Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dekkhotell for nybegynnere ...?

#1

Timar sa for siden:

Jeg ser det er flere rundt her som tilbyr dekkhotell. Dere som har erfaring, er det spesielle tjenester jeg ønsker at de tilbyr? Hva er rett pris for en sesong?

Jeg ønsker å kunne slippe å tenke på dekk overhodet. Altså at når dekkene er skiftet så er jeg trygg på at de funker en sesong og har rett lufttrykk og hva som ellers må gjøres. Og at jeg får beskjed om når de må skiftes til nye, uten å være redd for å bli lurt.

Jada, jeg kan skifte selv, men kan ikke styre med det også akkurat nå..


#2

Neket sa for siden:

Jeg har, mener det koster 1200 inkludert omlegging? Husker ikke. Har time på fredag, kan oppdatere da. De gjør alt det du nevner, men det kan jo hende man må etterfylle luft i løpet av sesongen.


#3

Pelle sa for siden:

Vi betaler også ca 1200 per sesong og de gjør det du her sier. Velg gjerne noen som har peiling på dekk, ikke det billigste på hjørnet som drives av hvemsomhelst. Betal med kort, større sjanse for at det ikke er svart inntjening.


#4

venla sa for siden:

For prissammenligning så betaler jeg 400 kr når jeg får skiftet hjul hos verksted. De sier også i fra om det er på tide med bytte, sjekker riktig trykk etc. Jeg vasker over hjulene selv.

Litt avhengig om de tilbyr mer enn oppbevaring og to skift i året synes jeg ikke pris under 1500 høres urimelig ut.

Jeg har plass til hjulene hjemme (3 meter unna parkeringsplass), men hvis jeg ikke hadde hatt det ville jeg hatt dekkhotell.


#5

Molly sa for siden:

Jeg har brukt MittDekkhotell. Opplever dem som profesjonelle og seriøse, men de er ikke spesielt billige. Du må sjekke at boltene ikke har løsnet når du har kjørt 5 mil etter dekkbytte, og muligens også etterfylle luft i løpet av sesongen. Utover det er det ikke så mye å tenke på.


#6

Effie sa for siden:

Me hadde dekkhotell, dei var ca 1100 pr sesong inkl skift.
Det som irriterte mest var vel at dei bytta dekk og sa ikkje i frå før neste sesong at dekka dei hadde hatt på lager var slitt og måtte byttast, og når eg blir irritert så gjer eg ting sjølv istaden.


#7

annemede sa for siden:

Jeg har dekkhotell til tråsykkelen min. :rødme: 150 i året. Så betaler jeg for service når de legger om dekkene.


#8

nokon sa for siden:

Eg har betalt 1500 kr. pr. sesong for dette. Eg har primært betalt for å slippe tunge løft og spare plass, men synes det er god bonus å slippe å forholde meg til lufttrykk og slitasje på dekk. Ein får automatisk varsel på sms viss dei finn feil og har punkteringsforsikring inkludert.


#9

Che sa for siden:

Vi hadde det i ganske mange år - de som kostet litt reklamerte med at de hadde dekkene lagret inne - noe som angiveligvis er bra for dekkene - Vi betalte ca 900 per sesong. Endte opp med at det tok lengre tid å reservere time, sitte og vente og sånn enn å faktisk bytte dekkene selv - men nå er det jo mannen og eldstesønnen i huset som tar jobben, så det er lett for meg å si da.....


#10

nokon sa for siden:

Ser ut som om det er ein del regionale forskjeller i pris her.


#11

polarjenta sa for siden:

Jeg har dekkhotell, enkelt å få time for dekkskift, får beskjed om det trengs nye dekk. Betaler 800 for hvert skift, så 1600 i året.


#12

Stompa sa for siden:

Jeg betalte 1200 da jeg fikk lagt om på fredag. Da vasker de dekkene og går over dem, og ringer meg opp med en gang hvis de er slitt så jeg kan avtale evt. utbytting ved neste dekkskift.

De fikser lufttrykket, men det må man jo gjerne justere flere ganger i løpet av en sesong uansett.


#13

Martis sa for siden:

Jeg sluttet med dekkhotell nå, da prisen hadde økt til 1800, pr sesong, så 3600 inkl to skift og oppbevaring for ett dekksett. Når jeg takket nei til avtalen tok de likegreit 750 for dekkskiftet. Avbefaler Mitt Dekkhotell veldig.


#14

Timar sa for siden:

Jeg gikk tilfeldigvis forbi et sted med dekkhotell i stad. Kunne fått skiftet dekk der og da, men siden jeg manglet både dekkene og bilen :humre: så fikk jeg time senere i uka. Uansett en fleksibilitet jeg setter pris på!

De skulle ha 390 for dekkstift og 1590 for hotell, pr sesong. Jeg får se an hvor pes jeg syns det er å lempe hjulene over i bagasjerommet før jeg bestemmer meg. Jeg har plass til dem i garasjen, så hvis de uansett sjekker slitasje og lufttrykk ved vanlig dekkskift, så er vel oppbevaringen knapt verdt prisen.

Takk for svar, dere! :blomst:


#15

Martis sa for siden:

De vasker dekkene også, for å være rettferdig. :knegg:


#16

millact sa for siden:

Har betalt ca 900 pr gang, da er det lagring, vasking og bytte dekk. Nå økes prisen til ca 1100 kr pr halvår.
Bruker samme sted som vi bruker på jobb, de er proffe og ligger 5 minutter hjemmefra.


#17

star sa for siden:

800 et eller annet her hos et dekkfirma. Det er skift og lagring.
De ringte i august og sa at vinterdekkene sang på siste verset. Kunne kjørt en sesong til.
Tok meg inn asap da jeg trodde jeg hadde punktert. Dvs det var ikke flatt altså. Tok 10 min.


#18

Rabbit sa for siden:

Jeg har dekkhotell. Betaler 850,- pr sesong. De vasker hjulene, men jeg vet ikke om de sier fra når de er slitt. Mine har bare gått hhv 2 og 1 sesong,blir sesong 2 på vinterdekkene nå.


#19

Høst sa for siden:

Vi har dekkhotell, og benytter noen som gir oss lavere pris fordi vi jobber der vi jobber. Ikke veldig mye lavere, men de ligger også nært jobb. Mannen som styrer med dette, men kan det være rundt 1100,- i året tro? Dekkskift, vask, oppbevaring, melding om vi må ha nye dekk og gjerne gode tilbud på nytt dekksett. Med stor SUV kommer de greit ut i pris med litt rabatter.


#20

Pelen sa for siden:

Jeg har også god erfaring med MittDekkhotell. De gjør alt det du skriver uten at man må si eller gjøre noe mer enn å bestille time og kjøre dit.


#21

frukt sa for siden:

Obosmedlemmer får 20% rabatt hos Vianor.


#22

Timar sa for siden:

Takk! Absolutt interessant, Vianor ligger ved siden av dem jeg skal skifte dekk hos I morgen.

Klarte å google meg fram til felg-størrelsen på bilen (vet folk sånt??), og ser at jeg slipper unna med den billigste pakka til 1390 pr sesong.


#23

-ea- sa for siden:

En kikk i vognkortet evt på dekkene gir størrelsen, Timar.
Hadde dekkhotell men når prisen ble langt over totusen i året og jeg måtte ta i skittent ratt og girspake etter hjulskift, så tok jeg hjulene ut og foreløpig har det gått fint å lagre dem i garasjen hos sønnen. Han er både renslig og billig.


#24

Charlie sa for siden:

Betaler 1200 pr sesong hos et Dekkmannverksted. Tror det er NAF-rabatt på Dekkmann (?).

De gjør alt som beskrives her, og sier fra om dekkbehov når de skifter slik at jeg vet om det en sesong i forkant av behov for å kjøpe dekk, og de leverer pristilbud på et par forskjellige alternativer. Dekkhotellkunder får her sms med et timeforslag i god tid før bytte til vinterdekk. Da er det full kok og utrolig vanskelig å få time, så det er en fordel å bli «innkalt». Skifte til sommerdekk får man ikke det, men det er også spredd mer ut over våren og ikke like kritisk. De har fint venteareal med både flott kaffedrikkautomat og gratis ventepølse (!). De har vafler o.l. også noen ganger. Tv og aviser. Det er ikke derfor jeg skifter der, men det er hyggelig.

Jeg har plass i garasjen og kan skifte selv, men ønsker å spare ryggen da jeg har hatt nok prolapser (og unner nestemann med prolaps at det i det minste er en yrkesskade).


#25

Hondacrv sa for siden:

Eg slakt dekkhotell mitt på Yx og betaler gladelig 1800 pr år. Dei er flinke, raske, og hyggelige, og totalt bekymringslaust.


#26

mrc sa for siden:

Du må uansett forholde deg til lufttrykk da dette skal sjekkes flere ganger i løpet av sesongene. Hvis du har riktig lufttrykk ved f.eks. +10 grader nå på høsten, vil lufttrykket være feil når været blir kaldere ettersom volumet for luften reduseres når temperaturen går ned. Det samme vil være på tempen av vintersesongen før man legger om igjen, og temperaturene begynner å stige.

Feil lufttrykk: Økt/feil slitasje, økt forbruk, redusert veigrep


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.