Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøkkenfronter hvor ALLE flekker synes – finnes det en permanent løsning?

#1

Divine sa for siden:

Jeg har nytt kjøkken, men misliker det sterkt fordi fingermerker og absolutt alt av flekker og smuss vises veldig tydelig. Jeg unngikk høyglans nettopp for å slippe dette, men det ser helt jævlig ut liekvel. Vi vasker og vasker, men det er ser like ille ut uansett. Jeg mener at noen sa til meg en gang at man kan vaske med en (eddik?)løsning av noe slag som la seg som en hinne, slik at det merkene ikke setter seg. Jeg har prøvd å google, men finner ikke noe. Er det noen her inne som har noen lure tips. Jeg trenger nemlig så sårt å begynne å like kjøkkenet mitt bare bittelitt. :leimeg:


#2

Bergensis sa for siden:

Har du frontar med matt finish? Eg synes det er fint, men skeptisk pga. finger/feittmerker. Eitt merke reklamerer for fingerprint-proof finish, men utstillinga var full i merker. Så eg vart ikkje overbevist.


#3

Divine sa for siden:

De er matte, ja. Jeg gjorde tydeligvis for dårlig research, for jeg trodde matt var et safe valg. Dette er IKEA, så jeg kan jo alltids gå dit og klage og høre om de har noen forslag til hva jeg kan gjøre. Kjenner jeg dem rett, vil de ansatte der bare se tomt på meg og være til nada hjelp. :desillusjonert:


#4

Polyanna sa for siden:

Jeg har sett en Reel fra Cleantok (altså den delen av Tiktok som består av vaskefilmsnutter. :hehehe: ), der de blandet eddik, olje og såpe. Skal se om jeg finner den. Har ikke testet selv.


#5

Divine sa for siden:

Ja, supert, Polyanna. Tar imot alle tips. Er helt desperat.



#7

Divine sa for siden:

Men det sto ikke noe om at denne blandingen er ment for kjøkkenfronter med merker?


#8

star sa for siden:

Jeg bruker vindusvask.


#9

Divine sa for siden:

Som en permanent løsning? Jeg trenger noe som forhindrer at flekkene setter seg, ikke bare noe som tar dem bort.


#10

Timar sa for siden:

Permanent løsning? Bytte til andre fronter. Ikke at det er en jobb du ønsker deg, men i verste fall så har IKEA verdens beste returordning. Er du ikke fornøyd så får du byttet alt, selv om det er montert og brukt.

Denne uka har jeg feks. levert tilbake en skapdør med hengsler jeg bare ikke fikk til å henge rett. Og la på ingen måte skjul på at problemet var brukerfeil, ikke produktet i seg selv. Null spørsmål, alle pengene igjen.

Jeg har brukt hjelper fra Luado til å montere garderobeskap fra IKEA. Hvis dere nå skulle finne på å bytte frontene, så vil det antagelig være en relativt enkel jobb for en erfaren type å sette på de nye frontene.


#11

star sa for siden:

Ahhhh, er for fjerning og ikke for å hindre ja.


#12

Divine sa for siden:

Really!?! :tullerdu: Hvor finner jeg mer info om dette? Kjøkkenet sto ferdig for 6 mnd, siden, så vi er kanskje for sent ute?


#13

Timar sa for siden:

www.ikea.com/no/no/customer-service/returns-claims/

Ser det står ubrukt der, men det er jo en del ting man faktisk må bruke for å vite om man er fornøyd eller ikke. Foreslår at du kontakter dem og spør! Og presiser at du ikke har fått det du ønsket deg (fronter uten fingermerker).

Jeg syns det er superekkelt å levere ting tilbake, men har virkelig aldri opplevd å få kritiske spørsmål på IKEA. Leverte tilbake et montert nattbord, feks, uten et eneste spørsmål. Jeg har heller ikke vist fram kvitteringer så lenge jeg ikke trenger pengene tilbake, men godtar tilgodelapp.

Og så digger jeg at det meste går rett i gjenbruksbutikken, så det går ikke utover miljøet at jeg har bommet på et kjøp.


#14

Musemus sa for siden:

Aktiv ruterens fra Würth har jeg lest tips om.


#15

Divine sa for siden:

Som en permanent løsning?



#17

Musemus sa for siden:

Sikkert ikke, men jeg kan jo ikke se for meg at det finnes en permanent løsning, egentlig.


#18

Tallulah sa for siden:

Altså, bytte nye dører fordi de får flekker? Er det rart miljøet går til helvete. Serr.


#19

millact sa for siden:

Tørk av dem?

Du har vel ikke små barn?


#20

him sa for siden:

Tror IKEA selger ut at alt de får inn på denne måten i billigkroken sin? Ikke 100% sikker

#21

Retz sa for siden:

Jeg har også matte kjøkkenflater, (hvitt kjøkken) men har ikke problem med fingermerker. Bruker en hjemmelaget blanding til å tørke av med og bruker sprøyteflasker fra Claes Ohlson. Fyller nesten opp med vann, en liten sprut Zalo og 2-3 dråper sitronolje. Tørker av ganske ofte, selv om det ikke er flekker, typisk mens jeg venter på at poteter skal koke opp, vann skal varmes etc. Vasker ellers over ukentlig.


#22

meisje sa for siden:

Hva med å vokse og polere dørene ? Du kan jo prøve med en dør for å teste, jeg mener altså voks til biler.


#23

Divine sa for siden:

Dette handler ikke om at de får flekker i seg selv. Det handler om at hele det nye kjøkkenet rett og ser ser schtøgt ut absolutt hele tiden, selv om vi tørker og vasker HELE tiden. Kommer det en dråpe vann eller et eneste fingermerke, er det som det lyser opp, nærmest. Jeg er IKKE spesielt fin på det, og har vel et hjem de fleste ville sett på som slitent og shabby, så jeg trenger ikke den tonen der, altså.


#24

Divine sa for siden:

Det hjelper ikke å tørke av dem heller. De må vaskes grundig og nærmest poleres etterpå for at de skal se sånn noenlunde ok ut. Jeg kan ikke påstå at dette er noe jeg ønsker å bruke en time av livet mitt på hver dag.

Uansett, vi kommer til å ta bilder og ta med til Ikea og klage. Jeg har virkelig ALDRI sett kjøkkenfronter som har sett så ille ut noen steder. Ikke hjemme hos folk med små barn som griser mye heller. Det er så ille at vi prøver å unngå å ta på selve dørene og skuffene, og bare ta i håndtakene, men det er jo umulig å få til hele tiden. Og som sagt, søler man f.eks. en liten dråpe vann som renner nedover, lager denne merke som ikke kan tørkes bort. Da må hele skuffen/skapet vaskes grundig, tørkes og gnikkes lenge for at overflaten skal se "jevn" ut igjen. Dette kan da ikke være normalt.


#25

Isprinsessen sa for siden:

Høres veldig rart ut. Har matte hvite fronter hjemme og høyglans på ranchen og vasker ikke de ofte selv om begge kjøkken er i omtrent daglig bruk.


#26

Divine sa for siden:

Ja, ikke sant, Isprinsessen. Jeg fatter rett og slett ikke at det er mulig. Kjøkkenfrontene våre må være en drøm for kriminalteknikere. ALT vises! :gal:

Jeg har selvsagt ikke noe mot å tørke vekk flekker. Det er virkelig ikke DET det handler om.


#27

Isprinsessen sa for siden:

Du har ikke glemt å ta av plasten? Det gjorde jeg på skuff med bestikk, på selve bestikkinnlegget. Syntes det ble utrolig fort oppskrapet og stygt.... så var det tynn plast folie på


#28

Divine sa for siden:

Nei, ikke noe sånt.

Men jeg må beskjemmet innrømme at jeg var skikkelig sur fordi knapperaden på oppvaskmaskinen var av så dårlig kvalitet. Materialet bulte jo skikkelig. Helt til jeg innså at ooops, her er det jo plast man skulle fjerne, ja. :flau:


#29

Bokormen sa for siden:

Vi har matt hvitt kjøkken fra Ikea, og det du beskriver høres ekstremt ut. Det kan jo ha vært en produksjonsfeil kanskje? Jeg synes ikke vårt blir så fort flekkete. :gruble:


#30

Timar sa for siden:

ALT selges i billigkroken. Så den eneste som taper (litt) her er IKEA. Og det er helt greit hvis de har solgt et dårlig produkt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.