Hovedpoenget med knoken måtte jo kanskje være å ha kjøttet i suppa da? For ja, det er helt mulig å lage den på buljong, eller for den del en toro - pose som strengt tatt er ca buljong - pulver med erterog frysetørrede bittesmå grønnsaker?
Men det er jo helt mulig å ha pølse i suppa f. Eks. (jeg foretrekker noe kjøtt i ertesuppe. Trolig egentlig fordi jeg foretrekker kjøttsuppe og ikke er glad i ertene ;))
Ja, du har et poeng der. :knegg: Det kom jeg ikke på i farten, fordi jeg lager nederlandsk ertesuppe (med grønne splitterter, som ikke skal bløtlegges eller kokes så lenge), og da har man røykpølse i suppa. Egentlig skal den også lages med kraft og kjøtt av et liten urøkt svinekotelett, men det synes jeg ikke er så godt, så jeg pleier å koke en røkt svineknoke. Men det tar så lang tid.
Nederlandsk ertesuppe er mye bedre enn den tradisjonelle norske, synes jeg, men jeg liker den også. Et problem er imidlertid at det er vanskelig å få tak i ertene, så de kjøpes i NL.
Ahh, det forklarer en del. I mitt hode tar jo ertene lenget tid å forberede enn knoken, sånn om de må bløtøegges. Men jeg lager aldri ertesuppe, for jeg foretrekker uten. Mamma lager, men da altså klassisk norsk.
Bor ikke du i stavanger område…?
Mulig jeg husker helt feil nå… hode har tatt en pause for tiden :mad:
Jeg koker en del knoker og er veldig glad i kjøttet men sitter med kraft da.. og får ikke alltid brukt den.
Elsker ertesuppe men tåler den ikke grunnet mye karbohydrater.. (kroppen kollapser totalt men har noe spesielle greie som ingen finner ut av..)
Så om ønskelig kan jeg jo koke en i nærmeste fremtid om ønskelig, jeg har egentlig lyst på kjøttet selv! (Og er veldig matlei så burde kanskje gjør det..)
Om du eller noen du kjenner har mulighet til å handle på sånne engros/storkjøkkenbutikker, så pleier de å selge store bokser med Toro Kjøttglace der. Den finnes i svinevariant, og de funker bra i supper. Jeg har vel og merke aldri hatt den med svin, men okse- og kyllingvariantene var veldig bra. Det er en stund siden, dog, men jeg levde på supper en periode.