Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bøssebære på søndag - dette er en oppfordring!

#1

Lille meg sa for siden:

Pengene som samles inn i NRKs TV-aksjon går i år til Leger uten grenser. Dette er en helt fantastisk organisasjon som "er en nøytral og uavhengig medisinsk hjelpeorganisasjon som redder liv og lindrer nød. Vi hjelper dem som trenger det mest – uansett hvem, uansett hvor, uansett hvorfor.".

For første gang på svært mange år har jeg igjen meldt meg som bøssebærer for TV-aksjonen. Unnskyldningene har de siste årene vært mange (og delvis også gode), men nå måtte jeg sparke seg selv bak og melde meg på her: blimed.no/bli-boessebaerer/ Og det kan du også gjøre. Bøssebærere trengs! Bli med, du også!

:heia: :heia:


#2

Malama sa for siden:

Jeg har gått i mange år, men i år blir det ikke.

For i år har ikke vår kommune bøssebærere, rett og slett.

Kommunen pleier bruke diverse frivillige organisasjoner for å bemanne rodene, korspet mine unger spiller i er et av dem, så da mailen kom for et par mnd siden svarte jeg at jada, vi stiller selvsagt. Med 10 nye spiranter i år har vi jo en godgjeng foreldre å inkludere også, vi sender ut ungene med bøsser, med foreldre på slep da , det er en kjekk og sosial greie, så dette tenkte jeg skulle bli bra.

en måned senere kom svaret, vårt korps var den ENESTE organisasjonen som hadde svart ja til å gå med bøsser, derfor blir det rett og slett ikke bøsser i kommunen i år, bare digitale bøsser.

Skuffende. Det er nesten så jeg vurderer å melde meg i nabokommunen, de trenger sikkert folk.


#3

Lille meg sa for siden:

Så utrolig skuffende, Malama!

Jeg visste ikke at man i noen kommuner kalte ut skolekorps og andre frivillige organisasjoner for bøssebæring. Selv har jeg kun gått "privat", om man kan si det sånn, og da altså ikke via andre frivillige organisasjoner.

Det var en helt glitrende idé å melde seg i nabokommunen, Malama. :highfive: Det er vel ofte slik at man støtter mer ved å gå med bøsse, enn ved å gi selv. Folk er mest løsslupne med penger om man faktisk står på døra deres.


#4

millact sa for siden:

Vi har gått flere ganger, men forrige gang gadd nesten ingen åpne (hørte de var hjemme) og de som var hjemme hadde ikke kontanter. I år står vi derfor over.


#5

Lille meg sa for siden:

Neineinei! Ikke gi opp! Jeg tror at det er annerledes i år enn i fjor. Mulig at det bare er ekstrem krampe-optimisme, men med Ukraina-krisen har kanskje folk blitt litt mer omsorgsfulle og kanskje man ser litt lenger enn sin egen nesetipp?


#6

Malama sa for siden:

Ja, i fjor var det "har ikke kontakter" eller lukker ikke opp eller den enda mer fantastiske "komme med ei lang lekse om hvorfor en sikke støtter sånne aksjoner (og det var ikke akkurat argumenter verken på egen økonomi eller noe som er gangbar argumentasjon hos folk flest) Der var jeg glad det var MEG som gikk og ikke hadde en unge i front, for det var ikke akkurat pene ord hos den ene...

Så det friser ikke så veldig, men prinsippielt synes jeg at vi burde gå.

Det organsieres på ulike vis i ulike kommuner, å melde seg sånn "privat" til komunnen vår så pleide kommunen da å gi gi beskjed tilden org som hade ansvar for roden at den kom. Der min vigermor bor er hun ansvarlog for deres omrde, og sørger for å ha et nvn pr rode på blokka og det går altså på kjente og bekjente, de som gikk i fjor, og alle hun kan huke tak i. Om noen bruker den lenken i den komunnen får nok hun info fra kommunen.


#7

millact sa for siden:

Men folk har jo ikke kontanter mer.


#8

Niobe sa for siden:

Jeg meldte meg som bøssebærer for lenge siden. Men nå hørte jeg rykter om at de har flere enn de trenger. :knegg:


#9

Pøblis sa for siden:

Jeg har vært bøssebærer mange ganger, men i år har jeg ikke meldt meg.

Mn erfaring er at folk gir masse og at alle åpner.


#10

veobra sa for siden:

Jeg ar sluttet å gå. Det er noen son har hatt pengene klare, da gjerne sedler. Så er det en del som finner frem noen mynter. Det er klart det monner, men kjennes mindre og mindre viktig å samle på denne måten. Jeg samlet kanskje 1000,- på min runde.


#11

løve70 sa for siden:

:nemlig: Man kan vel vippse, men da forsvinner liksom poenget med å gå fra dør til dør....


#12

Lhi-My sa for siden:

Jeg skal gå og har gått mange ganger. Jeg opplever selvsagt at mange ikke har kontanter, men en del er forberedt og venter på bøssebærer, mens andre vippser mens man er der. Jeg synes ikke det er bortkastet å gå (kjøre bil for min del, ruten er lang!), selv om det blir mindre cash og mer Vipps. Mange hadde ikke vippset uten at bøssebærerne kom.

Det eneste som plager meg i år, er at det er satt så sent starttidspunkt. Vi får ikke bøssene før halv fire. Ideelt sett kunne jeg tenkt meg å være ferdig på den tida, men det får jeg ikke gjort noe med.


#13

millact sa for siden:

Nettopp.


#14

Karamell sa for siden:

Jeg gir alltid via vipps nå i moderne tid, det er også sjelden det kommer folk her. Vi bor slik at det ikke kommer unger på Halloween heller.


#15

Fintdethei! sa for siden:

Har ikke flere kommuner sagt at de i år er heldigitale i tv-aksjonen, at de ikke kommer til å samle inn kontanter? Men en bøssebærer kan jo bære bøssen symbolsk, og spørre om de ønsker å støtte aksjonen med vipps.


#16

Drømmedama sa for siden:

Jeg skal gå! Hele familien går. Barna tror det skal være sånn, og selv tenåringene synes det er viktig og hyggelig å gjøre dette. Mange lukker ikke opp, mange har ikke kontanter, men noen har penger og noen vipser og så er det de som har ventet da. Med pengene klare, de som åpner døren før vi rekker å ringe på. De er så verdt det.
Erfaringen min er at det kommer veldig an på ruten vi får, jeg vet hvilke områder i byen de gir mest og hvor de helst ikke lukker opp. Så greia her er å stille opp tidlig i køen på rådhuset for å få de beste rutene.


#17

Hønni sa for siden:

Jeg er så enig, dette er virkelig en organisasjon jeg støtter med glede. Jeg gir penger hver mnd og skulle gjerne gått med bøsse. Er dessverre ikke hjemme i helgen, så jeg får ikke gått.

Vi har laget digital bøsse på jobb hvor selskapet ga 50 000 og ansatte har til nå satt inn 12000. Håper på mer aktivitet når jeg maser på Slack i morgen.


#18

millact sa for siden:

Det tror jeg du har rett i, det spørs på hvilken rute.


#19

Plingo sa for siden:

Har gått med 2011 og 2015 modellen, samt fire venninner av 2011 modellen. Gledelig nok stilte det opp nok bøssebærere til å dekke hele tettstedet, og vi måtte ikke ut på noen runde to. Vel anvendt 1t og 25 min.

Ungene ble veldig glad hver gang det kom fysiske penger i bøssa. De syntes det hørtes fint ut i den tiden hvor man ikke hadde Vipps. Tenk da ble sikkert bøssa skikkelig tung.


#20

Millen sa for siden:

Klokka er 18. Ingen bøssebærere har vært her. Men jrg vipset tidligere i uka så har støttet.


#21

frukt sa for siden:

Å gå på dørene og selge eller samle inn er min store skrekk, så jeg bidrar heller med penger. Det ringte på mens jeg sto naken på badet, så jeg fikk ikke gitt noe. :humre: Men jeg har jo allerede bidratt.


#22

Lille meg sa for siden:

Man kan jo ikke gå i dusjen mellom kl. 16 og 18 på den søndagen det er TV-innsamling! Det må du jo forstå. :knegg:

Vi fikk samlet inn en del penger - kanskje 3000 til sammen? Samt at mange sa de skulle vippse. De aller aller fleste vi ringte på hos var veldig hyggelige, så vi holdt humøret oppe mesteparten av tiden, selv om det var både kaldt og vått. Det var kun helt på slutten at det røynet litt på.

Håper det blir innsamlingsrekord i år, da. Leger uten grenser er min favoritt hva angår veldedige organisasjoner. :hjerter:


#23

liefje sa for siden:

De var akkurat her. Jeg har ikke hatt kontanter på mange år, faktisk, men slapp dem inn og vippset. Nr 2133 og det kommer opp som første alternativ når man åpner vipps.


#24

Fintdethei! sa for siden:

Det kom bøssebærere her også, og jeg hadde faktisk litt kontanter liggende (sånne som ungene har fått og bruker meg som minibank..).


#25

Shun sa for siden:

Har hatt bøssebærer på døren, og vippset mens hun så på.


#26

veobra sa for siden:

Jeg tenkte at hvis det kom barn på døra skulle jeg lete frem noen kontanter for syns skyld. Har uansett vipset. Det kom ikke barn, så da ble det med vips.


#27

Niobe sa for siden:

Vi møtte opp, men ryktet stemte, og det var alt for mange bøssebærere i kommunen. Så vi gikk ikke, men kom oss hjem tidsnok til å få bøssebærer på døra heller.


#28

Pøblis sa for siden:

Jeg var hjemme hos foreldrene mine og ryddet opp sammen med søsteren min. Da ringte det på døren, og utenfor sto fire småjenter og to mammaer med bøsser. De ble veldig glade både for at jeg vippet og for at søsteren min hadde cash. :ja:


#29

apan sa for siden:

Lillebror og jeg gikk!


#30

Appelsin sa for siden:

Minsten og jeg har gått en runde i dag :)


#31

Plingo sa for siden:

Dere som har gått. Har dere stått til folk har fått vippset når de skal vippse? Det føltes litt kleint noen ganger å vente, samtidig synes ungene det var stas å se at det faktisk skjedde (da ble det jo som å få cash i bøssa). Samtidig kunne jo den som blitt ringt på tatt lappen og sagt hade om man ikke ville gjøre det der og da.


#32

Millen sa for siden:

Klokka er nå 2215 og fortsatt ingen bøssebærere på døra her. Første gang faktisk. Men har sett på lokal Facebook gruppe at de har etterlyst flere bøssebærere den siste uka.


#33

Malama sa for siden:

I år har jeg ikke gått, men før om årene har jeg gitt dem lappen, og tenkt ferdig med det, men mange ønsker å vise at de har vippset så jeg venter dersom de viser tegn til det.

Her kom ingen i år. Det visste vi jo. Det er bare digitale bøsser her. Så vi ga via spleisen til skolens løpe aksjon, som er satt opp mot tv aksjonen vipps nr, en digital bøsse.

Det viktigste er jo at pengene kommer til formålet, men håper vi får gå med bøsser her på øya neste år.


#34

Lille meg sa for siden:

Vi ventet ikke på at folk skulle vippse - da hadde vi ikke kommet gjennom runden på de to timene som var satt av.


#35

Charlie sa for siden:

Gikk ikke i år og bare et barn var hjemme da de kom, hen fikk en vipps-lapp av bøssebæreren. Synes ikke det er bortkastet å gå selv om man ikke har kontanter. Det at det kommer en på døra kan være det som skal til for at man faktisk går fra tanke til handling.

Takk for innsatsen, alle dere som har gått!


#36

Appelsin sa for siden:

Vi ventet heller ikke på at folk skulle vippse mens vi så på. Men det var en koselig tur i nabolaget.
Vi fikk til og med tilbud om en hund!
"Dåkkar kan få hu-un óg", sa en eldre mann mens han stappet seddelen oppi hullet og en utrolig vofsete hund hoppet rundt beina hans :haha:


#37

meisje sa for siden:

Kom ingen på døren hos oss Iår.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.