og en gang i oktober, og så kanskje må bytte den ut i desember neste år. Det er nemlig et ikke utenkelig scenario. Men selvfølgelig, du kan ha flaks, så det bare er en liten filleting, og maskinen vasker i sju år til. Det er bare såpass irriterende med reparasjoner og flere dager uten vaskemaskin stadig vekk, at jeg ville kjøpt ny først som sist. Sier jeg av bitter erfaring. :knegg:


#5

Ibidelma sa for siden:

Ja, det er dette med miljø. Men så må man dessverre tenke økonomi også. Dersom dere har råd til å få en reperatør til å fikse den, så gjør det. Du kan få et prisoverslag først, tror det i seg selv koster 400,- (usikker) Men det kan jo bli billigere likevel.

Å kjøpe ny maskin på elkjøp er jo en annen risiko :knegg: Men du får da service på den innenfor de 5 årene med reklamasjon :) Ikke sikkert maskinen varer så mye lenger etter 5 år.... (egenerfart)


#6

Nenne sa for siden:

Det var mer eller mindre ordrett det jeg skulle si, så da siterer jeg bare for å understreke poenget.


#7

Misteri sa for siden:

Når vår røyk nå i våres, så byttet vi den ut. Den var syv år og meget godt brukt. :nemlig:


#8

Alexy sa for siden:

Vi har hatt en reprasjon på vår vaskemaskin. Den tømte ikke ut vannet etter vask, det lå da en sokk i en slange som tettet. Utrolig irriterende å betale 1000 kr for dette når vi kunne gjort det selv..:rolleyes: Men vi visste jo ikke hvor vi skulle lete..

Så jeg kommer ikke til å reparere maskina dersom det skulle skje noe igjen, for det var jo svindyrt!!


#9

safran sa for siden:

Jeg tror kanskje jeg heller mot å kjøpe ny, ja.


#10

Zip sa for siden:

Skjedde noko med vår vaskemaskin for nokon år sea, ringte reparatør og det var ein enkel sak å fikse. Betalte 500 kr. Og da fungerte den supert i nokon år til. Bytta no, 12 år gammal. Billig merke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.