Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Velkommen til Norge-mat

#1

kamp sa for siden:

Nye naboer fra Nederland har flyttet hit, mannen har arbeidskontrakt i 5 år men de tenker å bosette seg videre her :)

Så da får de lære seg norsk mat også.
En ansatt her i bofelskapet er fra Nederland så hun oversetter litt oppskrifter også, ellers går det i engelsk (og mange ord er noenlunde like :rolleyes: når jeg ikke husker engelsk…)

Men hva burde de få prøve seg på?

Keg forklarte fårikål i dag, men mye lam er ute av sesong nå men det var enda litt igjen enda.

Så blir fårikål til middag der i helgen.

Hva annen typisk norsk middag bør de få prøve seg på?

Komler/komper/raspeball (jeg har spist komper med salt kjøtt inni, familie på Sørlandet men bor på Vestlandet)

Jeg spiser fint «lite» norsk mat da jeg tåler så lite mat at jeg lagde eks cashewnøtt ost i dag og må bare mikse det jeg tåler så da stopper hode på typisk norsk mat.. som gjerne spises mindre av i utlandet.


#2

frukt sa for siden:

Kokt torsk
Plukkfisk
Baccalao
Lapskaus
Viltgryte
Kjøttkaker
Fleskepannekaker
Rømmegrøt
Sodd
Røkt laks med eggerøre
Spekemat
Multekrem
Trollkrem


#3

My sa for siden:

  • Laks i en eller annen form. Mest tradisjonelt er kanskje kokt eller stekt, med poteter, agurksalat og rømme.

  • Rein, hjort og elg, i form av stek, skav eller gryte. Med tradisjonelt tilbehør som sopp, brokkoli el rosenkål, potet/potetstappe, viltsaus og tyttebær.

  • Fiskesuppe.


#4

Karamell sa for siden:

Kjøttaker og fiskekaker med poteter, brun saus, tyttebærsyltetøy og noe ertestuing.


#5

millact sa for siden:

Lammefrikasse


#6

Floksa sa for siden:

Skjørost med surmelk/rømme og spekemat.


#7

Karamell sa for siden:

Litt landsdelspesifikt dog. Jeg vet ikke en gang hvordan det ser ut. :p


#8

My sa for siden:

Skjørost ser ut som (og er, mer eller mindre) cottage cheese. Men tror kanskje ikke man finner skjørost i Rogaland nei.



#10

Floksa sa for siden:

Du store allstyrendres for et fantastisk sted :love: :elsker:


#11

frukt sa for siden:

Ja, de har fantastisk god melk. Og det er bare en av mange flotte gårdsbutikker her i området. :D


#12

Syrinx sa for siden:

Ingen som har foreslått Grandiosa?? :knegg:


#13

My sa for siden:

Ønske nye naboer velkommen med oppskrift på grandiosa? :skeptisk:


#14

Syrinx sa for siden:

Tja. Eller oversikt over hvilke butikker som kjører tilbud. :vetikke:


#15

My sa for siden:

Jeg var i et bryllup i Sveits en gang, og brudens kusine hadde studert noen år i Norge. Så til bryllupet hadde hun bakt en "typisk norsk kake", som hun hadde lært seg å bake mens hun var her. Det var en ganske vanlig bløtkake, pyntet med Bamsemums og Laban seigmenn (dvs det nærmeste hun kom dette av godteri hun fikk tak i der, men forklarte at det ideelt sett skulle vært bamsemums og laban).

Så ... bløtkake? De bør jo få oppskrift på norske kaker også. :nikker:

Min sveitsiske venninne (hun som giftet seg) påstår dessuten også at gulrotkake er norsk. Det er hennes manns favorittkake, og hun baker den alltid til bursdagen hans. Han sier også at det ikke finnes der, og kjøper det alltid på kafe når de er her på besøk. Men vet ikke om det betyr at den er typisk norsk, eller bare at sveitserne ikke har oppdaget den. :knegg:


#16

Skilpadda sa for siden:

Fiskegrateng og vafler?


#17

frukt sa for siden:

Kransekake og krokanis. I kokeboken sin skriver Roald Dahl om hvor fantastisk krokanis er, og at det er det bare Norge som har.


#18

kamp sa for siden:

Hvilke merke er best…? Aldri spist det selv (melk..)


#19

kamp sa for siden:

Skal spør om fiskegrateng er noe de er vandt til..

Det er fårikål til middag her på søndag :)


#20

Lille meg sa for siden:

Vesterålens fiskeboller i hvitsaus med kokt potet og raspet gulrot. :nam:

Risengrynsgrøt. Og risengrynsgrøt med et lokk av rømmegrøt over.


#21

My sa for siden:

:what:


#22

Syrinx sa for siden:

Rømmegrøt på en seng av risgrøt.


#23

polarjenta sa for siden:

Det spiser pappa.:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.