Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ertesuppe på buljong?

#1

Hyacinth sa for siden:

Er det mulig (jaja, mulig er det selvsagt) å lage ertesuppe med buljong (og med det mener jeg for eksempel buljongterning)?

Eller blir det bare ikke noe bra?

Årsaken til spørsmålet er rett og slett at jeg har lyst på ertesuppe, men jeg orker ikke å koke en svineknoke i forkant.


#2

Malama sa for siden:

Hovedpoenget med knoken måtte jo kanskje være å ha kjøttet i suppa da? For ja, det er helt mulig å lage den på buljong, eller for den del en toro - pose som strengt tatt er ca buljong - pulver med erterog frysetørrede bittesmå grønnsaker?

Men det er jo helt mulig å ha pølse i suppa f. Eks. (jeg foretrekker noe kjøtt i ertesuppe. Trolig egentlig fordi jeg foretrekker kjøttsuppe og ikke er glad i ertene ;))


#3

Hyacinth sa for siden:

Ja, du har et poeng der. :knegg: Det kom jeg ikke på i farten, fordi jeg lager nederlandsk ertesuppe (med grønne splitterter, som ikke skal bløtlegges eller kokes så lenge), og da har man røykpølse i suppa. Egentlig skal den også lages med kraft og kjøtt av et liten urøkt svinekotelett, men det synes jeg ikke er så godt, så jeg pleier å koke en røkt svineknoke. Men det tar så lang tid.

Nederlandsk ertesuppe er mye bedre enn den tradisjonelle norske, synes jeg, men jeg liker den også. Et problem er imidlertid at det er vanskelig å få tak i ertene, så de kjøpes i NL.


#4

Hyacinth sa for siden:

Men det er vel ikke så lett å finne buljongterning av svinekjøtt heller, kanskje. Spesielt ikke røkt.


#5

Martis sa for siden:

Jeg ville bare tipse deg om både gule og grønne splitterter på innvandrerbutikker. Jeg lager gul ertesuppe mye dette etter at jeg fant det. :jupp:


#6

Hyacinth sa for siden:

Jeg har sett gule der. Men grønne, altså?


#7

Malama sa for siden:

Ahh, det forklarer en del. I mitt hode tar jo ertene lenget tid å forberede enn knoken, sånn om de må bløtøegges. Men jeg lager aldri ertesuppe, for jeg foretrekker uten. Mamma lager, men da altså klassisk norsk.


#8

Hyacinth sa for siden:

Moren min laget også vanlig gul i barndommen min. Liker det godt, men har ikke laget selv. Den nederlandske er nokså annerledes, men veldig god.


#9

meisje sa for siden:

Mange oppskrifter angir at man skal bruke oksebuljong i ertwensoep Hyacint, og det har du kanskje i kjøkkenskapet.


#10

Hyacinth sa for siden:

DET har jeg! Takk!! :blomst:


#11

kamp sa for siden:

Bor ikke du i stavanger område…?
Mulig jeg husker helt feil nå… hode har tatt en pause for tiden :mad:

Jeg koker en del knoker og er veldig glad i kjøttet men sitter med kraft da.. og får ikke alltid brukt den.
Elsker ertesuppe men tåler den ikke grunnet mye karbohydrater.. (kroppen kollapser totalt men har noe spesielle greie som ingen finner ut av..)

Så om ønskelig kan jeg jo koke en i nærmeste fremtid om ønskelig, jeg har egentlig lyst på kjøttet selv! (Og er veldig matlei så burde kanskje gjør det..)

Jeg lager pålegg av kjøttet også :digger::riktig:


#12

Hyacinth sa for siden:

Så grei du er! :elsker: Jeg tester med oksekraft i morgen, så ser jeg hvordan det går. :)


#13

Niobe sa for siden:

Om du eller noen du kjenner har mulighet til å handle på sånne engros/storkjøkkenbutikker, så pleier de å selge store bokser med Toro Kjøttglace der. Den finnes i svinevariant, og de funker bra i supper. Jeg har vel og merke aldri hatt den med svin, men okse- og kyllingvariantene var veldig bra. Det er en stund siden, dog, men jeg levde på supper en periode.



#15

Einhyrningur sa for siden:

Ertesuppe er jo veldig takknemlig mat, du kan jo bruke kraft fra en gammel sau omtrent.


#16

Hyacinth sa for siden:

Ja, hvis jeg hadde hatt. :knegg:


#17

kamp sa for siden:

Jeg gir beskjed.

Neste uke er det intersportcup (altså håndball på tv ogaå) men jeg skal være i hallen hele dagen som vakt ;)


#18

Hyacinth sa for siden:

Ikke stress med det. :) Laget i dag, og det blir nok en god stund til neste gang. :) Funket fint med oksekraft.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.