Nye naboer fra Nederland har flyttet hit, mannen har arbeidskontrakt i 5 år men de tenker å bosette seg videre her :)
Så da får de lære seg norsk mat også.
En ansatt her i bofelskapet er fra Nederland så hun oversetter litt oppskrifter også, ellers går det i engelsk (og mange ord er noenlunde like :rolleyes: når jeg ikke husker engelsk…)
Men hva burde de få prøve seg på?
Keg forklarte fårikål i dag, men mye lam er ute av sesong nå men det var enda litt igjen enda.
Så blir fårikål til middag der i helgen.
Hva annen typisk norsk middag bør de få prøve seg på?
Komler/komper/raspeball (jeg har spist komper med salt kjøtt inni, familie på Sørlandet men bor på Vestlandet)
Jeg spiser fint «lite» norsk mat da jeg tåler så lite mat at jeg lagde eks cashewnøtt ost i dag og må bare mikse det jeg tåler så da stopper hode på typisk norsk mat.. som gjerne spises mindre av i utlandet.
Laks i en eller annen form. Mest tradisjonelt er kanskje kokt eller stekt, med poteter, agurksalat og rømme.
Rein, hjort og elg, i form av stek, skav eller gryte. Med tradisjonelt tilbehør som sopp, brokkoli el rosenkål, potet/potetstappe, viltsaus og tyttebær.
Jeg var i et bryllup i Sveits en gang, og brudens kusine hadde studert noen år i Norge. Så til bryllupet hadde hun bakt en "typisk norsk kake", som hun hadde lært seg å bake mens hun var her. Det var en ganske vanlig bløtkake, pyntet med Bamsemums og Laban seigmenn (dvs det nærmeste hun kom dette av godteri hun fikk tak i der, men forklarte at det ideelt sett skulle vært bamsemums og laban).
Så ... bløtkake? De bør jo få oppskrift på norske kaker også. :nikker:
Min sveitsiske venninne (hun som giftet seg) påstår dessuten også at gulrotkake er norsk. Det er hennes manns favorittkake, og hun baker den alltid til bursdagen hans. Han sier også at det ikke finnes der, og kjøper det alltid på kafe når de er her på besøk. Men vet ikke om det betyr at den er typisk norsk, eller bare at sveitserne ikke har oppdaget den. :knegg: