Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan finne rett bukse?

#1

Nada sa for siden:

Jeg sliter med å finne bukser som sitter pent og er behagelige.
Kanskje noen andre her har ca samme kroppsfasong som meg kan tipse om bukser dere er fornøyd med?

Jeg er ganske lav, 162 cm, og bmi på 28. Har høy midje og beina er lengde 32. Jeg bruker stort sett 40/42 i klær. Er ganske "velproporsjonert", dog med litt for stor mage. Dvs at bukser med høy midje gjør at jeg ser gravid ut og bukser med lav midje gjør at alt bare tyter ut :knegg:
Min løsning hittil er å bruke kjoler, for det føler jeg at jeg kler, men det er jaggu praktisk med en bukse iblant.


#2

Teflona sa for siden:

Jeg er samme høyde som deg. Guttefasong, rette hofter og smale bein, litt ekstra på magen og feil fasong gjør meg stutttjukk, selv om jeg bruker 36 i bukser. Har flere av disse buksene og elsker dem:
www.arket.com/en_nok/women/trousers/product.wool-hopsack-trousers-black.1029578001.html?gclid=Cj0KCQjwqc6aBhC4ARIsAN06NmM_imn0h1ifT9Y_5vwASXgVUTV_hf4oQu83mzSFqhg4NHW9HwCpf44aAlWEEALw_wcB
Jeg har dem i både str 34, 36 og 38 uten at de blir for lange i største størrelse. Veldig behagelige. Elastisk linning er gull.


#3

Input sa for siden:

Jeg sliter med det samme, en utfordring for meg er at alt blir for langt og nå har jeg bare innsett at jeg er hun som alltid har buksene oppi sokkene.



#5

Nada sa for siden:

Takk for svar!
Noen som vet om jeans også? Jeg har en og den er så høy i livet, veldig behagelig, men ser ikke fint ut på min kropp.


#6

frukt sa for siden:

Mette Møller har noen jeans også. Men hvordan de er aner jeg ikke.


#7

gnuri sa for siden:

Jeg liker Levis 501 dameversjonen.


#8

Input sa for siden:

Hvordan måler man egentlig tommer for buksestørrelse? Hvor skal man måle?


#9

gnuri sa for siden:

Jeg har kommet frem til at jeg bare må prøve. En tommestørrelse på en bukse betyr virkelig ikke at samme tommestørrelse på en annen modell er riktig.


#10

Input sa for siden:

Men hvis jeg må prøve hjemme kan jeg jo ikke bestille alke syr fra 26 til 32 eller hva det er. Hvordan vet jeg sånn ca?


#11

frukt sa for siden:

Det er vel livvidden og innerbenslengden. Men hvor på kroppen du må måle livet avhenger jo av modellen. Og så er det tvers over, ikke omkrets, tror jeg.
Det pleier å være størrelsestabell, eller hva de nå kaller det, på nettbutikker.


#12

Elise sa for siden:

Her er en tabell, hvis man vet sånn annen tall-størrelse man pleier å bruke.

www.zalando.no/faq/Storrelsesguide-damebukser-og-jeans.html?wmc=SEM470_NB_GO._9770270185_9972642173_122747093451.&opc=2211&mpp=google|v1||aud-902161661963:dsa-19959388920||1010879||g|c||494787443757||&gclsrc=aw.ds&gclid=CjwKCAjw79iaBhAJEiwAPYwoCLDisDxsHLLPtZvtuuxUby1Y4ne-MCUf4MSk5CNVQ3tZFs4DHXUIpRoChhQQAvD_BwE

Her er en annen, som også bruker cm rundt livet.

www.matchfashion.no/kundeservice/storrelsesguider/dame/bukser-og-jeans/#scroll


#13

My sa for siden:

Ja, det varierer jo litt. Men som eksempel: Jeg bruker vanligvis str 40 i vanlig damestørrelse og da passer jeans med 29" eller 30" vidde, avhengig av modell, stretch m.m. (jeg har forholdsvis smal midje, men den sitter høyt opp, og jeg har forholdsvis kraftige hofter/rumpe/lår, som drar ganske mye på buksevidden). Jeg er 176 høy, med relativt lange ben, og ender stort sett opp med benlengde 32" eller 34", avhengig av hvor lang jeg vil ha dem. 34" hvis buksa skal nå nedpå skoa, f.eks hvis det er bootcut eller vid modell, mens på mer avsmalnede modeller som skal nå ned til ca ankelkulen passer det bedre med 32".

Jeg har ikke målt noe sted på kroppen, jeg er uansett nødt til å prøve den på hvis det er en modell jeg ikke kjenner. Det hjelper ikke om målene er riktige hvis modellen ikke passer til kroppen min. Men erfaringen gjennom uendelig mye prøving tilsier det over.


#14

sindrome sa for siden:

Jeg har også kropp som ikke ser best ut med høyt liv eller veldig lavt liv. Jeg sverger til jeans/generelt bukser som går omtrent til navelen eller litt under. Da føler jeg at jeg deler magen i to og det mener jeg at jeg har lest er bra for det man vil at skal se mindre ut enn det er. Sist kjøpte jeg jeans fra Only. (Er 163 og har BMI 25-26, 30/31 inch i benlengde) og de har jeg vært fornøyde med.


#15

Karamell sa for siden:

Jeg har ikke fasong som deg, men jeg har mage, og jeans som er høye i liver er definitivt bedre enn lave. Mine favoritter på skinnyjeansfronten er Levis Mile high superskinny, og på mer loose fit og rette ben er det Levis 501 damemodell med medium høyt liv. Da helst i kort versjon for min del, og jeg bretter den opp i tillegg. Jeg har lange ben.


#16

Input sa for siden:

Takk for svar. Jeg fikk 36 tommer i livet nemlig, og det fantes ikke engang. Jeg må nok prøve, men tror jeg må gå for strategien bestille mange og sende tilbake, for ellers kommer det ikke til å skje.


#17

-ea- sa for siden:

Jeg har vært og kjøpt svindyr (for meg ihvertfall) Mac jeans etter endeløse runder med misfornøyd prøving i ulike butikker. Denne må prøves på, og kjøpes veldig trang, flere størrelser mindre enn man trodde.
www.vic.no/dameklaer/bukser-jeans/mac-5401-90-0355l-d826-dream/blue/

Jeg må nesten alltid legge opp bukser, så beinlengde tar jeg aldri hensyn til.


#18

Karamell sa for siden:

Det med tommer og cm stemmer ikke på meg, for om jeg måler meg med målebånd så måler jeg uten å klemme noe sted, men alle jeansene mine klemmer jeg mellom magefettet. :knegg: Tror jeg bruker 31 i livet stort sett, på de uten stretch bør jeg ha 32. Lengden er 34 om jeg skal ha den lang.


#19

frukt sa for siden:

Jeg bruker str 36/38 i klær, og 28 i jeans tror jeg. Bare en av de jeg har er i tommestørrelse, og den er 31, og litt vel vid.


#20

Karamell sa for siden:

Jeg har 44-42 i bukser ellers, kommer an på hvor de stopper på livet.


#21

Charlie sa for siden:

Jo, det kan du.

Jeg bestilte en hel haug med jeans på Zalando, prøvde alle og endte opp med en, returnerte resten.

Hvis du ber om faktura. henter pakka med en gang og fort returnerer det du ikke skal ha, kan man ha flaks så returen blir kreditert før fakturaen forfaller. Da slipper man å legge ut for det man ikke vil ha. Rakk ihvertfall det selv.

Har jeg først en modell kjøper jeg fort flere, da vet jeg hva jeg skal ha.


#22

Input sa for siden:

Takket være dette innlegget turte jeg å kjøpe Levis på butikk og traff riktig str. på første forsøk. :kry:

Men er det lov å handle på Carlings når man er nesten 40 egentlig?


#23

My sa for siden:

Ja, det er lov. :nikker:


#24

løve70 sa for siden:

28 er jo tommestørrelse da :knegg:

Det høres riktig ut. Jeg er 38 i klær og bruker 28/29 (lengde 32) i jeans.


#25

løve70 sa for siden:

Klart det, jeans er jeans :nemlig:


#26

Fintdethei! sa for siden:

Jeg har hørt om en dame på 47 som kjøpte jeans på Carlings, og enda ikke har blitt ledd av. Slitan!


#27

My sa for siden:

Hun tror hun bruker 28 i jeans. ;) Fordi den ene hun har, i 31, er for stor.

Ser ut til at vi kan sette opp en tabell som bli noenlunde silk, basert på hva folk her inne bruker:

28" (vidde) = ca 36
29" = ca 38
30" = ca 40
31" = ca 42
32" = ca 44

Med litt variasjoner ut fra kroppsfasong og buksemodell.

Stemmer det? :gruble:


#28

liefje sa for siden:

Stemmer ikke på meg. Jeg bruker str. XS/S/36 i klær og 25" i jeans. Er 167 høy og har BMI mellom 19 og 20.


#29

My sa for siden:

Ja, det var basert på innleggene over her. Det kommer som sagt an på kroppsfasong, om man har forholdsvis brede eller smale hofter, om buksene har høyt eller lavt liv m.m. Tror nok en del folk som har omtrent samme høyde, BMI og klesstørrelse som meg kan bruke mindre jeansstørrelse, siden jeg drar såpass mye over hoftene og rumpa. Hadde vekta vært fordelt med mer oventil og mindre nedentil, så hadde jeg kanskje likevel brukt samme størrelse i andre klær, kanskje litt større i overdeler, og hatt lavere tommestørrelse i jeans.

#30

Input sa for siden:

Jeg er veldig kort og har alltid oppfattet meg selv som en med brede hofter, men vet ikke om det er sant. Bruker 36/38 i dressbukser og foretrekker dem løse. I disse jeg lenker til var 26 (30 i lengde) bra. Prøvde 27 også, men likte 26 best.

carlings.com/no/p/levis-501-90s-medium-bla-jeans-jeans-straight-dame/7326747_F585

Hen som jobbet i butikken sa veldig mye jeg ikke forsto et ord av og det var ikke fordi hen var dårlig i norsk. Derfor tenkte jeg at jeg er for gammel.


#31

My sa for siden:

Lenker du til noen? :lupe:
Edit: Der kom lenken ja. :knegg: Ja, disse liker jeg også. Noe ganske annet enn 501-buksene på åttitallet. Som ikke en gang 15 år gamle, syltynne meg kunne bruke pga hofter.

Skjønner forresten ikke hvorfor det står "90's". Kan ikke huske at 501 i var en ting i det hele tatt på 90-tallet. Da brukte vi jo alt mulig annet, dressbukser, cargobukser, jazzbukser, de derre glinsende løpebuksene som jeg ikke husker hva heter (sefa?), adidas knappebukser, slengbukser med skjørt utenpå ... i den grad vi i det hele tatt brukte jeans var det vel helst Diesel. :gruble: 501 er 80-tallet for meg. Men jeg kan godt huske feil.


#32

Input sa for siden:

Jeg gikk på ungdomsskolen på slutten av 90-tallet og sparte i to år til hvite Levis-bukser som jeg endelig fikk kjøpt meg sommeren før 10. klasse. Husker det som helt magisk, for de åletrange Miss Sixty-buksene var mitt største mareritt.


#33

My sa for siden:

Ja, det var vel noen levis-modeller som var poppis da også, men ikke 501 tror jeg? Men hukommelsen min er litt blurry på det området, som sagt er det godt mulig jeg husker feil, når jeg forbinder 501 med (slutten av) 80-tallet.

#34

Input sa for siden:

Mine var i hvert fall 501, jeg husker det var ekstremt viktig at det var det.


#35

liefje sa for siden:

Godt poeng. Jeg er motstykket til Kim Kadashian når det gjelder form og rumpe, så det er nok derfor jeg bruker så liten størrelse. Jeg er ganske rett opp og ned uten noe særlig rumpe og uten veldig markert midje. Litt inn går det jo, men laaangt fra timeglass, liksom.


#36

Neket sa for siden:

Jeg fikk min første 501 i 6 klasse, det var vel ca 1990. STOR STAS. Mener jeg brukte 501 hvertfall ut ungdomsskolen. :gruble: På videregående var det miss sixty og Filippa K som var greia.


#37

My sa for siden:

Kan hende jeg husker dem som fraværende på 90-tallet fordi jeg selv da hadde helt gitt opp å få dem på meg, og hadde gått over til andre typer bukser. :knegg:


#38

Input sa for siden:

Slengbukser med skjørt utenpå hadde jeg glemt. Det må jeg si jeg blir flau av å tenke på nå.


#39

løve70 sa for siden:

Det har jeg i det minste aldri brukt :knegg:


#40

Karamell sa for siden:

Nei, på 90-tallet brukte vi ikke mye Levis, og aldri 501, jeans var umoderne helt frem til slutten av 90-tallet og da var det Miss sixty, og Vero Moda for meg. Lavt liv, og VM buksene hadde glitter og hjerter og mye rart. Jeg tenkte at blåfargen var 90s .. :gruble: Ja, Diesel og PEPE jeans var "lov" tidlig nittitall før det var khaki og all slang vide bukser med skjørt, syntetiske bukser fra Popin og mye rart.

Men jeg husker 502, den var litt kul!


#41

Karamell sa for siden:

Fin bukse. For meg varierer størrelsen en del når det er stretch og ikke, og 501 er vel fremdeles helt uten stretch?


#42

Karamell sa for siden:

Jeg brukte 510 lenge på slutten av 80-tallet, på tidlig 90-tallet jobbet jeg på Jeans Match og jeg fikk meg røde ganske vide Levis med veldig god plass over hoftene, og noen grønne. Heeelt feile modeller for meg! Jeg har ikke hofter. Kjøpte også lengde 32, som er for kort.


#43

Nada sa for siden:

Levi's 501 var superhot på ungdomsskolen da jeg gikk der på midten av 90-tallet. Det var eneste buksen som gjaldt.
Takk for mange innlegg, gøy å lese at andre også får bruk for denne tråden.


#44

Karamell sa for siden:

Da var det vi studenter som syntes det var sooo 80s! :knegg:

Men hvis man ser på Linnea Myhres instagram, og hennes andre profil "Gi meg alle detaljene", går det mest i Miss Sixty på slutten av 90-tallet i all fall.


#45

frukt sa for siden:

Jeg har aldri satt mine ben i Levis 501. Gikk mest i Miss Sixty og Fornarina som jeg arvet av lillesøster. :knegg:


#46

Input sa for siden:

Ja, det er ikke noe stretch i dem. Jeg sluttet å bruke jeans etter ungdomsskolen, har gjort noen forsøk av og til, men nå har jeg endelig innsett at tettsittende jeans med stretch ikke er min greie. Jeg blir rett og slett sur av det. Eller det gjelder vel generelt for klær, jeg orker det ikke for kroppsnært.


#47

frukt sa for siden:

Ja, det var det jeg mente. Det var visst ikke så åpenbart som jeg trodde
:knegg:
Kroppsfasong har nok mest å si. Lik høyde og vekt betyr ikke nødvendigvis samme størrelse. Og klesmerket. HM sine bukser er små i størrelsen synes jeg. Har et par jeans i str 40. Kunne ikke hatt mindre.


#48

My sa for siden:

Her har forresten 15-åringen nylig kjøpt seg slike lave jeans med sleng, isydd press nedover bena, små påsydde lommer med klaff foran og ingen lommer bak. :knegg: Tror hun har kjøpt dem på Brandy Melville. Fikk litt flashback da hun kom med dem ja.


#49

Elise sa for siden:

Jeg brukte Levis 501 og 555 på ungdomsskolen, på midten av 90-tallet. :jupp: Miss sixty begynte vi ikke med før vgs, tror jeg. Fornarina litt etter det, men det hadde aldri jeg, jeg hadde sluttet å bry meg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.