Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gammelt og utgått pinnekjøtt - kaste?

#1

Lille meg sa for siden:

Jeg fant noe bortglemt pinnekjøtt som gikk ut på dato i april i år (:sparke:). Det har ligget i plastposen bitene var pakket inn i, i romtemperatur. Kjøttet ser sånn passe OK ut, men jeg har virkelig ikke særlig god peiling på dette. Det kan se ut til at noe av saltet har krystallisert seg på utsiden av noen av pinnekjøtt-beina, noe som jo er ufarlig.

Jeg kjente på en voldsom skam over å ha glemt dette pinnekjøttet, og så tenkte jeg at dette selvsagt ikke var spiselig. Men kanskje jeg tar feil? Hva tenker FP?


#2

annemede sa for siden:

Om det ikke er muggent, og ikke lukter vondt - så hadde jeg gitt det en sjanse. Vann det ut og kok det lenge.


#3

frukt sa for siden:

Ville gjort som annemede skriver.


#4

Floksa sa for siden:

Dette.
Det ville mugnet om det var kommet urenheter i pakka.


#5

Lille meg sa for siden:

Men er det "vanlig" mugg man i tilfelle vil se? Grønnlig? Eller? Jeg tror aldri jeg har sett mugg på kjøtt (før eventuelt nå). Er det mulig at det jeg tror er salt som kommer ut av kjøttet, egentlig er mugg?


#6

Floksa sa for siden:

Nei. Det er saltutfelling. Det mugner som annen mat. Grønn eller hvit mugg.
Men det antiseptis(?) pakket. Så det er helt i orden. Men fettet kan ha harsknet da. Men det lukter du.


#7

Lille meg sa for siden:

Takk for innspill! Da vet jeg hva vi skal ha til middag i helgen.

Jeg rødmer fremdeles når jeg tenker på at jeg tydeligvis klarte å gjemme bort pinnekjøttet i nesten et år!


#8

Syrinx sa for siden:

Fettet kan harskne når det ligger lenge, men mest trolig er kjøttet godt som bare det.

Edit: høy ekko-faktor her, Floksa hadde allerede sagt det. Jeg bør nok begynne å lese med begge øynene. (Og nå fikk jeg lyst på pinnekjøtt.)


#9

Floksa sa for siden:

Jeg er ganske sikker på at vi i fjor spiste pinnekjøtt som var kjøpt til jul i 2019.


#10

liefje sa for siden:

Jeg hadde ikke tatt sjansen. Det er det ikke verdt synes jeg.


#11

Hyacinth sa for siden:

Du blir ikke syk av å spise det, men det kan jo hende det ikke smaker så godt. Vi tro fettet er blitt litt harskt. Albert Idsøe (Norges beste slakter) sier at pinnekjøttet skal oppbevares i frysen. Hvis det hadde vært mitt kjøtt, så hadde jeg sendt ham en mail, men det er meg.


#12

liefje sa for siden:

Og tre-fire timers damping med dagens strømpriser....


#13

C3PO sa for siden:

Mannen min pleier å kjøpe pinnekjøtt på tilbud på nyåret og spare det til sommeren eller høsten. Det har alltid gått bra.


#14

Lille meg sa for siden:

Godt poeng!

Det sagt, det er følelsen av å kaste fullt brukbar mat som jeg misliker, ikke det at jeg eventuelt har tapt penger. Jeg kommer ingenlunde til å bli vegetarianer, men jeg syns at når et dyr først har blitt slaktet, så skal jeg strekke meg langt for at den slaktingen ikke var forgjeves. :nemlig:


#15

annemede sa for siden:

Har du vedovn som du kan dampe det på?


#16

Floksa sa for siden:

Det utgjør vel omtrent en 50 lapp. Så helt horribelt er det vel ikke. Pinnekjøttet kostet vel det 2-3 doble.


#17

Syrinx sa for siden:

Pinnekjøtt i trykkoker- unnagjort på under en time.


#18

Strå sa for siden:

Med dagens vedpriser ogsåbortetter :knegg:
Jeg ville spiste, det har jeg i hvert fall gjort et par ganger før i mitt liv. Testene er 1: er det grønt? 2: lukter det like grusomt som lutefisk? 3: er Floksa fornøyd? Er svarrekka nei nei ja, så kjør på.



#20

veobra sa for siden:

Du er ikke alene om.å ha en.pakke innerst i skapet. Jeg har også en pakke liggende og tenkte ta den snart. :nikker:


#21

IzziCreo sa for siden:

Vi også :sparke: To pakker faktisk...


#22

Madicken sa for siden:

Jeg vil tro at du kan lukte deg fram til om dette er godt eller ei? :vetikke: Sniff litt når du åpner pakken, vil tro at "ulukt" merkes umiddelbart.


#23

Mikkeline sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg sannsnligvis hadde kastet. Flere måneder etter utløpsdato i romtemperatur hadde vært nok til at jeg ikke hadde tatt risken tror jeg. Aller mest med tanke på risikoen for at det ikke ville smakt godt.


#24

veobra sa for siden:

Jeg synes alltid det lukter så vondt med en gang. Jeg pleier lufte litt først uansett.


#25

Magica sa for siden:

Mannen kjøper også alltid på tilbud etter jul men han hiver det rett i frysern.


#26

millact sa for siden:

Var det godt?


#27

Lille meg sa for siden:

Tilberedingen ble utsatt noen uker, men nå har vi testet kjøttet. Jeg lot det dampe i rundt fire timer, og syns det ble kjempegodt!

Tusen takk for innspill, alle sammen!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.