Jeg fant noe bortglemt pinnekjøtt som gikk ut på dato i april i år (:sparke:). Det har ligget i plastposen bitene var pakket inn i, i romtemperatur. Kjøttet ser sånn passe OK ut, men jeg har virkelig ikke særlig god peiling på dette. Det kan se ut til at noe av saltet har krystallisert seg på utsiden av noen av pinnekjøtt-beina, noe som jo er ufarlig.
Jeg kjente på en voldsom skam over å ha glemt dette pinnekjøttet, og så tenkte jeg at dette selvsagt ikke var spiselig. Men kanskje jeg tar feil? Hva tenker FP?
Men er det "vanlig" mugg man i tilfelle vil se? Grønnlig? Eller? Jeg tror aldri jeg har sett mugg på kjøtt (før eventuelt nå). Er det mulig at det jeg tror er salt som kommer ut av kjøttet, egentlig er mugg?
Nei. Det er saltutfelling. Det mugner som annen mat. Grønn eller hvit mugg.
Men det antiseptis(?) pakket. Så det er helt i orden. Men fettet kan ha harsknet da. Men det lukter du.
Du blir ikke syk av å spise det, men det kan jo hende det ikke smaker så godt. Vi tro fettet er blitt litt harskt. Albert Idsøe (Norges beste slakter) sier at pinnekjøttet skal oppbevares i frysen. Hvis det hadde vært mitt kjøtt, så hadde jeg sendt ham en mail, men det er meg.
Det sagt, det er følelsen av å kaste fullt brukbar mat som jeg misliker, ikke det at jeg eventuelt har tapt penger. Jeg kommer ingenlunde til å bli vegetarianer, men jeg syns at når et dyr først har blitt slaktet, så skal jeg strekke meg langt for at den slaktingen ikke var forgjeves. :nemlig:
Med dagens vedpriser ogsåbortetter :knegg:
Jeg ville spiste, det har jeg i hvert fall gjort et par ganger før i mitt liv. Testene er 1: er det grønt? 2: lukter det like grusomt som lutefisk? 3: er Floksa fornøyd? Er svarrekka nei nei ja, så kjør på.
Jeg må innrømme at jeg sannsnligvis hadde kastet. Flere måneder etter utløpsdato i romtemperatur hadde vært nok til at jeg ikke hadde tatt risken tror jeg. Aller mest med tanke på risikoen for at det ikke ville smakt godt.