Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

HJELP! Problemer med eksportering av data fra excel inn i flettedokument

#1

Gaia sa for siden:

Jeg sitter og skriver flettebrev i Word og bruker et exceldokument som datakilde, men jeg har store problemer med en av kolonnene. Jeg skal eksportere inn mellom to og tre avsnitt, som er ferdig skrevet og limt inn i exceldokumentet, men når jeg fletter så kommer bare tre linjer av teksten med. Jeg har andre steder hvor det eksporteres inn større mengder med tekst (flere avsnitt) og hvor dette problemet ikke oppstår. Noen som kan hjelpe meg? Jeg skal bli ferdig med over 100 (nesten) likelydende brev i løpet av dagen, og jeg er avhengig av å bruke flettefunksjonen i Word for å få dem ut i tide… Noen som kan hjelpe meg å finne feilen? Jeg er rimelig fortvilet nå. (Jeg har forsøkt å klippe ut teksten, lime den inn i Word, omformatere, og lime den tilbake i en ny kolonne, men den samme feilen følger med…)


#2

Bluen sa for siden:

:dakars: Jeg vet ikke, dessverre, men min erfaring er at det skjer mye tull ved import av Excel-lister til fletting i Word, særlig i de nyere versjonene av Office. Etter runder med søknadsbehandling har jeg gjerne over 100 brev å sende, jeg også. Mitt hovedproblem har vært at formateringen fra Excel spises opp, så som postnummer og valuta. Det er utrolig irriterende, ikke minst ettersom det alltid gikk bra i tidligere versjoner. Dette med større tekstbiter som faller ut, har jeg ingen erfaring med, men jeg ville bare uttrykke min sympati. Jeg synes generelt det er problematisk med mye tekst i Word, så det prøver jeg å unngå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.