Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan finner jeg frem til en fin brilleinnfatning?

#1

daffy sa for siden:

Jeg har litt minussyn på begge øynene. Nok til at det hadde vært deilig med et par briller til kino, foredrag og slikt. Har ikke hatt briller før- så hvordan går jeg frem for å finne noen som er skikkelig fine?

Dette er som å kjøpe barnevogn for første gang. Jeg kjenner ikke landskapet av butikker, brillemerker eller noe. Jeg vil gjerne ha noen som er preppy men ikke alt for kjedelige. Jeg har veldig lys hud og ikke så mye fargekontrast i ansiktet, så må være noen som ikke gjør meg enda blassere enn jeg er.

Noen som har tips? Jeg bor i Oslo om tipsene er konkret ned på butikk og flink optiker.


#2

Sissel sa for siden:

Jeg tenker at du nok bare må ta turen rundt på forskjellige brillebutikker å prøve. Jeg bruker Brilleland, og synes de har mange fine typer. (Jeg bruker linser til vanlig, så det er bare ekstrabriller jeg har).


#3

Ine sa for siden:

Går hos en optiker og prøver.


#4

Tjorven sa for siden:

Dette er de som jobber hos optikere gode på. Jeg tror egentlig du kan gå til hvem som helst. Det har en HELT annen pris enn å kjøpe brillene på Nille, men så får du også en helt annen hjelp.


#5

My sa for siden:

Jepp, gå til en veletablert optikerforretning, slå deg løs og prøv i vei, og få en ansatt til å synse med deg. Ikke minst når det gjelder at de skal sitte godt på og føles behagelige, ikke bare se bra ut.


#6

Palmen sa for siden:

Jeg syns briller er en tilvenningssak og angrer på at jeg brukte 10000kr på briller jeg aldri ble komfortabel med (og endte opp med å miste…) så jeg hadde gått for å teste enkle enstyrkebriller som du finner over alt. Mine absolutte favorittbriller er Izipizi, de har super kvalitet, finnes i mange farger og design og koster rundt 500-lappen. Du finner de i en del frittstående klesbutikker og interiørbutikker. De sitter godt på og blir ikke slarkete.


#7

Gaia sa for siden:

Merke er ikke så viktig, det er hvordan du syns brillene ser ut på deg som er avgjørende. Jeg ville gått til en optiker og bedt dem hjelpe deg finne noe som passer til ditt ansikt. :jupp: Enkelte optikere har også fornøydgaranti på briller. Jeg har benyttet meg av det en gang, da jeg endte opp med en brille som ble for smal i glassene, og kraftig i rammen, slik at jeg gikk og så brillen i sidesynet hele tiden. Og styr unna brilleabonnement med mindre du vet at du må bytte glass jevnlig.


#8

frukt sa for siden:

Jeg går til en optiker som ikke er med i en kjede. Synes ofte de er flinkere.
En ting jeg ville tenkt på er om du vil ha ramme i plast eller metall, og med eller uten de putene som hviler på neseryggen. Briller med har små bøyler de sitter på som kan justeres litt.
Mine briller, som jeg aldri bruker fordi synet har normalisert seg, har ikke det og er i plast. De er både lette og behagelige på. Jeg synes de putene klemmer for mye, og det blir fort irriterende.
En annen ting er hvordan de sitter bak ørene. Det kan bli ubehagelig og sårt om de ikke passer helt til deg.


#9

veobra sa for siden:

Gå til en optiker og prøv. Brillene skal passe til ansiktet ditt, kjennes behagelige ut og du skal like dem. Jeg tar alltid noen runder og prøver. Tar noen bilder sånn at jeg kan se på dem når jeg komme hjem. Både av brillen så jeg finner tilbake modellen og av meg med brillene på.

De fleste briller kan justeres og tilpasses av optikeren. Synes du de klemmer litt når du prøver dem så hør med optikeren om det er noe som kan justeres. Briller som sklir ned på nesa er helt pyton.


#10

GinaK sa for siden:

Jeg har brukt briller bestandig. Synes de er veldig flinke til å gi råd om hvilke som passer.
Jeg bruker Specksavers nå. Har brukt Brilleland og tidligere Krogh Optik.


#11

IzziCreo sa for siden:

Specsavers på Solli plass er superflinke til å finne innfatninger som passer. De gir ærlige tilbakemeldinger, og man har 3 mnd fornøyd garanti. Jeg ble aldri fortrolig med en innfatning og fikk ny brille, uten ekstra kostnad og ikke en følelse av at jeg var "et hår i suppen" overhodet.


#12

Pelen sa for siden:

Izipizi er et veldig godt valg om du har relativ lik syn på begge øynene. Bruk et kraftigere brilleetui enn det som følger med om du har de med deg.

Ellers så skulle jeg shoppe rundt hos optikere of teste ut hvor du fikk best hjelp. Jeg bruker selv Krogh Optikk på Majorstuen. Ikke billige, men jeg har fått fantastisk god hjelp der og jeg har alltid blitt fornøyd med synsundesøkelse og hjelp med valg av briller. Jeg var ser i går og jeg mailet dem i forkant (hadde vært på synsundersøkelse for noen måned siden og skaffet databriller) og avtalte tid for hjelp med å finne vanlige briller og keg skrev at jeg ville ha hjelp av den beste. En som var kreativ med valg av briller, som så hva som passet meg og som ga meg tilbakemelding. Jeg fikk direkte til svar at da skulle Gabriel passe meg. I går kl 16 hadde jeg og Gabriel en avtale og vi sant 20 par og endte med en vinner og to litt kule alder skriver som han skrev opp navnene på. Ham var skikkelig føi k! Anbefales!

De brillene jeg har hatt til nå, både databriller og vanlige progressive har jeg hatt i 6-7 år og en av se sitter på hele tiden når jeg er våken, da unner jeg meg å trolig betale litt mer og bli skikkelig fornøyd.

(Jeg har briller fra snnet sted der de progressive glassene aldri helt stemte).


#13

Milfrid sa for siden:

Jeg har brilleabonnement medio briller og et par solbriller. Kan butte en brille eller solbrille i året. Etter x år er brillen nedbetalt og jeg kan beholde den. Nå har jeg to solbriller og tre briller (syne mitt endrer seg lite). Anbefaler at du låner med deg briller hjem over er par dager og får hjelp av venner/familie til å velge. Det er min strategi.

Jeg er nærsynt med alderslangsynthet og klarer ikke å gå med linser, ergo må jeg ha briller og prioriteter å bruke penger på noen jeg trives med. Hadde nok ikke brukt like mye penger om jeg bare måtte ha lesebriller.


#14

daffy sa for siden:

Jeg har minussyn, og bortsett fra en enkelt modell på Nille har jeg aldri funnet dette på billigbutikkene. Izipizi ser kjempefine ut, men jeg tror ikke de heller har minusbriller?

Men Gabriel på Majorstuen var et godt tips. Jeg starter der! :)

Noen spørsmål til;

  • hva er deres erfaring med eller uten neseklype? Er det praktisk å sette brillene på hodet som med solbriller? Da må det vel være uten neseklype

  • er det deilig med glass som er ekstra jasset (og priset) opp med antirefleksfunskjon eller hva det heter?


#15

Pelen sa for siden:

Jeg har fått beskjed om at brillene ikke har det bra oppe på hodet. Innfatningen blir presset utover og det er lett at de faller av.

Gabriel var flink. :nikker: Han er ikke optiker så må du ha synskontroll så anbefaler jeg Stefan. Og så Gabriel for å velge briller. Jeg passer på å følge med når Krogh har kampanje og så går jeg dit da. Jeg kar dem anbefale hvilke glass jeg bør ha. Jeg har ikke de aller aller tynneste, men de beste mot riper og bok ned antirefleks om jeg husker riktig. Jeg må ha bra glass ettersom jeg har progressive og det da gir mindre utfordringer med bra glass.


#16

daffy sa for siden:

Mange takk for nydelig konkrete og gode tips! Tusen takn til alle dere andre som har delt tips også. :blomst:


#17

Input sa for siden:

Jeg har også vært fornøyd med dem i mange år. Går fortsatt dit selv om jeg har flyttet veldig langt unna. De sørget også for veldig grundig utredning Os øyelege da de oppdaget noe som kunne skyldes svulst i hjernen men som også kunne skyldes (og var) noe helt uskyldig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.